ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
SkyBiker
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
14 Mayıs 2012 16:08
Son Ziyaret:
29 Ekim 2012 13:15
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tarık Hasan ORHAN
Doğum Tarihi:
14 Nisan 1993
Yaş:
31
İl:
Eskisehir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

200 Litre Ana Tank
20 Litre Yavru Tankı
Tarık Hasan ORHAN / Eskişehir

SON 10 MESAJI

100x40x50 Kum,Motor,Bitki Önerisi
Merhabalar;

Bugüne kadar gelişmelerden bahsetmek istiyorum. Demasoni yerine Sarı prenses,Mavi prenses,yunus,iceman filan almıştım ancak aldığım alacağıma pişman oldum çünkü mavi prenseslerden biri diğer iki tanesini öldürdü,yavru olarak ve ilk kez beslediğim için cinsiyetlerini ayırt edemediğimden kaynaklandı sanırım. Çok üzüldüm,bir hafta boyunca yüzüm gülmedi diyebilirim.Bir dişi bir erkek kaldılar hatta geçenlerde yavru aldım. Bu iki balık akvaryumun kabadayısı sanki diğer balıklara yem yedirmiyorlar,onlar kocaman oldular,diğer balıklarım olduğu yerde sayıyorlar. Ne yapacağım bir bilen yardım etsin lütfen,çok caresiz kaldım.

Bunun dışında akvaryumun dekoru hiç hoşuma gitmediği ve uzun zamandır ilgilenmediğim için boşalttım güzelce temizledim.Bayramdan sonra profil üzerine giydirme ahşaptan bir mobilya yapıp odama taşımaya karar verdim akvaryumumu. 

Diğer yardım istediğim bir konu ise bu balıkların en rahat edeceği bir dekor yapmak istiyorum. Neler önerirsiniz?

Şimdiden çok teşekkür ederim. Herkese sağlıklı balıklar diliyorum.
100x40x50 Kum,Motor,Bitki Önerisi
Herkese tekrardan merhaba arkadaşlar. Akvaryumumu kurdum. Balık olarak İceman,Yunus,Sarı Prenses olarak yavru şeklinde almış bulunmaktayım.Beyaz silis kum kullandım. Dekor olarak ortaya kayalardan yuvalar oluşacak şekilde koydum. Sağa ve sola orta boyutta yapay iki tane bitki kullandım. Balıklarım 3 gündür akvaryumda çok mutlu olduklarını düşünüyorum. Fotoğraflar en kısa zamanda.
100x40x50 Kum,Motor,Bitki Önerisi
[QUOTE=vivaldi]Bence demasoniyi tek tür besleyin derim.
Iceman - Sp'de besledim ama demasoni ayrı bir keyif.
Diğer türler konusunda tecrübem olmadığı için size yanlış bilgi vermek istemem.

Sağlıklı balıklar
[/QUOTE]

Tekrar tekrar teşekkür ederim. Demasoni'de karar verdim.

[QUOTE=alyyyjan]Demasoni, saulosi, mpanga, afra hara, sarı, navi, beyaz, iceman tek tür olduktan sonra hepsi olabilir,
Bence siz biraz araştırın beğendiğiniz balığı söyleyin biz yardımcı olmaya çalışalım hacim konusunda fln
[/QUOTE]

Demasoni istiyorum. Birazdan bakmaya gideceğim. Teşekkür ederim. Demasoni için akvaryumun düzenlemesi ve peyzajı nasıl olmalıdır? Örneğin kum,kum rengi,içindeki dekorlar,bitki gerekli mi?
 



100x40x50 Kum,Motor,Bitki Önerisi
[QUOTE=vivaldi]Akvaryumunun hacmi demasoni içni yeterli.
Bence de tek tür demasoni besleyebilirsin.

Sağlıklı balıklar.

[/QUOTE]

Önerebileceğiniz tür yada türler var mıdır? Teşekkürler.
100x40x50 Kum,Motor,Bitki Önerisi
[QUOTE=alyyyjan]Tek tür sarı veya demasoniyi düşünün bence[/QUOTE]

Demasoni daha çok hoşuma gidiyor aslında. Aklıma yattı diyebilirim. 


[QUOTE=onur19072010]Ciklet besleyecekseniz eskişehirde emre akvaryumu tavsiye ederim harika balıkları var esnaf sarayı c kapısı çıkışı aralığında mutlaka gitmelisiniz.[/QUOTE]

Öneriniz için teşekkür ederim.


[QUOTE=veyron1907]Ben sert chicdledlerden canlı doğurana geri geçiçem canlı doğuranda ki zevk bana göre hiç birinde yok...[/QUOTE]

Bende uzun zamandır canlı doğuranla uğraştığım için değişikliğin iyi olacağını düşünerek geçmeye karar verdim. Yoksa canlı doğuranda ki zevk bambaşka tabi ki.


