ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Bahadir164
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
01 Nisan 2013 20:17
Son Ziyaret:
11 Haziran 2013 13:22
Toplam Mesaj:
20 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Bahadır ÖZ
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Bursa
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Bahadır ÖZ

SON 10 MESAJI

Tarçının Afrodizyak Etkisi
Dün kullandım.Çiftleşme namına birşey gerçekleşmedi henüz.Fakat tarçının balıklarda iştah açtığı kesin.
Böyle bir yavruluk sistemi olabilirmi ?
Bugün deneme yaptım ikiside uygulanabilir sistemler.Fakat şöyle bir durum oluştu 1 snlik bir elektrik kesintisinde dahi kafa motoru tekrardan su basamıyor.Buda kısa sürede yavruluğun taşmasına sebep oluyor.Pratiktede uygulanabilirliği var.Fakat kafa motoru kısmı tehlikeli.Ayrıca kafa moturuyla yukarıya su basmakta oldukça zor güçlü bir motor olması lazım.
cichlid yavrulari
Işığı akşam 3-4 saat çalıştırsan yeterli. Su derecesi iyi. 
Yem fazla veriyorsun sabah-akşam 2 kere versen yeterli.Hacim yetersiz cichled demissiniz ama hangi türü birde ? Bahadir1642013-04-22 02:55:34
Japonlarım
Yeni bir vidyo çekebilir misin ? Birde kovalanan beyazda herhangi bir problem varmı ? Kuyruğunda yüzgeçlerinde yırtık gibi.
Böyle bir yavruluk sistemi olabilirmi ?
[QUOTE=Can UCLER]Olabilir fakat dış filtrenin debisi ile kafa motorunun debisi eşit olmalıdır. aksi halde sump sistemindeki gibi yavruluğunuz taşıp evinizde büyük hasarlara yol açabilir ve balıklarınız açısından istenmeyen aksilikler çıkarabilir.[/QUOTE]


Yavruluga inen suyla ana tanka çıkan su eşit olmalı evet değilse yavrulukta su taşabilir.Bunun içinde yine yavrulugun yanına bir tas olacak şekilde güvenlik önlemi oluşturulursa Birde hortumlarda vana tarzı bi kısma ayarı uygulanırsa sıkıntı olacagını sanmıyorum.Denersem resimlerini burada paylaşacağım.
BeZGiN2013-04-22 11:15:12
Evde üretim
Cevap veren herkese teşekkür ederim.Özellikte New Fish verdiğin cevapla birçok soruma yanıt buldum.Ve sanırım canlı doğuran dışında bunu gerçekleştirmem mümkün gözükmüyor ondada satmakta zorlanacağımı düşünürsek ilerde kendi yavrularımın olursa boy alması için kullanmam daha mantıklı olacak sanırım.
Böyle bir yavruluk sistemi olabilirmi ?
Bugün akvaryum suyu değiştirirken aklıma bu tarz 2 sistem geldi arkadaşlar foruma baktım ama görmedim hiç.Akvaryumdan su çekerken hortumla vakum yaparak su çekiyoruz malum akvaryumun daha alt kısmında olan bir kaba sonrasında kendi boşalıyor.Daha sonra su doldururkende aynı yöntemi kullanıyorum.Bunu yavrulukta uygulamak aklıma geldi.Amacım yavrulukta hava motoru,filtre ve ısıtıcı kullanmamak.Tek bir kafa motoru yardımınla yavruluktaki su ana tanka çıkacak.Ana tanktaki suda tıpki akvaryum'dan su çekerken yaptığımız gibi yavruluğa aktarılacak.hem anatanktaki sıcak su yavruluğa ulaşmış olacak hemde şelale olacak.

Bahadir1642013-04-21 05:25:04
Kararsızım fikir sunar mısınız?
Silicon remover adıyla yapı marketlerde satılan ürünler var.Ayrıcaa Silikon tinerlede olsa çok zor çıkacaktır.Sıcak suyla yumuşatıp jilet-maket bıçağı yardımıyla kazı.Bu Koçtaş 'ta vs. bulabileceğin silikon çıkarıcıyı denemedim.Ama arkadaşım araç çıtalarındaki silikonu çıkartırken boyaya hiç bir zarar gelmeden 30 dkda çıkarttığını söylemişti bu malzemeyle.
Evde üretim
Merhaba arkadaşlar evde 300 lt civarı bir havuzum var.Havuz dediğim çevresi kapalı camacam değil yani.Bunun içinde ben yavruyken alıp 1-2 aylık bakımla yetişkin hale gelecek bir tür balık koyabilirmiyim ? Yani aradığım yavruyken ucuz olacak, kısa sürede büyüteceğim, elimden kolay çıkartabileceğim, kâr'a geçirecek bir balık türü varmı çok mu şey istiyorum :)
Japonlarım
Japon balıkları biraz meraklı balıklar sağı solu kurcalamayı seviyorlar.Biraz zaman tanı.Salyangoz hakkında hiç bir fikrim yok daha önce hiç beslemedim.Balıklarının küçük olduğunu düşünüyorum ? Bu yüzden birbirlerini kovalamalarının kavga veya çiftleşme belirtisi olacağını sanmıyorum.Birbirlerine zarar vermezler.Dediğim gibi biraz zaman ver onlara :)

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.