ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
umerdem
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
21
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Mart 2011 21:55
Son Ziyaret:
24 Mart 2019 21:01
Toplam Mesaj:
16 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ümit erdem
Doğum Tarihi:
28 Ekim 1985
Yaş:
38
İl:
Diyarbakir
Meslek:
memur
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ümit ERDEM

SON 10 MESAJI

Bitkinin Türü Nedir
İlki anubias türlerinden biri. İkincisi çınara benziyor (tam emin değilim). Anubias ın üzerinde yosun oluşumu var. Kendi akvaryumunuza koyduktan sonra bir süre takip edin, eğer durum değişmez yada daha kötüye giderse duruma göre tavsiyede bulunur tecrübeli arkadaşlar.
Mini Bitkili Karides Ve Balık Dünyası
Tilki kuyruklarını arkaya plana almayı düşündünüz mü? Gerçi saz mı subulata mı tam ayırt edemediğim bir bitki var ama yetersiz kalmış şimdilik. Hem o çok şık görünen yosun tutan kaya ön plana çıkar biraz. Eledoalar da biraz daha budaklanıp filtreyi gizlerse tamamdır.
Hobiye yeni başlayıp petshopçuların yanlış yönlendirmesiyle (işini hakkıyla yapanı tenzih ederim) küçük akvaryum almak zorunda kalan üyeler için bu tür tasarımlar çok faydalı oluyor. Göründüğü üzere bir iki küçük taş ve kök yardımıyla sevimli bir akvaryum oluşturulabiliyor.
Gün Batarken...
Allah apistoculara zeval vermesin, sayınızın tez vakitte katlanarak artması dileğiyle :) Hangi siteydi hatırlamıyorum ama bir üyenin imzasında "Birgün herkes apistocu olacak" yazıyordu. Şu akvaryumları görünce o günün fazla uzakta olmadığını düşünüyorum :) Gerçekten hem düşük bitki yoğunluğu nedeniyle başa bela olmaması, hem loş ortamı (bu özellikle cezbediyor beni), hem apisto türünün göze hitap eden balıklar olması ve çok büyük hacim istememeleri (ekipman açısından tasarruf sağlaması) gibi nedenlerden ötürü birçok akvaristin hayalini süslediğini düşünüyorum. Kurulumunuz hayırlı olsun. Paylaşım için teşekkürler.
Bitkili Betta
Teşekkür ederim bilgiler için. Özellikle ışıkla ilgili açıklamalar çok iyi oldu [:iyi:] Gübreleme konusunda mutabıkız sanırım. Şimdilik herhangi bir müdahaleye gerek yok. Misketlerin (jbl nin ürünüydü) marifetini beklemek lazım
Bitkili Betta
[QUOTE=ityo39]

