ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yyiImaz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
116
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
29 Temmuz 2025 00:11
Toplam Mesaj:
172 [0.10 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
70 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yılmaz Yılmaz
Doğum Tarihi:
17 Kasım 1989
İl:
Samsun
Meslek:
Üretim operatörü
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[IMG]https://i.hizliresim.com/13r2uz5.jpeg[/IMG] *120lt. Bitkili tank kurulum aşamasında..

SON 10 MESAJI

100 40 40 Akvaryuma Mobilya Parça Ölçüleri
Mobilyanızın arkalığını da mdf den yaptırın ince kontraplaktan değil. Daha sağlam durur. Ben kendim yaptım mobilyamı uygulama üzerinden çizip tasarladım. Maşallah diyeyim, nokta hatasız çıktı. 80x40x40 ölçülerin tankta.
Merhaba Balıklarım Ölmeye Başladı
[QUOTE=GhostKoi]

Herkes farklı bir şey söylemiyor. Herkes aynı şeyi söylüyor. Ya biraz araştırıp balıkları uygun koşullarda besleyeceksiniz ya da hobiyi bırakacaksınız. 15 litrede o balıklar beslenmez. İşkence yani.[/QUOTE]
15 litrelik tankları genelde ya yavruluk ya da tedavi tankı olarak anca kullanabiliyoruz. O kadar küçük yani. Anlatmak istediğimiz bu aslında.
Dış Filtre Cam Emiş Basış Borusu
[QUOTE=Mahir06]

Bana da krom cazip gelmiyor, cam tercih edecektim çünkü arkada şık bir görüntü oluşturuyor. Ama dediğiniz kadar kırılgan ise ben plastikten devam edeyim. Ayrıca biraz daha araştırınca temizlemenin de çok büyük bir zahmet olduğunu keşfettim. İnsanlar çamaşır suyu ile temizliyorlar. Benim bakış açıma göre büyük risk.

Deneyimlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.[/QUOTE]
Krom modellerin tercih sebebinin önceliği, kırılmaz ve paslanmaz olmalarıdır. Bunun dışında bence başka özelliği yok. Kişiye göre görsellik açısından tercih edilebilir sadece. Cam boruları görüntüsü sebebi ile bende çok beğeniyorum ama hassas ve kırılgan oldukları için kullanımı sıkıntı yaratabiliyor. Uzun ömürlü olması istenirse krom ve plastik modeller önceliktir.
Öncelikle bakmak istediğiniz canlıyı/canlıları belirleyin. Bu, ilk ve en önemli husustur. Canlı seçimini yaptıktan sonra o canlıya/canlılalara ait yaşam koşullarını oluşturun. Çeşit çeşit dekor, aksesuar koyup içine balık atmak ve bu kadar küçük tankta inanın sadece o canlılara işkencedir.
Küçük tanklarda su değerleri çok kolay bozulur. Kayıplar vermeniz çok normal. Kayıpların önüne geçmek için canlıya uygun hacimde akvaryum kurmak isabet olacaktır. Forumda canlı bakımı ile alakalı bir çok konu/makale mevcut. Size uygun olanları okuyup değerlendirin, sonrasında daha stabil bir kurulum sağlamış olursunuz.
Sağlıklı bir akvaryum ve sağlıklı canlılar için doğal ortam kurmak varken neden absürt durumlar oluşturursunuz merak ederim. O iç filtre o boyutta bir akvaryuma fazla. Akıntı balıkları yorup bitkin düşürür. Ayrıca tabandaki çakıllar boya salmaz diyorsunuz ama elbet salınım yapar. Bu da canlıların sağlığını olumsuz erkiler. Sın olarakta, akvaryumun suyunu tamamen doldurun yarım değil.
Bitkili Lepistes Akvaryumunda Garip Ölümler
2 haftada bir dış filtre temizliğine gerek olmamalı bence. Oturmuş bir sisteminiz varsa bu süre çok kısa diyebilirim. Bakteri popülasyonunu seyreltiyor olabilirsiniz. Bu da hastalıklara sebebiyet verebiliyor. Filtre temizlik sürenizi biraz daha uzatmanızı öneririm, 4 haftada 1, 6haftada 1 gibi.
[QUOTE=umitopall ]

Kesinlikle emiş basış takımında bu paralar verilecekse krom boru alınmalı

Ben hata yaptım açıkcası cam önermiyorum[/QUOTE]
Cam modellerden arkadaşımda var, bana kullanmam için vermek istedi ben elime bile almadım, sırf kırılma olayı var diye. Krom candır, harbi yap tak geç. Dertsiz.
Cam borulardan ziyade ben bir süredir şeffaf, plastik borulardan aradım ama bulamadım. Bir platformda görmüştüm çok hoş duruyordu ama temu ve aliexpresste de bulamadım. Krom boru en ideali gibi görünüyor.
Akvaryum Tanıtımı - 30x30x30
Başarılı kurulum olmuş. Özellikle siyah kum yerine aquaclay kum kullanmanız, bitkiler ve canlılar açısından doğru bir karar. İlerleyen zamanlarda kumun verimini daha iyi göreceksiniz. İyi hobiler dilerim.
Değişim Sularını Klozete Dökmeyelim
Aynı yöntemi uyguluyorum. [:iyi:]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.