O halde Demasoni'ye uygun dekarasyon ve peyzaj önerilerinizi alabilir miyim? SkyBiker2012-07-20 16:56:25
100x40x50 Kum,Motor,Bitki Önerisi
Sürekli lepistes baktığım için farklı bir türe geçmek geliyor içimden. Ciklet yapmaya karar verdim. Önerileriniz için şimdiden teşekkürler.
100x40x50 Kum,Motor,Bitki Önerisi
Arkadaşlar Lepistes yada Ciklet düşünüyorum. Sizce bu boyutlarda ki bir akvaryumda hangisi daha iyi olur? Canlı bitkiyle sürekli ilgilenebileceğimi düşünmüyorum şuan ki işim sebebiyle. Uygun kum önerinizi bekliyorum.
Eskişehirli Akvaristlerimiz
Herkese selamlar. Uluönder'den Tarık. :)
100x40x50 Kum,Motor,Bitki Önerisi
[QUOTE=mataban] Kum olarak: Lav kırığı
Motor olarak: Bu her şey olabilir
Bitki olarak da küçük bitkilerden kaçınsan yeter. Yelpaze çok geniş. Neler besleyeceksin?
[/QUOTE]

Teşekkür ederim öneriniz için.


[QUOTE=Ozgur-Reyhan]Öncelikle hayırlı olsun Tarık.
Bitkili bir tank için öncelikle düzgün bir ışıklandırma çok önemli. Forumda bitki akvaryumlarında ve bitkili akvaryumlarda ışıklandırmayla ilgili tüm yazılanları okumalısın. Karbondioksit takviyesi gerektirmeyen düşük teknoloji bitkileri tavsiye ederim. Bunlar hem yüksek ışıklandırma hem de fazla gübre istemez. Bitkili akvaryumlarda en önemli problem istenmeyen yosunlardır. Bu yüzden Yosun yiyici türlere yönelmelisin. Canlıdoğuranlar içinde yosun yiyenler Moli ve Plati'dir. En başarılısı ise Siyah Moli. Bunun yanında camda ve yüzeylerde oluşan yosunları en iyi temizleyecek ve canlıdoğurana yakışan balık Cüce Vatozdur. Fakat bence bitkili akvaryumların olmazsa olmazı denebilecek canlı ise Karides. Karides pek çok yosun türünü yer. Bu yüzden mutlaka olmalı. Karides'in de en dayanıklısı ve en kolay üretilebileni Kiraz Karides. Başlangıç için en uygunu o olur. Zamanla Karidesle ilgili bilgi ve tecrüben arttıkça daha zor türlere de yönelebilirsin. Karides'in ihtiyaç duyduğu şey de Moss bitkisi. Ben Christmass ve Java'da iyi sonuç alıyorum. Pellia Moss'ta da aldığım sonuç fena değil, fakat ilk ikisi Karides için en iyisi.
Kum olarak da en alt katmana saksı torfu koyup, üzerini sineklik ile kapatıp, Hagen, Akuaclay, kuartz, lav kırığı vs. gibi istediğin kumu kullanabilirsin. Glosso gibi ince dallı bitki bulunduracaksan kumun da ince olması gerekir. Tütün, Limon, vb. gibi kalın dallı bitki bulunduracaksan fark etmez.
Bitki olarak Glosso da Karideslere Moss gibi yararlı bir bitkidir. Su Mercimeği de sudaki ağır metalleri ve nitratı emen çok yararlı bir yüzey bitkisidir. Fakat çok arsızdır ve sürekli seyreltilmesi gerekir. Yoksa hem yüzeyi kaplayıp tabandaki bitkilerin ışığını keser, hem de sudaki tüm besinleri kendisi tüketir aşağıdakilere birşey bırakmaz. Işığı engellemesi kısmen dalgıç floresanla dengelenebilir. Gerisi zevkine kalmış, ön plan/arka plan, ışık dağılımı dengeli değilse az ışık/çok ışık isteyen bitkiler ayrımına dikkat ettiğin sürece her türlü düşük teknoloji bitkisi olur.
Sağlıklı canlılar ve bitkiler dilerim.


Motor tavsiyesi istediğini sonradan gördüm. Karides konusu aklına yatarsa Hava Motoruyla pipo filtre kullanman en uygunu olur. Aksi halde yavruları çok küçük olduğundan diğer türdeki filtrelerin içine kaçabilirler ve fazla yavru kurtaramazsın. [/QUOTE]

Zaman ayırıp bu kadar uzun ve detaylı bir cevap yazdığınız için öncelikle teşekkür ediyorum. Ancak karides beslemeyi düşünmüyorum,en azından şuan için.Kendimi geliştirdiğim zaman ilerde inşallah onuda yaparım bir gün. Çok teşekkür ediyorum tekrardan. 
100x40x50 Kum,Motor,Bitki Önerisi
Merhabalar herkese,

İsmim Tarık,Eskişehirliyim. Uzun süredir ufak tefek akvaryumlarda canlı doğuran grubuyla haşır neşir oluyordum. Niyetim akvaryumu büyütebilmekti. Evdekilerinde buna pek izin vermemesinden dolayı biraz geç kaldım ancak nihayetinde bir gün aldım ve geldim kimse birşey diyemedi. 100x40x50 boyutlarında 200 litre bir akvaryum edindim kendime. Bitkili,canlı doğuran bir tank yapmayı düşünüyorum. Motor,kum ve bitki tavsiyelerinizi beklemekteyim. Şimdiden çok teşekkür ederim. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.