ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
oruçreis
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Aralık 2010 04:21
Son Ziyaret:
18 Şubat 2015 14:10
Toplam Mesaj:
70 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Barbaros Hayrettin
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Barbaros Hayrettin

SON 10 MESAJI

Discus beslemek istiyorum
ok küçük yavrular alma bence, onlar daha hassas olurlar. Discus bakmak ve beslemek kolaydır sadece üretmek zordur. Gözün korkmasın 6-7 cm büyüklükteki discusları alabilirsin tanesi 60 lira civarı olur sanırım güzel bir ırkın. Gerekli su koşullarını sağladıktan son akvaryum sıcaklığını sabit tutup belirli oran su değişimlerini ve yemlemelerini yaparsan hiç bir şey olmaz.  
Discus balıklarım neden ölüyor?
muhtemel sebep uygun olmayan su koşulları ve balıklara akvaryuma adaptasyon imkanı vermeden koyarak şoka sokmanızdır. Japon balıkları soğuk suda bile yaşayabilirler ancak discus 
bu kadar tolöreli bir balık değil ve sıcak su sever. Her iki balığında yemlenme şekilleri farklıdır. Discusları akvaryuma koyma konusunda hiç acele etmemelisiniz. Discusları önce akvaryuma poşeti ile koyup her iki suyun sıcaklıklarını biraz eşitlemeye çalışın. Yarım saat ara ile poşete akvaryumdan aldığınız sudan biraz ekleyin. Poşet içindeki suyun çoğunluğu akvaryumdaki sudan oluştuğu zaman yavaşça discusları suya bırakın ama kovadan su döker gibi yapmayın, becerebilirseniz onların poşet içinden yüzerek çıkmalarını sağlayın. suyun sıcaklığı 28 - 29 derece civarında olmalı. 
Beyaz arka fon
Düz beyaz yapışkanlı folyo ile çözersin sorunu. Hazırda düz beyaz fon satılmıyor benim bildiğim.
turkiyede discus kalitesi ve önemi
Herkese saygılarımı sunuyorum öncelikle. 1 yıllık bir discus besleyicisi olarak gördüğüm şu ki: Türkiye'de kimse bu balığı aşk ve sevgi duygusuyla besleyip üretmiyor. Herkesin derdi bir ve ya daha fazla çift yakalayıp yavru elde etmek ve bunları fahiş fiyatla birilerine kakalamak. 
Discus bu muameleyi hakeden bir balık değil. Öncelikle bu balığa gerçekten aşık olmak gerek. İnsan aşkına gözü gibi bakar ve mutlu etmek ister. Bunları gören discus muhakkak ki bu ilginin karşılığını verecektir. Sonuçta severek yapılan her iş başarıya ve kaliteye ulaşacaktır.
Ne yazık ki discus üretimi yapanların çok büyük bir kısmı konu açıldığında çok zor bir balık olduğunu masraflı olduğunu vs vs gibi söylemlerle hobicileri discustan soğutma çabası içindeler. Tek dertleri yeni üreticilerin piyasaya girmesini engellemek ve fiyat kırılmasını önlemek. Halbuki discus bilinenin aksine dayanaklı bir balık, her türlü yeme çabuk alışan bir balık en azından benim baktıklarım öyle.
Herşeyden öte discusu akvaryumda seyretme zevkinden yoksun insanlar üretici olduğu sürece istenilen seviyeye ulaşmamız çok zor. 
ACEMİLİK! ZORLUK VE KOLAYLIK...
Bence akvaryum balık dünyasının en özel türü. Diğer türlerde olmayan bir ilişki kuruyor sizinle.
Beslemek bakmak hiç zor değil. Ancak üretmek isterseniz o zaman biraz zahmete katlanacaksınız.
emeksiz yemek, zahmetsiz rahmet olmazmış. 

discuslarım çok zayıf
hastalıklar konusunda daha tecrübeli arkadaşların uygulama tavsiyelerine bakın muhakkak forumda çokça konu var. Tecrübemle sabit o balığı o halde bırakırsanız muhtemelen 1 ay içinde ölecektir. o nedenle kısa sürede sorunu gidermeye çalışın. kararmanın sebebi nedir o konuda bilgim yok. balığı ayrı bir tanka alıp ilaç tedavisi uygulamakta yarar var.
discuslarım çok zayıf
Merhaba. verdiğiniz yemlere karşı ilgileri yoğunsa çok endişelenecek bir durum yoktur. düzenli su değişimi, düzenli yemleme, uygun sıcaklık ve vitamin takviyesi ile sağlıklı büyümelerine devam edeceklerdir. hasta olan discus öncelikle akvaryumda kuytu yerlere sığınır ve yeme ilgisiz kalır. böyle bir sorun yaşıyorsanız hastalık konusunda endişelenebilirsiniz.
yavru discus yem problemi
Arkadaşlar mesaj yazan cevap veren herkese teşekkür ediyorum. Yazdıklarınızı dikkate alacağım.
Bu arada sorunum galiba çözülüyor kendiliğinden. Dünden beri hiç yem vermedim, Bugün (23:00 - 30.01.2014) beta balığımın yemi olan sera beta'dan verdim taneleri biraz daha küçük diye ve hepsini yediler. 
yavru discus yem problemi
[QUOTE=Ulvi Özuğur]
Ezbere yazıyor olabilirim evet çünkü ezberledim bu konuları, discus konusunda neyin ne olduğunu, hangi davranışların neyin belirtisi olduğunu ezbere anlayabiliyoruz...
Merak etmeyin yakında o belirtileri de alırsınız.

