ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
JapoJupo
Kullanıcı Grubu:
Forum Özel Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1267
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Kasım 2011 21:16
Son Ziyaret:
18 Saat 28 Dakika önce
Toplam Mesaj:
2095 [0.46 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
26 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
S.B.
Doğum Tarihi:
01 Nisan 1977
Yaş:
46
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SERKAN B. Corydoras Green Laser/Corydoras Gold Laser/Corydoras Duplicareus/Corydoras Black Venezuela/Corydoras Orange Venezuela/Corydoras Similis/Albino Koi Lepistes/Anentoma Helena/Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağası/ Corydoras Hastası ve Sevdalısı..

SON 10 MESAJI

Filtre Konusunda Fikir Verebilir Misiniz ?
200 lt için tek başına 1 pipo filtre yetmez elbette.Tabii tanktaki canlı yüküne de bağlı.20 tane tetra besliyorsanız rahatlıkla yeter.Ancak iri ve suyu kirleten türler besliyorsanız 1 pipo filtre ancak destek amacı görür.Normalde dış filtre şart 200 lt için.

Benim tankımda 200 lt hem dış filtre kullanıyorum 1.200 lt/s debili hem de Eheim 2012 iç filtre.
Filtre Konusunda Fikir Verebilir Misiniz ?
İkisi de aynı işi görür.Soldaki yeterli.
Isıtıcı Kaç Watt Olmalı?
60 lt tanka 300w ısıtıcı nasıl sığacak? 300w ısıtıcı boyut olarak uzundur. 200w bile sığmayabilir. Litre başına 1w hesaplayabilirsiniz.60 lt için 75w hadi bilemediniz 100w yeterli olur.İyi bir ısıtıcı alın balıklarınız haşlama olmasın sonra.EHEIM, JBL, TETRA veya AQUEL alırsanız kafanız rahat eder.

[QUOTE=Rohatx]Arkadaşlar merhaba. 60 litreye yakın bir akvaryum var. İçinde 100 watt diye aldığım küçük bir ısıtıcı var. Ama su sıcaklığı bazen iyi bazen bildiğiniz soğumuş. Kaliteli bir şey değil anlaşılan. Şimdi ben bir ısıtıcı alacağım 200 watt ama yarın öbür gün akvaryumu büyütürüm diye de 300 mü alsam diye düşünüyorum. 300, 200 den daha ucuz bu arada :) elektrik çok yakar mı? Çalışma prensipleri nedir[/QUOTE]
Kuyruk Erimesi Mi
Bahsettiğiniz ürün sudaki mineali arttırdığını iddia eden bir ürün.Doğrudan kuyruk erimesi ve tedavisi ile ilgisi yok.Tankınıza kimyasal eklemekten kaçının.Daha önceki mesajımda da yazdığım gibi en iyi ilaç SU DEĞİŞİMİ dir.

Az ve kaliteli yemleme ayrıca düzenli su değişimi ile balıklarınız gayet sağlıklı bir şekilde yaşar.

Japon balıkları beslenmesi en kolay ve en dayanıklı türlerdendir.Yıllarca bende besledim.Nickimden de anlayabilirsiniz. [:)] Mümkün olduğunca dibe batan ve japon balıklarına özel üretilmiş yemlerden kullanın.Attığınız yem su yüzeyinde kalmasın.PUL yem olmasın.Japon balıklarının en büyük dertlerinden birisi hava kesesi sorunudur.Bundan korunmak için yüzeyden beslemekten kaçınmak ve iyi su şartları sağlamak lazım.Tankınızda yararlı bakterilen tutunacağı alanlar oluşturmalısınız.Bakteriler suda olmaz.Su da bol bol organik atık olur.Yararlı bakteriler filtre malzemelerinde, tanka koyacağınız bir parça lav kayası gibi gözenekli yüzeylerde ve balıklarınızın dışkısından oluşan tortularda v.s. tutunur.Zaman ilerledikçe tankınızın dibinde kumun altında, kullandığınız filtre malzemesinde (süngerde, seramik halkalarda v.s.) kahverengi-siyah tortu tabaka oluşacaktır.Bu göze hoş görünmese de anaerobik bakteriler için mükemmel konak yeridir.Size anaerobik bakteri lazım.Bu da zamanla oluşur.Filtre malzemelerinizi kirlenince asla direkt musluk suyu ile yıkamayın.Tanktan aldığınız su ile yıkamalasınız.Musluk suyundaki klor yararlı bakterileri öldürür.Balıkları da öldürür.Zaten bu yüzden dinlenmiş su koyuyoruz tanka.Bekletiyoruz ki KLOR uçsun.




[QUOTE=ysgl]Cevap için çok teşekkür ederim. peki goldfish mineral reeflowers düzenleyici bir ilaç olarak faydalı olue mu? kuyruğa olmasa bile genel olarak balık sağlığına faydası olur mu[/QUOTE]

[EDIT]JapoJupo,2024-01-05 04:32:03[/EDIT]
Kuyruk Erimesi Mi
İçme suyuna gerek yok.Dinlenmiş musluk suyu yeterli.Kimse içme suyu koymuyor tankına.Bazı özel tür balıklarların üremesi v.s. için RO su kullanılıyor sadece.İlaç kullanmanıza gerek yok.Düzenli su değişimi yeterli.Ayrıca dip çekiminden bahsetmişsiniz.Dip çekimi doğru değil.Tankın dibine kumlu tabakaya dokunulmaz.Çünkü kumun altında bakteriler oluşur zamanla size lazım olan faydalı bakteriler yani.Su çekimi yapabilirsiniz biraz daha üst seviyeden kuma dibe inmeden yani.Su değişimlerini bu şekilde yapmalısınız.Hasta balığı ayrı tanka almanıza gerek yok.

