ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Buğra Karayazılı
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
21 Haziran 2013 20:12
Son Ziyaret:
13 Mart 2014 13:17
Toplam Mesaj:
102 [0.03 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Buğra Karayazılı
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


Buğra KARAYAZILI

SON 10 MESAJI

akvaryum.com sana hiç yakışmadı
[QUOTE=mehmed]İki karşıt görüş görüş arasında kalan küçük bir çocuk zorunuza mı gitti ? Berkin'in resminin paylaşılması siyasi bir olay değil bence Berkin ne sağda ne solda olaylarla ilgisi olmayan bir insan nasıl siyasi bir simge olur ? Berkin sadece ve sadece bizleri korumak için para alan polislerin öldürdüğü bir çocuk.
Şehit olan polislere allah rahmet eylesin. Berkin polis şiddetinin (polisler isteyerek yapsın yada yapmasın) geldiği en son noktadır.
[/QUOTE]

Yesinler masum çocuğu.Babası DHKP-C tutuklusu (şuan serbest), ablası şemdinli de terörist, yukarıdaki video da DHKP-C tutuklularının serbest kaldığı gün halay çeken mi masum ? Sizin gözlerinize perde inmemiş, siz kör olmuşsunuz.
akvaryum.com sana hiç yakışmadı
Hobiyi siyasete karıştırıp, farklı düşünenlerin olduğunu bildiği halde reklam peşine koşan  forum yönetimini alkışlamak lazım.Dün bir yorum yazdım bu konuya;

''Bu akşam Tunceli olaylarında ölen POLİSİMİZ içinde bir konu açarsınız DUYARLI forum yönetimi.'' 

Dikkat ederseniz yazı yok.Çünkü duyarlı olduğunu iddia eden forum yönetimi yazıyı sildi.Ama ben inatla başka konulara da yazdım cümlemi.

Şimdi bana yok ben vatanımı seviyorum, yok küçücük çocuk öldü, yok biz ülkeyi şu partiden bu partiden kurtarcaz gibi abuk sabuk şeyler yazmayın.Demokrasi istiyoruz diye bir tarafını yırtanlar bugün polisimize saldırıp, ortalık yakıp yıkıyor.(Böyle bir zihniyetin getireceği demokrasiyi siz düşünün...) Ve dolaylı olarak yakılan yıkılan her yerin parası bizden de alınacak.

Biz vatan, millet sevgisini böyle öğrenmedik.Biz vatanımızı sizin gibi sevmedik.Ben ve benim gibi düşünen herkes için ŞEHİT;  VATANI UĞRUNA ÖLENDİR. Vatanın güvenlik güçlerine ne için, kim için olduğu belli olmayan saldırılarda ölenler DEĞİL....!

(Hadi bunu da silin.)
Buğra Karayazılı2014-03-13 11:45:54
Pisces - Yeni Distribütörlüğü...
[QUOTE=tolgaa1907]hayırlı olsun Buğra bey . insallah en kısa zamanda ankara da da ithalat yapan abilerimiz cıkar bızde faydalanırız

[/QUOTE]

Sağolun Tolga bey.Umarım dileğiniz kısa sürede gerçekleşir 
27.02.2014 İthalatı
Erkan abi hayırlı, uğurlu olsun ithalatın.
230 akvaryumluk Malawiizmir showroom kuruluyor...
Bu kadar emek ve çaba kesinlikle karşılığını bulacaktır.Baştan beri hep buna inandım.Allah utandırmasın kardeşim.
Nadir Tür** Tropheus Isonga-foto 1- 4 video 3 syf.
Fatih bey maşallah çok güzel görüntüler.Baskın erkeğiniz sürekli saldırı pozisyonunda  yakında torun tombalak sahibi olursunuz  Bu arada tank ölçüleriniz baya büyük sanırım balıklar içinde kayboluyor resmen. Buğra Karayazılı2014-02-26 14:26:46
Pisces - Yeni Distribütörlüğü...
[QUOTE=Burak PEKDEMİR]Hayırlı olsun 
 Sizin bu işi üstlenmeniz bizim gibi hobiciler için daha iyi oldu Umarım sorunsuz şekilde bu işin altından kalkarsınız Benim istediğim malawi türleri için sizinle iletişime geçmemden sonra lidya değilde başka firmadan sipariş vermiştim ama onlarda yeterli ilgi olmadığından ithalatı yapmamıştı Şimdi akvaryum aldım ama siz üstlenecekseniz ben yine 2 aya kalmaz balık getirticek duruma gelirim Sizde zaten şuan planlama aşamasındaymışsınız Sizi hiç tanımasamda attığınız mesajlardan ve özel mesajlardan bende o güveni oluşturdunuz 
Yolunuz açık olsun sitedeki hobiciler destek olacaktır 
[/QUOTE]

