ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
coldglave
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
4
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Şubat 2011 12:41
Son Ziyaret:
10 Temmuz 2020 14:04
Toplam Mesaj:
356 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Enes UÇAR
Doğum Tarihi:
22 Kasım 1990
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
Uçak Teknisyeni
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Enes UÇAR

SON 10 MESAJI

Isıtıcının Işığı Yanıp Sönüyor
Yazılanlardan yaptığım çıkarım şu şekilde ; Prizinizin bağlı olduğu sigortada aşırı yük olabilir, Aynı hatta takılı diğer cihazlarda sorundan dolayı gerilim düşümü olabilir, Prizlerinizin bulunduğu hatta muhtemelen fazla yük var. Yakınınızdaki elektrik teknisyeni arkadaşlara danışmanızı tavsiye ederim. Aşırı yükten dolayı sigortanız atabilir. Sigorta değeri yüksekse ve kablo kalınlığınız toplam akımı kaldıramayacak kalınlıktaysa daha sıkıntı, yangın çıkabilir. Basit deneme yolu olarak prizlerdeki fişleri çıkarıp sadece ısıtıcıyı takın. Aynı sorun devam ediyorsa ısıtıcıda sorun var demektir.
Tavsiye : Priz ve aydınlatmalarınızda aynı anda titreşim oluyor yazmışsınız. Priz ve aydınlatma linyeleri(hatları) ayrı olmalıdır. Sizin tesisatınızda tek bir hat üzerinden hem priz hemde aydınlatma beslemesi yapılmış olabilir.
Başkent Hobihanem
Allah utandırmasın. Güncel fotoğrafları merakla bekliyoruz :)
175*60*60 Veya 150*60*60 İçin
[QUOTE=cafermutlu]Enes bey,
Alt sumpta ölçüler yanlış hesaplanmadigi sürece taşma olmaz . Alt sump daha fazla hacime sahip olacağı için temizlik daha iyi olur ve yavru tankı yapilmasi ,nitratin ortadan kaldırılması için bitki bölümü , yosun duvarı gibi bölümler oluşturulabilir . Ancak yan sump göre daha fazla su şırıltısı daha güçlü pump motorları daha fazla hortum görüntüsü oluşturur.[/QUOTE]
Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için. Ses ve görüntü olayını bende aynı şekilde düşünmüştüm. Sanırım Yan sump yada arka sump yaptırıcam
175*60*60 Veya 150*60*60 İçin
[QUOTE=bayraktar34]Değerli üstadım hobiye tekrardan hoşgeldiniz
Sump için ölçü deyil ama marka tavsiyesinde bulunmak istedim.octo varios marka kafa motoru.sessiz oluşu yüksek debisi düşük enerji tüketimi debi ayar ile piyasadaki birçok markadan üstün özellikleri var.[/QUOTE]
Teşekkür ederim.Şuan hala plan aşamasındayım.2 ay içinde akvaryum ölçülerine ve besleyeceğim balık çeşidine karar vermiş olacağım diye ümit ediyorum :) Şuandaki fikrim 175*60*60 boyutunda akvaryum ve canlı olarak 50 civarı ilangi yellow yavrusu alıp kendi kolonimi oluşturmak istiyorum.2 haftadır da canlı ilanlarını takip etmeye çalışıyorum fakat ilangi yavrusu pek göremedim.Kimse beslemiyor mu artık ? Tedavülden mi kalktı ?[:)))] Sump sistemi hakkında pek bilgim yok.İlk defa bu sistemi kullanacağım.Yan sump'mı yoksa alttan sump'mı hangisi daha verimli , yararlı , az riskli olur şuan bilmiyorum.Ayrıca su değişimini de sistemli bir şekilde yapmak istiyorum.Hortumla uğraşmak istemiyorum :) Bilgisi , tecrübesi olan arkadaşlar yardımcı olur umarım.
150*60*60 / 175*60*60
[QUOTE=sherloock]Sağlam ve kaliteli bir akvaryum için(sadece akvaryum+sehpası) 1000-1100 tl civarında bir rakamı gözünüzden çıkarın derim. istediğiniz ölçüdeki hacim fazla olacağı için cam kalınlığını etkiler. buda doğrudan fiyata yansır.[/QUOTE]

