ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
hayalperest
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Temmuz 2006 21:48
Son Ziyaret:
08 Ağustos 2006 23:43
Toplam Mesaj:
8 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Alper ÇAY
Doğum Tarihi:
20 Ağustos 1976
Yaş:
47
İl:
Istanbul
Meslek:
BANKACI
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Alper ÇAY

SON 8 MESAJI

Farklı Japonlarım Var

 

M_R_T2006-11-1 11:19:6
Farklı Japonlarım Var

Merhaba,

Bu işte yeni sayılırım ve henüz bir japon akvaryumu yaptım. Su dengesini bulana kadar biraz da japon kaybettim. Şu an durum iyi ancak bu işi daha bilinçli yapmak adına birkaç sorum olacak.

Japonlarımı farklı akvaryumculardan aldım. Özelliklerini yeni yeni keşfetye başlıyorum. Japonların 3 tanesi turuncu ve kafa yapısı yuvarlak, sanki tepesinde de çok kısa tüyleri var. Yüzleri de çok sevimli. Diğer 2 tanesi daha sivri bir yüz yapısına sahip. 3 tane daha japonum var ve vücut yapıları diğerlerine göre daha uzun, çok daha estetik görünüyorlar ve suda daha hızlı hareket edebiliyorlar. Kavuniçi ve sarı rente, yüzgeçleri siyah.

Japon türleri hakkında internette biraz araştırma yaptım. Sanırım sivri yüz yapısı olanlar ryukin. Uzun vücutlu olanlar shubunkin olabilir ama resimlerde tek kuyruklular. Benim japonlarım çift kuyruklu. Yuvarlak yüzlülere oranda diyeceğim ama internetteki resimlerini gördüklerimin saçları daha gür

Bu balıkların cinsi hakkında doğru bilgi sahibi olabilem için yardımlarınızı rica ediyorum. Ayrıca farklı cins japonların ne tür genel özelliklere sahip olduğunu da merak ediyorum.

Şimdiden teşekkürler.

Japon yaşatmak bu kadar zor mu?

Merhaba Gülay Hanım,

Cuma günü Mecidiyeköy' deki bir akvaryumcuya giderek ilaçlarla ilgili biraz bilgi edinmeye çalıştım. Balık hastalıklarına karşı kullanılacak Sera ürünlerinin anlatıldığı birkaç kitapçık edindim. Metilen mavisi olarak Sera Costapur aldım. Akvaryumuma ısıyı da yükselterek Sera Costapur ve iyotsuz tuz ilave ettim. Ayrıca dayanamadım çok boş görünen akvaryumum için 3 küçük japon ve 1 pengasus aldım. Beyaz beneğin eski balıklarımdan kaybolmaya başladığını görüyorum. Kumun üzerinde oturan eski küçük japonumun dışında herşey yolunda gibi görünüyor. Bunun neden kaynaklandığını halen çözemedim. Ölen diğer tüm japon balıklarım da önce hareketsiz kalıp sürüklenmeye başlamışlardı. Balıklarımı inceliyorum ve dikkatimi çeken yara vb. birşey göremedim.  Yarın (3. gün) tekrar Sera Costapur uygulayacağım ve  vitamin vermeyi düşünüyorum. Bir japon daha kaybedersem Sera Baktopur uygulayarak riski tamamen ortadan kaldırabilir miyim?

Paylaştığınız bilgiler için teşekkür ederim.

 

Japon yaşatmak bu kadar zor mu?

Gülü seven dikenine katlanır derler Mustafa Bey. Genelde tersi olur ama burada gül siz oluyorsunuz

Paylaştığınız bilgiler için teşekkürler, tavsiyeler doğrultusunda azimle devam edeceğim.Olmazsa muhabbet kuşu beslerim, o daha kolay galiba

Japon yaşatmak bu kadar zor mu?

Teşekkürler Mustafa Bey,

Bu tür filtre ve ilaçları sahte endişesi olmadan alabileceğim bir store var mıdır? Şu ana kadar tüm malzemeleri Eminönü' nden almıştım.

Japon yaşatmak bu kadar zor mu?

