ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
acemiakvarist65
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
06 Ocak 2014 07:23
Son Ziyaret:
21 Haziran 2016 15:50
Toplam Mesaj:
45 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Enis DİKİCİ
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Van
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


SON 10 MESAJI

balıklarda kuyruk büzülmesi
[QUOTE=Kadir_65]Slm geçmiş olsun ben,mde aynı sebepten 14 adet lepistesim öldü. kuyrukları soldu yem yememeye başladılar sarhoş gibi yüzdüler ilki öldkten sonra başladı herşey. kesinlikle su değişimine dikkat etmelisin bana kalırsa hasta olan balıklarını hemen başka bir yere takibe al. tahminimce mantar olmuşlardı. bide sudada garip bi koku oluyor. inşallah atlatabilirsin.[/QUOTE]
Çok teşekkür ederim tavsiyelerinizi dikkate alarak balıklarımı ayrı bi kaba ayıracağım dün bir balığım daha aynı dediğiniz şekilde sarhoş gibi yüzerek öldü bakalım artık inşallah az kayıp ile atlatırım. Tekrar teşekkür ederim.
balıklarda kuyruk büzülmesi
[QUOTE=AlpSoysal] Mrb , öncelikle bu durum diğer canlılarda da gözlemlenebilir. Akvaryumunuzun hacmi nedir .[/QUOTE]
Akvaryumum hacmi 80*29*40h net 80 litre balıklarımın yarısı bu şekilde yarısı gayet sağlıklı gözüküyor tabi şimdilik.

[QUOTE=murato]
Su degişimlerinde su düzenleyıcı kullan,başka bişeye gerek yok.[/QUOTE]
Zaten sadece sera aquatan kullanıyorum ve bitkilerim için seranın sıvı gübresini kullanıyorum. Düzenli dış filtre temizliği su değişimi ve dip çekimi yapıyorum nerede yanlış yaptığımı anlayamadım.
balıklarda kuyruk büzülmesi
[QUOTE=MURAT ELMAS]
slm bu durum benim 1 aylık yada 1 haftalık lepısteslerımın basınada geldı maalesef cogu öldü kımı vırus dedı kımı ısı kaynaklı dedı ısıyı kontrol edın ve gerekırse 2 tane derece alın karşılaştırma yapın ve asla ısıtıcı uzerındekı ısı ayarına guvenmeyın dereceye bakın ısı 26....27  derece arası olsun bırde bol oksijen verin gecmıs olsun[/QUOTE]
Murat bey cevap için teşekkür ediyorum. Isı normal 26 derece de sabit tutuyorum ve civalı termometreden hep gözlem yapıyorum ısıdan kaynaklandığını düşünmüyorum. Bu durumda yapmam gereken bir şey varmı ne yapmam gerektiğini bilemiyorum oturum balıklarımın çoğunun ölmesini beklemek istemiyorum daha doğrusu.
balıklarda kuyruk büzülmesi
Selam arkadaşlar. Akvaryumumu kuralı 3 ay gibi bir süre oldu. Balıklarım gayet sağlıklı ve hareketliydiler. Tankımda 6 lepistes 4 molly 2 cüce vatoz 2 leopar vatoz ve 30 civarı lepistes ve molly yavruları var. 2 gün önce balıklarımın bazılarında kuyruk büzülmesi başladı şuan balıkların yarısı kuyruğunu büzüyor ve 1 balığım öldü. İlk önce kuyrukları büzülüyor sonra karınları içeri çekiliyor gibi olup ölüyorlar. Neden kaynaklanır bu sorun ve ne yapmak gerektiği konusunda yardımcı olurmusunuz lütfen. Akvaryumum bitkili olduğu için ilaç kullanamıyorum. Haftada %25 oranında dip çekimi yapıyorum ve yeni su eklerken aynı sıcaklıklta olmasına çok dikkat ediyorum. Hastalık bulaşıcımıdır kuyrukları büzülen balıkları ayırmam gerekir mi ? yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ediyorum.
Low-tech tank hk. soru ve öneri
2.AY
acemiakvarist652014-05-07 22:20:18
İlk Bitkilim
2.AY


