ÖZELLİKLER
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Son Ziyaret:
14 Mart 2019 23:30
Toplam Mesaj:
422 [0.08 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:
BİLGİLER
Ad Soyad:
Mehmet Koçak
Doğum Tarihi:
24 Mayıs 1994
İl:
Manisa
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:
İMZA
SON 10 MESAJI
Betta akvaryumu kurucam ne kadar ?
[QUOTE=JAPONSEVER]Şelale filtreyi betta sevmez;zira dalga,akıntı istemez.Köpük devamlı akvaryumda olmalı.Pipo filtreyi,bakımı kolay bitkileri tavsiye ederim.[/QUOTE]
[QUOTE=JAPONSEVER]Şelale filtreyi betta sevmez;zira dalga,akıntı istemez.Köpük devamlı akvaryumda olmalı.Pipo filtreyi,bakımı kolay bitkileri tavsiye ederim.[/QUOTE]
Teşekkür ederim yarın bir akvaryumcuya uğrayayım bakayım fiyatlar nasıl olmuş ? Yanılmıyorsam bu pipo filtrelerde hiç ucuz değillerdi ? Aslında pipo filtre benim açımdan da iyi olur çünkü önceden kalan hava motorum var ? Yalnız bunun için sanırım akvaryum da biraz büyük olsa iyi olur. Daha önce pipo filtre kullanmadım temizleneceği zaman hava motorunu kapatıp suyun içinde alırsa iyi olmaz heralde üstündekileri suya bırakır değil mi ?
Betta akvaryumu kurucam ne kadar ?
Arkadaşlar uzun zaman önce hobiyi bırakan birisiyim. 100 litre akvaryumum bulunmaktaydı. Üniversite sınavları zamanında falan diye bıraktım bakamaz olmuştum. Dış filtre alacak param olmadığı için daha zahmetli diye bıraktım. Şu anda artık okul falan o kadar yoğun değil ama yine de büyük akvaryuma kalkışamıcam yine de. Bende arada ilgileneyim diye betta akvaryumu kurmaya karar verdim. Daha sonra kaldırmak istersem yine kolaylık olsun diye
Şu anda bir betta için olması gereken tüm koşulları sağlayan bir akvaryum kurmaya kalksam bana maliyeti ne kadar olur ? Filtre olarak aklımda şelale filtre var ? Diğer tavsiyeleri sizden alayım ?
Arkadaşlar uzun zaman önce hobiyi bırakan birisiyim. 100 litre akvaryumum bulunmaktaydı. Üniversite sınavları zamanında falan diye bıraktım bakamaz olmuştum. Dış filtre alacak param olmadığı için daha zahmetli diye bıraktım. Şu anda artık okul falan o kadar yoğun değil ama yine de büyük akvaryuma kalkışamıcam yine de. Bende arada ilgileneyim diye betta akvaryumu kurmaya karar verdim. Daha sonra kaldırmak istersem yine kolaylık olsun diye

10 lt betta tankında ?
Hiçbir zaman akvaryumun suyunun tamamen değiştirilmemesi gerekiyor .
Hiçbir zaman akvaryumun suyunun tamamen değiştirilmemesi gerekiyor .
38 Cm japon balığı...
[QUOTE=kalsedon] Balığın neden bu kadar büyüdüğünün sebebi kadın geceleri ışığını açık bırakıyormuş yani balık uyumuyor sürekli büyüme hormonu salgılıyor uyusa bu hormon salgılanmaz bence sebebi bu,bazı üretimhanelerde de geceleri ışığı az açarlar ki balık uyumasın sürekli haret içinde kalsın çabuk büyüsün diye.(Bir sitede böyle okumuştum)[/QUOTE]
[QUOTE=kalsedon] Balığın neden bu kadar büyüdüğünün sebebi kadın geceleri ışığını açık bırakıyormuş yani balık uyumuyor sürekli büyüme hormonu salgılıyor uyusa bu hormon salgılanmaz bence sebebi bu,bazı üretimhanelerde de geceleri ışığı az açarlar ki balık uyumasın sürekli haret içinde kalsın çabuk büyüsün diye.(Bir sitede böyle okumuştum)[/QUOTE]
Bana bu ışığı açık bırakma işi ters geliyo aslında hayvan sürekli ışık altında durmamalı zaten ne kadar uyuyor ki onlar . Çoğu yerde de akvaryumunuzun ışığını açık bırakmayın aynı insanlardaki gibi balıkta melatonin hormonu sağlaması gerekiyor gelişiminin düzgün tamamlanması açısından diye bencede öyle aslında eziyet bence. Bu balık hakkında da şunu söylemek isterim balığın kuyrukları birbirine yapışmış gibi duruyor bir de sanki kanlanma var kuyruğunda 

Nitrata Değişik Bir Çözüm
Akvaryum suyuyla meyve sebze yetiştirmek ne kadar sağlıklı olacağını düşünmüyorum
Akvaryum suyuyla meyve sebze yetiştirmek ne kadar sağlıklı olacağını düşünmüyorum

Manisa olarak kaç kişiyiz ?
