ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Tranb
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
15
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
15 dakika önce
Toplam Mesaj:
46 [0.47 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
46 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Talha öz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
hobide yeniyim
SON 10 MESAJI
Büyük Akvaryum
[QUOTE=Helvacı]
Malesefki bütçem el vermiyor hocam bı de canlı olarak karides de var çekebilir dış filtre[/QUOTE]
Dış filtremin ucuna biyolojik sünger taktım çekemiyor.
[QUOTE=Helvacı]
Malesefki bütçem el vermiyor hocam bı de canlı olarak karides de var çekebilir dış filtre[/QUOTE]
Dış filtremin ucuna biyolojik sünger taktım çekemiyor.
Difüzör Hakkında Onaya İhtiyacım Var
80x40x50h akvaryumumdaki bitkilerin formundan çok memnun olmadığımdan ya da heyecan aradığımdan mayalı sistem CO2 kurmayı düşünüyorum. Neye göre seçeceğime dair tam olarak bir konu bulamadım herhangi bi yerde. O yüzden tam olarak emin olamıyorum, bunlardan farklı önerileriniz varsa onlara da acığım elbette.
Ista Co2 3'ü 1 arada Compact Dikey Difüzör S
Ista Mini Co2 Difüzör
Tropica Co2 Difüzörü[EDIT]Tranb,2025-04-26 04:43:12[/EDIT]
80x40x50h akvaryumumdaki bitkilerin formundan çok memnun olmadığımdan ya da heyecan aradığımdan mayalı sistem CO2 kurmayı düşünüyorum. Neye göre seçeceğime dair tam olarak bir konu bulamadım herhangi bi yerde. O yüzden tam olarak emin olamıyorum, bunlardan farklı önerileriniz varsa onlara da acığım elbette.
Ista Co2 3'ü 1 arada Compact Dikey Difüzör S
Ista Mini Co2 Difüzör
Tropica Co2 Difüzörü[EDIT]Tranb,2025-04-26 04:43:12[/EDIT]
Japon Balığım Zor Nefes Alıyor Yuzemiyor
[QUOTE=Küçük akvaryumcu] daha önce 1 yıl sorunsuz yaşamıştı şimdi 1 haftadan birşey olmaz diye düşünüyordum bol bol su değişimi yapıyordum ama galiba suyu çok hızlı koydum balığın hava kesesine bişey oldu neyse bitti artık kurtaramadim[/QUOTE]
50 litrede baktığım 2 japon yaşıyordu ve mutlu olduklarını düşünüyordum. 160 Litreye alınca onlara kötü bir hayat yaşattığımı anlamıştım. Sonrasında daha uzun daha büyük bir tankı olan birine vermiştim. Suyunu sık da değiştirsen, dili olsa da anlatsa
[QUOTE=Küçük akvaryumcu] daha önce 1 yıl sorunsuz yaşamıştı şimdi 1 haftadan birşey olmaz diye düşünüyordum bol bol su değişimi yapıyordum ama galiba suyu çok hızlı koydum balığın hava kesesine bişey oldu neyse bitti artık kurtaramadim[/QUOTE]
50 litrede baktığım 2 japon yaşıyordu ve mutlu olduklarını düşünüyordum. 160 Litreye alınca onlara kötü bir hayat yaşattığımı anlamıştım. Sonrasında daha uzun daha büyük bir tankı olan birine vermiştim. Suyunu sık da değiştirsen, dili olsa da anlatsa
Japon Balığım Zor Nefes Alıyor Yuzemiyor
Japonlar yüksek hacim istedikleri için 3.5 litrede sorun çıkmaması/yaşaması için bir mucize olması gerektiğini düşünüyorum.
Japonlar yüksek hacim istedikleri için 3.5 litrede sorun çıkmaması/yaşaması için bir mucize olması gerektiğini düşünüyorum.
Juss Akvaryum Bilgilendirme
[QUOTE=NightWist]
E devletten yapılmasını önermiyorum. Bir bilgiyi eksik bile yazsanız kaybetme ihtimaliniz var. En sağlıklısı gidip thhye bizzat yerinde başvurmak. Oradaki insanlar çok yardımcı oluyor ve hızlı sonuç alıyorsunuz. Benim başıma geldi. Birebir aynısını yazmama rağmen e devletten olan başvurum red yedi. Gidip kendi elimle dilekçeyi verdiğim zaman ise 2 ay içinde haklı bulunup davayı kazandım.[/QUOTE]
Doğrudur, şu ana kadar 4 kere falan başvurdum hepsi e-devlettendi 2 tanesini kaybetmiştim, belki de dediğiniz yolu yapsaydım farklı olabilirdi. Umarım arkadaşın süreci güzel ilerler.
