ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Phaselis
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Kasım 2012 15:52
Son Ziyaret:
27 Ağustos 2014 08:01
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
ahmet oku
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Antalya
Meslek:
kamu
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ahmet Oku/Antalya

SON 10 MESAJI

pengasus(köpekbalığı) ve havuz sistemi =)
Öncelikle merhaba Kaan, aynı şehirde yaşıyoruz bir çok insan Antalya'yı sıcak bulur ama kışın malum dağlara kar düşmesiyle beraber kuru soğuk ayaz olarak adlandırdığımız rüzgarlı soğuk hava ciddi bir kış mevsimi oluşturur o sebeple kış aylarında balkonda balık beslemek bana pek doğru gelmiyor. 
Bu balığın adı ?
Çizgili olan auratus dişisi sanırım
Bu balık nedir?
Sadece üsttekini soruyorum mavi ve gri tonları olan iki adet aynı balıktan var tankımda daha önce balık aldığım toptancıda ahli ya da yunus yavrularıyla karışıp geldi muhtemelen hatta bir tane erkek neon spotum var yine başka balıklarla arada karışarak gelen tankımdaki diğer balıkları biliyorum ama bunu çözemedim.


Calico dediğiniz balığa baktım şimdi renkleri dışında görüntüsü benziyor ama emin olamadım yinede
Bu balık nedir?
Biraz daha büyüğünü ekledim fotoğrafın en büyük halide budur

http://b1211.hizliresim.com/13/t/g8umu.jpg

site direk boyutlandırıyor sanırım bu yeterli değilse başka fotoğraflarda ekleyebilirim.
Phaselis2012-11-25 20:02:27
Bu balık nedir?


Bu balığın türü nedir bilen biri yardımcı olabilir mi afra diyen bir kaç arkadaşım var ama ben benzetmiyorum aynı balığın aynı boyutlarda daha gri olanı var bir tane daha bu ona göre daha mavi şimdiden teşekkürler.


Phaselis2012-11-25 19:57:28
Akvaryum Suyu Neden Sararır?
Kaynak cevap için teşekkürler güneş gören bir noktada değil tankım yemleme konusuna daha dikkat edeceğim.

Gökhan bey size de merhabalar, salınım yapabilecek bir obje yok diyebilirim en yeni objem 1 - 1,5 aylıktır tank içinde oda küçük maüra şeklinde bir kaya. Tankın içine yerleştirmeden önce 1 hafta kadar su içinde bekletip daha sonra iyice yıkayıp öyle yerleştirdim. Tank içindeki bütün kayalar sert delikli falez kayaları ve beyazımsı göl kayalarıdır bugüne kadar bir sorun olmamıştı.

Cevaplarınız için teşekkür ederim yarın balıklarımı küçük bir tankım var ona alıp bir kaç saat içinde büyük tankı ve kumunu yıkamayı düşünüyorum balıklarım stres yapacaklardır ama başka çözüm yolu bulamadım şimdilik.
Akvaryum Suyu Neden Sararır?
Malawi Cichlid tankım var iki haftadır suyun rengi sarı gibi ve balıklarım eskisi kadar iştahlı değiller bir hafta önce bitkisel bir yem aldım bu yemi yeme saldırmıyorlar sanırım bir sorun var ama ben işin içinden çıkamadım. Haftalık %25 oranında su değişimi yapıyorum dış filtre sağlıklı çalışıyor acaba sebebi nedir yanlış birşey mi yapıyorum yoksa başka bir sorun mu var üstadlardan cevap bekliyorum saygılarımla.

Phaselis2012-11-23 18:51:53
Sp ve yavruları
Cevaplar için teşekkürler. Bilgi edinmeye devam edelim.
Sp ve yavruları
Kusturma sırasında bir sıkıntı yoktu balık gayet normal ve canlıydı yalnız akvaryumdaki diğer erkekler kovalamaya devam ediyordu çok yorgun ve uzun süre aç kaldığı için ölmüş olabilir mi? Cevaplar için çok teşekkürler.
Sp ve yavruları
Öncelikle merhaba, dün yavru aldım ilk defa yavruluk içine kusturdum daha sonra dişiyi akvaryuma geri saldım biraz yem attım en başta yemedi fakat bir kaç saat sonra yemeye başladı herşey yolundaydı fakat sabah kalktığımda balık ölmüştü gözlerini falan yemişler sanırım yerinde yoktu neden ölmüş olabilir kustururken zarar mı verdim acaba? Bir de yavruları ne ile beslemeliyim ne önerirsiniz.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.