ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Fin World
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
15
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
11 Eylül 2026 01:26
Toplam Mesaj:
43 [0.18 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
40 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fin World
Doğum Tarihi:
Girilmedi
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Professional aqua scape

SON 10 MESAJI

Karides İçin Bazalt Kum Önerisi
Bitki yetiştirme gibi bir düşünceniz yok anladığım kadarıyla bu yüzden buna göre bir öneri yapacağım kendimde neocaridina kolonimde bu kumu yaklaşık 6 aydır kullanıyorum bir sorun yok, crystalpro black sand ama kovadan bölme olmamasına dikkat edin çünkü kovadan bölmelere farklı kum karıştırılabiliyor
Elimdeki Filtreler İçin Malzeme Önerisi
İlk öncelikle sıfırdan bşr ak akvaryum kurduğunuz için ilk bir ay boyunca aktif karbon kullanmanızı tavsiye ederim ve üsttede dediğiniz siporax matrix filan gedçektsn çok iyi ürünlerdir bu ürünlerden edinebiliyorsanız edinin ve burada şu faktörde çok önemli hangi balığı besliyeceksiniz biz bu malzemeleri balıkların ürettiği amonyak seviyesine göre belirleriz yani ilk önce bunu söylersez çok daha doğru bir sonuca ulaşırız
Dış Filtre Önerisi
Benden tavsiye dış filtre yerine şelale filtrede bakabilirsin mesela aquael fzn pro serisinin en üst modelllerine bakabilirsiniz
Ya da sobo sf-503f ydi sanırım bu filtrelerede bakabilirsiniz zaten bu filtrelerde çok güçlüdür özellikle sobo çok iyidir
Danio Zebralar Birini Kovalıyor
Muhtemelen yumurtlayacaktır gayet normal bir şey.
Betamda Kuyruk Erimesi Mi Var
Şöyle haftalık su değişimi yapmanızı öneririm ve akşamdan musluk suyuna klor gidericiyi koymanızı tavsiye ederim sabahta zaten dip çekimi yaptıktan sonra suyu koyarsanız daha sağlıklı olur anladığım kadarıylada benim dediğim gibi yapmıyormuşsunuz su değişimini üstte dediğim şekilde yapmaya özen gösterin lütfen en doğrusu budur ve kuyruk erimesi mi sorusuna eğer tankta başka bir beta yoksa kuyruk erimesi gibi görünüyor. Lütfen pipoyu takana kadarda mineral eklemesi yapmayın. Sorunuz varsa cevaplamaktan memnuniyet duyarım.
Sadece hava taşı varsa kuyruk erimesi çok normal, e suya taminde ekliyosunuz ama bu taminlerin içindeki bakterilerin tutanacağı bir yer olmayınca direkt yararlı bakterilerin tutunacağı bir yer olmadığı için o su hayvanı zehirliyor bırakın pipo akıntı yapsın emin olun o akıntı çok daha küçük problemlere yol açıcaktır hatta ucuz bir şelale filtrede edinebilirseniz çok daha iyi olucaktır ve su değişimi yapıyormusunuz yapıyorsanız nasıl yaptığınızı söylermisiniz bu kısımdada yanlış yapan çok kişi oluyor
Filtreniz varmı peki ?
Sıcaklık
Fanlarınızı daha kalite seçim yapmayı deniyebilirsiniz türkiyede fan haricinde başka bir yol yok eğer işletmeniz varsa çin sitelerinden akvaryum soğutma cihazları satılıyor böyle su bir aletin içine girip ordan geri akvaryuma gidiyo dış filtre mantığı ama suyu soğutuyo ama bu ürünlerde çok sesli çalışıyor maalesef.
Pigme(dwarf) Puffer Kimsede Yokmu
Bende ankarada yaşıyorum fakat birkaç yıldır hiçbir akvaryumcuda görmedim ama one tower pet empire pet shop'dan yılbaşı sonrası zamanda figure eight puffer fish buldum ve hemen aldıma ama başka hiçbir petshopta görmedim ve NUDO konsept akvaryumdanda bilgi alabilirsiniz isterseniz geliyorsa bu akvaryumculara geliyor başka yok diye biliyorum[EDIT]Fin World,2026-08-26 23:26:41[/EDIT]
Yeni Akvaryum İçin Su Bilgileri
Boşuna su düzenleyici döküp sonra o suyu tekrar boşaltmaya gerek yok efendim, sadece akvaryuma 1,2 kere su doldurup boşaltsanız yeterlidir bu süreçte filtre çalıştırmanızı önermem çünkü kimyasal atık kalmışsa o kalıntıyıda filtre çeker zehirleyici olabilir filtreyi en son artık o suyu boşaltmayacağınız yani artık akvaryumunuzun gerçek suyunu koyduğunuz zaman filtreyi koyun en sağlıklısı bu şekilde olucaktır,bu arada filtrenizin marka modeli nedir merak ettim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

• 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.