ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
derinaras
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Aralık 2013 21:22
Son Ziyaret:
22 Aralık 2014 16:13
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Derin Aras
Doğum Tarihi:
09 Eylül 1999
Yaş:
24
İl:
Ankara
Meslek:
Öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Derin Aras

SON 5 MESAJI

Köpekbalığımın Burnu Kopmus!
Arkadaslar merhaba cok onemli bi sorunum var simdi annem soyledi vizim kopekbaliginin bununa bir sey olmus heralde tam goremiyorum gel bak dedi. Bir de ne goruyum kopekbaligimin burnu parcalanmis! Yani bildiginiz burnu kopmus :( Simdilik gayet iyi ama Gercekten sinirlerim cok bozuldu ne olmus olabilir? Daha da onemlisi baligima bir sey olur mu?

*90lt olan akvaryumumda 5 pengasus ,1japon,2 vatos ve 3copcu var
Köpekbalığım hamile
Meraba ,bir köpekbalığı besliyorum ve karnı baya şiş. Hamile olduğunu düşünüyorum..
Akvaryumda japon balıkları ,köpek balıkları ,vatoz ve 1 tane de melek balığım var. 
90 litre su alıyor.
Köpekbalığımın iyi bir doğum yapabilmesi için nasıl bir ortam sağlamam gerekir?
Köpekbalığım bu arkadaşlar;


Çok yanlış yapıyoruz
Ufuk Bey , çok teşekkür ederim söyledikleriniz için. Evet ısıtıcı var fakat otomatikmiş. Yani uygun sıcaklığı bulunca kendiliğinden kapanıyormuş.26 derece de sanırım. Akvaryumcunun önerisiyle 5-10 dk boyunca torbayla birlikte akvaryumun içine koyduk daha sonra ise akvaryumun içine bıraktık balıkları.  Ahmet Bey'in verdiği linke göre hesapladım. Akvaryumun boyu 81 ,eni 26 ,yüksekliği ise 43 cm. 90.6 lt. su alıyormuş

Hasan Bey ,maalesef dediğiniz gibi ,ama ben o balıkların ölmesini istemiyorum. bunu kimse istemez. burada yazanları okusalar bile döneceklerini zannetmiyorum. Bana onları bu sevdadan vaz geçirebilecek başka ve çok daha etkili bir yöntem lazım :/

Ahmet Bey ,çok çok teşekkür ederim sayenizde öğrenebildim. boy 81 ,en 26 ,yükseklik ise 43 cm. 90.6 lt. de su alıyormuş.

