ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
İsmail_96965
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
192
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
5 Saat 55 Dakika önce
Toplam Mesaj:
305 [4.55 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
285 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İsmail tümöz
Doğum Tarihi:
08 Ağustos 2007
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İsmail Tümöz

SON 10 MESAJI

Bitkili Akvaryum İlk Kurulum Sorunları
[QUOTE=KonyaBeta]Renginden dolayı bende emin olamadım, ilk haftalarda itibaren sıvı gübre de vermeye başlamıştım. İlk hafta bilgiler gayet güzeldi ama son 2-3 günden beri bu kahverengilik oluşmaya başladı. Haftada bir iki kez yüzde elli belki daha fazla su değişimi de yapıyorum yosun oluşmasın diye ama bilemedim.[/QUOTE]

Herşey iyi aslında su değişimini biraz azaltın %30 haftada 1 sefer yapın bide elinizle yaprakları koparmadan hafifçe sürtün yosun olup olmadığını anlarsınız eğer değilse ışık renk çeşitliliğini arttırın derim.
Balığım Karnı Yaralı
[QUOTE=Ozmoziz]

Laf yetiştirmiyorum ki size, ben bunları düşündüm daha tecrübeli üyeler olarak siz ne düşünüyorsunuz diyerek size alıntı yaptım ve hatta diğer bilgilerini takip ettiğim cyber_scout 'ı da etiketledim [/QUOTE]
Bence gereksiz bişey için hesap soruyorsunuz birbirinize sadece yanlış anlama ve agresiflik var
Bitkili Akvaryum İlk Kurulum Sorunları
Çoğu şey olması gerektiği gibi bahsettiğiniz kahverengilik yosun olabilirmi
Balığım Karnı Yaralı
[QUOTE=MrtGn]

Valla kıyamıyorum ama çırpınıp duruyor zavallı . O zaman vedalaşıyorum [/QUOTE]
Yinede Allahtan umut kesilmez metilen mavisi ilaç felan varsa kullanın yoksa yapcak bişey yok
Balığım Karnı Yaralı
[QUOTE=MrtGn]Arkadaşlar balık 3 gündür bu şekilde yavrulukta yaşıyor .. ara sıra yatıyor ara sıra yem yiyor . Ne olduğunu bilmiyorum . Akvaryumda tetra türleri ve çöpçü var total 20-25 tane . Şuan sizce ne yapmalıyım ?
Genelde yatalı yerinin üzerine yatıyor
Akvaryum 100 litre
Diğer balıklar da problem yok

Evet

Balığınızın ağızı erimiş fark edebiliyormusunuz?
Evet nasıl oldu bilmiyorum

Abi sorun aramıyoruz .
Ne yapılabilir onu arıyoruz [/QUOTE]

Bence ileri düzey bakteriyel enfeksiyon var ayrı bi yere alıp hava taşı atın %30 şu değişimi yapıp JBL furanol 2 veya sera baktopur direct kullanın ama bu balık artık kurtatılmaz.
100*45*45
200 lt hacimli bir akvaryuma küçük tetra türleri koymazdım ama o sizin bileceğiniz iş. Filtre olarak 1000 l/h debili bir dış filtre veya sump yapabilirsiniz, örneğin Lifetech 835.
Isıtıcı olarak 200 W kaliteli bir marka tercih edin; Tetra, Eheim veya JBL gibi markaların ısıtıcılarını öneririm çünkü ısıtıcıyı riske atmayın.
Kum olarak dere kumu kullanabilir ya da bütçeniz varsa Manado gibi kumlarla birlikte besin takviyesi yaparak güzel şekilde bitki yetiştirebilirsiniz.
Bir de armatür lazım, onun hakkında çok tavsiye veremem; daha bilgili arkadaşlar yardımcı olursa iyi olur.

Balığım Karnı Yaralı
Abi tek sorun karnı değil gibi
Tam Su Değişimi Sonrası Kayıplar
Hocam, kendi cevabınızı zaten bulmuşsunuz. Tamamını değiştirmenin hata olduğunu söyleyerek balıklar yine ürer, çoğaltırsınız. Moral bozmaya gerek yok, ileride daha da dikkatli olursunuz. Geçmiş olsun.

60 Lt Tül Kuyruk Albino Astronot
O boyutlar yetmez keşke kurmadan önce araştırma yapıp ona göre balık alsaydınız daha iyi olurdu balıkları sahiplendirin ileriki zamanlarda illaki patlak vericektir.
Half Black
ph bide sertlik az daha düşük olsa daha iyi olur ama bundan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum bir leke veya farklı bişey varmıydı.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.