ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Murat27
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
139
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
15 Saat 51 Dakika önce
Toplam Mesaj:
165 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
14 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Murat Özdemir
Doğum Tarihi:
29 Mayıs 1995
İl:
Adiyaman
Meslek:
MUHASEBECİ
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yine Yeni Yenidenn 🤩

SON 10 MESAJI

Bir Aylık Bitkili Akvaryumum
[QUOTE=Meryemmm]
Klima var salonumuzda aslında ama bu şekılde olucağını öngöremedim.Mardin cehennem gibi.Türkiyenın heryerı yanıyo ya malesef iklim krizi.ağaç kalmadı düzce de üşürdük yaz akşamları artık yok öyle bişey.hobiye daha ısınamadan hevesim kaçtı gibi bugün.bundan sonra sanırım artık ekimde kurup haziranda bozmam lazım.böyle de eziyet mi olur ne dersiniz?aktif topraklara da o kadar para verip 8 ay kullanmak da bılmiyorum ki saçma mı?urfa viranşehire tayin istedik şimdi orası daha da beter🤣Gittim bu civarda en yapılmicak hobiye sevdalandım🤣🤣[/QUOTE]

Merhaba Meryem hanım,

Bende urfa civarında ikamet etmekteyim. Adıyamandayım ve inan ki burasıda en az Urfa kadar sıcak bir bölge.
Tayinimizin buraya çıkması beni bu hobiden soğutmadı aksine daha fazla önlem almam gerektiğini anladım.
Soğutucu 3lü fan sipariş etmiştim termostatlı. Akvaryumu bu yaz gününde dışarısı 45-48 dereceyken 25 dereceye düşürdüm.
Çok su eksiltiyor ama gülü seven dikenine katlanır diyorum. 2 günde bir 5 litre su ekleyerek devam ediyorum.
Özellikle yaşadığım şehirde akvaryumla ilgili hiçbir alternatif yok, bütün malzemeleri e-ticaretten veya şahıslardan kargo yoluyla getirtiyorum.
Akvaryum nasıl doğal bir unsurun simüle edilmesiyse yaşadığımız şehiride simüle etmek gerekebiliyor bazen.

Keyifli hobiler diliyorum.
Akvaryum Hobisi Sohbetleri
[QUOTE=MasterChiefHakan]
O kadar şanslı olan bir akvarist var mıdır? [:$][/QUOTE]

Pek sanmıyorum [:$]
[QUOTE=Ehtiyar]
Murat bey nereden bilemem ama Marmara bölgesi akrepleri zehirsiz, zararsızdır. Zaten azaldılar iyice, gördüğünüzde öldürmeyin yollayın bahçeye, toprağa.[/QUOTE]

Hocam ben görmeye tahammül edemiyorum nasıl alıp götüreyim [:D]
Eşime söylesem böyle böyle diye evi terk eder, akvaryumumla ben kalırız sadece [:D]
[QUOTE=KaanE]Günlerdir odanın kapısı camı kapalı nasıl içeri girmiş bilmiyorum ama çırpınıyordu balkonun kapısının önünde çıkmak için. Bardakla yakaladım saldım 😊 Acaba tırtıldı odada mı kelebek oldu? Çünkü tırtıl görüyorum bazen odada.

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/70376/280720251034101.jpg[/IMG]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/70376/280720251034081.jpg[/IMG][/QUOTE]

Milletin evine kelebek girer benim eve akrep [x(]

Nasıl geldiğiyle ilgili hiçbir fikrim yok, eşime söylemedim korkmasın diye rutin haftasonu temizliği yaparken tuvalet kapağı üzerinde gördüm [x(] [x(][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/170493/280720251157261.jpg[/IMG][EDIT]Murat27,2025-07-28 11:58:03[/EDIT]
Emreemin Güvenilir Midir
[QUOTE=Ahmet12345]

Sağolun wpden iletişime geçeyim değil mi[/QUOTE]

Evet
Emreemin Güvenilir Midir
[QUOTE=Ahmet12345]

Sağolun profilinde yazan numaradan iletişime geçtim doğru yapmışım değil mi yarında isteyeceğim kendisinden inşallah yanlış bir durumla karşılaşmam[/QUOTE]

Merhaba,

Geçtiğimiz ay @emreemin hocamdan alışveriş yaptım, hiçbir problem yok gayet güvenilir bir satıcı.
İçinize kuşku düşmesin
[QUOTE=MasterChiefHakan]
Çok sabırlısın, ben şimdiye kadar çoktan o balığı elden çıkarmıştım. Sahiplenecek birini bulamasam karantina tankına alırdım.[/QUOTE]

Her eve bir deli şart bence, buda akvaryumun delisi [:)))]
60*30*40 Nature High Tech Denemesi :)
Hocam merhaba,

Filtrenizde slycate clear olduğunu yazmışsınız. Bu ürün fosfatı sıfırlar bu sebeple camda yeşil nokta sorunu oluşur diye biliyorum.
Bu konuda bilgi sahibi miydiniz ?
60*30*40 Nature High Tech Denemesi :)
Merhabalar,

Benim tankımda olan durumun aynısı, yaklaşık 2 ay oldu ilk önce diatom sonrasında yeşil nokta yosunu baş gösterdi. Sera silicate clear aldım ama @CoryCory hocamın onla alakası yok demesiyle filtreye eklemedim. Su değişimini 3 günde %30 kadar yapıyorum fakat bulanıklık hala gitmiş değil + filtredeki elyafı 3 günde bir yenisi ile değiştiriyorum.
Sizin tankınızdan farklı olarak bende bitki gelişimleri oldukça iyi. Masterline sıvı gübre kullanıyorum

Bakalım ne zaman düzeleceğiz.
Takipteyim[EDIT]Murat27,2025-07-10 10:04:35[/EDIT]
Eriyen Ve Sararan Yapraklar
Regülatör çıkışına t hortum bağlanıp çift large boy co2 difizör ile durumu çözebilir misin acaba

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

• 18 Online Kullanıcı, 10 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.