ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
lepistes5994
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
25
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Son Ziyaret:
1 dakika önce
Toplam Mesaj:
39 [13.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
39 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
hüseyin özbey
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Tekirdag
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

hüseyin özbey

SON 10 MESAJI

Adım Adım Malawi (güncelleme)
Allah kolaylık versin büyük akvaryum büyük iş üstesinden gelinmiş gibi gözüküyor işlemleri sürekli güncellerseniz bizlerde buradan zevkle takip ederiz.[:nazar:]
Kırma Lepistes
Tahminimce elimde 20 adet 15-20 günlük yavru var kendi gelişimlerini bir tamamlasınlar oda 15-20 gün alacak gibi ondan sonra asıl karma yavruyu ben sizinle paylaşacağım :)
Bitkili Lepistes Bana Göre Herşey Normal Ama?
[QUOTE=yyiImaz]Kurulumunuz hayırlı olsun öncelikle. 20 günlük kuruluma canlı eklemek genelde sorun teşkil edebiliyor. Bakteri popülasyonu tam oturmadığı için bitkilerinde verimli gelişmesi etkilenebiliyor. Bitkilerde adapte olamamışken canlıların oturmamış su düzeninde sağlıklı yaşayabilmesi zor olabiliyor. Acele etmeseydiniz canlı eklemek için sizin için iyi olurdu. Şu aşamada ilk önceliğiniz bolca bitki eklemesi yapmanız olsun. Sudaki amonyak nitrat gibi atıkları dengeler en azından. Su değişimlerinde de bakteri kültürü eklemeniz süreci hızlandırır. Su ortamı stabile döndüğünde canlılarınız alışacak su ortamına.[/QUOTE]

Dürüst olmak gerekirse 15 yılı aşkındır lepistes balığı bakıyorum kısa süren japon balığı serüvenimden sonra geçiş yaptım resmen sıfırdan kurdum tüm herşeyi ama böyle birşey başıma geldi gerçekten çok yordu ve üzdü beni canlı kaybını hiç sevmiyorum, sonuçta onlarda bir canlı öldü deyip kenara atmak zoruma gidiyor. O biyolojik atmosferi hazırlamadan akvaryuma eklediğim için bende pişmanım ama zamanı geri alamam açıkçası, birdahaki sefere farklı şeyler yapacağım bu kesin. Zeytin bitkisi var şuan yakılaşık 7,8 bağ parça parça ekili. yeni olarak 5,6 dal java ferm ve taşa sarılı mos pilo ve akvaryuma biraz renk verme maksadıyla PALUSTRİS SUPER RED bitkilerini ekleyeceğim hem yavru tutulmasına destek hemde akvaryum içerisinde biyolojik olarak destek olması adına.
80x40x40 Bitkili Yeni Kurulumum
Bitkili bilgili ve düzenli olan akvaryumlara bayılıyorum sizin akvaryumu da gerçekten beğendim elinize emeğinize sağlık harika görünüyor [:nazar:]
70x40x45y High Tech Denemem
Kuru başlangıç benim gözümde inanılmaz zor ama siz maşallah süper başarılı olmuşsunuz tebrikler [:nazar:]
Yapay Zeka Destekli Low - Tech Akvaryum Kurulumu
Bitkiler az taşlar fazla kalmış tam tersi olmasını ben tercih ederdim görsel ve uğraş açısından dha iyi olabilirdi taş yosunlaşmayı çoğaltabilir her nekadar vatoz karides salyangoz olsada salınım gerçekleşip yosunlaşma olabilir dip bitkileri artırılıp taşlar azaltılabilir daha ufaltılabilir hemde akvaryum litresinden çalmış olmassınız
[QUOTE=Samnastrp]Benimkiler sadece aşağıya yem için bazen ona için bile gitmiyorlar.Bence yeni tank sendromu.[/QUOTE]

Benimkilerde aşağı taraf sanki onlara ait değil gibi pek ilgilenmiyorlar ama tabi hiçte gitmiyorlar diyemem[EDIT]lepistes5994,2025-10-29 20:59:49[/EDIT]
[QUOTE=mesuteroglu]

Demek istediğim orta kısma da hiç gitmiyorlar üst kısımda sabit duruyorlar sanki oksijen yokmuş gibi [/QUOTE]

Aslında sende pipo filtrede cardı oksijen için dalgalanma falanda var yani yeni tank sendromu olabilir
Su Bulanıklığı
Adı üstünde şelale biraz sesli ben 5-6 sene kullandım başarılı bir filtre şuan dış filtre kullanıyorum
Kararsiz Bir Genç
Kalanlrı kenara ayır güzel bir karantina süreci yap bol bol hava ver yeni akvaryum SIFIRDAN kur şahsi fikrim[:iyi:]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.