ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Mühendis
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
1
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
26 Şubat 2014 20:20
Son Ziyaret:
06 Haziran 2014 01:32
Toplam Mesaj:
25 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Akın Ayaz
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 10 MESAJI

Karidesleri 2-3 ay kendi başlarına bırakmak
Okuldan bi arkadaşımın önerisi biraz kafama yattı, arkadaş diyorki; gitmeden önce tüm akvaryumlarına saz, pistia, elodea ve bolca kuru yaprak koy, bi hafta sadece mikroorganizma yemi kullan mikroorganizma patlaması olsun gitmeden. gelen arkadaşada yemin yanında potasyum gübresinide dökmesini tembihleyip ışık süresini normalin biraz üstünde tut diyerek karışık ama garanti verdiği bir kombinasyon oluşturdu. Sizce doğru mu? bana mantıklı olmakla beraber fantastik geldi açıkçası :)
Karidesleri 2-3 ay kendi başlarına bırakmak
Bora bey keşke öyle bir imkanım olsa :) çok masraflı ve zahmetli olur
Karidesleri 2-3 ay kendi başlarına bırakmak
Merhabalar, üni evindeki bir odamı 8-10 akvaryumluk hobihaneye çeviriyorum. okul bittikten sonra 2-3 ay memlekette olucam. bu süre içerisinde karidesten hiç anlamayan sınıf arkadaşım arada bir gelip yalnızca yem vericek(bana haftada 1 dedi ama ayda 1 belki gelir  ) su değişimi vs yok. şimdi gitmeden önce neler yapmalıyım ki geldiğimde sağlıklı şekilde bulayım karideslerimi. tüm önerilere açığım :)
Karides Tankı İçin Sorular
Karideste hangi tür olursa olsun mümkünse 20 litreden fazla olsun akvaryum. Kabaca litre başına 1 karidesi geçmemen daha sağlıklı üretim için iyi olur. Moss türden türe değişir co2+1lt/w ışıklandırma ile zor büyüyen mosslarda var. Kereviti bende düşünüyorum yakın zamanda ama öğrendiğim kadarıyla 200 cm2 üstü taban alanı gerek sağlıklı beslemek için. Benim tavsiyem ilk başta paranı taban alanı geniş akvaryuma harca (mesela 50x30cmden fazla) benim gördüğüm hacmi aynı olup taban alanı fazla olan akvaryumlarda karidesler daha iyi gelişiyor. Bu durum kerevitler için hayati meseleymiş zaten. Crs gibi türlere acele etme derim.
Karideslerde beslenme
Hazıra konmaktansa daha iyisini yapmaya çalışan insanları hep takdir etmişimdir. Çalışmanızı ilgiyle takip edicem, başarılar kolay gelsin.
karideslerin sevdiği bitkiler
Moss dışında pistia, su mercimeği ve ricciayla çok ilgileniyorlar, tavsiye ederim. Özellikle yavrular ricciaların arasında geziyor hep.
Bendeki bitkiler: moss(stringy,flame,bubble,singapur), riccia, pistia, su mercimeği, çınar, ludvigia arcuata, gül, java fern, tilki kuyruğu, hemianthus callitrichoides cuba ve adını unuttuğum bir kaç bitki daha.
Karides üretimi ve bakımı
Hayırlısıyla bende bugün hatta bir kaç saat sonra crs karides alıp bu işe adım atıcam nihayet. Şuanki su değerlerim ph 6.8 tds 130ppm gh 5.5 kh 1-2 arası. Bir kaç gün sonrada ozmos cihazı alacağım. Durumları buradan aktarıcam umarım yardımlarınızı esirgemezsiniz :)
Karides üretimi ve bakımı
Ulvi hocam çok üzüldüm kayıplarına umarım bunlar şevkini kırmaktansa ileride daha iyi üreteceğin karidesler için faydalı tecrübeye dönüşür.

Geçenlerde gördüğüm bir manzarayı aktarmadan edemeyeceğim. Bizim bir cikletçi abimiz crs karidesleri çok beğenip almış,ama hiç bir hazırlık araştırma vs yok helal olsun valla iyi cesaret :) koymuş dere kumunu, şebeke suyunu yarım saat alıştırıp atmış içine. Gittim baktım su değerlerini görünce afalladım zaten. Ph 8.2 iletkenlik 655ms gh 12. Üreme yok ama nazlı nazlı geziniyorlardı akvaryumda. Hala hayretler içindeyim.

Bu arada bir husus eklemek istiyorum ph düzenlemesi konusunda. Ph miktarı gh ve kh gibi birim kütledeki madde miktarı olarak değil toplam miktarın 10 tabanındaki logaritması ile hesaplanır. Yani bu ne demek oluyor; ph:6, ph:5ten 10 kat daha bazik. Ya da ph 6.1 ph 6.2 den 2 kat asidik ya da ph:1 ph:14 ten tam 10.000.000.000.000 kat daha asidik. Bazen görüyorum 0.1-0.2 miktarındaki ph değişmelerini küçümseyenler oluyor. Aslında suyun asitliğinin 2 kat 3 kat artması demek oluyorki hiçte azımsancak bir değer değil. Tahmin ediyorum karideslerin sebepsiz ölümlerine bir sebepte çok önemsenmeyen ufak ph değişimlerinin olması. Birde kh ı 0 dan yüksek hangi suya ph müdahalesi yaparsanız yapın o suyun ph ı elbet artacaktır. Suya eklenen asit görünürde kh ı tüketiyor gibi gözükebilir ama asit ile çökelti tuzu oluşturur. Bu tuzu sudan ayırmadığınız sürece her ph her düşme eğiliminde çökelti tuzu çözülme eğilimine girer. Bu da daha ciddi ph dalgalanmasına sebep olurki zaten ph dalgalanmasına bağlı ölümlerin asıl sebebi kh ı yüksek suya asit eklemektir. Bana sorarsanız sağlam olmayan zeminde ph a müdahale etmektense hiç etmemek daha faydalı.
Saygılar Mühendis2014-03-31 05:26:37
yeşil yumurta
Benimde bir karidesim hep yeşil yumurtalı oluyor, türlü türlü yemle beslemişimdir ama hep yeşil yumurta tutuyor kalıtsal bir durum olabilir. Sadece son 1 haftası yumurtalar sarımsı şeffaf bir şekle geliyor onum dışında yeşil hep. Yavrularıda gayet sağlıklı ve renkleride çoğundan güzel.
Su piresi Üretimi için alternatif yemler
Sera Micron u tek geçerim. Hiç mayayla vs uğraşmayın. Fiyatıda 10-11 lira.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.