Burak bey iltifatınız için teşekkür ederim.Sadece klavyeden yazılan bir kaç cümleden samimiyetimi hissettirebildiysem ne mutlu bana.Organizasyonumuz tamamlanırsa inşallah bilgilendirme yapacağım.
Pisces - Yeni Distribütörlüğü...
[QUOTE=COBRA]Öncelikle hem geçmiş, hemde hayırlı olsun.Olayın beni ilgilendiren kısmı üstlendiğiniz distribütörlüğün gereği ne aralıklarla ithalat yapmayı planlıyorsunuz?Stoktan mı çalışacaksınız, yoksa ön talepler doğrultusunda mı ithalatı şekillendireceksiniz.Olayın bu kısımları hakkında detaylı bilgiler paylaşırsanız biz hobiciler de rotamızı ona göre şekillendirebiliriz. 

Saygılar, selamlar....
[/QUOTE]

Sağolun Kerem bey.Şuan tam olarak sistem belli değil ve biraz süreye ihtiyacımız var.Ben gelişmeleri paylaşacağım.
Pisces - Yeni Distribütörlüğü...
Arkadaşlar hepinize iyi akşamlar,

Öncelikle belirtmek istediğim en önemli konu bu konu şikayet değil, BİLGİLENDİRME amacı ile açılmıştır.

Bildiğiniz üzere geçtiğimiz Aralık ayında Pisces firması ile alakalı bir tanıtım konusu açtım ve Lidya Akvaryum ile ortak bir çalışma sonucu ithalat yaptık.Bu ithalat da ki rolüm firma ile iletişime geçen kişi olarak Pisces-Lidya arasında oluşacak diyaloğa yardımcı olmaktı.Nitekim güzel bir ortam oluşturuldu ve ithalat belirli koşulların yerine getirilmesi vaadi ile gerçekleşti.Ve belirtmek isterim ki benim bu ithalatta hiç bir şekilde maddi katkım olmadı.Tabiri caizse bu iki firma arasında köprü görevi görüyordum diyebilirim.Daha sonrasında takip etmişsinizdir 2. ithalat tanıtımı yapıldı ve orada bu ithalat ile alakam olmadığını özellikle belirttim.

Üzülerek söylüyorum ki Lidya akvaryum köprü görevi gördüğüm bu diyaloğu malesef en önemli koşulu yerine getirmeyerek yıktı.Balıklar geldikten sonra ödenmesi gereken tutarı ödemeyerek tarafımı zan altında bırakmış ve köprüleri yıkmıştır.29 Aralık tarihinden bugüne kadar Pisces firması ile gerek telefon gerek mail yolu ile görüşüp paranın ödenmesini beklemelerini eğer ödenmez ise parayı ödeyeceğimi ve distribütörlük anlaşmasının tek taraflı fesih edilmesini söyledim.Bugün gelen mail ile anlaşma iptal edilmiştir.Şuan Pisces firmasının sitesine girdiğinizde Türkiye distribütörü olarak sadece benim bilgilerimi görebilirsiniz.Pisces firmasının isteği üzerine Türkiye den bir avukat ile anlaşıp Lidya Akvaryumun, Pisces firmasının herhangi bir video veya fotoğrafını kullanması durumunda telif hakları ihlalinden suç duyurusunda bulunacaktır.

Arkadaşlar olayın çok fazla ayrıntısı var ancak yüzeysel olarak anlatmaya çalıştım.Bu firma ile oluşan diyaloğumuzun bu kötü noktaya gelmesi gerçekten çok üzücü.Dediğim gibi benim hiç bir maddi yatırımım olmadığı bir durumda şikayet açmam saçma olurdu.Bu yüzden sizleri konu ile alakalı bilgilendirmek istedim.Aksi iddia edilen bir durum olursa Pisces firması sahibi Yuval Cohen i sitemize kayıt ederek olayı aydınlatmasını sağlayabilirim.

