ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Istakoz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
13 Ocak 2018 23:13
Toplam Mesaj:
19 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Gökhan Çelik
Doğum Tarihi:
13 Ekim 1992
İl:
Istanbul
Meslek:
Elektronik
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
Gökhan Çelik
SON 10 MESAJI
Bitkiler Akvaryuma Çok Mu?
Bende tabela ve elektronik işiyle uğraşıyorum binbir türlü led denedim böyle verim alamadım ledlerin fotoğrafları nı rica etsek emin olun çok kişi faydalanır zaten LED olayı şu anda tam karmaşa içinde bende 50 çeşit led var resmini görsem yeter ışığı azaltma bence bu sekilde devam et yosun problemi yaşamadığın sürece bence budama yapmak sizin için en iyisi olur yosun oluşursa ya Co 2 vericeksiniz yada ışık miktarını azaltacaksınız ve son olarak zaten bu bitkiler az ışık ve bakım isteyen türler[:nazar:]
Bende tabela ve elektronik işiyle uğraşıyorum binbir türlü led denedim böyle verim alamadım ledlerin fotoğrafları nı rica etsek emin olun çok kişi faydalanır zaten LED olayı şu anda tam karmaşa içinde bende 50 çeşit led var resmini görsem yeter ışığı azaltma bence bu sekilde devam et yosun problemi yaşamadığın sürece bence budama yapmak sizin için en iyisi olur yosun oluşursa ya Co 2 vericeksiniz yada ışık miktarını azaltacaksınız ve son olarak zaten bu bitkiler az ışık ve bakım isteyen türler[:nazar:]
Lepistes
Dost acı söyler 5 litre fanus olur ancak hayvanları seviyorsak onlara iyi imkan sunmalıyız en az 50 litre olmalı hem senin hem onların rahatı için eziyet etmemin bi manası yok.[:cik:]
Dost acı söyler 5 litre fanus olur ancak hayvanları seviyorsak onlara iyi imkan sunmalıyız en az 50 litre olmalı hem senin hem onların rahatı için eziyet etmemin bi manası yok.[:cik:]
Bitkiler Akvaryuma Çok Mu?
Aydınlatma olarak ne kullanıyorsun detaylı olarak verirseniz daha iyi olur ve Co2 veriyormusun
Aydınlatma olarak ne kullanıyorsun detaylı olarak verirseniz daha iyi olur ve Co2 veriyormusun
5630 Smd Led Bar Tecrubem
2 amper yeterli ama ne kadar yüksek amper olursa o kadar iyi olur 5 amper al ileride işine yarar
2 amper yeterli ama ne kadar yüksek amper olursa o kadar iyi olur 5 amper al ileride işine yarar
Siyah Fırça Yosunu
Bende aynı sorunu yaşıyorum fakat sorunu ve çözümü buldum gibi ilk önce ışık şiddetini düşürün yarı yarıya sonra ışık süresini yarıya düşünün su değişimi yerine eksilen suyu tamamlayın ph seviyesini yükseltin asidik suyu seviyor bu yosun suyu oksijen bakımından zengin tutmak lazım ve Co2 veriyorsanız arttırın bitkiler büyürse yosun tutunamaz ayrica suda sirkülasyon olması gerekiyor özellikle dip akıntısı olsun ph yükseltme metotları var şimdilik bir kac tanesini deniyorum tuz ekledim bunu denemenizi tavsiye etmem dikkatlice yapin eğer yapacaksanız yoksa bitkiler ölür kısacası yanar son olarak osram840 flo ve 6500k 1 metre şerit led kullanıyorum 3 çipli toplamda 30 watt isik yapıyor 2 flo kullaniyordum grolux ve 865 onları çıkardım gelişmeleri durdu temizlik yapıp tekrar gozlemliyicem su değişimi yapmayın derken sudaki co2 kacmasin diye yeni su çeşmeden olacağı icin ph düşük olur yosundan kurtulunca su degiaimini eski periyodlarla getirirsiniz ben haftata 100 de 25 yaparken şimdi 10 yapıyorum fakat suyu bolca oksijen bakımından zenginleştiriyorum bunlar benim denemelerim umarım kurtulursunuz.
