ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Crixus
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
02 Kasım 2010 00:58
Son Ziyaret:
06 Aralık 2010 22:27
Toplam Mesaj:
26 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Polat Bayramoğulları
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Polat Bayramoğulları

SON 10 MESAJI

Discus yem sorunu.
Yardım eden herkese teşekkür ederim tubiflex verdim ve artık her türlü yemi yiyorlar çok teşekkürler Tebessüm.
Discus yem sorunu.
İç parazit olduğunu sanmıyorum beyaz dışkı yok düzgünler ama yem yemiyorlar bi ağızlarına basket atmayı denemediğim kaldı.İşin kötü yanı hiç bir belirti göremiyorum gayet sağlıklı duruyorlar.Fakat bu aralar baya bi ürkekler ve onları ürkütçek hiç bir durumda yok halbuki.
Crixus2010-11-26 00:00:15
Discus yem sorunu.
Balıklar 1 aydır bende ısı 29 derece yanında 10 adet limon tetra besliyorum günde %10 dip çekimi yapıyorum.Akvaryumum 100x60x50 boyutlarında bitkili akvaryumda bakıyorum.Balıkları kesinlikle strese sokacak bir şey yapmıyorum zaten renkleri çok canlı ve güzel.Balıklardaki sorun yeni çıktı 5 gündür 2 tanesi hiç yem yemiyor.Suda bi sorun yok arıtılmış su koyuyorum akvaryuma.Yem yemeyen balıkları aldığım arkadaş sera discusla beslediğini söyledi bende sera discus ve bir sürü yem aldım ama yemiyorlar.
Discus yem sorunu.
Arkadaşlar yardımınız lazım 2 tane discusum katiyen yem yemiyor, bu gün 5 çeşit yem aldım,tetra discus, tropical discus d-allio plus,sera discus,tropical discus d-50 plus ve spectrum discus ama onları da yemiyorlar ne yapabilirim lütfen yardım edin. onurdemirbala2010-11-25 17:05:57
Discus bakımı..
Işık yansımasınıda keseceğinden balıklar daha mutlu olur Göz%20Kirpma.Dediğim her şey yetişkin bir discusun bakımı hakkında doğru bilgilerdirGöz%20Kirpma.
Discus bakımı..
Haklısınız zaten benim verdiğim bilgiler yavru dan çok yetişkin discus beslemeye yönelik bilgilerdi.Yetişkin discuslar bitkili akvaryumlarda daha rahat eder ondan bitkili akvaryum önerdim.Siyah fon konusunda ise ışığın yansımasından çok görselliği çok arttırdığından tavsiye ettim.
Discusların sürtünmeleri hk.
[QUOTE=fisherman]

Muhammet bey merhaba, sürtünmelerini sebebi parazitlenme, tabi burada parazitlenme derken, ısı düşmesi + dipte kum olması, ısıyı 31c.dereceye sabitlemenizde yarar görüyorum. bu ısıda bir gün sonra kendilerini kuma vb.şeylere sürtünme yapıyorlarsa camacam tanka dönün.  

[/QUOTE]

Isıyı 31 dereceye alırsa 2 güne o akvaryumda bir tane bitki kalmaz hepsi erir.
onurdemirbala2010-11-12 00:30:58
Discus bakımı..
   Merhabalar arkadaşlar size discus bakımında yapılan büyük hatalar ve ölümle sonuçlanan hataları düzeltmeniz için size elimden geldiğince yardım etmek istiyorum umarım bu konunun size faydası olur.

   Öncelikle herkesin şu çok sorduğu soru ne kadar sıklıkla dip çekimi yapmalıyım ne kadar su değişimi yapmalıyım.Su değişimleri uzun sürede çok su değişiminden mesela haftada % 50 olacağına kısa sürede az olmalı mesela günde &10 olmalıdır.Akvaryumunuzun hacmini hesaplamak için akvaryum.com un çok güzel bir bölümü vardır http://www.akvaryum.com/Hesaplayici/hacim.asp bu linkten ulaşabilirsiniz hacminizi burdan öğrenerek %10'nu nu hesaplamanız yeterli.Kesinlikle ihmal edilmemesi gereken bir konudur.Akvaryuma ekliceniz suyu sabahtan hazırlayıp dinlendirmeniz lazım.Ekliyeceğiniz suyun ısısını akvaryumun ısısına eşitleyip akvaryuma koymanız gerekir yoksa ani ısı değişimlerinde ortaya çıkan hastalıklarla başınız çok derde girer.