Saygılarımla.
http://www.pisces-il.com/
Tropheus mpimbwe türü
[QUOTE=Averroes][QUOTE=Buğra Karayazılı][QUOTE=Averroes]Beyler tropheus da o kadar keskin ayrımlar henüz yok. Moorii yi sp. red, sp. black ve moorii, olarak 3 e böldüler, sonra sp.ikola yı sp  black dan ayırdılar ama halen hepsi moorii sayılabilir. Yani ikola, kiriza, ilangi cipimbi teknik olarak moorii sayılabilir, ama farklı tür de sayılabilir. Tartışmaya gerek yok bence. 

Sp Species kelimesinin kısaltmasıdır, gayri resmi, latince olmayan isimlendirmeler de kullanıyorlar. Malum isimlendirme latince yapıılıyor, kırmızı isimli demek için species red sp. red diyorlar. ama bu isimlendirme gayri resmi bilimsel değil henüz. 
[/QUOTE]

Mustafa bey kim 3 e böldü Allah aşkına söyleyin.Söylediğiniz bu zaman kadar yapılan araştırmaları tamamen silecek boyutta.Bana söylediklerinizi destekleyecek bir tane kaynak gösterin.... Tamamen kulaktan dolma bilgilerle yazılıyor bunlar.Elimizde teknoloji var, kaynak var, açıp okumak yerine, 3-5 hobicinin deli saçması yakıştırmalarıyla hareket ediyoruz.

Adamlar 1896 yılında balığın üzerine araştırma yapıyormuş ve makaleler yazmış biz hala inkar çabasındayız.2005 yılında Avusturya, Graz Üniversitesi Zooloji Anabilim Dalı bu türü Filocoğrafyasını üzerine düzinelerce test yapmış ve gen haritasını çıkarmış.Bütün türlere ait DNA testleri yaparak başlıklar altına toplamış.Bunların hepsini ispatlayacak belgeyi internet üzerinde bulabildim.Gerekirse makalenin bütün çevirisini yapıp yayınlayacağım.

Yeter ki kulaktan dolma bilgileri savunmaya çalışmayın...
[/QUOTE]

 
Buğra bey o lütfen  makalelere göz gezdiriniz, tür isimlendirme nasıl yapılmış dikkat ediniz. Beni komik şeylerle itham etmeden 2 kere düşünün çok dikkatli olun. Sonra pişman olmayasınız.

Ne demek istediğimi sanırım anlamadınız, bu tür ayrımları sunidir. Bu türlerin hepsi aslında moorii ye dahildir, neticede hepsi mooriidir dedim. sp. red, sp. ikola ve sp. black diye tür ayrımı sanaldır. Benzer balıkları kolayca gruplamak için oluştrulmuştur. 

İşin aslı renk ile sınıflandırma yapılmaz. Mesela, "cilanga" ile" ilangi"yi rengine bakarak onları ayırıp sınıflandıramazsınız. Birisi kırmızı diye sp. red türü birisi sarı diye moorii türü ayıramazsınız bilimsel olarak.Bu yöntem sadece ticari olarak kolaylık olsun diye bunlar uydurulmuştur. Sınıflandırmada morfolojik farklılıklar olmalıdır. Genetik farklar olmadır. Bu balıklar birbirinin aynısın tıpksıdır. Karıştrısanız bir daha ayrımazsınız. 

Bu arada "Sp grubu " diye bi grup yok. Sp zaten tür kelimesinin kısaltmasıdır.  Türkçesidir. 

 Hatta sizin habire yazdığınız Graz üniversitesinin yazdığı makalede  " ikolayı" "Tropheus moorii ikola" diye yazmışlar. 