En önemli nokta ısı yükseldikçe yosunda zirve yapıyor bu kesin ve net güneş ve ısı en sevdiği sey.
Bende aynı sorunu yaşıyorum fakat sorunu ve çözümü buldum gibi ilk önce ışık şiddetini düşürün yarı yarıya sonra ışık süresini yarıya düşünün su değişimi yerine eksilen suyu tamamlayın ph seviyesini yükseltin asidik suyu seviyor bu yosun suyu oksijen bakımından zengin tutmak lazım ve Co2 veriyorsanız arttırın bitkiler büyürse yosun tutunamaz ayrica suda sirkülasyon olması gerekiyor özellikle dip akıntısı olsun ph yükseltme metotları var şimdilik bir kac tanesini deniyorum tuz ekledim bunu denemenizi tavsiye etmem dikkatlice yapin eğer yapacaksanız yoksa bitkiler ölür kısacası yanar son olarak osram840 flo ve 6500k 1 metre şerit led kullanıyorum 3 çipli toplamda 30 watt isik yapıyor 2 flo kullaniyordum grolux ve 865 onları çıkardım gelişmeleri durdu temizlik yapıp tekrar gozlemliyicem su değişimi yapmayın derken sudaki co2 kacmasin diye yeni su çeşmeden olacağı icin ph düşük olur yosundan kurtulunca su degiaimini eski periyodlarla getirirsiniz ben haftata 100 de 25 yaparken şimdi 10 yapıyorum fakat suyu bolca oksijen bakımından zenginleştiriyorum bunlar benim denemelerim umarım kurtulursunuz.
En önemli nokta ısı yükseldikçe yosunda zirve yapıyor bu kesin ve net güneş ve ısı en sevdiği sey.
Saç Yosunu , Sakal Yosunu
Su değişimi konusunda katılıyorum en doğrusu eksilen suyu tamamlamak tabi herşey normal seyrinde ise. Ayrıca kumunuz ne marka.
Su değişimi konusunda katılıyorum en doğrusu eksilen suyu tamamlamak tabi herşey normal seyrinde ise. Ayrıca kumunuz ne marka.
Bitkili Tank Bana Hobiyi Bıraktıracak
Ben 33 dereceyi gördüm malum havalar sıcaktı şimdi stabil fan taktım filtre çıkışına öyle bir iki derece düşürdüm mat siyah kum var baliklarimi arkadaşıma hediye ediyorum ve ölüm vuruşunu yapıyorum TUZ evet TUZ bitkiler le beraber 80 litreye 2 kg tuz döküp akvaryumu komple yosundan ve algden temizliyicem sonra sifirdan kurulum
Kırmızı bitki toprağı ve yeni aydınlatma
1 adet 4000 k Tld 840 flo
1 adet mavi mercekli modül led
5 adet 6500 k mercekli modül led
6500 k sadece görsel icin toplamda 10watt
Bu tuz olayini nedenmi yapıyorum onu anlatayım
Sakal yosunu
Siyah fırça yosunu
Azda olsa yeşil yosun cok az
Özellikle firca yosunu tek çare bu akvaryumdaki canlıları uzaklaştırdıktan sonra Tuzu döküp izliyicem bakalım tuza dayanabilecekmi bu lanet yosun hem filtre borularının içi bile firca yosunu böyle inatçı.
