ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
cetiner66
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
28 Ekim 2010 21:17
Son Ziyaret:
09 Şubat 2012 21:23
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Çetin Er
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Akademisyen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Çetin Er
55lt akvaryumda 1 vatoz, 1 çöpçü ile 1e 4d kılıçkuyruk...

SON 10 MESAJI

kılıçkuyruk balığım hamile mi?
dün fotograf eklemede hata verdiği için ekleyememiştim. bu sefer olmuştur umarım. tam ölçüsü değil ama bu fotograftaki balık yaklaşık 5 cm civarında. erkek ve diğer dişiler de 7 cm civarında (erkeğin kuyruğu hariç). bu balıklar benim akvaryumumda 16 ay önce doğdu anneleri kısa sürede ölmüştü kendileri 16 aydır akvaryumda.  
akvaryumum 65 cm. büyüklük konusunda haklısınız ama bu sıralar akvaryum büyütmem pek mümkün değil. gelecekte doğacak yavrular için delikli taşla birlikte, rafya ya da sık bir bitki koymayı düşünüyorum. 
kılıçkuyruk balığım hamile mi?
55 lt akvaryumumda bir erkek 4 dişi kılıçkuyruk var. Bu balıklar doğalı 16 ay oldu şimdi boyları 4-7 cm arasında. Bu balıklar doğduktan kaç ay sonra yavru vermeye başlar? İnternette 3-4 aydan itibaren yavru verebilir gibi cevaplar buldum ama doğru mudur? Benim balıklarımın  bir yılı aşkın süredir yavruladığına şahit olamadım. Hemen yiyorlar mı yavruları acaba ben mi farketmiyorum? Bitki var ve en azından 3-5 tanesi saklanır diye düşünüyorum ama bir gariplik yok mu? 
  
Akvaryumda beyaz pamukcuklar
Recep Bey Teşekkürler,
Dediklerinizi uygulayacağım. Umarım sorun çözülür.
Akvaryumda beyaz pamukcuklar
Düzenli su çekimiyle ne kastettiniz anlamadım. Su değişimi mi yoksa filtrenin düzenli çalışması mı?. Düzenli su değiştirmem gerekiyorsa kaç günde bir ve ne kadar değiştireceğim ?   Teşekkürler.
Akvaryumda beyaz pamukcuklar
Fotoğraf:

Canlıdaki Belirtiler:
Balıklarda henüz birşey yok ama akvaryumun dibini beyaz pamuklar kapladı bir gün içinde. Yumurta sarısı vermiştik onun etkisi olabilir mi? Daha önce de vermiştik birşey olmamıştı.  Ne yapmam lazım? Elimdeki ilaçlar :  Contra-lchthyo, Deep fix, Biyo Mikofish. Bunlardan biri işe yarar mı ?
Ne kadar kullanmam lazım? Balıklarıma bişey olmadan kurtarmak istiyorum acil yardım lütfen!!
 
Akvaryum Kapasitesi (litre):
65X35X30 cm

Akvaryumdaki Diğer Canlılar:
5 kılıç yavrusu, 10 lepistes yavrusu, 2 yetişkin lepistes, 1 vatoz,
Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat):

Filitrasyon:

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :
En son 4-5 gün önce herzaman yaptığım gibi suyun dörtte birini dinlenmiş temiz su ile değiştirdim, filtreyi de temizledim.
Kılıç mı?
Bunlar akvaryumcudan 3 kılıç ve 3 lepistes alıp eve gelince poşette doğdular.  Daha sonra anneleri öldü yetim kaldı yavrucaklar. Turuncu olanlar platiye çok benziyor doğru ama plati olması imkansız :)
Hamile mi ?
Sizce resimdeki lepisteslerimden herhangi biri hamile mi? Hamileyse doğurmasına ne kadar kalmış birşey söyleyebilir misiniz?  
 
Kılıç mı?
Arkadaşlar,
Kılıç ve lepistes almıştım akvaryumcudan. Eve gelip akvaryuma koyana kadar doğurmuş biri, poşette çok sayıda yavru gördüm. Ben lepistes sanmıştım ama sanırım kılıç bunlar değil mi ? Bunlar 15 günlük yavrular. Cinsiyetleri hakkında şu anda birşey söylenebilir mi? Ya da nasıl anlayacağım. Bu büyüklükte şu anda 4-5 tane yavru  var.     
 
Yeni canlıdoğuran akvaryumum
[QUOTE=tremusa]

Ana tankınıza ilaç atmayın bitkileride araya verirsiniz. Yavrularınız hayırlı olsun. 1 kök çam bulun ekin bi köşeye. 2 ayda akvaryumu sarıp bitki ihtiyacınızı bitirecektir. Bakımıda çok kolay. Oda ışığında dibine balık pislese yeter :) Saz gibi dediğiniz bitki elodea sanırım. Biraz nazlıdır. Yerini sevene kadar her renge girer. Sararır ,kararır,koyu yeşil olur. Yerinide sevdimi açık yeşil coşturur bidinden filizleri. Kuma dikmeyin.Öpücükle kuma sıfır bi köşeye tutturun. Eğer aşağıdaki bitkidense;

[/QUOTE]  Doğru tahmin etmişsiniz. Bendeki bitki bu resimdeki elodea. Dediğinizi yapacağım.  Teşekkürler
Yeni canlıdoğuran akvaryumum

Gözlemlerim sonucu yavruluğa gerek olmadığını düşünüyorum. Akvaryumda 8 kök canlı bitki ve yapay bir plastik bitki var. Yavrular için bunlar çok iyi sığınak yeri oldu. Bitkilere doğru akıntı oluşmasın yavrular rahatsız olmasın diye motorun yönünü de çevirdim. Bakalım bir sorun görünmüyor, sayabildiğim kadarıyla 11 tane yavru var. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.