ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
solomonn
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Mayıs 2006 20:56
Son Ziyaret:
27 Mart 2012 01:30
Toplam Mesaj:
34 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Burak Akkan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Burak Akkan
Amazon

SON 10 MESAJI

beyaz gri kırmızı sarı larva.....
Cevap için teşekkürler.  Peki yumurtalar neden sararır?
beyaz gri kırmızı sarı larva.....


karma akvaryumda yumurtlamaya başladılar yumurtalar 2.5 gün sonunda resimde görülen sarı larvalar gibi oldular ve mantarlaştıktan sonra yendiler. eski tankta  çeşme suyu kullanıyordum. şuanki tankta ise damacana kullanıyorum ph 8 iletkenlik 55 civarı. ayırdıktan sonra 5 6 kez yumurtladılar. ayrı olarak ilk yumurtlamalarında  70 tane fln  şeffaf yumurta yaptılar ertesi gün ise  bir okadarda kırmızı yumurta dizdiler 1 gün sonrada yediler. tank tan su eksilip onun yerine çeşme suyu koymaya başladığımda ise şeffaf yumurtalarla kırmızı yumurta arasındaki süre azaldı. ve en sonunda fotoda gördüğünüz gibi  beyaz olan yumurtalar bahsettiğim şeffaf yumurtalar. onlardan  2 3 saat sonra kırmızı olanlar çıktı ve eski tankta olduğundanda önce 1 gün içinde sarıya dönmeye başladılar.

sizlere sormak istediğim
yumurtaların renginin neye göre değiştiği. örneğin şeffaf ve sonradan beyaz olan yumurtalar dölsüz bunu biliyorum. ancak kırmızı olupta sonradan sarıya dönen yumurtalar döllümüdür dölsüzmüdür , su değerlerinden dolayımı böyledir bunu merak ediyorum.
solomonn2012-03-24 13:56:10
Amazon
Discus için doğaya en yakın su koşulları nasıl elde edilir?
Hızlı Soluma..
Net 100 lt 4 discus 5 neon 2 çöpçü 1 elma salyangozu vardı discusun biri öldü. Benim merak ettiğim flagyli uyguladıktan sonraki solunum durması ve  solungaçlarını yıkayınca ağızından su verince  az da olsa düzelmesi, ama sonra öldü.Sanki flagyl solungaçlarını yapıştırdı ama yoğun bi sıvı deildiki. Anlamadım nasıl olduğunu ama tedavi ederken öldürdüm..
Hızlı Soluma..
İlaç alıp eve geldiğimde balık su üstüne yakın sallanarak yüzüyordu. 250 ml suda 500 lük 6 flagyl tablet erittim. İlaç tam erimeden sudan 10 luk sırıngaya çektim. Hasta balığı ıslak bezin üzerindeyken 1.5 2 ml çözelti uyguladım ama 1 ml bile yutmamıştır. 5 dk sonra tekrar baktığımda solunumu durmuştu. Akvaryumdan şırıngaya çektiğim suyla solungaçlarını yıkadım ağzına sıktım 2 3 saniyede bir solumaya başladı ama suda yaprak gibi ordan oraya gidiyordu ve sonra rengi koyulaştı  öldü. Balığa elimle bi zarar vermiş olamam çok dikkat ettim çözeltiyi basınçla da sıkmadım neyi yanlış yaptım ki solunum durdu ve balık öldü?

Daha önce ağızdan flagyl kullanıp balık kaybeden var mı?
Hızlı Soluma..
Teşhis için teşekkürler..
Hızlı Soluma..



[VID]http://www.youtube.com/watch?v=aoDYmtazfOU[/VID]
Balıkları 2 hafta önce aldım. Soldan ikinci discus yem yemiyor ve diğer balıklara göre çok sık solunum yapıyor 1 haftadır. Yeni farkettim çok zayıflamış. En sağdaki balık dışındakiler ise yemle ilgilenmiyor ve saklanıyorlar ama sonradan yiyorlar sanırım. Araştırdım ama sorunun ne olduğundan emin değilim yorumlarınızı bekliyorum.



solomonn2011-05-21 20:11:55
Kuyruk Kopması...
İmzamı düzelttim.  Kuyruğu kopuk balık ölmüş diğerlerinde aşırı bi sorun gözükmüyor ama umarım norale dönerler artemialarla..
Kuyruk Kopması...
Bende kötü olduklarının farkındayım ancak sonuç  olarak canlı varlıklar şimdiye kadar kötü koşullarda olsalarda bundan sonra iyi bir akvaryumda onlara bakmak düşüyor bana. Genel iç parazit tedavisi dışında önerileriniz varsa benimle paylaşırsanız sevinirim.. Özellikle öğrenmek istediğim  nasıl yem yedireceğim. Şu saatlerde artemia çaıkarmakla uraşıyorum umarım yerler.. Yanık balıklardan yavru alınabilir mi?
solomonn2011-05-02 23:37:56

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.