ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
__Neo__
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Mart 2013 14:48
Son Ziyaret:
05 Nisan 2013 16:37
Toplam Mesaj:
10 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
alkan alkan
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Alkan Kaya

SON 10 MESAJI

Erkek zebrama dişi buldum sonunda ama bi terslik var sanırım
[QUOTE=Natu]Kaybınız için üzüldüm. Ama zebralar çok sık yumurta bırakabilen canlılar olduklarından pek bir kaybetmediniz, aksine bir tecrübe daha kazandınız bu konuda. Bence duruma bu açıdan bakmalısınız.
Yavrular öldü derken; acaba yavruların ölülerini bizzat kendiniz mi gördünüz? Yoksa yavrular ortadan mı kayboldu?
[/QUOTE]
Tecrübe iyidir bu konuda katılıyorum size. Yavruların ölülerini gördüm yani anne baba yavrularını yemediler bu nedenle dikkatimi çekti zaten doğası gereği yavrularını yemiyorlar bunu biliyorum ancak yavruların ölmesi ve yenmemiş olmaları zehirlenmiş olabileceklerini gösteriyor ve bunun nedeni ne olabilir onu bulmak istiyorum. Akvaryumu temizledim suyunu tamamen değiştirdim şimdilik anne babada bir şey yok sorunsuz yaşıyorlar umarım yavrular gibi ölmezler.
Erkek zebrama dişi buldum sonunda ama bi terslik var sanırım
Merhaba 29 mart gibi yumurtadan yavrular çıktı, çıkan yavruları kaya dibine taşıdılar. Yavrular 4. günde hepsi birden öldü. Hepsinin birden ölmesi biraz garip buldum. Yavrular neden ölmüş olabilir? Zehirlenme ya da ona benzer bir şey olabileceğinden şüphelenip tüm akvaryumu temizledim, dinlenmiş ılık su ile doldurup suyun tamamını değiştirdim. Zebralarım çok fazla ürkek olmaya başladı akvaryumun bulunduğu odaya biri girsin kendini cama vurma gibi huyları başladı.
Yavrular neden ölmüş olabilir. Zebraların bu kadar ürkek olmaları doğal mı?

Teşekkür eder sağlıklı balıklar dilerim.
Cenk Bildir2013-04-02 23:09:55
Erkek zebrama dişi buldum sonunda ama bi terslik var sanırım

Dişi 25 mart gibi yumurtladı. Sağlıklı bir şekilde büyütmeyi umuyorum.

Teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgiler için. Sağlıklı balıklar. iyi hobiler dilerim.
Erkek zebrama dişi buldum sonunda ama bi terslik var sanırım

Akvaryumun son hali zebra çifti birbirine alıştı ve yakın zamanda mutlu son. Erkek zebrayı 5 litrelik şaşal yardımı ile bir süre ayırdım sonrasında fincan kupa yardımı ile ve bir kaç denizden toplanmış taşı silikon yardımı ile yapıştırdığım küçük mağaralar yardımı ile dişi için alan oluştu şimdi ise kumları yumurta için temizliyorlar. Çok aşırı korku içerisindeler ne zaman akvaryuma bakacak yada yaklaşacak olsam kaçışıyorlar umarım yakın zamanda bu sorunda düzelir.
Küçücük deniz akvaryumu için acaba neler gerekli
Teşekkür ederim Onur bey. Ankara'da tavsiye edebileceğiniz yönlendirebileceğiniz akvaryumcular var mı? yada forumdan diğer arkadaşlar öneride bulunabilirse çok sevinirim.
Erkek zebrama dişi buldum sonunda ama bi terslik var sanırım
Akvaryuma bir kaç tane porselen fincan ve birde porselen kupa kırıp attım :)) Dişi balığın kaçabileceği saklanabileceği erkek balığın giremeyeceği alanlar oluşturdum. Dişi çok fazla korktuğu için yine akvaryumda rahat hareket etmiyor sürekli motorun arkasında yada ısıtıcı etrafına saklanmakta biraz zamanla alışacağını düşünüyorum. İlerleyen zamanlarda duruma göre çözüm üreteceğiz.
Vermiş olduğunuz bilgiler için çok teşekkür ederim. 
Küçücük deniz akvaryumu için acaba neler gerekli
Teşekkür ederim. Bilgi verdiğiniz için. Bu ürünlerde marka model çok fark yaratır mı yada set olarak satılan nano akvaryum var mı? Deniz akvaryumu konusunda çok fazla bilgiye sahip değilim. Sadece percula ve anemon izlemek hoşuma gidiyor. Ankara'da çıkıp herhangi bir akvaryumcudan yada petshopdan alacağım ürünler marka model farketmeksizin işimi görür mü buna dikkat etmem gerekir mi eğer dikkat etmem gerekirse nelere dikkat etmem gerekir. 
Küçücük deniz akvaryumu için acaba neler gerekli
Merhaba arkadaşlar,küçük bir deniz akvaryumu kurmak istiyorum.Mercan,anemon,bir çift palyaço ve bir çift karides düşünüyorum.Bunun için nasıl bir yol izlemem gerekir.En uygun maliyetle nasıl bir akvaryum kurabilirim.Acelem olmadığı ve halen araştırma aşamasında olduğum için minimum maliyet,maximum zevk alabilmeyi hedefliyorum.Tavsiyeleriniz benim için önemli bir yol çizelgesi olacak.Uygun fiyata Ankarada böyle bir akvaryum satmak isteyen yada ürünlerde yardımcı olabilecek arkadaşlar olursa çok teşekkür ederim.
Şuanda bir çift zebra ile uğraşıyorum ve canlı doğuran balıklarla güzel bir akvaryum yapmak için çabalıyorum.Bakalım zamanla neler ortaya çıkacak

Teşekkür ederim.
aquatopya2013-03-12 12:36:30
Erkek zebrama dişi buldum sonunda ama bi terslik var sanırım
İlk iş biraz kaya ekleyim. Yine olmadı erkeği bi süre ayırsam sorun olur mu tülden yavruluk gibi bişi yapıp.
Erkek zebrama dişi buldum sonunda ama bi terslik var sanırım
Merhaba arkadaşlar yaklaşık 1 yıldır erkek zebram var akvaryuma yanına ne geldi ise ya akvaryumu dar etti ya öldürdü. Yavrudan büyüdü uzun süredir dişi zebra aradım üç gün önce bi dişi zebra aldım ancak aralarında çok fazla boyut farkı var. Akvaryumda ilk gün hiç sorun yaşanmadı ama şimdi erkek sürekli dişiyi kovalamakta bunun için ne yapabilirim.

Dişinin boyu 7-8 cm arsında erkek 11-12 cm bu durum olağan bir durum mu yoksa anormallik var mı? Ne yapmam gerekir ne önerirsiniz? Gerekiyorsa ayırabilirim yazıktır ölmesin.


Ayrıca zebralar gibi yumurtlayan başka hangi tür önerebilirsiniz?

Teşekkür ederim.
Cenk Bildir2013-04-02 23:08:24

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 22 Online Kullanıcı, 12 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.