[QUOTE=tunahany]Merhaba bende Alaşehir'liyim ama İstanbul'da yaşıyorum tanıştığıma memnum oldum[/QUOTE]
KocaK 2012-05-01 19:36:40
[QUOTE=tunahany]Merhaba bende Alaşehir'liyim ama İstanbul'da yaşıyorum tanıştığıma memnum oldum[/QUOTE]
Şahsım adına bende memnun oldum Tunahan bey 

Manisa olarak kaç kişiyiz ?
Merhaba ben Mehmet Manisa/Merkez oturuyorum Manisa olarak forumda kaç kişiyiz acaba ?
Merhaba ben Mehmet Manisa/Merkez oturuyorum Manisa olarak forumda kaç kişiyiz acaba ?
Balığımın kafasında soyulmalar var gibi
[QUOTE=mesutok] Videonu izledim o hasta balığının kuyruklarıının ucunda sanki süt renginde bir erime varmış gibi, o balığa diğer bakılarının saldırmasını önlemek için ayırırsan iyi olur. Sitreside azalır şu anda dibe çökmüş sitresli belkide saldırıyorlardır diye. Sağolsun Mustafa Bey, gelen baktopur ile de hava taşı ile havalandırarak tedavi edersin düzelir inşaallah. [/QUOTE]
[QUOTE=mesutok] Videonu izledim o hasta balığının kuyruklarıının ucunda sanki süt renginde bir erime varmış gibi, o balığa diğer bakılarının saldırmasını önlemek için ayırırsan iyi olur. Sitreside azalır şu anda dibe çökmüş sitresli belkide saldırıyorlardır diye. Sağolsun Mustafa Bey, gelen baktopur ile de hava taşı ile havalandırarak tedavi edersin düzelir inşaallah. [/QUOTE]
Şu anda 100 litrelik akvaryumumda hasta balığım var yanında iki adet koi 4 adet de küçük japon var beyaz benek şu anda küçük japonlara ve koilere bulaşmadı ayrıyetten 15 litrelik akvaryumum var fakat onda da teleskopum var bir tane o da hem kuyrukları parçalanmıştı bir de şu anda üstünde beyaz benek var onda da onu tedavi ediyordum. Şimdi 9-10 cmlik balığıda 15 litreye sokarsam daha kötü olur diye düşünüyorum. Yarın koileri elimden çıkarmayı düşünüyorum siyah teleskopuda tekrar 100 litreye alacağım artık diğer küçük balıklarla beraber tedavi etmeye çalışacağım onlara da ufaktan belki bulaşmış olabilir üstünde beyaz benek yok ama onları da tedavi sokmak lazım . Tedavi ettikten sonra akvaryumda kaç litre su değişimi yapmalıyım ?