[QUOTE=ysgl]Cevap için teşekkür ederim fakat hâlâ kafama takılan diğer sorulara yanıt alamadım. balık ölürse diğer balığı vermeyi planlıyorum. ayrıca yeni tanka geçerken 0dan su koymadım önceki akvaryumun suyunun üzerine ekleme yaptım. dışardaki su ile tankın suyunun derecesi eşitti. aynı odada 3 gün beklediler. ben bu saatten sonra içme suyu mu eklemeliyim yoksa dinlenmiş musluk suyu mu eklemeliyim? ilaç olarak önerilen ilacı kullanmalı mıyım? ilaç vereceksem ayrı bir tanka mı geçiş yapmalıyım yoksa vereceğim ilaca göre aynı tankta mı tutmalıyım?[/QUOTE][EDIT]JapoJupo,2024-01-04 23:06:47[/EDIT]
Kuyruk Erimesi Mi
Yüzgeç çürümesi/erimesi çok farklı sebeplerden kaynaklanabilir.Kötü su kalitesi, stres, kötü beslenme v.s. Evet balığınız iyi görünmüyor.Tankınız yeni ve oturmamış biyolojik döngü oluşmamış bir tank ise balıklarınız kolayca hasta olabilir.Bu nedenle yeni tanka balık koymadan önce biyolojik döngüyü oluşturmak sonrasında balık eklemek doğru olanıdır.

Sizin durumunuzda ne yapılabilir? Bir defa suyu dengede tutmanız lazım.Isıtıcı olmalı gece-gündüz kış mevsiminde ısı dalgalanması olur bu da balıklarınızı hastalığa açık hale getirir.Su değişimlerini kafanıza göre değil belirli günlerde ve hep aynı miktarda yapmalısınız.Suyu dengede tutmalısınız.Eklediğiniz su dinlenmiş ve tank ısısı ile aynı ısıda olmalı.Tankın suyu 26 derece iken siz dışarıdan 18-20 derece olan suyu eklerseniz balıkları şoklarsınız yani.

Yem balık türüne uygun yemler ve bilinen markaların yemleri olmalı.SERA, TROPICAL, JBL, TETRA gibi.

Balıklarınızı günde 2 defa az az beslemelisiniz.Balıklar açlıktan ölmez genellikle aşırı yemleme kaynaklı hastalıklar ve yine aşırı yemleme kaynaklı suyun bozulmasından dolayı ölür.

Resimdeki balığın durumu pek iç açıcı değil.Şayet kaybedersiniz lütfen önce tankınızda biyolojik döngünün oluşmasını sağlayın.Bunun farklı yolları var internetten araştırabilirsiniz.Biyolojik döngünün oturmadığı tanklarda AMONYAK çok hızlı yükselir bu da balıklarınızı zehirler ve öldürür.

AMONYAK-NİTRİT-NİTRAT! bu hobi ile ilgilenen herkesin aşina olduğu kelimelerdir.
Cüce Vatozumun Yüzgeci Yırtılmış Düzelirmi
İlaç falan kullanmanıza gerek yok.Zaman zaman vatozların yan yüzgeçlerinde veya kuyuklarında kırılma kopma olabilir.%95 düzelir eski haline gelir.EN İYİ İLAÇ SU DEĞİŞİMİDİR! Su değişimlerinizi aksatmayın yeterli.Su kaliteniz iyi olursa vatozlarınız ve diğer balıklarınızda böyle tatsız durumlar görmezsiniz.

Metilen mavisi hiçbir işe yaramaz bu konuda.Boş yere de biyolojik döngüye zarar verip başka hastalıklara kapı açmış olursunuz.Kesinlikle metilen falan kullanmayın.

[QUOTE=Marimo.] Düzelmesi için ek birşey yapmalımıyım? [/QUOTE][EDIT]JapoJupo,2023-12-28 06:15:30[/EDIT]
Cüce Vatozumun Yüzgeci Yırtılmış Düzelirmi
Çoğu zaman düzelir.Nadiren düzelmez.
Arkadaşlar Selamlar Bakarsanız Olursanız Sevinirim
Bitki konusunda [B]emreemin[/B] nickli üyeye sormanız iyi olur.Kendisi bu konuda çok tecrübeli.Size yardımcı olacaktır.Bitki ilanlarında ilanı da var.

[QUOTE=beytonthrec]Selamlar herkese. Yaklaşık 2 sene önce akvayumu bozdum. Monte carlo bakıyordum co2 mayalı sistem ile gayet de götürmüştü. E tabi 2 senedir el sürmeyince aklımda pek bir şey kalmadı. Geçen gün akvaryumcuma danıştım bana toprak olarak soil önerdi. Siz monte carlo için hangi toprağı önerirsiniz ?[/QUOTE]
Dış Filtre Seçimi
1500 lt/s fazla olmaz mı? Korkuyorum tankı falan patlatmasın.

[QUOTE=goldfishsever10]
Ultramax serisi daha mantıklı. Ön filtre vs de var. 1500 modeli yeterli olacaktır. [/QUOTE]

[EDIT]JapoJupo,2023-12-10 11:51:52[/EDIT]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.