ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
görkem_
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
183
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
13 Mart 2014 19:18
Son Ziyaret:
09 Mart 2024 16:00
Toplam Mesaj:
247 [0.07 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Görkem Çiftci
Doğum Tarihi:
18 Eylül 1988
Yaş:
35
İl:
Istanbul
Meslek:
Operasyon Yön.
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Görkem Çiftci

SON 10 MESAJI

Cüce Amerikan Dünyası
[QUOTE=twinsoul]

Merhaba, benim de başıma benzer bir durum gelmişti. F0 kakadu erkeği sandığım bir balığı akvaryum üretimi dişi kakaduların yanına koymuştum. Erkek sizin videonuzdaki gibi sürekli dişilere kur tarzı hamleler yapıyordu. Fakat dişiler stres belirtileri gösteriyor ve hep kaçıyordu. Dişileri öldürmesinden korkup akvaryumdan çıkartmıştım. Eş tutmaları pek mümkün değil gibi ama erkek balıklar bu gibi durumlarda farklı türün dişisini görmezden gelmiyor demekki...[EDIT]görkem_,2016-10-13 20:05:53[/EDIT]
Kırmızı Solungaç Hastalığı
Merhaba, bu hastalık kötü su şartlarından oluyor diye biliyorum. Yem ve gübreyi azaltın, su değişim miktarını da arttırın...Böylece su daha temiz olur ve balıklar kendilerini toparlayabilir.
Kovada Balık Bekletme
Merhaba, kovada balık bekler. Bundan dolayı sorun yaşamazsınız. Bekletirken kullandığınız su önemli.
Beta Burda Yaşar Mı?
Merhaba, o tankta betta bakmak doğru olmaz. Sizin tabanı genişletip yüksekliği düşürmeniz lazım. Hem görsel hem de balığın sağlığı açısından daha iyi olacaktır. Atıyorum 35-40 cm genişliğe 20 cm yükseklik gibi...
Tortu Oluşumu İçin Gereken Şartlar
Cory'lerin sürekli zemini karıştırması,dolaşması tortu oluşmamasına neden olabilir. Sonuçta onların zeminden kaldırdıkları filtre tarafından çekiliyordur.
Blue Diamond & Altum Flora & Red Turqo
[QUOTE=Tunc Berk][:O]
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/173168/120720161438041.jpg[/IMG][/QUOTE]

Umarım bunlara benzemezler...
Erkek Betta Splenders Ton Balığı
[QUOTE=Cdoğu] hocam iyi güzel diyorsunda hiçbir balığın doğal diyetinde kurumama da yok ama veriyoruz sonuçta [/QUOTE]
Kuru yemler balıkların doğal diyetlerine göre araştırılıp her balık için ayrı olarak üretiliyor. Balığın doğal ortamında da yok, o zaman problem olmaz mantığı, sizi çoğu zaman yanlışa götürecektir. Balıklara ton balığı vermeye çalışmak bana göre çok gereksiz ve balık için sakıncalı olacaktır. Bettalara gerekli yaşam ortamını sağladıkta; yağıyla,tuzuyla uğraşıp ton balığı vermek mi kaldı eksik?
Kakadu İc Parazit Olabilir Mi?
Maalesef iç parazit,bende kakadu erkeğini aynı hastalıktan kaybetmiştim. Tedavi yöntemi olarak balığı yakaladım... Çok yumuşak hareketlerle, şırınganın(iğnesiz) içinde erittiğim yarım flagly tableti solungaçlarından vererek tedavi etmeye çalışmıştım. Fakat yöntem balığa ağır geldi ve ölümünün hızlanmasını sağladım istemeden.Ufak cüsseli balıklarda, karantina tankına ayırıp azar azar ilaç tedavisine başlamak en mantıklısı ya da su pirelerine flagly emdirip balıklara yediriyorlar anladığım kadarıyla, onuda deneyebilirsiniz.
Şu Konuya Bir Açıklık Getirelim
Betta'nın kuvetli bir yüzücü olmaması ve üreme şekli zaten oksijensiz sularda yaşadığının göstergesidir. Betta tanklarında iç filtre veya şelale filtre kullanılması balık için olumsuz bir durum oluşturur. Filtre kullanmak isteyenler, ayarlama yapabilirlerse damla damla su gelecek şekilde pipo filtre kullabilir ama gereksiz olur. Uygun ortamı sağlamak için yüksekliği 20 cm'i geçmeyen 20-30 litre arası, hafif bitkili bir tank harika olacaktır. Su değişimlerinin kaliteli su ile düzenli yapılması balığın sağlığı için harika olacaktır. Suyu direk dinlendirip tanka eklemek, ithal bettalarda kuyruk erimesine neden oluyor benim gözlemlediğim kadarıyla...Suyu kartuş filtreden geçirmek veya damacana su kullanmak en doğrusu olabilir.
Tetra Ex 700 Debi Ayarı Kısma
İçindeki elyaf miktarını arttırmak veya su çıkışını arka kısıma vermek bir miktar düşüş sağlayabilir. Siz bence akvaryumun hacmini arttırın. [:)]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.