Balığımın kafasında soyulmalar var gibi
[QUOTE=mesutok] [QUOTE=KocaK] Herkese teşekkürler arkadaşlar akvaryumu tümüyle satmaya karar verdim kendiliğinden geçebileceği birşey olsaydı tamamdı ama hastalıkla artık uğraşamayacağım ileride bir astronot tankı kurana kadar hobiye ara vermeyi düşünüyorum akvaryumu tümüyle satmaya karar verdim üniversite sınavları falan da derken uğraşmak istemiyorum artık bir akvaryumcuyla konuşup akvaryumu alır mı diye soracağım
[QUOTE=mesutok] [QUOTE=KocaK] Herkese teşekkürler arkadaşlar akvaryumu tümüyle satmaya karar verdim kendiliğinden geçebileceği birşey olsaydı tamamdı ama hastalıkla artık uğraşamayacağım ileride bir astronot tankı kurana kadar hobiye ara vermeyi düşünüyorum akvaryumu tümüyle satmaya karar verdim üniversite sınavları falan da derken uğraşmak istemiyorum artık bir akvaryumcuyla konuşup akvaryumu alır mı diye soracağım

Balıkta bir de beyaz benek başlamış . Şu anda ailemde maddi sıkıntıda olduğundan dolayı metilen mavisi alacak kadar bile param yok kesin olarak akvaryumu satmaya karar verdim. Akvaryuma toplamda içindekiler balıklar ile beraber ekipmanlar dahil 150 liradan fazla para harcadım bakalım akvaryumcu artık 10 liramı verecek kaç verecek hiç bilmiyorum akvaryumda bayağı sağlam aslında 100 litre 10mm de cam var kimse hiç para vermiyor 
[/QUOTE]

Akvaryumculara verme forumda malzeme ilanları bölümüne konu aç senin bulunduğun şehirde ihtiyacı olan birileri alacaktır, mutlaka onunda işine yarar sende zarar etmezsin.
[/QUOTE]
Teşekkürler ama sanırım vazgeçtim Reddevil nickli Mustafa Nadir abi İstanbuldan bana sera bactopur ile metilen mavisi göndereceğini söyledi balıklarımın iyileşmesi için ona çok teşekkür ediyorum tam hobiyi bırakacakken bana el uzattı 

Dünyanın en yaşlı japon balığı
Videoda ne dediğini anlayabilsek,tam olarak anlayacağız.Ama bana aslında pekte mantıklı gelmedi.Okadar sene yaşayan japon balığının akvaryumu öyle mi olur.
aquatopya 2012-05-01 12:17:50
Videoda ne dediğini anlayabilsek,tam olarak anlayacağız.Ama bana aslında pekte mantıklı gelmedi.Okadar sene yaşayan japon balığının akvaryumu öyle mi olur.

SON MESAJLAR
- Mavi Karides Ve Rili Mavi Karides merutay, 19:06
Omurgasızlar - Balıklarım İçin Yem Yorum Ve Öneri İstiyorum Hasanbey0101, 18:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Blackwater Akvaryum kabaktadi, 18:13
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - İlk Strafor Deneyimim UEK, 18:09
Arka Fon Yapımı - Eheim 2213 İçin Co2 Reaktör Önerisi yyiImaz, 17:54
Malzemeler ve Yemler Forumu - Metal Blue Grass Lepistes Türünü Arıyorum. mertt1925, 17:39
Canlı Doğuranlar - Akvaryum Üst Kapağı Jakop64, 17:22
Yeni Üye Forumu - Hamile Molilerim Sürekli Dipte Duruyor Ahmetkngr, 17:11
Yeni Üye Forumu - Yeni Filtre Alacağım Dış Filtre Belası Yordu Beni Ahmetkngr, 17:07
Yeni Üye Forumu - Seachem Purigen Kullanımı Emreytr, 16:59
Filtreleme Seçenekleri - Balığımın Hastalığına Teşhis Koyamıyorum fishhyy, 14:39
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumun Yüzeyinde Oluşan Jölemsi Şey sahinsahiner, 14:37
Bitki Akvaryumları Genel - Yeniden Başlangıç - Neo. Caudopunctatus ThanatoZek, 14:24