Mustafa Bey,

Akvaryumcudan balıklarımla birlikte Tetra Aqua (Aqua Safe) adlı bir ilaç almıştım. Metilen mavisi' nden kastettiğiniz bu mudur? Bu ilacı verirken 3 ayrı ilaç daha gösterip(mantar vs.) "bunların hepsinin işini görür demişti". Yine de bahsettiğiniz ilacı ve kaya tuzunu hemen alacağım. Bende GAPII 600 marka muhteşem yeşil renkte bir iç filtre var. Bu filtreyi kaldırıp dış filtre mi kullanmalıyım, farkı nedir?

Merhaba Tamer Bey,

İşin komik tarafı şebeke suyu kullanmıyorum. Tamamen içme suyu ile akvaryumu doldurdum. Her türlü konforu sağlamaya çalışıyorum. Isıtıcı otomatik olduğu ve suyun ısısı yüksek olduğu için çalışmıyor aslında.  Eşimde benimle "bu balıklar lüksten ölüyor" diye dalga geçiyor.

Teşekkür ederim.

Japon yaşatmak bu kadar zor mu?

Merhaba Mustafa Bey,

Açıkçası akvaryumu aldığım gün bol suyla yıkadım.Kaya tuzu kullanmadım ve tuzlu suda bekletmedim. Deterjan kullanmamam gerektiğini biliyordum fakat diğerlerini ilk defa duyuyorum.

Akvaryumu aldığım gün balıklarımı içerisine koydum. Sadece suyun uygun sıcaklığa gelmesi için birkaç saat bekledim.

Anlaşılan epey hata yapmışım. Değiştirdiğim akvaryumumu 5 gündür canlı tutmaya çalışıyorum. Şu anda geri kalanları kurtarmak için yapabileceğim birşey var mı? Siyahlaşan kuyruk ve yüzgeçler ile beyaz noktalar bende soru işareti yaratıyor. 2 gün önce 4 parmak su çekip zaten taze olan sularını yeniledim. Belki de daha önce ölen balıklardan kaynaklanan bir problem bu. İşten akşam geldiğimde balık ölmüş oluyor ve sanırım bir süre akvaryumda kalıyor.

Teşekkür ederim. 

Japon yaşatmak bu kadar zor mu?

Merhaba;

Yaklaşık 3 hafta önce iş yoğunluğunun kaçınılmaz getirisi olan stresimi atmak için tesadüf de olsa bir akvaryum aldım. İlk 8 japonumu içine koydum ve internette dolaşırken bu forum dikkatimi çekti. Yazıların neredeyse çoğunu ilk hevesle hemen okudum ve çok faydalı bilgiler edindim. Hatta akvaryumumu büyüttüm. Bunun için öncelikle grupla bilgilerini paylaşan herkese teşekkür ederim.

Hemen sıkıntımı ifade edeyim;

Akvaryumun ölçüleri 75X26X40. İçerisinde 8 japon balığı vardı. 6 tanesini 1 hafta içerinde kaybettim. Vazgeçmedim, 4 japon ve 2 adet kolisa ve 1 vatoz daha alıp(eşim beni durdurdu) akvaryuma koydum.  3 japon daha kaybettim. Suları berrak, su ve hava motoru çalışıyor, ısıtıcı aktif. Kaliteli yem kullanıyorum. Düzenli filtre temizliği yapıyorum su değiştiriyorum. Balıklar önce yüzmekten bezmiş gibi davranıyorlar. Neredeyse yüzgeşlerini oynatamayacak kadar halsiz kalıp kumun üzerine yatıyorlar. Suyun devridaimi bile sürüklenmeleri için yetiyor. Ertesi günde kaçınılmaz son oluyor.  Kalan 5 balığımın ikisi japon, ikisi kolisa ve vatoz. Japonlardan biri 5 cm, diğeri büyük ve 10 cm. Canlı görünüyorlar ama kuyruk ve yüzgeç uçlarında siyahlaşma başladı. Vücutlarında hava kabarcığı gibi beyaz noktalar var. Onları da kaybetmek istemiyorum, bu konuda alabileceğim her türlü bilgi çok işime yarayacak. Ben nerede yanlış yapıyorum?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.