ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
yunuss60
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Ocak 2013 14:05
Son Ziyaret:
16 Temmuz 2013 17:39
Toplam Mesaj:
28 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
yunis öztürk
Doğum Tarihi:
21 Ağustos 1985
Yaş:
38
İl:
Kocaeli
Meslek:
öğretmen
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

yunis öztürk

SON 10 MESAJI

Akvaryumum ve tavsiyeleriniz.
Tesekkür ediyorum. Tamam iç motorda ekleyeceğim. Bir de içinde 14 tropheus duboisi yavrusu ve 2 cüce vatoz var. Balıklar nasıl görünüyor sizce?Bülent ÖNER2013-07-01 22:21:04
Akvaryumum ve tavsiyeleriniz.
Merhaba arkadaşlar, 130 lt akvaryumumu kurdum. Dış filtre tetra ex 700 var. Hava motoru var. Sizce dekor nasıl? Eklemem gereken unuttuğum bir şey var mı? Resimleri de ekliyorum, yorumlarınızı bekliyorum.

Bülent ÖNER2013-07-01 22:20:14
yavrular anaçları rahatsız ediyor
[QUOTE=denizim20]Yavrularda genelde olur böyle durumlar ama sıkıntı vereceğini düşünmüyorum düzelirler. [/QUOTE]
İnşallah düzelirler, sıkıntı şu ki büyük olan balık sadece yem yemek için geliyor öne. Yoksa karanlık yerlere gidiyor.
BeZGiN2013-02-19 20:26:48
yavrular anaçları rahatsız ediyor
Arkadaşlar merhaba benim yaklaşık 1 aylık yavru lepisteslerim var. İçinde 2d 1e anaç lepistesler var. Ama yeni fark ettiğim bir olayı aktarmak istiyorum. Yavrulardan biri kendi annesi hariç diğer erkek ve dişi lepistesin kuyruklarını filan tırtıklamaya çalışıyor ve anaçlar da bundan dolayı sürekli arka taraflara saklanıyorlar. Bu duruma nasıl bir önlem alabilirim acil yardımlarınızı bekliyorum... BeZGiN2013-02-19 20:26:13
Anaçları yavru yememeye alıştırmak
İşte alıştırma evresini gecebilkirsem bende rahata erecem sanırım :)
Anaçları yavru yememeye alıştırmak
[QUOTE=umutgunay]Anıl, Fotoğraf için çok teşekkürler, konuya çok yakıştı bu... Tekrar tebrik ederim.
Yunis Bey, haberleriniz iyi ama 4 günlük henüz çok küçük, biraz daha büyük yavrulardan başlasaydınız ve tek salmasaydınız daha iyi olurdu. Dikkat ederseniz yavru balıklar bu gibi durumlarda bir araya toplanarak savunma pozisyonuna geçerler. Yani sürü şeklinde hareket edrek tehlikelere karşı daha dikkatli ve rahat olurlar. Tek kalan yavru ürkecektir ve çok küçük, ufak bir ısırık onu öldürebilir. Dikkat etmediği bir anda ısırılabilir. Bir kaç yavru olursa hepsi beraber gezer ve şansları artar...
[/QUOTE]

evet sanırım çok küçük ama malesef büyük koyma şansım yok çünkü elimde 8 tane yavru var bunlarda yavrulukta zaten birisi dışarda hepsi aynı büyüklükte yavrulukta da pek tutmak istemiyorum işin aslı birde yavru akvaryumu kurmak şansım yok anca böyle bi çözüm üretebiliyorum anaçları yavaş yavaş alıstırmak yem konusuna gelince seranın pul yemini marinin granul food yemi ve yine marinin betta yemi var bunları kullancam yavrular içinse gemma baby multy color yemini aldım ama yavrular pek yemedi sanki yemi :(


[QUOTE=Kasaba]

Anaçlar yavruları yemeseler bile yavrular çok fazla sitrese giriyorlar. Akvaryumunuzda yavruların saklanabilmesi için birçok yer olmalı ancak o şekilde sağlıklı lepistesler yetiştirebilirsin.Son olarak akvaryuma sakın lepistes dışında bir balık alma