Akvaryum Tanıtımı - Bitkili Akvaryum Zemin Sıralaması Hidro Dinamik, 13:53
Taban ve Gübreleme - Sarı Prenses Orhan76, 12:53
Yeni Üye Forumu - Vahşi Beta Yavrularının Yemlenmesi İnci Kefali, 12:51
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 🧿 En Güzel Fotoğraflarınızı Gösterin scorpion26, 12:22
Akvaryum ve Su Altı Fotoğrafçılığı - Karnı İçe Göçmüş Cikletler valarmorghulis12, 12:15
Hastalıklar ve İlaçlar - Javafernler Neden Kararıyor bendeniztayfun, 11:32
Bitki Türleri ve Bakımı - Arkadaşlar 600 Lt Lik Akvaryumun Su Sızdırıyor mutlubaba, 11:26
Akvaryumcu Önerileri ve Duyuruları - 30 Lt. Bitkili Akvaryuma Işıklandırma Tavsiyesi ocinik59, 11:23
Yeni Üye Forumu - Bir Garip Yosun Sorunu aranjman, 07:33
Yosun - Hamile Kılıçkuyruk ? CihanEfruz, 02:16
Yeni Üye Forumu - Caridina Akvaryumu UEK, 01:17
Akvaryum Tanıtımı - Deniz Akvaryumu Sonrası Bitkili Emre karabas, 01:14
Akvaryum Tanıtımı - Kılıçkuyruk Hamile Freya, 01:11
Yeni Üye Forumu - Crystalpro - Flora Multi Micro Elements User4848, 01:03
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryum Camında Çizik User4848, 01:00
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 120 Litre Akvaryum Tür Önerisi Taha Yanık, 00:44
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - Akvaryumda Sade Tasarım DarkDoodad, 00:28
Akvaryum Tasarımı ve Dekorasyonu - Hava Kompresörü Tavsiyesi GhostKoi, 00:08
Malzemeler ve Yemler Forumu - Lepistes Yavru Saklanma Alanı Nickim10Harf, 00:02
Yeni Üye Forumu - Bitkili Akvaryumda Betta Beslemek İstiyorum. fishhyy, 23:40
Yeni Üye Forumu - Vıraklayan Gurami - Trichopsis Vittata 40 Lt Lowt fishhyy, 23:35
Akvaryum Tanıtımı - Killifish Serüvenim Rafayel, 23:12
Yeni Üye Forumu - Bitki Işığı Hk. yemrekozenn, 23:10
Işık CO2 ve Ekipmanlar - Tül Vatoz Akvaryumu Hakkında Hidro Dinamik, 22:16
Yeni Üye Forumu - 90*45*45 Natural Style CoryCory, 21:20
Akvaryum Tanıtımı - Uzun Aradan Sonra Bitkili Akvaryum AHLİ59, 20:27
Akvaryum Tanıtımı - Hangi Tür Canlılar Koymalıyım? Taha Yanık, 19:56
Akvaryum ve Tür Tavsiyesi - 3 Dişili Betta Akvaryumu Taha Yanık, 19:45
Labirentliler - Medaka Japanese Rice Fish Oryzias Latipes Ege medeka, 19:12
Yeni Üye Forumu - Medaka Japanese Rice Fish Üretimi Ege medeka, 19:10
Yeni Üye Forumu - Moss Ağaç Kaya Özyurt, 19:07
Bitki Türleri ve Bakımı - Medaka Japanese Rice Fish Pirinç Balığı Ege medeka, 19:07
Yeni Üye Forumu - My Tank AquaBurak, 18:54
Akvaryum Tanıtımı - Medeka Balığı Kargosu Hakkında GhostKoi, 17:19
Yeni Üye Forumu - 200x50x50 Tatlısu Akvaryumum bendeniztayfun, 17:02
Akvaryum Tanıtımı - Zebraların Cinsiyetlerini Söyleyebilir Misiniz? bendeniztayfun, 15:11
Orta ve Kuzey Amerikan Cichlidleri - T. Tetra Cinsiyet Ayrımı Ve Üretimi EMİR G., 14:31
Amerikan Tetraları
GÜNCEL 100 TANITIM
SON İLANLAR
- Yetişkin Ve Yavru Vatozlar (tül Ve Kısa Kuyruk) yildiray71 18:05
- Basit Tür Başlangıç Bitkileri GOLDFISH 17:38
- Çizgili Ve Altın Elma Salyangozu GOLDFISH 17:38
- Elma Salyangoz koray85 17:10
- Sıfır-ucuza Seachem De Nitrate Dış Filtre Malzemes asliaral 16:53
- Ücretsiz 6 7 Aylık Bricardi emrahdm 16:31
- Ful Black Lepistes Erkekler beypazarlı 16:25
- 6000tl - Özel İmalat - Full Kurulu Takas Vasfi 16:24
