ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Melih Arslan
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
229
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Eylül 2018 15:39
Son Ziyaret:
23 Haziran 2023 17:54
Toplam Mesaj:
323 [0.16 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Melih Arslan
Doğum Tarihi:
25 Ocak 1999
Yaş:
25
İl:
Istanbul
Meslek:
Mekatronik Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

.

SON 10 MESAJI

Yemin Markasını Bilen Var Mı?
Karışık olan bu kutuda hangi yemler var? Bilen var mı acaba

[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/209253/290920221347481.jpg[/IMG]
120 Litre Bitkili Akvaryum Öneri
Tek bir beta 120 litreye az gelir. Bitki bakımı ciklet gibi dayanıklı balıklardan çok daha zordur. Bunun için ölçülerinize göre low tech ile başlamanız öneririm. Hagen yeterli olur. Diy co2 ekleyebilirsiniz ilerleyen süreçlerde.
Kuluçka
Bildiğim kadarıyla mantarlaşma olacak sabit duran yumurtalarda. Ayrıca bu yöntemi desteklemiyorum. Doğanın dengesine uygun değil.
Eheım 2217 (600) Alacağım Ama Filtre Malzemesi Yok
Başka bir filtre kullanmadığım için bir öneride bulunamayacağım. Eheim kalitelidir ama 2217 daha büyük tanklarla kullanılmalı. Sizin alacağınız ürünün linki var mı acaba?
Eheım 2217 (600) Alacağım Ama Filtre Malzemesi Yok
Bu ölçüde bitkili tanka kesinlikle fazla geliyor. Bu durum da bitkilerde kötü etkiler yaratıyor. 90*40*50 bitkili tankımda kullandım, tavsiye etmiyorum, çok fazla dalga yaratıyor.

Genellikle filtre sepetleri vb içinde olur. Almazsiniz. Temizleme malzemelerini de verenler var, vermeyenler için araştırma yaparak gerekenleri temin edebilirsiniz.
100*40*55 Sarı Prenses Akvaryumu
Hayırlı olsun, güzel gözüküyor [:nazar:]
Dış filtre çıkış ucu nerede acaba göremedim de? Ayrıca sayıya göre saklanma alanlarını artırmanın tavsiye ederim. Bir de çok kolay ve çok sayıda yavru verebilen bir tür. Yavruları ne yapmayı planlıyorsunuz?
Ciklet
Cikletler genelde kavgacıdır. Hangi tür istiyorsanız burada sorun. Ufak boyda balıklar alabilsiniz ancak sonrasını da düşünmelisiniz. Büyüdüklerinde ne olacak? Belirli bir boyda dişiler hamile olacak, o zaman nasıl strese girmeden yaşayacak... Kalabalık akvaryumlar cezbedici olsa da iyi bir tercih değildir.
Tür Tavsiye
Bu bir şov akvaryumu ve gösterişli türler gerekir. Cikletlere kesinlikle uygun değil, her gün ölümle sonuçlanan kavgalar olur. Lepistes de yüzeye yakın yüzdüğü için akvaryum boş hissi yaratacaktır. Dip balıkları da olmaz. Bu türleri kesinlikle aklınızdan silmelisiniz. Önerilen türlere bi bakın derim.
Akvaryum Tankı Hakkında Tavsiye
Öncelikle sizi tebrik ediyorum. Yeni olmanız nedeniyle yeterince tecrübeniz olmadığını kabullenebiliyorsunuz. Son zamanlarda herkes çok bilmiş de [:)))]

Filtreyi ön cama cevirirseniz belki biraz daha iyi olabilir. İçinde ne var? Elyaf ile iyice doldurursanız bir nebze o da debiyi düşürür. İç filtre varken de pipoya gerek yok.
Aydinlatma için de geçici olarak normal ampulleri vb kullanabilirsiniz. Emin olamadım ama ben tilki kuyruğuna da benzettim. Keyifli hobiler dilerim. [:)]
Düşük Işık İsteyen Bitkiler
[QUOTE=Vailtailbeta]20 litrelik bir beta akvaryumum var düşük ışık isteyen bakımı kolay bitki türleri neler ?[/QUOTE]

Aramıza hoşgeldiniz. Low tech adı altında olan bitkilerin bakımı kolaydır, bu şekilde arama yapabilirsiniz. Tilki kuyruğu, gül, limon, rotala şuan aklıma gelenler. Keyifli hobiler dilerim.

[QUOTE=Spartal]Forumda konu ile ilgili baya bir konu var üşenmeyin okuyun lütfen. Önce bir araştırsanız forum çöplüğe döndü sizin gibiler yüzünden.[/QUOTE]

Düşüncenize hak veriyorum ancak bu üslup ile bir yere varılamaz. Şahsen ben de forumda bu tarz yazılar okumaktan bıktım. Sorulara cevap vermeyeceksiniz mesaj kalabalığı yapmamanızı rica ederim. Zira sizin deyiminizle çöplüğe bir çöp de siz atmış oluyorsunuz. Saygılarımla.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.