Ben 33 dereceyi gördüm malum havalar sıcaktı şimdi stabil fan taktım filtre çıkışına öyle bir iki derece düşürdüm mat siyah kum var baliklarimi arkadaşıma hediye ediyorum ve ölüm vuruşunu yapıyorum TUZ evet TUZ bitkiler le beraber 80 litreye 2 kg tuz döküp akvaryumu komple yosundan ve algden temizliyicem sonra sifirdan kurulum
Kırmızı bitki toprağı ve yeni aydınlatma
1 adet 4000 k Tld 840 flo
1 adet mavi mercekli modül led
5 adet 6500 k mercekli modül led
6500 k sadece görsel icin toplamda 10watt
Bu tuz olayini nedenmi yapıyorum onu anlatayım
Sakal yosunu
Siyah fırça yosunu
Azda olsa yeşil yosun cok az
Özellikle firca yosunu tek çare bu akvaryumdaki canlıları uzaklaştırdıktan sonra Tuzu döküp izliyicem bakalım tuza dayanabilecekmi bu lanet yosun hem filtre borularının içi bile firca yosunu böyle inatçı.
80 Litre Akvaryuma İç Filtre
Bu filtre ile ilgili çabuk tıkanıyor gibi söylentiler var forumlarda eğer bulabilirsen sana ilaç gibi gelecek bir öneri Gap 7 iç filtre pislikleri ne yaparsan yap dışarı kaçırmaz ve tikanmaz ve sessiz çalışır Türkmalı mükemmel tasarımı var nette aratabilirsin.
Bu filtre ile ilgili çabuk tıkanıyor gibi söylentiler var forumlarda eğer bulabilirsen sana ilaç gibi gelecek bir öneri Gap 7 iç filtre pislikleri ne yaparsan yap dışarı kaçırmaz ve tikanmaz ve sessiz çalışır Türkmalı mükemmel tasarımı var nette aratabilirsin.
80 Litre Akvaryuma İç Filtre
Dış filtre kullanmıyorsan yetmez başka bi filtre bak saatte 500 litre su çevirmesi gerekiyor yoksa ne mekanik nede biyolojik filtrasyon yapamaz çok fazla akıntı yapmasın azda yapmasin 500 litre yazan ergonomik bir filtre al kullan
Dış filtre kullanmıyorsan yetmez başka bi filtre bak saatte 500 litre su çevirmesi gerekiyor yoksa ne mekanik nede biyolojik filtrasyon yapamaz çok fazla akıntı yapmasın azda yapmasin 500 litre yazan ergonomik bir filtre al kullan
90-40-50 (h) Bitkili Akvaryum Başlangıç
Çok Başarılı bir çalışma nazar değmesin aslında bir kaç kişide tam olarak aydınlatma gücünden ziyade renk kodu led miktari led rengini varsa ledlerin tam kodunu yazarsanız hepimiz akvaryumla beraber aydınlanırız her anlamda [;)]
Çok Başarılı bir çalışma nazar değmesin aslında bir kaç kişide tam olarak aydınlatma gücünden ziyade renk kodu led miktari led rengini varsa ledlerin tam kodunu yazarsanız hepimiz akvaryumla beraber aydınlanırız her anlamda [;)]
SON MESAJLAR
- Ramireziye Çözüm Cyber_Scout, 03:37
Güney Amerikan Cichlidleri - Düşük Lt Ye Uygun Kolay Balık Türleri İsmail_96965, 02:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beta Balığımın Kuyruğu Yırtıldı AquaVita, 02:34
Yeni Üye Forumu - Yavru Balıklarımın Olduğu Tanktaki Hava Motoru Bozuldu İsmail_96965, 02:30
Yeni Üye Forumu - Balığımın Kuyrukları Tata, 00:49
Yeni Üye Forumu - Japon Akvaryumu Bitkisi Başkanceto, 00:27
Bitki Akvaryumları Genel - Hava Motoru Vana İle Kısmak K0L0Ni, 23:34
Filtreleme Seçenekleri - Lepistes Tankım Hakkında Tavsiyeler İsmail_96965, 22:08