- Karides Türleri egehamit 16:20
- Cüce Vatoz egehamit 16:20
- Lda16 Düz Erkek Vatoz Aranıyor egehamit 16:20
- Galaxy,sivrisinek Rasbora,ember Tetra,pangio Kuhli livadi 16:18
- Proserpinaca Palustris,pogostemon Octopus,malzeme livadi 16:18
- Balıklar Komple Satılık metsi 15:41
- Aquaclear 30 & Newa Cobra (yüzey Emişli Filtre) blenny 15:19
- Mangrov Kökü blenny 15:19
- Ivanacara Bimaculata Ve Dicrosus Filamentosus apistoapisto 15:00
- Tuxedo Koi Lepistes,orando-ranchu Japon Balıkları EKAR 14:47
- Süper Formda Amazon Bitkisi (dişi) EKAR 14:47
- İthal Akvaryum 80 Cm Mobilyalı FrkMbuna 14:46
- Guramiler, Melekler, Cüce Vatozlar, Franatus, Vb. palankesli 14:27
- Bitki Çeşitleri emreemin 14:04
- Bitki Gübre Seti Satış Ve Destek emreemin 14:04
- Armatür Powerled Ölçülerinize Göre Destek Verilir emreemin 14:04
- Bitkili Akvaryum Balıkları emreemin 14:04
- Akvaryum Yem Çesitleri emreemin 14:04
- Kaliteli L144 Tül Mavi Göz Yavruları DenizOlsam 13:46
- Tülden Çıkma L144 Düz Kuyruk Yavruları DenizOlsam 13:45
- Co2 Tüp , Co2 Diffüzörler, Co2 Regülatör devko 13:26
- Muhtelif Akvaryum Malzemeleri devko 13:26
- Bubble Magus Protein Skimmer GokKurt 13:23
- Bitki , Sıvı Gübre , Ramshorm CevdetSERBEST 12:20
- Su Piresi 200 - 300 Adet 50 Tl CevdetSERBEST 12:20
- Akvaryum Ahşap Set İmalati alpercakir16 11:52
- Katil Salyangoz Ve Mavi Karidesler Başak u 11:26
- Kökler Ve Bitkiler Mikail Erdoğan 11:17
- Akvaryum Adına Her Şey Komple Akvaryum Malzemeleri Mikail Erdoğan 11:17
- Yetişkin 6 Adet Silver Rasbora asiaminor 11:14
- Bitki Discus Melek Karides Vatoz Özel Osmos Arıtma zafer3885 11:14
- Zateksuaritma Akvaryum Arıtma Sistemleri Reef Seri zafer3885 11:14
- Tailand İthal Halfmoon & Fil Kulak Ve Plakat Bett betta.ist 11:07
- Bloody&mavi Melek&sarı Ateş&siyah Gül&çikolata Kar betta.ist 11:07
- Sumplı Pipo Filtre Sıfır betta.ist 11:07
- Beyaz Kurt Kültürü & Yetişkin Artemia Kültürü Amati340 10:53
- Su Piresi Kültürü+ Yeşil Su & Infusoria Kültürü Amati340 10:53
- Ista Yüzey Temizleyici (surface Skimmer) I521 Amati340 10:53
- Ramshorn Salyangoz (10 Adet) Amati340 10:53
- Helferi-monte Carlo-samolus Green-rotala Sahyadrca UraL 10:53
- Kurulu Köşegen Akvaryum kadir34 10:41
- Diy Gübreler Kargo Bedava Bitkiler, Balıklar reano 10:33
KULLANICILAR
- 99 Online Kullanıcı, 54 Üye
Online Kullanıcılar
otantikakvaryum,
Cucevatozcu,
alparslanarslan,
-RBG-,
Balikcidede,
Hasanbey0101,
hamand,
yavuzsezgin,
beyazgul,
osmandbnl,
BenN7434,
bünyamin,
Murat27,
Wolkan,
mrah,
UEK,
Valkyrja,
FatihSen,
mimar55,
ersin1,
cagatay kesici,
EKAR,
ahmetfiratozkaya,
kdrackgz,
ScarX,
Öğretmen Ali,
AlperenCan,
urzais,
MiSoSiKiaN,
Akax,
Gastropoda,
BetalarveMelek,
Lofta,
emrsavas,
Goldfish2000,
sabir,
ersin1981,
mipx71,
MustafaŞ,
xellence07,
WsopLog,
Recoba10,
yusufflower,
SerkanAkın,
seran06,
Sunborn,
HaydarGul,
Player82,
ngokkaya,
Alperozdemir07,
Emreytr,
DenizOlsam,
erosennin,
AtlasPoyraz,
eackgzz,
FORUM İSTATİSTİKLERİ
- 3,797,668 Mesaj
- 408,613 Konu
- 91 Forum
- 145,128 Forum Üyesi
- 1,466 Özel Forum Üyesi
- 29 Kıdemli Akvarist
- 1,941 Dün Giriş Yapan Üye
Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.