ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
mrpandora
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
23 Kasım 2013 23:30
Son Ziyaret:
17 Kasım 2015 13:24
Toplam Mesaj:
4 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Sercan Bak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 4 MESAJI

İkili T5 kombinasyon
karışık gübrelerin içerisinde bulunan demir miktarı yeterli gelmez onun içerisindeki demir ancak yeşil yapraklılara yeter kırmızı yapraklıların daha kırmızı olmasını istersen ekstra demir kullanman gerekiyor
Lav kırığı+Aquaclay+Hagen Beraber kullanabilirmiyi
[QUOTE=Gecko]Biraz gec olmus ama ben yine de birseyler ekleyeyim. Bahsettiginiz duzende tabani zengin yapman iz soz konusu olmaz. Yani bitkiler icin zengin bir taban o0lmaz ama bakteriyel yasam icin iyi olur. aquaclay ve lav kirigi hem basteri tutmak hem de koklerin yayilmasi acisindan gayet iyidir. Hgen denilen kum da digerleri gibi suya herhangi bir katkida bulunmuyor sadece gorselligi guzel olan bir kum. Mutlaka gubre takviyesi yapilmasi gerekir bu kurulumda.  [/QUOTE]


Hagen kum sadece görsellik açısından güzel bir kum değildir. İçeriğinde demir de bulunur ve bitkilere katkısı büyüktür. Ben 60 lt akvaryumumda sadece taban gübresiz hagen kullanıyorum gelişimleri harika. Ya hagen hakkında fazla bilgi sahibi değilsiniz ya da biri size hagen diye başka siyah bir kum vermiş o yüzden bir artısını görememişsiniz.
Co2 Sistem kurulmalı mı?
Arkadaşların her yazdığını tek tek okuyamadım. Ama bende bi kaç öneride bulunabilirim belkide yazılmıştır uzun yazıları okumadım.

Mayalı sistem co2 kullanıyorum bende. 3 aydır felan var sorun yaşamadım aksine çok olumlu gelişmeler var akvaryumda.  Seramik difüzör almıyorsan ya da alamıyorsan onun yerine sigara izmariti tak oda ıişini görecektir.

Gübre olarak seranın o gübresi yeterli olmaz. Benim sana önerim ve bu markanın gübrelerinede kefilimdir bizzat kullanıyorum Reeflowers marka 3 çeşit gübre kullanıyorum demir potasyum birde all inclusive diye micro element gübresi var. Ama sende kırmızı bitki olmadığından demir gübresi kullanmasanda olur. Bu potasyum ve micro element gübresini al ilk hafta da farkları gözünle göreceksin.
Half Black ve Full red
Kolay bir cevap half black red tuxedo. Half black gen ve renk olarak baskın bir varyetedir. Kırmızılık kuyrukta ve dorsal yüzgecinde çıkma ihtimali yüksek. Ama bu renkte varyete heryerde satılıyor zaten.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.