ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Curuf ÇİKİN
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
16 Nisan 2014 14:07
Son Ziyaret:
23 Eylül 2014 23:31
Toplam Mesaj:
20 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Curuf ÇİKİN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Curuf ÇİKİN

SON 10 MESAJI

Zebra mı? Melek mi?
 Öncelikle yanıtınız için teşekkür ederim. Soruyu biraz daha sadeleştirebilirim sanırım; Zebra akvaryumuma bir tür daha eklemek istiyorum 150lt kök ve taş dekorlu silis kum zemin tankıma bir çift zebra yanına önereceğiniz orta amerika cichlidler neler olabilir? Ateş ağız düşünüyorum sizce mümkün müdür? Curuf ÇİKİN2014-08-10 23:20:02
Zebra mı? Melek mi?
 150lt tankımda 4 adet kribensis ve 4 adet zebra cichlid 1 albino cüce vatoz ve 1 adet labio çöpçü var. Aynı tankta bundan önce meleklerim vardı zebralardan dayak yemesinler diye onları ayırdım. Şimdi Melek-Kribensis-Ateş ağız mi? Zebra-Kribensis-Ateş Ağız-Jack Dampsey mi? Öneri ve tecrübelerinizle yardımcı olur musunuz? Curuf ÇİKİN2014-08-10 15:36:52
İlkler hep özeldir!..
 Bende bu hali ile en az balıklar kadar mutluyum aslında. Belki 2 adet yelken yüzgeç bronz veya komando çöpçü ve konuşan vatoz melekleri rahatsız etmeden güzel olabilir diye düşünüyorum.
İlkler hep özeldir!..
 



100lt tankımda sadece 8 adet melek ve 1 adet cüce albino vatoz mevcut.
Bitki olarak saz ve tilki kuyruğu düşünüyorum...
Bitki ve meleklerimle uyumlu yaşayacak tür önerilerinizi bekliyorum.
kendi nano akvaryum resimlerini paylasabilirmisini
Teşekkür ederim. Tankım 15 Litre ...
kendi nano akvaryum resimlerini paylasabilirmisini
merhabalar;

 Bende yeni sayılırım Lotus-anabius-çınar ve gülile bitkilendirilmiş 1 delta erkeği ve 2 cüce vatoz yavrusu bulunan nano tankım. 2W mavi beyaz led aydınlatma 3W 300L/h iç filte kullandığım ekipmanlar. Heilea C15 tankın modeli ancak filtre beta ve lotus için çok kuvvetli olduğu için farklı bir filtre kullanıyorum.


Vazgeçmemek için çok uğraşıyorum!..
2 cüce vatoz yavrusu
1 delta erkek bakalım ne olacak küçük dalga yapmayacak bir içfiltre edindim günde 4-5 saat çalıştırıyorum. (betayı sitrese sokmayacak kadar) su sıcaklığı 26 derece.


İlkler hep özeldir!..
Merhaba arkadaşlar;
 
 Beta için hazırladığım 15lt tanktan sonra 70*40*40 cam sürgülü bir akvaryum yaptırıyorum. İlk beta tankımda yanlış yönlendirme ve gaz vermeler sonucu çok vahim kayıplar verdim bu tip bir kaza yaşamamak adına yardımlarınızı rica ediyorum.
  Akvaryum 3-5 gün içerisinde gelecek. Melek beslemeyi düşünüyorum. Ancak ilk akvaryumum olacağı için bir çok sorum var. Tecrübe ve önerilerinizi paylaşmanızı rica ediyorum.

1- Hangi tip filtre kullanmalıyım? (Elimde bu tanka uygun bir iç filtre var ama daha sağlıklı olacaksa dış filtre ya da şelale filtre alabilirim.)
2- Bir hava motoru ihtiyacım olacak mı?
3- 8 adet melek (eş tutan olursa diğerlerini çıkaracağız) yanına-1e3d gurami-1e1d vatoz düşünüyorum. Balıklar birlikte yaşar mı? (balık uyum tablolarında uyumlu göründükleri için böyle seçtim ama tecrübe eden var mı?) 
4- Bitki olarak basit saz, amazon ve anubias kullanayım diyorum. Dekor olarak kaya ve şişe batıkları kullanmak istiyorum.(blackwater akvaryum yapacak olursam yati kökü kullanırım gibi bir fikrim var.)Seçmiş olduğum balıklar ne tür ortamları severler? Dekoru ona göre seçeceğim.
5- Başka balık koymalı mıyım?
6- Kum olarak silis kum düşünüyorum. (Anubiasları bu durumda dibe vantuzla sabitlerim) üzerine kuru yaprak parçaları ve renkli çakıl ile doğal görünüm veririm gibi bir fikir oluşturdum. Temizlik yönünü düşünmeden oluşturulmuş bir fikir. Bu tip bir zemini temizlemek kolay olur mu?
7- En önemlisi akvaryum şöminenin içinde olacak aydınlatmayı led lambalarla mı yapmalıyım. Nasıl bir aydınlatma önerirsiniz?
8- Akvaryum direk şöminenin dibindeki taşa bassa sıkıntı olur mu yada altına strafor şilte sereyim mi?

 Şimdiden önerileriniz ve yorumlarınız için teşekkürler.
Betta için öneri
Tankın yeni sahipleri teşrif ettiler.
1 Adet delta erkek betta
2 adet yavru cüce vatoz...


Vazgeçmemek için çok uğraşıyorum!..
 Cem bey;

 Betaları ayrı ayrı besliyorum ve betalarımın karma akvaryumda da başka balığa dahi saldırıda bulunduğunu görmedim (labio ve tetralar bazen betayı rahatsız ediyorlardı). 
 Sadece tankı ilk kurduğumda betanın yanına uyumlu yaşayabileceği rasbora ve neon tetralar eklemiştim. Ama sudaki kimyasal kirlilikten dolayı (yanlış yönlendirme sonucu)  balıklar öldü. Sadece beta kalmıştı. Suyu değiştirdik ve komple tankı temizledik. Yeni kurulumda filitre kullandık 5 adet rasbora ve 1 adet labio ile betayı beraber besledik. 1 hafta sonra bitkilerde deformasyonlar olunca araştırdım ve filitre gücü ile ilgili problem olduğunu buldum. Akıntıyı farklı yöntemlerle azalttık ama beta rahat edeme komple filtreyi sonrada diğer balıkları tanktan çıkardık. Sadece saklanmış olan 1 adet rasbora ve beta kaldı. Sonra bahse konu olaylar gelişti. Tankı şuan sıfırdan kurdum hiç bir kimyasal katkı kullanmadım henüz balık da koymadım sadece bitkiler var.
 Işık olarak nano tank ile birlikte gelen 25 adet mavi ve beyaz led lambalardan oluşan karma bir aydınlatma kullanıyorum. Akvaryum resimlerimde ışık belli oluyor sanıyorum.
Curuf ÇİKİN2014-04-27 13:47:23

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

KULLANICILAR

  • 27 Online Kullanıcı, 15 Üye

Online Kullanıcılar

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.