ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
JohnSnow
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Eylül 2012 21:25
Son Ziyaret:
03 Nisan 2016 06:50
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Tuğberk
Doğum Tarihi:
26 Temmuz 1995
Yaş:
28
İl:
Istanbul
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Tuğberk

SON 10 MESAJI

Mecidiyeköy'deki Akvaristler
Burayı canlandıralım biraz :)
Yem Yemeyen Beta
[QUOTE=Shewolf]Pek akıntı yok değil mi akvaryumunda [:?][/QUOTE]

İç filtreyi çok nadir kullanıyorum akıntı yok yani ama ısıtıcı bozuk gibi arada çalışıyo su 2 derece görünüyor fakat geldiğinden beri 2 dereceydi su, geleli 2-3 ay olmuştur.

[QUOTE=betta2010]Canlı yem deneyin küçük sinekler,kurtlar vb hayır diyemiyorlar..[/QUOTE]

Denedim zaten bende karışık dondurulmuş yem var kan kurdu artemia vs. yinede yemedi.
Yem Yemeyen Beta
Merhaba arkadaşlar,betamı ilk aldığımda hiç bir sorun yoktu yemini yiyip elimden kaçmazdı.Daha sonra kuyruk erimesi oldu ilaçla tedavi ettim, iyileştikten sonra aniden çok ürkek olmaya ve yem yememeye başladı akvaryumun içini boşaltmıştım tedavi için, saklancak yer bulamadı strese girdi diyip dekorlar koydum 1 hafta oldu nerdeyse hala yem yemiyor ve kaçıyor, yardım ederseniz çok sevinirim.


Akvaryumum: [IMG]http://i.hizliresim.com/vRN5Ym.jpg[/IMG]


Betam: [IMG]http://i.hizliresim.com/7P1rAv.jpg[/IMG] [IMG]http://i.hizliresim.com/QWzoQ3.jpg[/IMG] [IMG]http://i.hizliresim.com/p9NpXm.jpg[/IMG] [IMG]http://i.hizliresim.com/n2N3jl.jpg[/IMG][EDIT]JohnSnow,2015-11-01 10:04:14[/EDIT]
Beta Kuyruk Erimesi
[QUOTE=görkem_]Merhaba,

Kuyruk erimesinin sebebi muhtemelen çeşme suyudur. Bu balıklar ithal olduğundan dinlendirilmiş çeşme suyunda bile zorluk çekiyorlar.
Su değişimlerini içme suyuyla düzenli yapıp, suyun temiz olmasını sağlarsanız kuyruk erimesi olmaz. Hem balığı tuzla, ilaçla hırpalamamış olursunuz.
[/QUOTE]

Su çeşme suyu ama akvaryuma koymadan önce su düzenleyici ekliyorum ve 2 gün bekliyorum.[EDIT]JohnSnow,2015-08-25 12:41:47[/EDIT]
Beta Kuyruk Erimesi
[QUOTE=betta_akvaryumu]Benim mavi vt de oldu kuyruk erimesi oldu biyo ıchtiyo metilen mavisi kullandım kaya tuzu kullandım.
ve baya iyi sonuç verdi kuyruğu eski formuna ve güzelliğine kavuştu[/QUOTE]

İlacın yanında kaya tuzunu nasıl kullandınız ?
Beta Kuyruk Erimesi
Merhaba betamda kuyruk erimesi var forumda herkes farklı bir ilaç öneriyor daha önceden kullanmış ve sonuç almış kişiler ilaç önerisinde bulunursa sevinirim şimdiden teşekkürler.

[IMG]http://i.hizliresim.com/RVnJD1.jpg[/IMG]

[IMG]http://i.hizliresim.com/3aE9g0.jpg[/IMG][EDIT]Nefer,2015-08-23 17:33:48[/EDIT]
Beta Ve Ramirezi
Yorumlar için teşekkürler anlaşılan ikisinden birini çıkarıcam akvaryumdan.
Beta Ve Ramirezi
Merhaba

Önceden internette araştırma yaptım bazı kişiler erkek betalarla başka türleri birlikte baktığını söylüyorlar bazılarıysa tek başına bakılır diyor.Bende betamın yanına 4 tane ramirezi aldım akvaryum 65lt bitkili ama beta ramirezileri kovalıyor.Bu sorun çözülebilirmi yoksa tek çare ramirezileri akvaryumdan çıkartmak mı ?
Artemia
[QUOTE=AGARTALI]Yemin ne olduğunu bilsek daha iyi olurdu. Muhtemelen dip balıkları için hazırlanmış bir yemdir. Bu yemlerin bir kısmını akvaryum camına biraz bastırınca cama yapışıyor balıklar oradan tırtıklayarak yiyorlar bir kısmı da dibe batıyor. 

Lepisteslere pul ve canlı yemler kullanmanızı öneririm. Artemia içerikli pul yemler var protein ağırlıklı tablet yemler de var fakat artemia içerikli tablet yemi hiç kullanmadım ve görmedim. Lepisteslere artemia vermek için canlısından pul yemlere kadar değişik alternatifler var. Küçük bir araştırmayla yeterli bilgiye ulaşabilirsiniz. Ben canlı vermenizi öneririm.
[/QUOTE]

 Akvaryumumda 2 tane melek 4 tane makaranta 4 tane lepistes 1 labio var.Tablet için protein ağırlıklı demişti akvaryumcu,benim melekler yumurtladıktan sonra kavga ettiler akvaryumcuda ikisinden biri hazır değildir onun için dedi ve bundan günde 1 kere at akvaryuma daha hızlı gelişirler kısa zamanda hazır olurlar dedi.
Artemia
Merhaba arkadaşlar,bugun akvaryumcudan artemia tablet tarzında bir yem aldım gerçi artemia falan karışık dedi.Alırken dalgınlığıma geldi nasıl kullanıcağımı sormayı unuttum yani tableti olduğu gibimi atıcam yoksa ayıklıcakmıyım bilmiyorum,yardımcı olursanız sevinirim.  



 Tabletin resmi: 
JohnSnow2015-03-17 00:02:52

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.