[QUOTE=NightWist]
E devletten yapılmasını önermiyorum. Bir bilgiyi eksik bile yazsanız kaybetme ihtimaliniz var. En sağlıklısı gidip thhye bizzat yerinde başvurmak. Oradaki insanlar çok yardımcı oluyor ve hızlı sonuç alıyorsunuz. Benim başıma geldi. Birebir aynısını yazmama rağmen e devletten olan başvurum red yedi. Gidip kendi elimle dilekçeyi verdiğim zaman ise 2 ay içinde haklı bulunup davayı kazandım.[/QUOTE]
Doğrudur, şu ana kadar 4 kere falan başvurdum hepsi e-devlettendi 2 tanesini kaybetmiştim, belki de dediğiniz yolu yapsaydım farklı olabilirdi. Umarım arkadaşın süreci güzel ilerler.
Juss Akvaryum Bilgilendirme
Tüketici hakem heyetine kart olunca üzerine eklenen %20 dahil konunun aktarılması gerektiğini düşünüyorum. E-devletten başvuru basit bir şekilde yapılıyor. Ayağınız için de geçmiş olsun diliyorum.
Tüketici hakem heyetine kart olunca üzerine eklenen %20 dahil konunun aktarılması gerektiğini düşünüyorum. E-devletten başvuru basit bir şekilde yapılıyor. Ayağınız için de geçmiş olsun diliyorum.
Lümen Mi Watt Mı
[QUOTE=mrah]Watt ve lumen degerleri bitki yetistirme konusunda bize yeterli bilgiyi vermez. Bizim ihtiyacimiz olan asil deger PAR/PPFD. Bunu da bazi markali urunler harici hic birinde gormeniz mumkun degil. Olcum icinde her uretici yatirim yapip bir par metre almiyor.
[B]PAR (Photosynthetically Active Radiation)[/B]
PAR, bitkilerin fotosentez icin kullandigi spektral araligi belirtir (400-700nm). Gozumuzun gordugu isik ile bu farklidir.
[B]PPFD (Photosynthetic Photon Flux Density)[/B]
PPFD ise, saniyede metrekareye dusen PAR miktarini olcer (umol/m2/s). Lumen gibi dusunun ama gorunen isigi degil, bitkilerin buyume ve gelisimi icin gerekli olan isigin yogunlugu fark burada.
[B]Watt[/B]
Aydinlatmanin ne kadar enerji harcayacagini belirtir. Ornegin, renk dogrulugu konusunda berbat ama bitkilerin gelisimi icin muazzam 20w bir aydinlatma yapabilirsiniz (kirmizi-mavi iceren grow ledler mesela), ayni efektif aydinlatmayi renk dogrulugu gibi etmenleri onemseyerek yaparsaniz 40w harcayabilir (gunluk hayatta kullandigimiz aydinlatmalar mesela).
[B]Lumen[/B]
Gozle gorulebilir isik miktarini olcer. Bitkilerin kullandigi spektral aralik ile insan gozunun gordugu spektral aralik farkli oldugu icin bize tam olarak bitki gelisimine yonelik dogru bilgiyi vermez.
Siz sadece yesil isikla 11000 lumenlik bir aydinlatma yapabilirsiniz ama bu bitkilerin gelisimi icin gerekli dalga boylarini icermedigi (yada limitli icerdigi) icin yeterli/duzgun gelisim goremezsiniz. Bu yuzden olculmesi yada bilinmesi gereken asil deger, kullandiginiz aydinlatma tankin ustunde ne kadar yukseklikte monte edildiginde, zemine ne kadar isik dusuruyor (su dolu tankta) bilmeniz gerekir ki, yetistireceginiz bitkiler icin yeterli mi bilesiniz. Mesela hemianthus callitrichoides cuba, zeminde 40-60umol isik istedigi kabul edilir. Satin aldiginiz aydinlatmada olcumler varsa ve kuracaginiz tankta, aydinlatmaniz zemine 40-60umol isik dusuruyorsa sorun yoktur. Dogru aydinlatma seciminin yolu, aydinlatmanin zemine dusurecegi PAR degerini bilmek yada daha once basari saglamis bir aydinlatmayi taklit etmek veya satin alip ayni boy tankta kullanmak.