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3029815/pdf/114_2010_Article_751.pdf

http://www.akvaryum.com/Forum/f_0_ve_f_1_balik_arasindaki_fark_k524149.asp
http://www.nature.com/hdy/journal/v112/n2/full/hdy201378a.html

Sizin bahsettiğiniz makalenin benzerini ben forumda yıllar önce ben forumda paylaşmıştım forumda. Yani bunları forumda ilk gören siz değilsiniz. Muhtemelen okumadınız, hatta göz atmadınız, eğer baksaydınız, bilimsel ortamda ikolanın Tropheus moorii ikola olarak geçtiğini bilirdiniz" sp black ikola"  veya "tropheus sp ikola" olarak geçmediğini bilirdiniz. Bu yüzden bu konularda bilmişlik taslamanın anlamsızlığını vurguladım,kısacası, kibarca kim nasıl söylerse söylesin. Doğrunun daha doğrusu var. En doğrusunu bilmeden milleti düzeltmeye kalkarsanız birileride sizin yanlışınızı düzeltir.
 
Akedemik yayınlarda "sp red", "sp grubu", "sp black", falan diye tür belirtseler adama gülerler. 
[/QUOTE]

Mustafa bey çok düşünerek cevap yazayım istedim size.Umarım pişman etmezsiniz beni.Sizin suni dediğiniz ayırımlar gen testleri sonunda oluşmuş ayrımlardır.Nitekim bana incelemeden gönderdiğiniz linkte ki fotoğrafı gözden kaçırmışsınız.Fotoğrafta kırılmanın nasıl meydana geldiğini anlatıyor.Ve dikkat edin Sp.Ikola terimi nasıl kullanılıyor...

Ayrıca yine inceleyin o makalenizi.Orada Tropheusu sadece 2 türe ayırıyor.Birisi Tropheus Moori , diğeri ise Tropheus Polli diyor.Allah aşkına daha okumadan bana linki nasıl atabiliyorsunuz?

Gönderdiğiniz makalede paylaşılan fotoğraf....


Bu fotoğrafı destekleyen yazım ise şu idi; foto

Başlangıçta Tropheus Moori, Tropheus Duboisi, Tropheus Bricardi ve Tropheus Annectens olarak 4 ana türde akvaryumlarda beslenen tropheuslar, kırılma yoluyla oluştuğu tahmin edilen,T. sp. “İkola”, T sp. “Black” , T sp.”Red”, ve T sp. “Mpimbwe" olarak günümüzde 8 ayrı türden oluşmaktadır

fotoğrafı dikkatle inceler ve makaleyi okursanız hangimizin komik duruma düştüğünü anlayabileceğinizi düşünüyorum...Yani ticari kolaylık olsun diye bir şey atılmadı ortaya.Kırılmalar sonucu grupların genişlediğinden bahsediliyor.Ama ticari boyutta isimlerin takıldığına zaten bende katılıyorum.Real İlangi gibi saçma sapan bir isim mesela.

Grup kastım yok benim.Kırılmalar sonucu oluşan türlere Sp.Red, Sp.Black dense de genetik farklılıklarının olduğunu söylemeye çalışıyorum.Sırt yüzgecinden, anal yüzgecine, üzerinde ki beneklerden, fizyolojik yapısına kadar çeşitli farklılıklar olduğunu anlatmaya çalışıyorum.

Bu arada Sp.Ikola benim kişisel yorumum değil incelediğim kaynaklardaki terimdir.Bilmişlik taslamak için kendi yorumum olması gerekmez mi? Sp grubu alt açılımı Sp.red, Sp.Ikola Sp. Mpimbwe ve Sp. Black tir.Ama yine söylüyorum incelediğim belgeler yazıyor bunu.

Yıllar önce dediğiniz konu 2012 Ocak ayı olan mı? Şöyle yazmışsınız;

Moorii grubunda ağzı yapısı hiç bir zaman f0 gibi olmaz, dikkat ettyseniz f1 nekadar rengi güzel olursa olsun ağzı yapısı farklı olur, ancak idda ediyorum çok iyi kan bir kirizayı f1 inin f0 dan ayırt edemezsiniz.

Bu da çok komik geldi bana mesela.Kusura bakmayın ama siz ya ne savunduğunuzu bilmiyorsunuz yada bana şaka yapıyorsunuz.Gönderdiğiniz linkleri okuyorum ve bana karşı neyi savunduğunuzu anlayamıyorum.Çünkü bu linklerde Tropheus un 2 tür olduğu savunuluyor.Eğer böyleyse zaten tartışmamıza gerek yok ki.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.