ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Elitas1
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
04 Aralık 2012 21:59
Son Ziyaret:
28 Ocak 2013 16:33
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Yiğit Elitaş
Doğum Tarihi:
15 Kasım 1990
Yaş:
33
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Yiğit Elitaş

SON 10 MESAJI

Ağız ve çene kararması
Öncelikle cevabınız için teşekkürler. Ama yavru olanda bu olay uzun zamandan beri var ama büyük olan yunusum bu gün bi anda bu duruma geldi  endişelendiriyor beni sadece çenesinin altında var ağıza yayılmış birşey yok yani sizin söylediğiniz şeyi yargılamıyorum yanlış anlamayın ama neden diğer yunusun ağız çevresi tamamen kararmışken büyük olan yunusun sadece çene altı karardı bu beni düşündürüyor.
Ağız ve çene kararması
Fotoğraf: 

Canlıdaki Belirtiler: Ağız çevresi kararması

Akvaryum Kapasitesi (litre): 250 Lt

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: Elma salyangoz, ters yüzen çöpçü, 2 vatoz

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 27C 

Filitrasyon: Eheim marka iç filtre kullanıyorum 620 lt. debi. ayrıca iç filtre, hava motoru ve dalga motoru kullanıyorum (oksijen verme özelliği ile beraber) 

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları: Her cuma 30-35 damla contra ve ayda 1 kaya tuzu kullanıyorum.