PAR olcumlerini yapmak, 700 euroluk bir olcum aleti gerektirdigi icin cogu ufak olcekli kisi veya firmalar bu olcumler ile ilerlemez. Daha cok deneme yanilma/tecrube ile gider. Bu yuzden sizde ayni yolu izleyebilirsiniz.
Benim genelde onerdigim pratik yol su;
30x30x30 bir tank kuracaginizi varsayin. Internette neredeyse her olcude basari saglanmis tank kurulumlari var. Bu tanklardan sizin kurulumunuzla benzer olculere (ozellikle yukseklik) ve kismen bitkilere sahip olanlari referans alin ve aydinlatmalarini inceleyin. Ornegin bir referans buldunuz. Atiyorum, 20w - 2200lumen sadece beyaz ledleri (6500K yada o ne kullaniyorsa 10k 7k vs.) olan bir aydinlatma kullaniyor ve tankin 10cm uzerine konumlandirilmis. Siz de ayni degerlerde butcenize uygun bir aydinlatma secebilir yada kendiniz yaparsaniz ayni sonucu elde edebilirsiniz. Yani isik kismini bu sekilde eleyebilirsiniz. Burada sadece, ledlerin turlerine dikkat edin. Referans aydinlatma 20x1w powerled ile imal edilmistir ve 20x5630 SMD kullanirsaniz farkli degerler ortaya cikar. Burada lumen hesaplamasini kismen baz alip sonuca ulasabilirsiniz. Yani referans aydinlatma 20x1w=2200 lumen ise, siz ayni lumen degerini 5630 yada baska bir smd ile yakalarsaniz benzer bir sonuca ulasirsiniz. Tabi mumkun oldukca 6500K (renk dogrulugu acisindan) sicakliginda ledleri secmeniz daha iyi ve basit olur.
Kullanilan ledlerin turu ve markalarina gore 1w basina verdikleri isik miktari degiskenlik gosterir. Bu yuzden, ayni lumen cikisini yakalasiniz bile biraz ustunu hedefleyip dimlenebilir bir aydinlatma satin alir yada yaparsaniz en guvenilir yol olur. Boylece fazla geldiginde isigin gucunu azaltabilir az geldiginde yukseltebilirsiniz.
[/QUOTE]
ub
Öncelikle detaylı yanıt için çok teşekkür ederim. Kendim o kadar yüksek bütçeli cihazlarla ölçüm yapamayacağım için, armatürü üreten firmayla iletişime geçip değerler hakkında bilgi almaya çalışacağım. Ya da dediğiniz gibi bir kurulum bulabilirsem buna gerek olmayabilir de. Vaktinizi ayırdığınız için tekrardan teşekkürler
[QUOTE=mrah]Watt ve lumen degerleri bitki yetistirme konusunda bize yeterli bilgiyi vermez. Bizim ihtiyacimiz olan asil deger PAR/PPFD. Bunu da bazi markali urunler harici hic birinde gormeniz mumkun degil. Olcum icinde her uretici yatirim yapip bir par metre almiyor.
[B]PAR (Photosynthetically Active Radiation)[/B]
PAR, bitkilerin fotosentez icin kullandigi spektral araligi belirtir (400-700nm). Gozumuzun gordugu isik ile bu farklidir.
[B]PPFD (Photosynthetic Photon Flux Density)[/B]
PPFD ise, saniyede metrekareye dusen PAR miktarini olcer (umol/m2/s). Lumen gibi dusunun ama gorunen isigi degil, bitkilerin buyume ve gelisimi icin gerekli olan isigin yogunlugu fark burada.
[B]Watt[/B]
Aydinlatmanin ne kadar enerji harcayacagini belirtir. Ornegin, renk dogrulugu konusunda berbat ama bitkilerin gelisimi icin muazzam 20w bir aydinlatma yapabilirsiniz (kirmizi-mavi iceren grow ledler mesela), ayni efektif aydinlatmayi renk dogrulugu gibi etmenleri onemseyerek yaparsaniz 40w harcayabilir (gunluk hayatta kullandigimiz aydinlatmalar mesela).