Gerçekten enteresan bu söyledikleriniz... Ben ana tankta CO2 tüplü sistem ve high-tech bir ortamda bitki bakmakla beraber, aşırı çoğalıp büyüyenleri budayıp yavru akvaryumuma (15 litrelik low tech bir ortam) alıyorum, atmaya kıyamadığım için. Elbette her bitki değil ama lobelia özelinde konuşursak, aynı verimde büyümeye devam ediyorlar. Low tech ortamı tanımlamak gerekirse haftada bir %30 kadar dinlenmiş çeşme suyu ile su değişimim var. Onun dışında gübreleme de yapıyorum elbette ama high tech e kıyasla çok düşük dozda (yarı yarıya gibi). Ama NPK, mikro ve demir veriyorum toplamda. Sizdeki problem için teori üretmem gerekse gübrelemede sıkıntı var birşeyler eksik kalıyor o da fotosentezi durma noktasına getirip sararma ve çürümeye yol açıyor derdim. Işık günde 8 saat açık olduğunu varsayıyorum. Işık ve gübre dışında tek değişken kum kalıyor zaten...[/QUOTE] Ya bazen videolara bakıyorum adamlar bırakın co2 yi-gübreyi, filtre bile kullanmadan nano tanklarda başarıya ulaşabiliyorlar. Benim ışıklandırma ilk mesajımda belirttiğim gibi 3 saat açık-1 saat kapalı-3 saat açık olacak şekilde günde 6 saat. Zaten anubias ve java fern var ki bunların ışığı çok fazla sevmediği yazılıyor. Burda sorun yok gibi görünüyor. Su değişiminde de sıkıntı yok. Tank yeni olduğu için şimdilik 3-4 günde bir yüzde 25 civarı değişim yapıyorum (dinlenmiş şu ile). E akvaryumdaki bitkiler CO2 olmadan da yetiştirilebildiğine göre görünürdeki sorun sizin de belirttiğiniz gibi gübreleme. Gerçi misket gübre kullanmıştım ama yetersiz mi geldi noldu bilemiyorum. Biraz daha takip edip sıvı gübreye başlarım herhalde. Bakalım...
Bitkili Betta
[QUOTE=ityo39]Subulata benzeri dediğiniz tür eriyip yok olursa lobelia cardinalis deneyebilirsiniz, dayanıklı bir türdür. düşük ışıkta da yetişir, CO2 istemez vs vs...
Güzel bir başlangıç tebrikler...[/QUOTE] Teşekkür ederim Cem Bey, beğenmenize sevindim. Daha önce 50 litrelik bitkili akvaryumda lobelia cardinalis denemiştim ve eriyip gitmişlerdi. Ya ben bitki konusunda çok şanssızım ya da ilk kurulumda akvaryuma ekilen bitkiler illa gübreleme istiyor. Çünkü sadece onlar değil birçok bitkide -forumlarda çok basit denmesine rağmen- dikiş tutturamadım maalesef. Low-tech kavramına olan inancımı kaybetmek üzereyim yani :)
Bitkili Betta
[QUOTE=M.MertKayış]
Merhaba Emre bey gereken her şeyi yazmış zaten. [:D] Ben yazılanlara ek olarak nerite,elma ve ramshorn salyangozunu eklemek istiyorum. Hem yem artıklarını temizlemek hem de yosunla mücadele konusunda çok yararlıdırlar.(Yosun probleminde nerite çok faydalı oluyor) Hacim küçük evet ama 6 tane rasbora ve betta için çokta küçük değil, zaten filtreleme sisteminiz de mevcut. Bettanın karakterine bağlı geçinip geçinememesi ama riske girmeye de gerek yok tabii.[:)))] Betta için facebook sayfalarına bakmanızı öneririm ithalat ve bolca yerli üretim balık mevcut o sayfalarda. Keyfili hobiler gelişmelerden haberdar ederseniz sevinirim. [:)][/QUOTE] Güzel bir betta yeterli olur. Diğer türleri baska akvaryumda denerim artık :) Salyangoz aklımda var, bulabilirsem eklemeyi düşünüyordum [:iyi:]
Bitkili Betta
[QUOTE=gokhantiknaz]3.fotoğrafta yakın çekimdeki bitkinin adı nedir? Bu aralar akvaryumcularda görüyorum. Yaprakları çok sert. KArasal bir türe benziyor.[/QUOTE] Gökhan Bey ben ilk anda subuluta sanıp almıştım. Ama ilk mesajımda da yazdığım gibi pek emin olamadım açıkçası. Daha önce almış olduğum subulatalar genelde yanlardan sürgün vermiş, boyları biraz daha uzun, yaprak rengi çok daha açık ve sizin de belirttiginiz gibi yaprakları bunun gibi sert olmayan bitkilerdi. Bu resmen parklarda gördüğümüz çim öbeği gibi duruyor. Yani karasal olmasiyla ilgili şüphelerinizi paylaşıyorum.
Canlı Kaybetmek İstemiyoruz...
Güzel bir düşünce, noktası virgülüne katılıyorum ama şöyle bir sorun var: Çoğumuz önce araştırma yapıp sonra hobiye başlamıyoruz maalesef. Genelde tam tersi oluyor durum. Petshoptan 15 litrelik akvaryum, renkli çakıllar, 5 çeşit balık vs yi alıp kuruyoruz. İki gün sora balık ölümleri başlayınca da kendimizi forumlarda buluyoruz. Ha buna da şükür, en azından bir kez hata yaptıktan sonra ikinci kurulum daha bilinçli oluyor ama maalesef ilk alınan canlılar % 70-80 oranında kaybediliyor. Olan o zavallı canlılara ve maddi-manevi emeğe oluyor.
Bitkili Betta
[QUOTE=Emre Zaim]

Ümit Bey, merhaba,
Güzel bir ortam oluşturmuşsunuz. Maşallah.[:nazar:]
Betta ile rasbora türleri ve kuhlii (Pangio spp) uyumludur. Ancak 40L. altındaki tanklarda, bettanın yalnız beslenmesi taraftarıyım.
Cüce kripto (Cryptocoryne wendtii).ve diğer pek çok kripto türleri herhangi bir katkıya ihtiyaç duymadan yaşamını sürdürebilir.
Kurulumunuz hayırlı olsun.[/QUOTE]
Teşekkür ederim Emre Bey. Beğenmenize sevindim. Benim de içime sindi çok şükür. Siz de takdir edersiniz ki bu tür küçük akvaryumlar içindeki bitkiler çoğalınca çok daha güzel görünüyorlar. İlk anda bitki doldurup desteksiz bir şekilde, sağlıklı büyümelerini beklemek hata olurdu. Çok fazla kayıp olmaz da bitkiler çoğalırsa, gerçekten bettanın hakettiği güzellikte bir akvaryum olacaktır umarım. Eğer bacopa ve subulata çürürse Cryptocoryne türü eklerim.
Farklı tür konusunda haklısınız. Bu hacimde başka tür macera olur ancak... Neyse hele bir otursun akvaryum, sonra şöyle ihtişamlı bir Betta bulmaya çalışacağım. Onun asaleti yeter zaten :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.