ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
lapistes00
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Temmuz 2010 16:24
Son Ziyaret:
06 Nisan 2017 21:30
Toplam Mesaj:
53 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Barış AYDOĞAN
Doğum Tarihi:
17 Mart 1983
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
İdari personel
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA



İstanbul/Eyüp

Dünya güzel olsaydı, doğarken ağlamazdık. Yaşarken temiz kalsaydık ölünce yıkanmazdık.

SON 10 MESAJI

Yunustaki yara
Akvaryumunuz kaç litre ve kaç adet balık var türler nelerdir acaba ?

İSTANBUL'UN YEDİ TEPESİ
41 kere maşallah 
Erkek Sp Çıldırmış Durumda ?
Videonuzu izledim;
. Akvaryum içinde akıntı çok fazla filitre ucunu yukarı yada sağa sola yapma şansınız varmı? Balıklar sürekli gece gündüz o akıntı varsa devamlı yüzüyorlar gibi :) 
. Akvaryumdaki o ev dekoru yerine deniz kıyısından yada sahilden bile bulacağınız 2 kaya koysanız çok daha hoş olur ve balıklar içinde memnun edici olur. ( sahil veya deniz'den kaya bulursanız iyice dezenfekte edin )
. Elinizdeki balıklar anüs-vent kontrolü ile %100 net sonuç alacağınız boyda balıklar erkek dişi ayrımı için internetten anüs-vent kontorlü diye görsellere girin hemen çözeceksiniz diye düşünüyorum.
. Akvaryumda acık kumluk bir alan yada düz bir kaya gibi bir dekor yapın diye tavsiye ederim ( ben topraktan yapılma saksı altı koyuyorum ) 


düşüncelerim bunlar Emrullah bey iyi günler.

Üretimhane kurmak ve ticaret?
Merhaba Vahid,  

Üretim hane açacaksan Ergun bey'in de dediği gibi üretim hanesi olan bu işle ilgilenen bir veya bir kaç kişinin yardımına git balık boylandırması, üretimi, temizlikleri ve uğraşlarla ilgili iyice deniyim sahibi de ol sadece bilgi yetmez.. Ayrıca her batın doğan yavrunu aynı akvaryumda bakamıyacaksın senin tabirin ile 2 3 ayda satışa gelecek balığı 2 3 akvaryum yaparak büyütme şansın yok belli zaman dilimlerinde balık boylandırması yaparak devamlı aynı boy olanları birbirinden ayrıman gerekli ki bu senin tahmininin çok üstünde akvaryum sayısı yapacaktır. Karantina bekletme dinlendirme akvaryumları derken bir çok akvaryuma ihtiyacın var. Trop türleri düşünmenden dolayıda hastalıkları yaşam tarzları ve su değerlerini çok ii ayarlaman lazım çün ki, senin dediğin gibi Malawi balıklarıyla çokta benzerliği olan bir tür düşünmüyorsun ;) 

Diğer bir konu üretimhane giderlerini masraflarını iyi ayarlaman ben şu düşüncedeyim bence kendi yerin olmadıkça asla üretim işine girme. Elektirik, su, ısıtıcı iç dizayn kaplaması herşey maliyetli olacaktır. Kendi yerin olmadığı sürece ne olursa olsun boşa harcanan paradır bunlar.

Gelelim satış konusuna sen eğer kalite balık üretirsen merak etme alıcı kendisi gelip seni bulacaktır ;) Belli başlı sitelere forumlara zaten ilan verilir durumda ve bu işi yapanlar bunlardan kazanıyor. Sen sizin ordaki her akvaryumcuya çalışmazsın fakat elbet kalite ile ilgilenen akvaryumcularda vardır.



Bunlar benim düşüncelerim elimden geldiği kadar yazdım, Umarım senin için hayırlısı olur :)
lapistes002013-12-20 01:57:58
Florasan yardım
Mehmet bey, bende araştırma yaptım ve bir sonuç bulamadım gerekli aydınlatma bilgileri var ama bu florasan ile ilgili bilgi edinemedim işe yarar mı bilgi sahibi arkadaşlara danışmak istedim.
Florasan yardım
Merhabalar akvaryumum için bir aydınlatma yapmayı düşünüyordum uzun zamandır ve eskiden evde kalmış iş yerin de bulduğum florasanları topluyorum yoğun bir ışık kütlesi yapmayı planlaıyorum :) 

Bugun iş yerimde bir florasan buldum slyvania araştırdım fakat bilgi bulmadım yabancı sitelerde çıkıyor bu yüzden bir resmini çekip koydum bilgisi olan arkadaşlar akvaryum için işe yararmı söylerse sevinirim.







Birde elimde ki florasanlar işime yararmı söylerseniz sevinirim



lapistes002013-12-10 21:54:43
Avcilar ve K.çekme'celi Akvartisler..
Ozaman Haber bekliyoruz sizlerden :) görüşmek üzere
Avcilar ve K.çekme'celi Akvartisler..
Pazar günü kaçta nerde buluşulacak katılmak isterim.
Avcilar ve K.çekme'celi Akvartisler..
Merhabalar, Bende yakupluda oturuyorum hasırcıların arkasında uzun zamandır ilgilenemiyorum bu hobi ile zamanında çok zamanımı harcamıştım üretim olarak ta ama tekrardan ufak bir kaç akvaryum kurdum hayırlısı ile değişik beslemediğim çeşitler yapmayı düşünüyorum hayırlısı olur ise kısmet olursa bir gün bende katılmak isterim tabi işlerden fırsat bulabilir isek herkese hayırlı geceler.  Bol yavrular :)
Bitki İçin Bu Balanst Olurmu
Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için.  Normal bir akvaryuma 48 wat yeterli olur sanırım. t5 balanstın başka bitki için herhangi bir önemi yok ozaman fazla ışık verebilmek amaç

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.