[B]Lumen[/B]
Gozle gorulebilir isik miktarini olcer. Bitkilerin kullandigi spektral aralik ile insan gozunun gordugu spektral aralik farkli oldugu icin bize tam olarak bitki gelisimine yonelik dogru bilgiyi vermez.
Siz sadece yesil isikla 11000 lumenlik bir aydinlatma yapabilirsiniz ama bu bitkilerin gelisimi icin gerekli dalga boylarini icermedigi (yada limitli icerdigi) icin yeterli/duzgun gelisim goremezsiniz. Bu yuzden olculmesi yada bilinmesi gereken asil deger, kullandiginiz aydinlatma tankin ustunde ne kadar yukseklikte monte edildiginde, zemine ne kadar isik dusuruyor (su dolu tankta) bilmeniz gerekir ki, yetistireceginiz bitkiler icin yeterli mi bilesiniz. Mesela hemianthus callitrichoides cuba, zeminde 40-60umol isik istedigi kabul edilir. Satin aldiginiz aydinlatmada olcumler varsa ve kuracaginiz tankta, aydinlatmaniz zemine 40-60umol isik dusuruyorsa sorun yoktur. Dogru aydinlatma seciminin yolu, aydinlatmanin zemine dusurecegi PAR degerini bilmek yada daha once basari saglamis bir aydinlatmayi taklit etmek veya satin alip ayni boy tankta kullanmak.
PAR olcumlerini yapmak, 700 euroluk bir olcum aleti gerektirdigi icin cogu ufak olcekli kisi veya firmalar bu olcumler ile ilerlemez. Daha cok deneme yanilma/tecrube ile gider. Bu yuzden sizde ayni yolu izleyebilirsiniz.
Benim genelde onerdigim pratik yol su;
30x30x30 bir tank kuracaginizi varsayin. Internette neredeyse her olcude basari saglanmis tank kurulumlari var. Bu tanklardan sizin kurulumunuzla benzer olculere (ozellikle yukseklik) ve kismen bitkilere sahip olanlari referans alin ve aydinlatmalarini inceleyin. Ornegin bir referans buldunuz. Atiyorum, 20w - 2200lumen sadece beyaz ledleri (6500K yada o ne kullaniyorsa 10k 7k vs.) olan bir aydinlatma kullaniyor ve tankin 10cm uzerine konumlandirilmis. Siz de ayni degerlerde butcenize uygun bir aydinlatma secebilir yada kendiniz yaparsaniz ayni sonucu elde edebilirsiniz. Yani isik kismini bu sekilde eleyebilirsiniz. Burada sadece, ledlerin turlerine dikkat edin. Referans aydinlatma 20x1w powerled ile imal edilmistir ve 20x5630 SMD kullanirsaniz farkli degerler ortaya cikar. Burada lumen hesaplamasini kismen baz alip sonuca ulasabilirsiniz. Yani referans aydinlatma 20x1w=2200 lumen ise, siz ayni lumen degerini 5630 yada baska bir smd ile yakalarsaniz benzer bir sonuca ulasirsiniz. Tabi mumkun oldukca 6500K (renk dogrulugu acisindan) sicakliginda ledleri secmeniz daha iyi ve basit olur.
Kullanilan ledlerin turu ve markalarina gore 1w basina verdikleri isik miktari degiskenlik gosterir. Bu yuzden, ayni lumen cikisini yakalasiniz bile biraz ustunu hedefleyip dimlenebilir bir aydinlatma satin alir yada yaparsaniz en guvenilir yol olur. Boylece fazla geldiginde isigin gucunu azaltabilir az geldiginde yukseltebilirsiniz.
[/QUOTE]
ub
Öncelikle detaylı yanıt için çok teşekkür ederim. Kendim o kadar yüksek bütçeli cihazlarla ölçüm yapamayacağım için, armatürü üreten firmayla iletişime geçip değerler hakkında bilgi almaya çalışacağım. Ya da dediğiniz gibi bir kurulum bulabilirsem buna gerek olmayabilir de. Vaktinizi ayırdığınız için tekrardan teşekkürler
Lümen Mi Watt Mı
[QUOTE=Taha Yanık]Ledlerde lümen floresanlarda watt. Lümen hesabı yapın o modele. [/QUOTE]
Yanıt için çok teşekkür ediyorum.
[QUOTE=Taha Yanık]Ledlerde lümen floresanlarda watt. Lümen hesabı yapın o modele. [/QUOTE]
Yanıt için çok teşekkür ediyorum.
