ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
madrew
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Ocak 2011 23:29
Son Ziyaret:
05 Aralık 2021 16:43
Toplam Mesaj:
79 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
C.ANIL BOZKURT
Doğum Tarihi:
22 Temmuz 1991
Yaş:
32
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

[img]https://www.akvaryum.com/Forum/imzalar/104770.jpg[/img]

SON 10 MESAJI

Life tech jebo 828-838 dış filtre hakkında düşünceleriniz nelerdir ?
Bu filtre hakkında çok konu var ama yeni aldım ve görüşlerimi paylaşmak istiyorum.
Dış filtre fabrikasyon çıkışlı olarak içi dolu olarak geliyor. 4 sepetten oluşuyor. 1. sepette biyolojik sünger ve elyaf var gayet yeterliler. 2. ve 3. sepette 1/3 olarak dolulukta seramik halka var ancak yeterli değiller yanlarına takviye yapmanızı tavsiye ederim. 4. sepette ise yine yaklaşık 1/3 ünü dolduracak büyüklükte aktif karbon var. Ben ekleme yapmadım ama yapılabilir.
Dış filtreyi 200 litrelik akvaryumumda kullanıyorum ve şimdilik debisinden ve yaptığı temizlikten oldukça memnunum. Ancak önceki jebo 825 modelli dış filtreme dayanarak söylüyorum ki zamanla bu performansları oldukça düşecektir. Unutmazsam 6 ay sonra bu mesajı tekrar düzenleyip o anki durumunu açıklarım.
Ancak aynı odada yatıyorsanız kesinlikle tavsiye etmiyorum. Telefonla ölçtüğüme göre yaklaşık 60desibel ses çıkışı var. İçinde bulunduğu kapatlı dolabı kapattığımda ise bu değer 50 desibel olarak ölçüyor. Başka bir sorusu olan varsa cevaplayabilirim. 
Site İle İlgili Tavsiyeleriniz
Yeni konu mu açmalı, buraya mı yazmalı konusunda kararsız kaldım başta ama sanırım burası ilk müracat için yeterli bir konu.
Tavsiyeme gelirsek; eski konuları incelediğimde nerdeyse tüm konularda bir fotoğraf eksikliğinden kaynaklı bir yetersizlik durumu oluştuğunu görüyorum. Örnek vermek gerekirse 1 sene önce DIY akvaryum kapak yapımını anlatımını içeren bir konu açılmış, konu altında sayfalarca olumlu geri dönüş içeren cevaplar atılmış, ancak bugün o konuya girdiğimde konuyu anlatanın 3-5 satır yazdığı yazılardan başka bir şey kalmamış geriye.
 Bu konuyla ilgili de tavsiyem; ya sitenin sunucuları yeterliyse bu fotoğraflar sürekli saklanır durumda olsun ya da bu sistem tümden kaldırılıp bu işi profesyonel yapan sitelere yönlendirilsin kullanıcılar.
Hastalık Tespiti Hakkında (Afra jalo reef)
Vasfi Bey, iyi dilekleriniz ve bilgilendirmeleriniz için teşekkürler. En son önerinizi de dikkate alacağım. İyi günler dilerim.

Düzenleme: Konuyu açtığım günden beri sürekli gözlemledim ve bu dökülmeler başka balığın darbeleri nedeniyle oluşmuş. Vasfi Bey'in dediği gibi saklanabilecek yer sayısını arttırdım ve yaralar iyileşti tamamen.
madrew2014-06-07 20:00:53
Hastalık Tespiti Hakkında (Afra jalo reef)
Mesut Bey, mantar gibi çıkıntı bir yapıda değil sanki aşırı kaşımaktan yara olmuş deri gözüküyor. Yeni almadım çok uzun zamandır bende balıklar.

Vasfi Bey, tamamen unutmuşum aynı durumu yaşadığımı ancak yine aynı şekilde nasıl bir tedavi uyguladığımı hatırlamıyorum.

2e 4d afra jalo ve 1e1d afra cobue var akvaryumda. 2 hafta önce çeşitlilik azaltma amaçlı yaklaşık 8 damızlık sarı prensesi akvaryumdan çıkardım.

Haklısınız, 2 balıkta birden aynı durumu yaşayınca ne yapacağımı bilemedim o nedenle metilen mavisi kullandım. Hasta olanlarda dahil hiçbirinde bir hareketsizlik vs. yok. 

Teşekkürler.
Hastalık Tespiti Hakkında (Afra jalo reef)
Fotoğraf:
2 Farklı balıkta hastalık belirtisi vardır.1-4 aynı balık, 2-3nolu fotodaki farklı balıktır.



Canlıdaki Belirtiler:

Akvaryum Kapasitesi (litre): 200 Litre

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: toplam 8 afra jalo reef ve afra cobue

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): sıcaklık 25 C

Filitrasyon: jebo 825 dış filtre

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Metilen Mavisi kullandım üzerinde yazanlar doğrultusunda (ilk gün 2 damla-10 litre, 2-3.gün 1 damla 10 litre)

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) :

Hastalık varlığını farkettikten sonra yüzde 80e varan su değişimi ve dış filtre temizliği yaptım.
Sorun ney ve tam olarak bundan sonrası için neler yapmalıyım ?
madrew2014-05-26 22:46:26
diyarbakirdan selamlar
Yeni akvaryuma alışma süreci olabilir, ya da su değerlerince bir değişme yaşanmışsa da olabilir. Biraz daha sabretmenizi öneriyorum şimdilik. Ayriyeten canlı yemin afrodizyak etkisi olduğunu sanmıyorum. Dediğim gibi biraz daha sabır tavsiyem.
Yavruların Yanına Çöpçü Olur mu ?
Çöpçü için bir fikrim yok açıkçası ama kesinlikle vatoz koymayın derim.
Vatoz balığı ortada yok
Vatuzunuzu diğer balıklar yemiş olsa bile illa ki iskeleti ya da iskelet parçaları kalır. Vatoz için hiç başıma gelmedi ama akvaryumdan dışarıya atlamış olabilir, bir kontrol edin isterseniz.
Keseli yavru büyütememe?
Kuluçka makinasını doğru kurduğunuzdan emin misiniz ? hava kabarcıklarıyla keseli yavruların teması olmamalı. Eğer oluyorsa ters kurmuş olabilirsiniz, kontrol etmenizi tavsiye ederim. Doğruysa ve akım fazlaysa bir adet vana eklerseniz hava hortumuna akımı azaltabilirsiniz. 
0'dan akvaryum, arkaplan, elektrik aksam yapımı.
Uğraş vererek hem projelendirmiş , hem de imalatına geçmişsiniz. Umarım emeklerinizin karşılığını alırsınız bittiğinde. Konuyu takipteyim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.