ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
İsmail_96965
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
242
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
13 dakika önce
Toplam Mesaj:
375 [3.32 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
354 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İsmail tümöz
Doğum Tarihi:
08 Ağustos 2007
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İsmail Tümöz

SON 10 MESAJI

50 Lt Akvaryuma Balık Seçimi
[QUOTE=İsmail_96965]

Hocam çakıllar çok renk bırakıyorlar onun yerine siyah hagen öneririm balık olarakta transgenetik tetra internette 60 lt yazıyo kesinlikle olmaz tetrazonda 80 lt yazıyo oda kesinlekle olmaz zebra danio 50 lt yazıyo hacimde daralcağı için oda olmaz japonada 40 lt yazıyo oda olmaz melek maymun kafa felan çok yüksek hacim oda olmaz en fazla beta veya lepistes gibi türler beslerseniz çünkü kural böyle
[/QUOTE]
Bu şekilde doğru oldumu yazım[:?][EDIT]İsmail_96965,2025-10-31 19:55:05[/EDIT]
[QUOTE=K0L0Ni]

Yardımcı olma isteğinizi anlıyorum ancak;

3 lepistes ve 3 japon arasında mislilerce hacim farkı var. Ya o ya da o kıyasına pek de alamayacağımız türler.

Fındık dediğiniz japon zaten yaşam koşullarının olumsuzluğundan dolayı fındık adını almış. Gelişemediği koşullardan dolayı küçük (yanık) kalmış bir hayvanı o koşullara uygunmuş gibi düşünmek yanlış olmaz mı?

Belki biraz okuma yapmalısınız, özellikle de tavsiye vermeden önce[:?]
[/QUOTE]
Peki Bir dahakine okuyup tavsiye veririm,çünkü fazla kuralcı olmak işleri zorlaştırabiliyor.
[QUOTE=K0L0Ni]

https://www.akvaryum.com/forum/japonlarin_findik_japon_olup_olmadigi_nasil_anlasi_k893999.asp[/QUOTE] 8 yıl önce ne denildiği bana göre önenmli değil şuan çoğu akvaryumcuda fındık japon diye satılıyor düz japon desem hacim konusu açılcak küçük boylu japon desem büyüycek denilcek oyüzden fındık japon ismini söyledim yanık balık demekte çok hoş durmadığı için[EDIT]İsmail_96965,2025-10-31 19:25:21[/EDIT]
[QUOTE=fatihto][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/126150/311020251310531.jpg[/IMG]

Merhaba, yaklaşık 50 lt bir akvaryumum var. Isıtıcıyi lt gözeterek almıştım ama boyutuna dikkat etmemiştim o yüzden çapraz koydum :) taşlar konusunda da daha önce kum ya da küçük taş denemelerim hep kirlilik çıkardığı için temiz çakıl taşından yana kullandım. Ne kadar temizlesem de kumlar hep renk verdi ve temizlenemedi.

Özetle;

Çocuklarım ile bakımı kolay, ömrü uzun bir balık için öneriniz nedir? Az balıkla, ferah bir popülasyon olsun istiyorum. Olası yavrular için ayrı küçük 20 lt bir akvaryumum var çok tercih etmesem de, zira arttıkça ne yapılır bilmiyorum akvaryumcuya mi vermek lazım alırsa vs. :)

Ek olarak bir tanıdığım şöyle bir bitki hediye etti, akvaryuma da uygunmuş ve canlı kalıyormuş senelerce, bunu akvaryumun için koymam konusunda görüşleriniz nedir?

