ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Acemi_34
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
72
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ağustos 2013 16:55
Son Ziyaret:
30 Ocak 2024 15:58
Toplam Mesaj:
180 [0.05 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
1 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ozan Tunç
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Balikesir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Arda kalan birkaç anı şimdi..

SON 10 MESAJI

Karides Tankım Icın Yorum Ve Onerılere Acıgım
[QUOTE=melihq]Karidesler hakkında pek bilgim yok benimde aklımda var böyle bir tank kurmak ama şelale filtre yavru karidesler için tehlike arz etmezmi ?[/QUOTE]
Hayır filtrenin ağız kısmına ince çorap geçirmeniz durumunda sorun çıkmıyor yavrular için. Aylarca o şekilde kullandım.
Birde armatürünüz şık duruyor nasıl nerede yaptırdınız?[EDIT]Acemi_34,2023-10-18 13:59:22[/EDIT]
Yeni Başlayan Bir Acemiye Tavsiyeleriniz
Dostum akvaryumun hayırlı olsun. Kendi fikirlerimi söylemem gerekirse eğer;
Akvaryumunu kuralı ne kadar oldu bilmiyorum ama balıklarını biyolojik dengesi oturmuş bir suya koyduğunu düşünerek söylüyorum, japonları veya lepistesleri geri vermelisin. Benim sana tavsiyem japonları iade etmen yönünde olur çünkü iç filtreler japon balıkları için zayıf kalacaktır litreyi de düşünürsek. Lepistesleri versen dahii o japon sayısını kaldıramayacaktır akvaryumun. Mavi su dediğin ürünü metilen olarak düşünüyorum ve onu kurulumdan sonra kullanmamalısın kullanırsan akvaryumun suyu ilk günkü haline döner ve bunu istemezsin. Klor uçurucu ürünü bekletilmiş su kullanırsan kullanmana gerek kalmaz. Başka bir petshopa biraz fazla vermişsin galiba diğer fiyatlar uygun gibi :)
Diy Co2 Sitrik Asit
[QUOTE=Suat2727]

Hocam cok ses geldi mi gece cocuk korkup uyanirsa kotu olur. Ben kendim yapmayacagim direk hazir strik asit seti alicam. Kapaklar falan direk strik asit sistemi icin hazir olucak[/QUOTE]

Patladığında ben evde yoktum babam söyledi ama çok ses geldiğini düşünmüyorum. Benimde o kapaklardandı ama sistemi ben yaptım yani bar göstergesi vs yoktu sadece kapak vardı. Belki gece vakti odada olan varsa uyanabilir yani bu konuda bir şey söyleyemem ama patlama ses ile sınırlıydı diyebilirim.
Diy Co2 Sitrik Asit
Merhaba hocam genelde patlama hortum giriş çıkış yerlerinde oluyor. Şişeler oldukça basınca dayanıklı olduğundan şişe patlamadan önce diğer hortum girişlerinde oluyor patlama genellikle ve ses harici bir şey olmuyor en azından bende öyle oldu kapakla horutumun birleştiği yer yarıldı.
Dolu Akvaryum Nasıl Taşınır ?
Arkadaşlar 50 litre bir akvaryumum var bitkili ve canlı olarak karides var. Akvaryumu bir başkasına vereceğim ancak akvaryumun düzeni bozulsun istemiyorum içindeki karides ve bitkileri almadan taşımak sizce güvenli mi?
6mm cam ne kadar dayanıklıdır tecrübesi olan var mı ?
Ve karides yavrularını toplama şansım yok eğer boşaltıp vermem gerekirse ben bu yavruları nasıl toplayacağım yazık olacak hayvanlara tavsiyelere açığım teşekkürler.[EDIT]Acemi_34,2021-05-06 05:21:42[/EDIT]
Akvaryuma Bu Para Verilirmi
İşini bilen biriyse yaptır o fiyata estetik açıdan güzel olsun , değilse eğer biraz daha fiyat sor bence.
Metilen Mavisi Ve Melek Balığı
Neden metilen mavisi ekliyorsunuz yavrular ile bir ilişkisi var mı ? Bütün yararlı bakterileri öldüreceksiniz.
Karides Ve Vatoz
Cüce vatozlar etkili olur yavrularada zararı olmaz ancak kiraz :)) karideslerin yavruları lepisteslere yem olur yavru alamazsınız.
Sıvı Gübre Karides Lere Zararı Olurmu
Ben hem el yapımı hemde reeflowers gübre kullandım sadece excel kullanımında üreme durdu kayıp hiç yaşamadım. Excel harici diğerlerini kullanabilirsiniz bence.
Karidesimi Yavruluğa Almalımıyım ?
Yavrular yavruluktan çıkıyor, eğer sizinki normal piyasada bulunan yavruluklardansa çıkıyorlar. Tül olanları daha iyi gibi bir petshopta görmüştüm delikleri oldukça ufak Doğumu yakınsa ufak ayrı bir kaba bile alabilirsin içine pipo filtre atıp ben yaptığımda bir sorun çıkmamıştı. İyi beslenirse çabuk boylanıyor geri gönderirsin akvaryuma.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.