Ufuk Bey ,balıklar ölmeden onları nasıl vaz geçirebilirim? Dediğim gibi forumu okusalar bile önemseyeceklerini sanmıyorum :(
Çok yanlış yapıyoruz
Merhaba arkadaşlar ,biz gerçekten çok büyük bir yanlış yapıyoruz ,farkındayım ,ancak müdahale edemiyorum. Lütfen bana çözüm önerilerinde bulunun.
Ben 14 yaşındayım. Babam cuma günü eve büyük bir akvaryum alıp geldi. Gerçekten büyük bir akvaryum ama boyutunu maalesef bilmiyorum. Babam 80 li bir şeyler dedi ama hatırlayamadım. En az 50-55 litre su alıyordur. Her neyse işte bir akvaryum aldı babam ve eve getirdi. Hani bi söz varya görmemişin bir şeyi olmuş diye işte çok doğru! Benim ailemde bulduğu balıkları aldı akvaryuma koydu! Şu anda akvaryumda
8 tül kuyruk, 2 şişman olmak üzere toplam 10 japon balığı
2 Melek Balığı
2 Vatoz
2 Çöpçü
3 Köpek balığı (türünü bilmiyorum ama küçücük balıklar. kısa sürede büyüyorlarmış)
olmak üzere toplamda 19 tane balık var! 19 balık için dar bir alan değil mi? Aileme her ne kadar yanlış bir davranış yaptıklarını söylesemde önemsemiyorlar! Üstelik 2 tane de büyük köpek balığı almayı düşünüyorlar. !!!
Tamam balıklar çok güzel ,onları izlemek onlarla ilgilenmek harika bir şey ama göz göre göre onları ölüme yollamak bana göre değil. Lütfen bana öneride bulunun ailemi nasıl vaz geçirebilirim bu saçma hareketlerinden?!
Akvaryumdaki balıklarımın sorunları
1. Japon balıklarımın bir kısmı birbirlerinin kuyruğunu ısırıyor. Neden böyle yapıyorlar?
2. 2 melek balığımda suyun en üstünde köşede duruyor. yukarı doğru bakıyorlar. Yine biri arada hareket falan ediyor ,akvaryumda geziyor ama diğeri hiç kıpırdamadan aynı yerde duruyor. çok endişeleniyorum.
3. Suyun içine sanki un atmışız gibi beyaz beyaz toz gibi şeyler oldu ama şimdi azaldı. Neden böyle oluyor? Filtre gayet güzel çalışıyor.
4. Japon balıklarımdan ikisinin üzerinde siyah benekler çıktığını söylemiştim. Bugün akvaryumcu genetik olabileceğini söyledi ,ilaç falan vermedi. Yinede ben güvenmedim o adama.
5. Japon balıklarım yerdeki kumları ağızlarına alıp geri püskürtüyorlar. Normal mi?
Ayrıca akvaryumcu bu balıkların hepsinin bir arada yaşayabileceğini söyledi. Ama yine inanmadım tabi. 
Bu sorularımı da cevaplarsanız sevinirim.
*Daha hiç dip çekimi yapmadık.
*Akvaryumun boyutunu kendim öğrenebilir miyim?
*Bakın tamam yanlış yapıyoruz ,ailem yanlış yapıyor onları kınıyorum ve kızıyorum ama lütfen yanlış anlaşılmasın bu. Ailemin amacı balıklara eziyet etmek değil. Sadece seviyorlar ,oldu mu tam olsun diye düşünüyorlar. 
derinaras2013-12-08 17:01:07
Japon balığımda siyah benekler çıktı
Merhaba arkadaslar daha yeni kayit oldum. Su anda tabletten yazdigim icim Türkçe kurallarina pek uyamiyorum malesef lutfen kusuruma bakmayin. Simdi ben sizlere sorunlarimi soyleyim;
Dun buyuk bir akvaryum aldik fakat boyutunu ve kac litre su aldigini bilmiyorum ama 55 lt. Su rahat vardir. Bugun oglen ise 5 japon baligi ,vatoz ve 2 tanede copcu baligi koyduk akvaryuma. Simdiye kadar hersey normaldi rahatca yuzup oynuyorlardi. Ama biraz once fark ettim ki beyaz-turuncu olan japon baligimin vucudunda 2-3 tane siyah kucuk noktalar seklinde lekeler cikti. Ve yeni fark ettim o japon baligimin bir gozu digerinden daha buyuk ve siyah. Neden boyle oldu bir rahatsizliklari mi vardir , ne yapmam gerekli? Ve 2 tane turuncu japon baligiminda vucutlarinin sonuna dogru en ucta siyah lekeler oldu. Biraz once yem verdik ve yediler yedikten sonra diskilarini attilar ve birinin diskisi uzun ince ip gibi cikti siyah bir renkte. Bir baskasininda yine uzun ince , ip gibi ve beyaz renkte cikti diskisi. Son olarakta akvaryumun suyu birden beyazlasti. Sanki boyle un atilmis gibi oldu ama simdi azaldi o beyazliklar. Normaldir falan dediler o uzden bisey yapmadim. Sorunlarim bu kadar , yardimci olursaniz cok mutlu olurum , iyi gunler dilerim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 27 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.