Yeni Üye Forumu - 60 Litre Akvaryuma Uygun Türler KaanE, 21:05
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 200 Litre Akvaryum İçin Bütün Sorularım Hidro Dinamik, 19:32
Güney Amerikan Cichlidleri - Psikoloğum K0L0Ni, 19:06
Akvaryum Tanıtımı - Beta Akvaryumum Hakkında wolxa, 18:07
Yeni Üye Forumu - Yeme İlaç Ekleme Kuru Ve Sıvı İlaç Ajjaks, 17:33
Hastalıklar ve İlaçlar - Crs Caridina Cantonensis Karides Tanki Ajjaks, 17:19
Akvaryum Tanıtımı - 7 Yıl Aradan Sonra Yeniden Merhaba :) emreemin, 16:14
Akvaryum Tanıtımı - Akvaryum Filtre Önerisi İsmail_96965, 15:51
Filtreleme Seçenekleri - 90*45*45 Natural Style CoryCory, 15:45
Akvaryum Tanıtımı - Trichopsis Vittata - Yavrular 2. Sfda ArifhbsAquatics, 13:48
Akvaryum Tanıtımı - Sarı Silis Kum Satın Alma Önerisi İsmail_96965, 12:48
Taban ve Gübreleme - İlk Akvaryum Kurulumum Kuro, 12:34
Yeni Üye Forumu - 200 Litre İçin Filtre Tavsiyesi Ajjaks, 10:15
Filtreleme Seçenekleri - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin Murat27, 09:48
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Ankara’da Natteri Pirana Satan Yer MustafaŞ, 05:44
Yeni Üye Forumu - Tatil Yemi Kullanılmalı Mı? AquaVita, 00:53
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Toplu Ölüm Cyber_Scout, 00:46
Hastalıklar ve İlaçlar - 75 Litre Akvaryum İçin Tüm Sorularım Cyber_Scout, 23:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağası Bakımı BayburtluBozkurt, 22:32
Sürüngenler ve Amfibyumlar - Bodur Bitki Önerisi NightWist, 22:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Bu Nedir Cyber_Scout, 21:42
Labirentliler - Sparking Gurami Cinsiyet Belirleme Kaya Özyurt, 20:29
Cinsiyet ve Tür Belirleme - 90x40x50 Yeniden volkan12, 19:02
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Akvaryum Dolabı baron70, 18:58
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 17x17x180 Cm High-tech Bitkili Tank yildiztech, 18:03
Akvaryum Tanıtımı - Lepistes Ölecek Cyber_Scout, 17:30
Hastalıklar ve İlaçlar - Hamile Lepistesim Midesi Garip Erenguven, 17:23
Yeni Üye Forumu - Beta Balığı Akvaryum/bakım Cyber_Scout, 17:21
Yeni Üye Forumu - Yeni Poster Deniz Balıkları (sayfa 5) kolombo_449, 16:54
Yeni Üye Forumu - Ankara Akvaryum Samnastrp, 16:50
Yeni Üye Forumu - Hasta Balık KaanE, 16:34
Hastalıklar ve İlaçlar - 40 Litre Akvaryuma Balık Önerisi Tata, 16:06
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Mobilyası NotEvenBeginner, 15:59
Yeni Üye Forumu - Yeni Akvaryum - Balık Atlama Problemi KaanE, 14:58
Yeni Üye Forumu - Senegal Bichir Cengizhans, 12:38
Yeni Üye Forumu - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Daechir, 11:09
Yeni Üye Forumu - Pul Dökümü Cyber_Scout, 10:32
Hastalıklar ve İlaçlar - Sp Yanına Iceman Veya Demasoni Mi? Orhan76, 08:40
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Beyaz Benek Mi? Orhan76, 08:39
Hastalıklar ve İlaçlar - Bitkimi Nasıl Canlı Hale Getireblirim? Kuro, 08:37
Bitki Türleri ve Bakımı - Lepistes Albino Full Red Ribbon Ne Kadar Acaba? Aguamentist, 07:59
