ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
ufukkisikk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
18
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
4 dakika önce
Toplam Mesaj:
38 [0.39 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
35 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
1

BİLGİLER

Ad Soyad:
ufuk ışık
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Kocaeli
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

ufuk ışık

SON 10 MESAJI

Kayalık Akvaryum: Amatör Dokunuş “tanganyika”
Bitkilerdeki sakal yosunu ne oldu. hallettinizmi size güzel tavsiyem var .bendede sakal yosunu vardı . nixa solve kullandım şırınga ile bastım üstüne .şuan yosunlar bembeyaz oldu. öldüler.ama duruyorlar hala, yavaş yavaş çözünüp gidecekler
350 Litre 135*55*50
[QUOTE=Orhan76]

Güzel, estetik bir akvaryum olmuş elinize sağlık. Dikkatimi çeken balıklarınızdan tetrazon oldu, zira bir çok yerde okuduğum kadarıyla (kendim tecrübe etmedim ama) çoğunlukla saldırgan bir tür olduğu diğer balıklarla beraber bakılamayacağı yönündeydi öyle görünüyor ki siz bir şekilde tankınızda barış ortamını sağlamışsınız. Yukarda @fishhyy de dikkatini çektiği gibi ben de o sol taraftaki patika görüntüsünü oldukça beğendim. O yola biraz daha vurgu yapmak için belki yine arkadaşımızın dediği gibi yolun sağ sol kenarlarına biraz taşlar ve zeminde CO2 olmadan bakabileceğiniz çim halı gibi görüntü verebilecek basit low tech bitkiler düşünebilirsiniz. Aklıma ilk gelenler Sagittaria subulata, Marsilea hirsuta ve Hydrocotyle sp japan (tripartia). Bunlar hem CO2 istemez hem de düşük ışık seviyelerinde bile oldukça güzel serpilip gelişirler. Keyifli hobiler dilerim.[/QUOTE]

çok teşekkür ederim. evet 3 adet tetrazon var ama akvaryumumu uzun zamandır izliyorum hiç kavga eden yok barış içinde yüzüyorlar hep beraber. o sol tarada daha da odaklanacağım. belki elimdeki ufak renkli taşlarla yol şeridi çizerim. zemine şuanda mini parvulla ektim ön kısma ama arka kısma dedğiniz gibi çok uzamayan basit bitki eklemek güzel olur
350 Litre 135*55*50
[QUOTE=fishhyy]Çok güzel olmuş elinize sağlık. Çok beğendim akvaryum büyüdükçe görsel düzen zorlaşıyor bence. Siz gayet başarılı bir şekilde yapmışsınız. Yorum olsun diye söylüyorum akvaryumun odak noktası kökün soluna düşüyor hem arka plan bitkileri kısa denk gelmiş hem de boşluk var yol gibi. Stilinize en uygun tavsiye orayı taş veya bitki ile doldurmak olur. Ama ben böyle büyük akvaryum yapsaydım küçük çömleklerle köy kurar bitkileri de ağaç çalılık çim gibi kullanırdım. O yüzden herkesin kendi zevki [:D][/QUOTE]
çok teşekkür ederim daha güzelleri sizin olsun inşallah. evet sol taraf yol gibi oldur biraz. ama doğaçlama gelişti yol yapma niyetim yoktu. arka plan büyüdü şuan ve yolun arkasıda dolu oldu. ama kenarlarına dediğiniz gibi küçük taşlar koyularak tam yol havası verilebilir.
350 Litre 135*55*50
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/262373/240920251400321.jpg[/IMG]
Ölçüler: 135*55*50 350 litre

akvaryumum hakkında genel görüşleriniz almaktan memnun olurum :)
Canlı Türleri: zebra - transgenetik- tetrazon- buz balığı-çöpçü- vatoz- nerite salyangoz-labio- CAE-otocat-moli
Bitki Türleri:karışık
Tankın Yaşı: 1 yıl
Filtrasyon ve Işıklandırma: tetra ex 1500 dış filtre ve 3 farklı aydınlatma armatürk smd (108 w) power led(51 w) bant armatür smd( 80 w)
Tasarım ve Dekorasyon: kaya ve dal[EDIT]ufukkisikk,2025-09-24 14:02:13[/EDIT]
Sıvı Gübre Nasıl Hazırlanır ?
[QUOTE=mrah]

Evet, ediyor. Neden markali gubrelerin aslinda ederinden fazla oldugunun aciklamasi bu zaten :). Stok solusyon hazirlarsaniz daha pratik olabilir. Ayrica, EI methodu icin onerilen tepe noktadaki degerlerde gubreleme yapacaksaniz bunun yuksek isik + CO2 ve bol bitkili bir tank icin oldugunu unutmayin. Tankiniz henuz cok yogun bitkili degilse onerilen degerlerin 1/3 - 1/2 civarinda gubreleme yapmak daha dogru olur.[/QUOTE]