   2. si discus neonlarla yaşar diyenleri dinlemeyin kesinlikle discuslar her gün 1 er 1er afiyetle yerler neonlarınızı.İlla neon besliyecekseniz limon neonla barışcıl yaşarlar kesinlikle birbirlerine zararları yoktur.Discusları cama cam akvaryumda bakmayı pek tavsiye etmiyorum neden derseniz amazon nehri bitkilerle dolu uzun bir nehirdir.Bitkiler onları doğal ortamında hissettir ve rahatlatır kum olarak midye kırığı gibi suya salınım yapan kumlar yerine siyah kumu öneririm böylece discuslarınızın güzel renkleri çok güzel ortaya çıkar ve süper bir görüntü ortaya çıkar.

   Arka fon ise siyah olmalıdır böylece ışık yansımaz ve balıklarınız korkmaz hem dediğim gibi balıkların rengi ortaya çıkar.Akvaryumunuza alacağınız balıkların hepsini bir yerden almanızı tavsiye ederim ama eğer farklı yerlerden aldıysanız aldığınız balığı bir karantina tankında 1 hafta incelemeye alın aksi taktirde benimde başıma geldiği gibi yeni aldığınız balık bütün balıklarınızı hasta edebilir.

  Akvaryumunuz kesinlikle kapaklı olmalıdır discuslar her an en küçük bir korkusunda bile akvaryumunzdan sıçrar benim balıklarım hep sıçrayıp kapağa çarpıyorlar.Kapak olmasa balıklar Allah kerim Big%20smile.

   Discusları haftada bir menüsünde özel bir mama tavsiye ederim.Kereviz olabilir dana yüreği olabilir.Eğer aldığınız balık canlı yeme alışmışsa bu biraz sorun yaratır yapmanız gereken mesela dana yüreğinin içine kuru yem koyup balığı kuru yeme alıştırmaktır.Bu süreç 2-3 hafta sürebilir.

   Suyun ısısı bitkili akvaryumsa 28 derce olmalıdır eğer ısı artarsa bitkileriniz erir.Eğer cama cam akvaryumda besliyorsanız ısı 31-32 derece discusun en sevdiği ısıdır ve bu ısıda çok mutlu yaşarlar

   Size elimden geldiğince yardımcı olmaya çalıştım umarım faydası olur balık kayıplarınız en aza inip sizi hobiden soğutmaz.Sağlıklı balıklar dilerim.
Discus Bitki Akvaryumu
[QUOTE=tatalevo] Arkadaşlar discus akvaryumunda su değişimi hangi sıklıkta ve ne kadar olmalıdır? Bende orta büyüklükte 2 adet discus var. 288 litrelik akvaryum. Dış filtrem fluval 405. 10 adet neon, 3 adet ramirezi ve 4 adet de çöpçü balığı var.

Ben haftada bir 40 litre değiştiriyorum acaba uygun mudur?
[/QUOTE]

Nereden başlasam bilmiyorum çok fazla hata yapmışsınız.Önce dip çekimi uzun sürede çok su değiştirileceğine kısa sürede az değiştirmelisiniz günde %10 uygun olur.Neonlar discuslarla uyumlu yaşar lafı büyük bir yalandır kardinal ve tetra neon varsa discuslar onları siz fark edene kadar 1er 1 er afiyetle yer.Size limon neon öneririm onun dışında neon olmaz.Çöpçü geceleri çok hareketlidir discusları çok rahatsız eder.Ramirezi zaten kesinlikle olmaz onları çıkartın size bunları söyliyebilirim şimdilik.
Solungaç Paraziti hakkında
Benim de discuslarım da çok ilginç bir solungaç hastalığı var.Bir solungaçları açık öbürü kapalı oluyordu.Renkleri aşırı kararmıştı bu gün akvaryumcudan baktopur ilacından aldım günde 35 damla damlatıp %10 su değişimi yapıyorum balıklarım çok düzeldi bu tür sorunları olanlara tavsiye ederim çok işe yaradı.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.