[/QUOTE]

saklanmaları için bitki var canlı ama cok sık ve büyük değil yeni büyüyolar evet sadece lepistes var çok şükür o konuda tecrübe kazandım başka balıklarda gözüm yok :)
Anaçları yavru yememeye alıştırmak
[QUOTE=umutgunay]Yunis Bey, Beta yemlerinin özelliği yüksek protein içermesidir. Balıkların protein ihtiyacını karşılamak için işinize yarayacak bir yem. Ama tek çeşit yem yerine bir çok yem kullanırsanız daha yararlı olacaktır. Balıklar sürekli aynı yemi yediklerinde o yeme karşı ilgileini kaybediyor ve farklı arayışlara girişiyor. Birden fazla yem kullanmak her zaman avantaj. Bende 30'a yakın yem var. Gerçi bazılarının içeriği aynı-markaları farklı ama... Japon yeminden ciklet yemine, beta yemi, discus yemi, spirulina, kurutulmuş yemler, bitkisel yemler gibi bir çok yemi birden kullanıyorum. Balıklarımın da iyi beslendiğini düşünüyorum. 50 litrelik akvaryumdayken kendi üretimim olan kılıçkuyrukların 10 cm'i geçmesi, 8-9 cm'lik molilerin olması da bunu kanıtlıyor...
[/QUOTE]

dediklerinizi uygulamaya başladım bugün bir bitkisel birde protein yemi aldım şimdilik böyle kullancam birde bir tane yavruyu saldım daha 4 günlük olan yavru ama maşşallah yaşıyor sanırım yavaş yavaş alışmaya başlıyorlar:)


[QUOTE=reddlegolas]


Daha dün çekmiştim bu fotoğrafı konuyu görünce uygun olduğunu düşündüm. Sayın Umut GÜNAYın tavsiyesiyle balıklarıma tavuk ciğeri veriyordum ve hoşuma gitti yemeleri (daha doğrusu saldırmaları :) ) bende fotoğrafını çekeyim dedim. Lepistesler yavrulara çok rahat alışıyor görüldüğü gibi bu resimde doğuran lepistesim 6 haftalık ve 2.5 haftalık yavrularıyla birlikte tavuk ciğeri yerken :) Ne yavrulara bir zararı var ne de onların yemesini engelliyor. Derseniz ki yavrular büyümüş artık anne ondan yiyemiyodur emin olun 2-3 günlükken de sorun olmuyordu:)
[/QUOTE]
Walla tebrikler sanırım bende yavaş yavaş yapmaya başlıyorum 1 yavruyu saldım Maşşalah şu an ii gibi ufak tefek saldırılar oluyor ama çok ciddi bi durum olmadı şimdiye kadar inşallah benimkilerde seninki gibi olur :)
Anaçları yavru yememeye alıştırmak
[QUOTE=aslan_kral]      Anaçlarımı yavru yememeye alıştırmış biri olarak bu işten gayet zevk aldığımı söylemeden geçemeyeceğim. Bir arkadaşımız köpek mi bu at getirsin falan yazmış ben buna katılmıyorum. Yapılan araştırmalara göre balıklar fareler kadar akıllı hayvanlardır ve pekala eğitilebilir.
      Balıkların olayları hafızalarına kaydetme özelliği vardır. Bu sebepledir ki  belli bir eğitimle özellikle beslenme konusunda balıklarımızı bazı şeylere alıştırabiliriz. Yavru yememe konusuna gelince bu eğitimi nasıl verdiğimi sizlerle paylaşmak isterim. Burada can alıcı nokta balığın yavru balığı kanıksama olayıdır. Peki bunu nasıl yapabiliriz. Sakınan göze çöp batar misali sizler yavrularınızı anaçlardan ne kadar sakınırsanız onlar için bu yavrular o kadar cezbedici olurlar. 
      Zaten hamile bir balık içgüdüsel olarak doğum anında kuytu köşeleri tercih eder. Bu yavru balıkların ilk doğumlarında saklanmaları için bir fırsattır. Balıklarınızı aç bırakmadığınız ve düzenli yem verdiğiniz taktirde balıklarınız çevresindeki yavruları zamanla kanıksarlar . Bazen bir iki hamle yapacak olurlar ama yavru balıklar da içgüdüsel olarak bazı donanımlara sahiptirler. Anaçı görünce ağzının içinde ne varmış diye kontrole çıkmazlar zaten. Anacın üzerine doğru hareketlendiğini gören yavru balık hızla oradan uzaklaşır. Hiç bir avcı kendinden daha hızlı bir avla uğraşmak istemez. Anaç balık kaçan yavrunun peşinden onu kovalamaz. Hali hazırda verdiğiniz yemler daha kolay ve enerji sarfetmeden tüketilmeye hazırdır onlar için.
       Son yıllarda balıkların psikolojik özellikleri ve zihinsel kapasiteleriyle ilgili bilgilerimizde büyük bir artış olduğu söylenebilir. Balıklar artık yalnızca iç güdüleriyle hareket eden basit canlılar değil, akıllı, sorunlarını zekice çözebilen, toplumsal zekaya sahip canlılar olarak kabul görüyorlar. Örneğin bazı balık türlerinin kendi sürülerindeki öteki balıkları tanıdıklarını, öteki balıklarla farklı ilişkiler geliştirdiklerini ve toplumsal ayrıcalıkların farkında olduklarını kanıtlayan araştırmalar var. Bu araştırmalara sizlerde gözlemlerinizle katkıda bulunabilirsiniz. Daha önceki yazılarımda gözlemin ne kadar önemli olduğunu defaaten tekrar etmiştim. Kendi akvaryumunuza dikkat edin bazı balıklar hasseten birbirlerine gıcık oluyorlar. Ne zaman onları izlemeye koyulsam hep aynı balıklar birbirleriyle uğraşıyorlar. Mesela benim akvaryumda bir velifera dişisi var siyah moli dişimle asla anlaşamazlar. Ne zaman baksam hep bir mücadele içerisindeler, paylaşamadıklarını paylaşmak için sürekli bir çaba içerisindeler. Bu da balıkların hafızasının sanılanın aksine 3 saniye olmadığının kanıtıdır.
[/QUOTE]
Öncelikle tebrk ediyorum bende bu işi başarmak için çabalıyorum ama bi kaç sorum olacak şimdi benm akvaryum 35 40 litre filan içinde 2 çöpçü 2e 6 d lepistes var bu balık sayısı benim bu duruma alıştırmam içn fazla mı 2. si sadece marin betta yemi var çoğunluğu günde 1 kere oolmak üzere 1 veya 2 defa yemliyorum bu yeterli mi yeterli değilse bana bi diyet yazar mısınız
:)