Lümen Mi Watt Mı
Aydınlatma seçerken watt değerine mi yoksa lümene mi bakmak daha doğru olur?
80x40x50h akvaryumumda kullandığım Armatürk 1080l marka armatürüm hakkında bilgiler:
66W gücünde * 6500 kelvin SMD LED * 11300 lümen değerindedir.
Bu armatür düşüncelerime göre low tech için ucundan yeterli oluyor, fakat lümen hesabından yaparsak high tech için bile yeterli olduğunu söyleyebilir miyiz? Bunun mantığını çözemedim. Teşekkürler
Aydınlatma seçerken watt değerine mi yoksa lümene mi bakmak daha doğru olur?
80x40x50h akvaryumumda kullandığım Armatürk 1080l marka armatürüm hakkında bilgiler:
66W gücünde * 6500 kelvin SMD LED * 11300 lümen değerindedir.
Bu armatür düşüncelerime göre low tech için ucundan yeterli oluyor, fakat lümen hesabından yaparsak high tech için bile yeterli olduğunu söyleyebilir miyiz? Bunun mantığını çözemedim. Teşekkürler
160 Litre İçin Filtrasyon Ve Tür Önerisi
[QUOTE=kemalgull]Hocam canlı yükü ne kadardı filtrasyon iyiyse ben de öyle yapabilirim. Bi de pipo filtre rahatsiz edecek kadar ses çıkarıyor mu?[/QUOTE]
Aynı odada bulunmadığım için rahatsız etmiyor, fakat aynı odada uyuyamazdım. Dış filtre de hava motoruyla (bendeki resun air 3000) eş değer ses çıkartıyor diyebilirim.
İçerideki canlılar
5 lepistes, 3moli, 2 cüce vatoz, 2 elma salyangozu 6-7 karides, 3 plati
tilki kuyruğu, anubias, zeytin ve gül bitkilerinden de az da olsa içeride ekili vaziyette
[QUOTE=kemalgull]Hocam canlı yükü ne kadardı filtrasyon iyiyse ben de öyle yapabilirim. Bi de pipo filtre rahatsiz edecek kadar ses çıkarıyor mu?[/QUOTE]
Aynı odada bulunmadığım için rahatsız etmiyor, fakat aynı odada uyuyamazdım. Dış filtre de hava motoruyla (bendeki resun air 3000) eş değer ses çıkartıyor diyebilirim.
İçerideki canlılar
5 lepistes, 3moli, 2 cüce vatoz, 2 elma salyangozu 6-7 karides, 3 plati
tilki kuyruğu, anubias, zeytin ve gül bitkilerinden de az da olsa içeride ekili vaziyette
SON MESAJLAR
- 45 Litre Bitkili Kurulum furkan0626, 20:15
Akvaryum Tanıtımı - Apistogramma Cacatuoides Triple Red German Bred AtlasPoyraz, 20:09
Akvaryum Tanıtımı - Ultra Amatör Fotoğraf Çekimleri oguzozt, 20:08
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri Tanıtımları - Geçmeyen Bulanıklık featmuco, 20:05
Bitki Akvaryumları Genel - Akvaryum Strafor Efe Koyuncu, 19:58
Yeni Üye Forumu - Transgenetik Yavruları Yem makifkara, 19:52
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Yavru Lepistesler Hakkında Bilgi AhmetY., 19:52
Yeni Üye Forumu - Su Üstündeki Yağ Tabakası Berkay45, 19:50
Akvaryum Bilimi - Akvaryum Suyum Berrak Olmuyor KaanE, 19:18
Yeni Üye Forumu - Amonyak Problemi YigitAlpCicek, 19:01
Hastalıklar ve İlaçlar - Lepistes Balıgı Hastalık Ömer türk, 18:43
Hastalıklar ve İlaçlar - Lissotriton Vulgaris’lerim İçin Paladium Yaptım flanormimar, 18:23
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Danio Zebra Umut Gezer, 18:16
Sazansıgiller - Yeni Akvaryum Aldım Ne Beslemeliyim? mertakbasoglu35, 17:10
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Aşırı Tuhaf Bir Genc Düşünce neomeo, 16:21
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Sarı Prenses Garip Davranışlar koraykbl, 16:13