acemiakvarist652014-05-07 22:14:48
Bakarmısınız Lepistesim Hastamı Acaba?
Arkadaşlar herkese iyi forumlar. Farkındayım çok soru soruyorum ama acemiliğimi maruz görün lütfen. Dün Bir balığımı kaybettim hiçbir hastalık belirtisi gözükmüyordu. Bir kaç gündür lepistes balığımın kuyruğunda hafiften erime var dünden beri gözlemliyorum o yüzden başka balık tarafından kuyruğunun yenildiğinide zannetmiyorum. Kuyruk erimesinde kuyruk kenarlarında beyazlaşma veya kanlanma olur diye okudum. Ama öyle bir belirtide yok. Yem yemesinde ve yüzmesinde de bir sıkıntı gözükmüyor hatta fotoları çekmekte zorlandım. Kuyruk erimesi başlangıcı ise nasıl emin olurum. Şİmdiden yardımlarınız için çok teşekkür ediyorum.
Balığım öldü :((((
[QUOTE=mesutok]Sancılı balık yapıyor bunu. Bu kabızlık olsun, bir dış parazit olsun, oksijen yetersizliği olsun yapıyorlar çeşitli sebeplerden.[/QUOTE]
Dediğiniz gibi ıspanak olayını deneyicem bugün kabızlıktan olabilir belki diye balığım öldü ama diğerlerine birşey olmasın bari zira akvaryumdan bir canlı gidince çok kötü hissediyor insan kendini yardımlarınız ve değerli yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

[QUOTE=olmez]Bana sorun biraz su değişimlerinizde gibi geldi. Bana göre 80 litrelik bir akvaryumda 3 günde bir 20 litre su değişimi çok fazla, daha doğrusu çok sık. Haftada bir defa 1/3 oranında yeterli olacaktır. 80 litre net su almıyordur sanırım akvaryumunuz. Ölçüleri itibarı ile 80 litrelik bir akvaryum sanırım. İçine koyduğunuz kum ve aksesuarlar düşülünce 60-65 litre su alıyordur. Tabi bu sadece benim varsayımım. :) Bu orana göre 3 günde bir 1/3 su değişimi yapıyorsunuz. Su değişiminizi haftada bire düşürün bence. Önce yavrular etkilenir kısmı çok net değil. Balıklar doğdukları ortam şartlarına adapte olabiliyorlar ama sonradan eklenen balıklar yavruların etkilenmediği şartlardan etkilenebiliyor. Bence suyunuzun birazcık eskimesine izin verin. [/QUOTE]
Akvaryum ölçülerim 79*29*42h kumu ve aksesuarları ekledikten sonra net su hacmi 80lt oluyor. İlk kurduğumda net kaç litre aldığını ilaç kullanımlarında ihtiyaç olur diye net kaç lt aldığını hesaplamıştım. Su değişimini 3 günde bir yapmamın sebebide döngü oluşuncaya kadar nitrat birikmesini önlemek istememdi. Artık haftada 1 yapayım su değişimini. Kaybettiğim balığımda akvaryumuma ilk eklediğim balıklarındandı. Sonradan eklediğim büyük balıklarda bi sıkıntı gözükmüyor tabi şimdilik. Çoğunlukla lepistes var ve yanılmıyorsam lepistesler su şartlarına daha hassas yapıdalar. Kontrol etmem gereken ya da yanlış yapmış olduğum başka birşey varmı sizce. Örneğin her su değişiminde akvaryumuma sera aquatan ekliyorum doğru mu yapıyorum acaba?Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
Balığım öldü :((((
[QUOTE=mesutok]Haklısınız suda ölümcül bir bozulma olsa, önce yavru balıkların etkilenmesi konusu araştırdığım birçok konuda karşıma çıkmıştır. Balığa has bir problem oluşmuştur dış parazit gibi birşeyde yok yahut beyaz benek. Kabız olma durumu oluyormu bu balıkların aşırı kuru yemden. Bunu önlemek için sebze haşlanmış sebzeler yiyorlarsa. Haşlanmış bezelyenin kabuğunu soyup içini atmak gibi, haşlanmış ıspanak yaprağı gibi canlı doğuranların birçok türü yiyor. Bunuda bir düşünün derim. Yahut karnı yavru dolmuş balıklardada bazen olabiiyor yavrulayamayıp ölümler insanın aklına birçok sebep geliyor.[/QUOTE]
Balığım karnı yavru dolu değildi bundan eminim ıspanak haşlayıp balıklarıma vereceğim tavsiyenizi dikkate alacağım kesinlikle. Yalnız balığın nefes almaya çalışır gibi solungaçlarını hızlı hızlı açıp kapatması neden olabilir sizce.
Balığım öldü :((((
[QUOTE=mesutok]Diyorum ya mesajınızda bir nokta var o nedir ? 15 tane lepistes yazmışsınız sonra cümlenin sonuna 20 tane lepistes (15 günlük yazmışsınız) önceden 15 tane lepistes vardı sonradan 20 tane daha aldınız sayı 35 mi oldu.?[/QUOTE]
Özür dilerim tekrar Mesut Bey yanlış yazmışım. Doğrusu 15 lepistesimden 15 gün önce almış olduğum yavru balıklarım sayısı 20 onuda şundan dolayı belirtim su döngüsünde bi sıkıntı olursa ilk önce yavru balıklar etkilenmez mi?

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.