Fiyat Forumu - Caridina Karides Tanki Kurulumu SunkenShrimps, 02:40
Omurgasızlar
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Microfex Canlı Garantili Gönderim Rafayel 04:51
- Ömrü Bitmiş Aktif Toprak, Soil Rafayel 04:51
- Hb White Lepistes omererbas 02:02
- Electric Blue Acara / Platinum Marble Melek omererbas 02:02
- Sarı Ateş Neon Ve Mavi Melek Karides aycaketenci 01:47
- Snakeskin Barb (desmopuntius Rhomboocellatus) eackgzz 01:16
- Samuray Gurami eackgzz 01:16
- Microfex( Dero Worm) & Beyaz Kurt & Sirke Kurdu Amati340 00:46
- Su Piresi+ Yeşil Su & Infusoria & Yetişkin Artemia Amati340 00:46
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 00:46
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 00:46
- Sesiflora Montecarlo Güncel Stoklar Çeşitli Bitki ozelturlepistes 00:20
- Super Red Tül Kuyruk Damızlık Çift DTkadir 23:57
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 22:49
- Siyah (özel Tür) Çizgili Ve Altın Elma Salyangozu GOLDFISH 22:49
- Eheim Professionel 4+ egedin 22:30
- 100cm Ceraqua Firefly Armatür egedin 22:30
- 100+ Cüce Vatoz Yavrusu Koksal Gurkan 21:57
- Sulawesi White Orchid Karides Arıyorum ALP85 21:16
- 8 Çıkışlı Sessiz Hava Motoru Hela İaco-9630 DiscusAddict 21:08
- Leleupi & Medaka (japon Pirinç Balığı) scorpion26 21:05
- Yavru Kribensisler Koksal Gurkan 20:28
- 2.67 Tüp Furcifer 20:11
- Dennerle Akvaryum Furcifer 20:11
- Digital Termostatlı Sogutucu İkili Fan Furcifer 20:11
- Creaqua Nano Elit Furcifer 20:11
- Garra Rufa(doktor Balığı) Ve Kum livadi 17:45
- Tül Kuyruk Vatoz Türleri / Hb White Lepistes kopruluonur 16:29
- Anubias- Christmassmoss- Cryptocoryne Wendtii- Saz kopruluonur 16:29
- İhtiyaç Fazlası Akvaryum Malzemeleri kopruluonur 16:29
- Bitki,karides,discus Vb. Türlere Özel Osmos Sistem zafer3885 16:29
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 16:29
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 16:13
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 16:13
- Bitki Çeşitleri emreemin 16:13
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 16:13
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 16:13
- Erişkin Erkek Melek Balığı HLLDNLYC 15:48
- Bloody Mary. Sağlam Kan maylandi 15:13
- Pistia Suüstü Bitkisi maylandi 15:13
- ❗️🔹️ N P K ➕️ Fe ➕️ Excel ➕️ Yosun Giderici 🔹️❗️ F13K 15:06
- 🌲 Cüce Vatoz,christmas Moss,subulata,mikra,saz 🌲 F13K 15:06
- Discus, Oranda, Melek, Cüce Vatoz F13K 15:06
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 14:43
- Mikrofex & Sirke Kurdu & Su Piresi & Mikrokurt scorpion26 14:40
- Katil Saly. & Sakura & Kiraz & Sarı & Ramshorn scorpion26 14:40
- Resun Dms 400t5 40 X 30 X 38 Cm 45 Litre scorpion26 14:40
- Su Piresi , Balık Yemi , Pipo Filtre gyunda 14:29
- Pistia , Flame Moss , Java Moss gyunda 14:29
- Karides , Salyangoz . gyunda 14:29
KULLANICILAR
- 27 Online Kullanıcı, 15 Üye
Online Kullanıcılar
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.