Malawi ve Diğer Afrika Cichlidleri - İvanacara Bimaculata Üretim Serüveni Başlangıcı Ramboy, 15:33
Güney Amerikan Cichlidleri - Tam 90 Gün / 3 Ay Bitki Gelişimi. CoryCory, 14:38
Bitki Akvaryumları Genel - Tilki Kuyruğu Çürüyor Ehtiyar, 14:26
Bitki Türleri ve Bakımı - Hobi Olarak Lepistes Üretmek KaanE, 13:13
Yeni Üye Forumu - Yavru Vatozlarımı Petshop Alır Mı KaanE, 13:01
Yeni Üye Forumu - Yeni Aldığım Beta Suyun Üstünde AtlasPoyraz, 12:21
Hastalıklar ve İlaçlar - Apisto. Agassizii “blue Flame” Ramboy, 12:14
Güney Amerikan Cichlidleri Tanıtımı - Japon Balığım Yumurtladi Yiğittt, 11:45
Sazansıgiller - 30x30x30 TuranATAKAN, 10:10
Akvaryum Tanıtımı - Dış Filtre Takır Tukur Ses Atman 3338 KaanE, 06:19
Filtreleme Seçenekleri - 40 Litrelik Akvaryuma Ne Önerirsiniz NightWist, 02:51
Yeni Üye Forumu - Mollilerim Çok Fazla Çoğalıyor Ne Yapmalıyım ozkoktr, 02:49
Canlı Doğuranlar - Bı Hangi Vatoz NightWist, 01:34
Yeni Üye Forumu - Yeşil Bir Tür Yosundan Kurtulamıyorum Gokayb, 01:28
Yeni Üye Forumu - Beta Yüzgeç Yırtılması NightWist, 00:59
Hastalıklar ve İlaçlar - Kafa Motoru Önerisi Ahmetkngr, 00:17
Filtreleme Seçenekleri - Aguamentist Youtube Ve Sosyal Medya Tanıtımları SuperSport, 00:09
Akvaryum Dünyasından Haberler - Akvaryum Köşe Çatlağı Tamir Olur Mu cilbay06, 00:08
Akvaryum ve Kapak Yapımı - Adi Mi Elma Mı benimadımebruli, 23:47
Yeni Üye Forumu - Balığım Hasta Tedavi Olarak Başka Ne Yapabilirim? Monaxia, 23:46
Labirentliler - Akvaryum Tasarım Önerisi koraykbl, 23:23
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Lepistws koraykbl, 23:20
Hastalıklar ve İlaçlar - 80 Cm Akvaryum İçin Ekipman Önerisi Anselmo458, 23:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 👋 Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin Alenc4tx1sh, 22:53
Yeni Üye Forumu - 80 Cm Akvaryum İçin Ekipman Önerisi Ahmetkngr, 22:24
Yeni Üye Forumu - Yeni 56 Litrelik Nano Deniz Akvaryumu Praton, 22:09
Deniz Akvaryumları Genel - Yeni İthal Akvaryum Kurulumu Yaptım Tarık Buğra, 21:45
Akvaryum Tanıtımı - Beta Yaşar Mı? Tarık Buğra, 21:41
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 1 Günlük Oscar Balıklarım Hareketsiz Dipte Duruyor ozkoktr, 21:20
Yeni Üye Forumu - 60x40x40 Nature Style Scape joko29, 20:32
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryumlarda Sump Woland, 20:32
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Akvaryum Genel Öneri Ekremblkn37, 19:46
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 120/50/50 Bitkili Kurulum NightWist, 19:21
Akvaryum Tanıtımı - Cüce Ciklet Akvaryumu TacsızKral, 18:47
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- F1 Black Camerun Ve F1 Chaitika Goldlar DiscusTurk 20:14
- Marlieri A Kalite Çiftler DiscusTurk 20:14
- Hobiyi Bırakıyorum - Canlı barsbingul 19:59
- Altifrons Albino Heckelii Güney Amerika Türleri Serhat.Kaymak 19:25
- 60x40x40 Full Set Mobilyalı Akvaryum. koruyucu3443 18:53
- Canlı Garantili Gönderim Hediyeli Microfex Rafayel 18:18
- Discus 8-9cm Canahsha 18:10
- Takaslı Javafern(satılmıştır) MuratSt 18:07
- Takaslı Led Aydınlatma MuratSt 18:07