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : 2 gün önce 25 lt.lik bi su değişimi yaptım suyu 3 gün bekletmiştim 1 hafta önce elma salyangozunu suya ekledim ve ondan 2 gün sonra da iç filtre aldım.  Suyun sıcaklığında düşme gibi birşey de olmadı herşey normal seyrediyordu. Küçük olan yunuslarımın ağız çevresi kararmış bir şekildeler. Bu gün onlardan daha büyük olan 2 yunusun Çene altı bölgesinde kararma olmaya başladı. Bu bahsettiğim 2 yunusta bu olaydan önce nedendir bilmiyorum renklerini koyulaştırarak birbirlerinin etrasında dönmeye başladılar ve döndükçe renkleri daha koyulaştı ve sonra çenelerını fark ettim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Yunusların bi sıkıntısı mı var
Merhaba değerli büyüklerim ve kardeşlerim yaklaşık 3 aydır bi akvaryuma sahibim akvaryumum 100x50x60 ölçülerinde ve tek tür besliyorum yunuslarımı 19 tane yunus var akvaryumda bunların 2si erkek 7si dişi ve 10 tane de yavru yunusum var. Büyük olan yunusları aldıgım da 3 aylıklardı şimdi 4-5 aylıklar. Sorunum şu kafanın çıkacagı yer belli ama hiç bi çıkma olmadı daha aldığım günde şimdi de aynılar bi fark yok benim yaptıgım bi hata yüzünden mi kafa çıkmıyor yoksa daha erken mi bilmiyorum o yüzden size danışmak istedim. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler..
Ne oluyor bu yunuslaraa :)
Akvaryumumda 2 erkek 8 dişi var  diğer 10 tane yunus daha çok küçükler bu 2 erkek birbirine zarar verir mi çünkü akvaryumda dekor olarak hiç birşey yok sadece kum ve balıklar mevcut kendilerine yer belirlemek istediklerinde erkekler birbirine saldırır mı ?
Ne oluyor bu yunuslaraa :)
 Merhaba değerli abilerim ve kardeşlerim. 3 aya yakın bi süredir akvaryum hobisi ile uğraşıyorum Yunus besliyorum sadece 20 tane var. 1 ter yüzden çöpçü 2 de yavru vatoz bulunmakta akvaryumumda 300 lt. bi akvaryuma sahibim. Şimdi sizlere sormak istediğim soru şu arada sırada yunuslarım birbirlerinin etrafında dönüyor sorun şurda ki daha çiftleşecek boyutta değiller 4-5 aylık falanlar arkadaşıma bunu anlattım neden birbirlerinin etrafında dönüyorlar dediğim de ilkokul aşkı gibi düşün onları dedi. Benimde iyice kafam karıştı bunun nedeni ne olabilir sizce bunu sürekli yapmıyolar ara ara yapıyorlar ve 1 tanesi kuyruk kısmı kumda baş kısmı yukarı doğru bakar şekilde titretmeye başlıyor kendisini cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.. :)
Tek tür YUNUS
2 adet söylemiş olduğunuz ölçülere yakın akvaryumum var 40x30x30 ölçüsünde bi akvaryumum yok ama zaman içerisinde edinebilirim çevremdeki arkadaşlarımdan. Şuan üreyebilecek boyda olmadıkları için akvaryumumda sadece kum bulunuyor saklanacakları taşları henüz almadım. Birde daha küçük olan yavrular büyümeye başladıgında akvaryum ufak kalabilir konusunda şunu söylemek istiyorum. Şuan ufak olanların daha cinsiyetleri belli olamıyor malesef  belli olabilecek boya geldiklerinde içerisindeki erkekleri çıkarırım düşüncesindeyim. 11 tane yavru var 5 tane bile çıksa içerisinden erkek kârdır. Ozamana kadar umarım elimde imkan olursa daha büyük bir tanka da geçebilirim. Hepsini zaman gösterecek. Verdiğiniz bilgiler tavsiyeler herşey için çoook teşekkür ediyorum sağolun :)
Tek tür YUNUS
Sevgili büyüklerim ve kardeşlerim akvaryumumda 1 aya yakın bi zamandır 3 tür besliyordum. Yunus Sp ve iceman akvaryum işine bi anda farkında olmadan tutulmuş biri olarak çok araştırma yaptım ve gördüm ki tek tür balık beslemek balık açısından çok daha güzel oluyormuş bende bu gün Sp ve icemanlarımı vererek yerine yeni dişi yunuslar aldım şuan net 8 dişi 2 erkeğim var (Üreyebilecek boyda değiller) ve 11de yavru yunusum var. Bundan sonra kısmetse yunustan yoluma devam edicem ve balıkları değiştirmeye giderken evde kullanmış olduğum yemi değiştirdim bunun sebebi ilk zamanlar kendi kendime yem yemdir düşüncesiydi ama araştırmaya devam ettikçe anladım ki işin aslı tam o şekilde değilmiş o yüzden bende ilk Tetra yem alma niyetiyle gittim akvaryuma fakat tetranın bitkisel ve proetin  yeminin karışık olanı kalmıştı bende Seranın (ayrı olarak) bitkisel ve protein için olan kaz cigerinden aldım. Sera yemin kalitesi nedir bilmiyorum iyi bi markamı kalitelidir ?  Sabah kaz ciğeri akşam ise bitkisel yemle besleme başladım artık ama yunusları ve yemi alırken orda çalışan kişi bana "Tek tür yapacaksan onlar koloni oldukları zaman 1 erkek 5 dişi olması lazım sadece karışık akvaryumlarda 1 erkek 3 dişi olur" dedi. Benimde içime bi kurt düştü bunun aslı var mı ? merak ediyorum. Akvaryumum 100x50x60 boyunda 11 yavru ve 10 tanede 4 5 aylık olmak üzere 21 yunus 2 vatoz (yavru) ve 1 tanede ters yüzen çöpçü var bu sayıda bu akvaryum için ideal mi değil mi bilmiyorum..  Verdiğiniz vereceğiniz cevaplarınız için çok çok teşekkürler.                                 Not: Yemlerin  resimleri de bunlardır.   IMG]http://www.akvaryum.org/Forum/dosyalar/138463/25_12_2012_22_7_40_2.jpg[/IMG]           
Balıklarıma ne oluyor ?
Teşekkür ediyorum hepinize tek tek verdiğiniz bilgiler için yalnız şunu söyleyelim Şenol Bey aldığım petshop ta bana bilgi veren kişi 5 litreye 1 damla düşer demişti bende tecrübesiz ve konuya tam hakim olmayan biri olarak verilen bilgiye inanmış bulunuyorum.
Balıklarıma ne oluyor ?
Cevaplarınız için teşekkürler dediğinizi yaptım şuan bir sıkıntı yok artık balıklar tekrar aşşagı döndüler teşekkürler
Vatoz dan korkan balıklar
Çok teşekkür ediyorum verdiğiniz bilgi için şuan çok rahatladım yeni başladığım için bu hobiye aman balıklarım stres oldu aman olucak korkusu var içimde tam hakim değilim yani verdiğiniz bilgiyle rahatlamış oldum tekrar teşekkürler sağolun. 

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.