Teşekkür ederim yorumunuz için.İstanbul'da oturuyorum güvendiğiniz/tanıdığınız biri var mı ?
175*60*60 Veya 150*60*60 İçin
Değerli yorum ve tavsiyen için çok teşekkür ederim :) Benide tek düşündüren elektrik kesintisi.Sanırım iç sump daha avantajlı gibi duruyor. Kapladığı alan vs. Araştırmaya devam ediyorum. Güzel ve sorunsuz bir tank yapıcaz inşallah :)
175*60*60 Veya 150*60*60 İçin
Merhaba arkadaşlar. Hobiye bir süre ara verdikten sonra tekrar başlamaya karar verdim. Başlıkta belirttiğim boyutlarda akvaryum yaptırmayı düşünüyorum. Henüz boyuta karar vermiş değilim. Sizlere nacizane sorularım şunlar ;
1-) Sump sistemini nasıl kurmam gerekir ? (Altta yada yanda olursa avantaj-dezavantajları)
2-) Sump’ın boyutları ne olmalıdır ve bu ölçüler için hangi kafa motoru kullanmam gerekir ?

Sump’lı akvaryum hiç kullanmadım. Altta olan sump’ta elektrik kesintisinde taşma riski olduğu söyleniyor. Yan sump düşünüyorum ama tecrübeli arkadaşların yardımcı olacağına eminim.
NOT: Forumdaki konuları incele diyenler olabilir.Açılmış olan konularda sorularımın net cevabını bulamadığım için bu konuyu açtım. Varsada gözümden kaçmış olabilir affedin.
150*60*60 / 175*60*60
Merhaba arkadaşlar. Hobiye verdiğim uzun aradan sonra tekrardan dönmeye karar verdim. 150*60*60 yada 175*60*60 ölçülerinde mobilyalı /mobilyasız akvaryum yaptırmanın veya hazır almanın fiyatları nedir acaba sizlere danışmak istedim. 6 yıl önce 120*50*50 boyutlarındaki akvaryumumu kendim yaptıştım ama bu sefer boyutu yükseltiyorum ve buna pek cesaret edemedim açıkçası [:D] Piyasayı uzun süredir takip edemiyorum. Sump olarak yandan sump düşünüyorum. Bu konu hakkındada yorumlarınızı bekliyorum. Değerli yorumlarınız için teşekkürler şimdiden.
akvaryumu nasil dekore etmeyliyim
Yunus için akvaryum boyutunuz sağlıklı olmaz. Yunus balığı en az 300 litrede beslenmelidir. Malawi besleyeceksen kayalık alan yapmalısın. Tabi abartıya kaçmamak lazım :) Akvaryumun 2 köşesine 1'er öbek oluştursan yeterli olur. Fazla kaya balıklarınızın sürekli saklanmasını sağlar. Buda hobicilerin tercih etmediği bir durumdur. Bitki akvaryumu da yapabilirsin. Lepistes , kılıçkuyruk vs. Ben bitkili akvaryum yapmadığım için önerilerde bulunmam yanlış olur. Forumda bitkili akvaryum bölümünden tecrübeli arkadaşlardan çok daha sağlıklı bilgi alabilirsin. Sağlıklı balıklar.
akvaryum kapağı sorun cikartirmi
Yarısını kaplayan buhar camı bir işe yaramaz. Akvaryum ölçülerine uygun plexiden buhar sürgüsü yapabilirsin. Plexi yada plexiye benzer salınım yapmayan malzemeden yaparsan yemleme içinde istediğin yeri kesebilirsin. Her defasında tamamını kaldırmak zorunda kalmazsın. Sağlıklı balıklar.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.