[QUOTE=umutgunay]Daha önce de yaptım şimdi de yapıyorum. Lepistesler için bu zor değil. Hatta en kolay işlerden biridir. Canlı doğuranları yavru yememeye alıştırabiliriz. Zorluklarına göre:

Endler (zaten kendiliğinden yavrulara meraksızdır)
Lepistes (Kolay alışır)
Sphenops Moli (Kolay alışır)
Latipinna Moli (Zamanla alıştırılabilir)
Plati (Zor alışır)
Velifera (Zor alışır)
Kılıçkuyruk (Çok zor alışır ama imkansız değil)


Şimdi nasıl yapacağınızı anlatayım.
Lepistes akvaryumunuz var ve başka canlı doğuran ya da yavru kapa balık yok. Bu ideal olandır zaten. Çünkü yavru yemeyen balıklar bile diğer türlerle yem mücadelesine giriyorsa yavrulara da yem olarak bakacaktır.
Tek tür Lepistes olayı çok iyi oldu, sırada hacim var.
Canlı doğuranlar kalabalıksa ve bazı türler için yeterli hacim yoksa yavru yeme alışkanlığı giderilemez. Örneğin akvaryumunuza plati, kılıçkuyruk eklerseniz yavru yememeye alıştırmanız imkansızdır ama Lepistes için yeterli bir hacim.
3. madde, yemler:
Balıklarınızın sık sık lezzetli kaliteli ve değişik çeşitteki protein yemleriyle beslemelisiniz. Protein ihtiyaçlarını iyi giderdiğiniz zaman, balıklar açlıktan arayışa girmediği zaman yavrulara karşı ilgileri oldukça azalacaktır. Bir hafta bile bu farkı gözle görmeniz için yeterli. Örneğin kabuksuz artemia, kan kurdu kurusu, Tubifex kurdu kurusu, su piresi, sivrisinek larvası, kaz ciğeri, yumurta sarısı gibi yiyeceklerle sık sık besleyin ve farkı görün. Not; bu kadar protein verdiğiniz balıkları sindirim sistemi rahatsızlıklarından korumak için haftada 2 günü mutlaka bitkisel yemlemeye ayırın.
4. madde, balık yaşı.
Bunu değiştiremezsiniz ama aklınızda bulunsun. Olgun ve anaç balıklar her zaman yavrulara karşı daha ilgisizdir. Gelişme çağındaki gençler, ilk hamileliklerini yaşayan dişiler gibi balıklar ise yavru yemeye daha meraklıdır. Ayrıca erkek balıklar çok daha kolay alışırken genç dişileri alıştırmak en zor olanıdır.
5. madde, balık sayısı-popülasyon.
Eğer yavru balıklarınızın  yenmesini istemiyorsanız balıklarınızı bir kez alın, az sayıda alın ve akvaryuma balık konusunda müdahale etmeyin. Yeni balıklar ekleyip çıkarmayın. Ne kadar az balıkla başlarsanız o kadar başarılı olacaksınız. Ayrıca kalabalık akvaryumlarda yavru yememeye alıştırmak çok çok zor bir iştir, hatta hiç yapılamayabilir.
6. madde, göz alıştırması.
Yukarıdaki maddelerin hepsi uygunsa artık son aşamaya geçiyorsunuz. Yavru akvaryumundan 1 cm'lik genç yavrulardan bir kaç tanesini ana akvaryuma salıyorsunuz. İlk başta biraz merak edebilirler balıkları, kovalayan da olabilir ama bir kaç dakika içinde herkes birbirine alışacaktır. Olgun Lepistesler de bu gençlerin yenmeyecek boyutta olduğuna kanaat getirip beraber yüzmeye başlayacaklar. 2-3 gün sonra birazcık daha küçük yavrular ekleyin. 1 hafta sonra daha küçük yavrular. Her seferinde balıkların tepkilerini gözlemleyin. Kovalamaca oluyorsa daha küçük boydaki yavruları eklemeyi erteleyin. Kovalamaca olmadığından emin olduğunuz zaman daha küçük yavrular eklenebilir. Bu arada mutlaka akvaryumda yavru balıkların saklanacağı sık ve kalabalık bir bitki grubu olsun. Bunu sakın ihmal etmeyin.
Su değişimlerini abartmayın, ısıyı sabit tutun. Su değerlerini optimum düzeyde koruyun ve sıcaklığı normal seviyeden yukarı-aşağı düşürmeyin.
Zamanla en küçük yavruların bile yenmediği bir akvaryuma sahip olacaksınız.