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/262373/230920251601001.jpg[/IMG]
mevcut akvaryumum budur. yüksek ışığa ve sabit tüp co2 ye sahibim. kuru dozdan memnunum ya alıştım yani. eğer bitkin az dersen 1/ 2 ye indireyim tavsiyen nedir ?
[QUOTE=mrah]

Merhaba, NO3 ve PO4 baz almalisiniz. Aksi taktirde onerilen degerlerin cok ama cok ustunde gubreleme yapmis olursunuz istenmeyen durumlar ortaya cikabilir.[/QUOTE]

merhaba emrah bey mono potasyum fosfat gübresi eklerken rotala heasbıma göre 350 litrelik akvaryumuma haftada 3 ppm e ulaşmak için ; haftada 3 doz olarak
0,5 gram gübre ( 1 ppm ) koymam gerekiyor. hassas teraziye 0,5 gram koydugumda tırnağım kadar gübre koymuş oluyorum. su hacmine baktığımda hiç etki etmeyecek gibi hissettiriyor. gerçekten bu kadar az bir gübre bu kadar etki ediyormu .yoksa yanlış yolmu izliyoruz

not = kuru dozlama yapıyorum[EDIT]ufukkisikk,2025-09-23 14:54:49[/EDIT]
[QUOTE=yorgunsair]Merhaba @mrah ,

Estimate Index metodunda element olarak,

Nitrat için aşağıdaki hangi elementi baz almamız lazım ? NO3 mü N mi ?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/209842/230920251152201.jpg[/IMG]

Yine aynı şekilde Fosfat için de sorumu sormuş olayım. PO4 mü yoksa sadece P elementini mi baz almalıyız?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/209842/230920251153421.jpg[/IMG]

[/QUOTE]

sizin tankınız kaç litredir ? 1 doz için 155 gram ve 18 gram çok değilmidir .hesapta yanlışlık olmasın[EDIT]ufukkisikk,2025-09-23 14:44:42[/EDIT]
Bitkiler İçin Tavsiye, Çözüm Ve Öneri Verir Misini
[QUOTE=Orhan76]

Bu şekilde bir kararmaya genelde 2 temel besinden birinin (veya her ikisinin) eksikliği neden oluyor. Biri fosfat (hem eksikliği hem fazlalığı bitkileri siyahlaştırabilir) diğeri ise magnezyum. Söylemlerinizden genel bir NPK kullandığınız için fosfat eksikliğinin (ve karma bir gübre olmasından fazlalığının) söz konusu olduğuna pek ihtimal vermiyorum. Bu nedenle magnezyuma ilk etapta odaklanmak faydalı olacaktır. Makro sıvı formda magnezyum ya da NPK+Mg içerikli bir gübre kullanarak bir müddet gözlem yapmanızı tavsiye ederim.[/QUOTE]
[QUOTE=mrah]

Magnezyum nitrat yerine potasyum nitrat, alip potasyum sulfati listeden cikarirsaniz daha uygun olur. Kullanacaginiz mikro element gubresi icerisinde magnezyum vardir yoksada cesme suyu kullaniyorsaniz orada illaki var, RO su kullaniyorsaniz zaten tekrar minarilize ediyorsunuzdur oradan gelir illaki gelir.[/QUOTE]

Merhabalar şu yazı hakkında görüşleriniz nedir ?

Eğer NO₃, PO₄, K tam sağlansa bile Mg eksikse, özellikle potasyum (K) ve demir (Fe) gibi besinlerin emilimi sorun yaşayabilir.

Mg, klorofil sentezinde merkez elementtir (klorofil molekülünün merkezinde Mg var). Eğer yeterli Mg yoksa fotosentez yavaşlar → diğer elementlerin varlığı da işe yaramaz, bitki kullanamaz.

K ile Mg birbirini dengeler. K fazla ama Mg düşükse, antagonizm oluşur: Bitki fazla potasyumun baskısı yüzünden Mg çekemez, yani “sanki Mg eksikmiş” gibi belirtiler çıkar.

Fe (Demir) metabolizmasında da Mg dolaylı olarak önemlidir. Mg düşükse demirin kullanımı zorlaşabilir → kırmızı bitkiler renklenemez, yeşilde bile sararmalar olur.

Mg sadece kendi eksikliği için değil, K ve Fe gibi besinlerin de efektif emilmesi için gerekli tampon elementtir.
Sahte Resif Akvaryumu
[QUOTE=İsmail_96965]

Nasıl zehirli değildir Akrilik boya ilk başta çözünmüyor ama zamanla suda çözünür ve salınım yapar. Akvaryuma uygun boyalar farklıdır. 170 liralık bir süste bu boyalardan kullanıldığını pek sanmam.

[/QUOTE]

ASLINDA BU ALİEXPRESS FİYATI VERGİSİZ VE KARGOSUZ FİYATI. OYÜZDEN UCUZ OLABİLİR

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.