ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
h.erarslan86
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Mart 2013 18:58
Son Ziyaret:
11 Mart 2013 19:16
Toplam Mesaj:
13 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Hasan Erarslan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Afyon
Meslek:
Ziraat Mühendisi
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Hasan Erarslan

SON 10 MESAJI

Zaman Ayarlı Priz Aldım İlk Mesaj Güncellendi
[QUOTE=Acil Stop] Hasan bey ilk önce kurulumunuz hayırlı olsun. 

Son olarak bitki yetiştirme konusunda kesinlikle öğrenmeniz gerekenlerin bulunduğu iki adet makalenin linkini vereceğim bunları mutlaka okuyup uygulayın.



Bu linkleri okuduktan sonra kurulumda yaşadığınız her türlü sıkıntıda yardım isteyebilirsiniz konunuzu takip ediyor olacağım.
[/QUOTE]

Mesajınız için teşekkür ederim. 

Mesajlarınızdan sonra Anubiasları çıkarıp taşlara bağladım misina ile. Bayağı zor oldu umarım gövdeyi ya da kökleri çok boğmamışımdır. Elma salyangozlarının ikisini çıkardım ama diğer ikisi de bayağı talana devam ediyor onları da çıkarayım diye düşünüyorum.

Kullandığım lambanın özelliklerine bakayım akşam yazarım ama sanırım çok iyi bir şey değil akvaryumu ilk aldığımda vermişlerdi o zaman bitkili de değildi akvaryum 15 TL ye almıştım.

CO2 için mayalı sistem yapmayı düşünüyorum hafta sonu uygulayacağım.

Makaleleri okuyorum hemen.
1 tonluk akvaryumum (yeni video syf 5 te)
Takip :D

Bizim akvaryum bunun 50 de 1 i :D:D
Zaman Ayarlı Priz Aldım İlk Mesaj Güncellendi
[QUOTE=Kemal KİREZCİ]
Yenildiği bariz belli ise, elma salyangozları yemiştir. Benim cubalarımı mahvettiler...
[/QUOTE]

Belli Kemal Bey;

Sazların her kökünde 3 yaprağı vardı hepsinin boynu bükük neredeyse ve Elodea'ların özellikle tepe noktaları delikli şekilde kemirilmiş. Element eksikliği ya da hastalık olsa bunun için çok erken çünkü yeni dikim yaptım. Çoğu kez de Salyangozları elodeaların tepelerinde gezerken görüyorum. Salyangoz'lardan acaba iki tanesini (4 adet var) çıkarsam mı yoksa komple mi çıkarayım. 

Not: Akvaryuma bitkisel yem de vermeme rağmen bu manzara ile karşılaştım.
Zaman Ayarlı Priz Aldım İlk Mesaj Güncellendi
[QUOTE=@immortal] Malesef bu tür SAE değil ve sağlam yem yiyicidir. Bilginize.[/QUOTE]

Hmm. Yem konusuna katılıyorum. Akşam eve geldiğimde tabanda hareketsiz duruyorlardı. Yemi attım ve resmen torpido gibi hareket etmeye başladılar bir sağdalar bir soldalar. SAE değil derken bambaşka bir tür mü yoksa bu False dediklerinden mi?.

Akvaryumda bir de 4 tane Elma salyangoz var ve akvaryumdaki özellikle elodea ile sazlar bayağı kemirilmiş bunun sorumlusu sizce hangi tür. Akvaryumda başka tür yok.



Not: Yalnız yaşıyorum o yüzden evde her şeyi bir şekilde değerlendirme çabasındayım. Kitaplar okunmuştur o yüzden şimdilik orada durmalarında sıkıntı yok. İsteyen olursa su değişimi esnasında alttan çeker veririm :D
Yeni Başlıyorum tavsiyeler
AKvaryumu kurabildiniz mi? Bende yeni kurdum bitkili akvaryum işi gerçekten çok teknik bir konuymuş ve biraz da masraflı. Ama bence bu işi yapmaya değiyor görenler eski akvaryumuma göre bu yeni sistemimi çok beğendiler.
Zaman Ayarlı Priz Aldım İlk Mesaj Güncellendi
[QUOTE=BakıŞ]Hasan bey iyi geceler, 2 adet gübreyi parçalayayıp tankınıza 10 cm ara ile kumun 2-3 cm altına cımbız yardımı ile aktarınız.
[/QUOTE]

Biraz dağılıp ufalandılar ama dediğiniz gibi 4-5 iri parça olacak şekilde kum altına gömdüm. Tek sıkıntı sanırım Anubiasların kuma gömülü olması onları da bir taşa vb. yere alırsam tam olacak gibi.
Zaman Ayarlı Priz Aldım İlk Mesaj Güncellendi
SAE ler konusunda fikri olan var mı acaba? Öğlen bir makale okumuştum False Sae lerle ilgili??

Bu da akvaryumun şuan ki hali. Bugün misket gübre aldım. Ne kadar kullanmalıyım üstteki mesajda gübrenin adı şanı mevcut.











90 lt başlangıç
Sağlıklı görünüyorlar.Tebrik ederim. Bitki isimlerini bende tam bilmiyorum. Bende bitkili akvaryum hobisinden çok yeniyim.
Akvaryumdaki böcekler
Benim akvaryumda da cama yapışmış beyaz pirinç büyüklüğünde bir şey var resmini çekmiştim ama şuan atamıyorum resmini. Değişik canlı formları bir şekilde oluşuyor akvaryumda. Bitkili akvaruma bende yeni geçiş yaptım gerçekten çok teknik bir hobi.
Zaman Ayarlı Priz Aldım İlk Mesaj Güncellendi
Arkadaşlar hepinize iyi akşamlar.

Akvaryumda filtreyi resimdeki gibi konumlandırdım diğer türlü çok tazyik oluyor akıntı fazla oluyordu. Tankı Cuma günü kurmuştum. Artık nasıl bir sıra takip etmem gerekiyor. Gübre takviyesi yapmadım. Sadece biraz maden suyu döktüm forumda okuduğum bir kaç başlıktan yola çıkarak. Lepistes bakmayı düşünüyorum bunların yanına tamamlayıcı olarak ne ekliyebilirim? (Çöpçü, Vatoz, Karides, Salyangoz ya da vb.)





EDit: Sera nın misket gübresinden aldım (sera flore plus) 6 adet küçük hap gibi. 20 L ye bir tane yeter dediler. Nasıl uygulamak gerekir, kaç tane atayım. Akvaryum yaklaşık 30 L su alıyor.  h.erarslan862013-03-04 19:14:19

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.