Bu işlemler diğer balıklar için de geçerli ancak diğerlerini alıştırmak için hacmin giderek yükselmesi gerekiyor. Bir kılıçkuyruğun yavru yememesi içn minimum 100 litre bir kapasite gerekli. Sıkıntıda olan-stres yaşayan balık yavruları da yer, bunu unutmamak gerekiyor.
Bir arkadaşımda bugün 100 litrelik karma canlı doğuran akvaryumu var ve  artık yavru akvaryumu kullanmıyor. Yavrular bitkilerin arasındalar, yem atıldığında büyük balıklarla birlikte yiyorlar, en iri kılıçkuyruklar bile ağzının dibindeki yavruya bakmıyor... Bunu yapmak için yukarıdaki yöntemler uygulanmalı, gözlem yapılmalı ve bolca sabır gerekli...
[/QUOTE]
Öncelikle çok teşekkür ediyorum dediklerin, bi,r bir uygulayıp gelişmeleri paylaşacağım  :) bir sorum daha var yem konusunda marin betta yemi nasıldır peki protein açısından buna devam etmeli miyim ve günde kaç defa yemlemeliyim 
Yavru lepisteslerim dünyaya geldi (foto)
[QUOTE=Umutcinho]Yavrular ancak 1 haftada birazcık olsun palazlanıyorlar 1 haftadan önce sakın yer değişikliği yapmayın yada akvaryuma salmayın. hatta balıklar kendilerini kurtarabilecek seviyeye gelmeden salmayın zaten..  elbette kurtulanlar olacak hepsi yem olmayacak ama hepsinin hayatta kalması daha güzel olmazmı? :) yavruluğun zamazingolarını (içindeki bölme aparatlarını) çıkartın, eğer yavru tankınız yoksa akvaryuma salmamanızı öneririm. en az 1 ay kadar yavrulukta kalsınlar. gelişimlerinde bi sakınca olmayacak.. diğer dişilerinizden doğum yapacak bitane olursa zamazingoları yavrularınız altında kalacak şekilde yeniden yerleştirip anne adayını yukarıdaki bölmeye koyarsınız. zaten 3-5 günlük olan yavrular yavruluğun boşluklarından geçemeyecek kadar oluyorlar :) arada bir yavruluğa dip çekimi yaparsınız dibi de ter temiz olur sıkıntı olmaz..  yavruluğa dip çekimi yapmak için konu açıcam şimdi size de linkini gönderirim...
 kolay gelsin :))
[/QUOTE]

İlk önce teşekkür ediyorum verdiğin bilgiler için ama uzuan zamandan beri düşündüğüm ama hayata geçiremediğim sineklik ile bölme işlemine başlıyacağım yarın sanırım bu daha sağlıklı olacak çünkü anne adayını koydum dün gece sabah bi baktım tanka atlamış bu gün yine koydum kapağını kaattm bu sefer ama cok hareketli sürekli çıkmak istiyo bende karasız kaldım napcam diye


[QUOTE=thecoller]hiç boyle ugrasma  bende 2 tane lepistes vardi 300 ltre akvaryum sadece içine rafya koydum bol bol şuan 200 -300 lepistes var yavruluk la hiç uğraşma[/QUOTE]
Ama malesef benim akvaryum 40 lt :(
Anaçları yavru yememeye alıştırmak
İşin aslı böyle yapanlar var diye bliyorum forumdan okuduğum kadarıyla hatta video bile yüklemiş orda da görünüyor

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.