Discus çatlayana kadar yem yer, ne bulursa yer. Kuru yeme alışmaz, kuru yemi yerler. (yadırgamasından / öğrenmesinden bahsetmiyorum)
Balık sağlıklıysa cama dışarıdan yapıştırdığınız kuru yeme ulaşayım diye camı en az 20 kere dişler, tepişir.
Discus dediğimiz balık ideal koşullarda 7-8 ayda tabak kadar oluyor Barbaros Bey diğer türlerle karıştırmayın bu balığın (olması gereken) iştahını.

İç parazit ve su kalitesi dahil diğer iştah kesicilerin dereceleri olabilir. Örneğin 3 yiyecekken 1 yiyorsa bu balığın sağlıklı olduğu anlamına gelmez, o balık bahsettiğimiz (istediğimiz) formlara da ulaşamaz
Mesela şöyle olmaz =>


Yan yatmış, gözünün feri gitmiş balıklar da canlı yeme hayır diyemezler yani şunu anlatmak istiyorum balığın canlı yem yemesi düşündüğünüz gibi sağlığının ölçüsü değil.


Şu konuları da bir inceleyin, zamanında ezberimden yazmıştım belki faydası dokunur. Kolay gelsin

Mesaja ek *
Hem discuslar formsuz kalmasın isteyeceksiniz hem de bunu kuru ve dondurulmuş yemlerle sağlamaya çalışacaksınız. Kusura bakmayın ama öyle bir dünya yok (Alınmayın daha net anlaşılması için kabaca yazdım:) 

Bu başlıktaki ezbere yorumların tamamında size anlatılmak istenen aslında bu, çünkü siz sadece kuru yem yediremiyorum yazmamışsınız, aynı zamanda form tutsun, sağlıklı büyüsün vs yazmışsınız. Otomatikman tavsiyeler de o yöne kaymış, bilmem anlatabiliyor muyum? Bitkili tankta bakıp formlarından hiç bahsetmeseydiniz emin olun pek çok yem markası tavsiyesi gelebilirdi. Kimse de kendisini iyi niyetle yormazdı.
[/QUOTE]

ulvi bey tutturmuşsunuz bir türkü gidiyorsunuz. inatla balıklarımın hasta olduğunu iddia ediyorsunuz.  benim balıklarım yan yatmış köşeye pısmış halde değiller renkleri gayet parlak akşama kadar birbirlerini kovalıyorlar akvaryumda. ben sadece kuru yem yedirmenin derdindeyim. formları takip ettiyseniz dana yüreği hiç vermeden gayet sağlıklı form tutturanlar var. amacınızın bana yardımcı olmaktan çok aşağılamak noktasına geldiğini umarım farkediyorsunuzdur. Yaşım 30 ilk defa balık beslemiyorum, ilk defa da discus beslemiyorum. ancak böyle bir olayla ilk kez karşılaştım burdan yardım istedim. 
Sizin discuslarınız  ebeveynlerinden ayrıldıktan sonra hemen verdiğiniz tüm yemleri yemiş anlaşılan o nedenle sıkıntınız olmamış.
size sorsam balıklarınıza kaç çeşit yem veriyorsunuz diye en az 5 tane sayarsınız ve muhtemelen kuru yem de vardır içinde. ama ben sorunca hata oluyor size göre nedenini anlamadım. 
Siz yazdıklarımın tamamını ya hiç okumadınız ya da anlamadınız. benim balıklarım verdiğim kuru yemleri ağızlarına alıp geri bırakıyorlar. Şu halleri ile sadece canlı yem ve yosun yiyorlar. ben bunu çeşitlendirmenin derdindeyim. üretici değilim elimde her zaman hazırlanmış yem bulunduramayabilirim. canlı yeme ek olarak kuru yem vermek istemem hata mı? dün söylediler internette dondurulmuş yem buldum onu da deneyeceğim sizce hata mı?




oruçreis2014-01-31 01:46:26
yavru discus yem problemi
[QUOTE=Oguzhan_oto]Barbaros bey yine karşı çıkabilirsiniz ama çok az dana yüreği alın,300-400 gr kadar ve buna sadece tetra discus 50 gr kadar yemini dövün ve karıştırın balıklara bu şekilde verin bir süre sonra kuru yemi de yemeye başlayacaklardır.

Ben yurtdışından toptancıya gelen balıklara bu şekilde alıştırıyordum,tabi uğraşmak istemeyebilirsiniz dana yüreği ile ama sihirli bir değnek de yok malesef elimizde.Discuslar bazen 1 ay yem yemeyebilirler sudan aldığı mineral ile yaşar ama tabi ana besin kaynağı olmadan zayıf düşerler,dondurulmuş yem veriyorsanız kesin vermeyin yürek-tetra bits karışımını denemenizi öneririm.

Saygılarımla..
[/QUOTE]

dondurulmuş yem hiç vermedim, kuru yem yemeyince 2 gündür canlı yem vermeye başladım. Canlı yemi afiyetle yiyorlar. Ama discuslar formsuz kalmasın derdim. Yem menüsü hazırlayıp formu düzgün balık elde etmek derdim. Sadece canlı yemle olacağını düşünmüyorum ve her gün canlı yem de veremiyorum doğal olarak.

aşağıdaki ürünü bir deneyeceğim. Bir de dediğiniz gibi kuru yemle dana yüreğini karıştırıp vermeyi deneyeceğim.
 http://www.sahibinden.com/ilan/hayvanlar-alemi-yem-ve-mama-balik-ocean-nutrition-dondurulmus-canli-yem-discus-food-plus-30-artemia-147771886/detay

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 20 Online Kullanıcı, 11 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.