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/126150/311020251313151.jpg[/IMG][/QUOTE]

Hocam çakıllar çok renk bırakıyorlar onun yerine siyah hagen öneririm balık olarakta transgenetik tetra internette 60 lt yazıyo kesinlikle olmaz tetrazonda 80 lt yazıyo oda kesinlekle olmaz zebra danio 50 lt yazıyo hacimde daralcağı için oda olmaz japonada 40 lt yazıyo oda olmaz melek maymun kafa felan çok yüksek hacim oda olmaz en fazla beta veya lepistes gibi türler beslerseniz çünkü kural böyle

[QUOTE=Samnastrp]Bir Japon türüne göre 40-80 litre ister.BALIK BAŞI!!!!50 litrede türüne göre 1. Veya 0 sayıda beslenir.Siz 2 3 demişsiniz![/QUOTE]
Fındık japon konulabilir bu hacime 2-3 tane[EDIT]İsmail_96965,2025-10-31 19:55:32[/EDIT]
Üretim & Uygun Balık
[QUOTE=lauqres]Türü ne lepistesin ve düzenli mk satıyorsunuz vatoz deme sebebim yavruları cok pahalıya satılıyor ve akvaryumun altinda oluyo.[/QUOTE]
Yerli lepistes yapıyorum ilkbaşta moscow dark blue ile başlamıştım ama yavruları çok yoruyor düz vatozun yavruları 20-30 tl arası keçiörende mamak, sincan, çankaya gibi yerlerdede çoğu hobici o fiyatlara satıyor lepisteside o fiyatlara veriyorum ama fazla oldukları için daha çok kazanç yapıyo satma işindede çevredeki pet shoplara 70-100
Adet arası tanesi 20 den veriyorum kalanlarıda sahibindeden veriyorum
Ama yinede çok bi kazanç olmaz.
Üretim & Uygun Balık
Ben de üretime başladım. Şu anda 15 dişi ile 100 litrelik akvaryumda üretim yapıyorum. Ayrıca 2 tane 40 litrelik akvaryumda yavrular büyüyor. 15 dişinin aylık kazancı şu anda 3.000 TL oldu. Şu an ilk yavrular olduğu için bu rakam ileride daha da artacak. Siz de böyle başlayabilir veya daha fazla dişi ile üretimi artırabilirsiniz.

Vatoz mantıklı değil çünkü yavruları çok geç büyüyor ve yavruyken para etmiyorlar. Bence lepistes üretmek daha mantıklı; eğer oturduğunuz yerdede çevrenizde genişse dahada iyi olur satış için[EDIT]İsmail_96965,2025-10-29 00:53:10[/EDIT]
Yeni Japon Balıklarım Hakkında
[QUOTE=Polat60]Merhabalar ben petshoptan yakın zamanlarda bu balıkları aldım ve orandaya pek benzemıyor gibiler sizce bu balıklar daha çok mu yavru yoksa petshopun azizliğine mi uğradım??[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/268858/281020252017341.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/268858/281020252017131.jpg[/IMG][/QUOTE]

Petshopta fındık japon yada 3 kuyruk japon diye satıyorlar ama büyüse bile orandaya benzemiyorlar bana düz japon gibi geldi
Lepistes Türüne Geçtim
İlk mesajda uzaktan bluegrass gibi gelmişti ama bu resimde half black veya moscow dark blue dişisi gibi duruyor eğer dışkı şefaf beyaz gibiyse iç parazit olabilir kahve rengi siyah olması normal bir süre sonra kopuyor. [EDIT]Hoppala,2025-10-28 02:15:05[/EDIT]
Akvaryum Kenarında Kırıklık
[QUOTE=Erkannnn]Alüminyum çerçeve yapılıyor köşe yerlerine boydan boya silikonlayip onu yapıştırsam işimi çözermi aldığım arkadaş bir kaç yıldır böyle kullanmış diğer on camdaki çatlağı ben değiştireceğim zaten ama şimdi arka camla yan camı da değiştirecek sem akvaryumu atıp yenisini almam daha mantıklı
Alüminyum çerçeve benim işimi çözebilir mi?[/QUOTE]
O yolu bende denedim ama çok etkili olmuyo bide görüntüsü kötü duruyor
Lepistes Türüne Geçtim
Bitkiler Büyüdüğünde bile çok saklanma alanı olmaz ama sadece kendinize kalcak şekilde 2-3 tane büyüsün diyosanız akışına bırakın

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.