- Takaslı Windelov (satılmıştır) MuratSt 18:07
- Sera Flora Nature FULL RED MEHMET 17:43
- Albino Full Red Mega Dorsal Mükemmel Kalitede FULL RED MEHMET 17:43
- L144 Longfin Mavi Göz Vatozlar FULL RED MEHMET 17:43
- Akvaryum Sıfır Sump Filtre FULL RED MEHMET 17:43
- Taymur Mobilya Ve Alt Sump FULL RED MEHMET 17:43
- Catappa Yaprağı Son 60 Adet dark blue 16:54
- İthal Akvaryum, Co2 Cam İndikatör + Sıvısı dark blue 16:54
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 16:51
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 16:51
- Bitki Çeşitleri emreemin 16:45
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 16:45
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 16:45
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 16:45
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 16:45
- Eheim Professionel 4+ egedin 16:42
- Phyllanthus Fluitans Red egedin 16:42
- Aponogeton Boivinianus egedin 16:42
- Hobiye Ara Bitkili Akvaryumu Satıyorum teksas_tombiks 16:42
- Nadir Tür Blood Womit Ve Diğerleri ERHAN ÖZAKSU 16:24
- Sıfır Profesyonel Co2 Regülatör Thunderbird 15:48
- Manyetik Fileli Akvaryum Kapağı Thunderbird 15:48
- Genç Damızlık Üreyen Dark Moscow Blue 1dişi 1erkek aycaketenci 15:34
- 3-4-5 Cm Malavi Ciklet aycaketenci 15:34
- Çeşitli Malzemeler Koksal Gurkan 15:01
- Canlı Yem Çeşitleri.. Köroglu.88 14:43
- Endler Varyeteleri Köroglu.88 14:43
- Java Moss, Christmass Moss Ve Lepistes Otu purelyfe 14:30
- Akvaryumları Boşaltıyorum Hb White Lep Tül Melek metsi 13:59
- Karides_vatoz Yuvası- Yeşil Su osmandbnl 13:45
- Blyxa Japonica osmandbnl 13:45
- Satılık 2 Adet Beyaz Ve Siyah Dişi Molly osmandbnl 13:45
- Su Piresi ,mikro Kurt Ve Grindal Kurt Kültürleri jezey 13:33
- Katil Salyangoz jezey 13:33
- Siyah , Albino , L144 Cüce Vatoz Düz Ve Tül Yavru jezey 13:33
- Jbl Premium Kepçe 20 Cm Sıfır jezey 13:33
- Jbl Novo Pleco,ahm Red Green,sarımsalıklı ,toz Yem jezey 13:33
- Hobiyi Bırakıyorum - Malzeme barsbingul 13:14
- Mangrow Kökü barsbingul 13:14
- Microfex Kültürü sefailgaz 13:13
- Eheim 2228, Sunsun Hw-302 Dış Filtreler nevzatc 13:04
KULLANICILAR
- 151 Online Kullanıcı, 82 Üye
Online Kullanıcılar
Bolubalik,
kdrackgz,
mrah,
yavuzsezgin,
MiSoSiKiaN,
ArifhbsAquatics,
yasarcelikk17,
Gastropoda,
ekcengiz,
NightWist,
Wolkan,
dodo1907,
muhammed1903,
delisari14,
ziyasenkaya,
Anselmo458,
pollemik,
saydemir,
ismivil,
mertakbasoglu35,
BurakAktepe,
UEK,
emreksk,
esensml,
mightymurat,
ardaagnaday,
Koksal Gurkan,
brk1992,
H.e.k,
philopator,
KaanE,
Azizdurdenn,
GreeNWooD,
Furkann,
///////,
ootkn,
MosfeT,
YigitAlpCicek,
oktay42,
ayhan35,
cyhn84,
Sunborn,
Abdullah929,
Tatar7587,
AtuM,
Ruzgarbjk,
Laetacara,
btepe42,
epilal,
Corydoras.gram,
Furkan2020,
muyat,
ahmetfiratozkaya,
Serhat.Kaymak,
Fishmaster,
PlecoTown,
istanbullu61,
bakayra,
soflay16,
HunnicKhan,
Ömer türk,
Burak PEKDEMİR,
Conterkral,
nagmus,
barsbingul,
BurakA,
şansal,
Salih06,
eackgzz,
Dogancan25,
MCY4,
Gemlik,
CenK,
Berkay45,
barkın,
B.CENİK,
Tarık Buğra,
Denizliler,
Kaex,
flanormimar,
ThanatoZek,
brkygt,
M.Murat Yavuz,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.