ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kadir Cengiz
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Temmuz 2014 16:24
Son Ziyaret:
13 Nisan 2015 20:20
Toplam Mesaj:
27 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kadir Cengiz
Doğum Tarihi:
24 Mart 1992
Yaş:
32
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA


110Lt. Tank - 1 Çift RoseRed Discus

SON 10 MESAJI

İç parazit
Balıklarının hepsinde bir sıkıntı olduğu ve hepsinde aynı sıkıntı olduğu çok belli ama tam olarak anlamadım hala resimlere bakılınca akvaryum çok dar ve küçük gözüküyor 200lt olduğunu söylüyorsunuz. 15 gün önce arkadaşınızdan aldığınız discusları koyduğunuz bu akvaryum suyunu ne zamandır bekletiyorsunuz yani dinlenmiş sumu büyük ihtimal iç parazit olmuşlar bazı hastalıklar ileri safalarda fark edildiği zaman iyileşmesi çok zor oluyor genellikle ölümle sonuçlanıyor bu safhadan sonra profesyonel destek alın benim tecrübem buna yetmiyor. M.Tuna2014-12-21 02:40:55
İç parazit
İlk tedavi yönetimi ısıyı 32-34 dereceye yükseltmek ondan sonra kuru yemi mümkün olduğunca azaltıp SARIMSAKLI yemlere yönelmelisiniz. Su derecesi ve Sarımsaklı yem kesin çözüm olacaktır. İç Parazit iştah keser stres yapar bu yüzden dondurulmuş kan kurdu discusların ret edemeyeceği bir yemdir çok abartmadan verebilirsiniz malum sindirim sistemi sıkıntılı fazla yüklenmeyin. M.Tuna2014-12-21 02:41:10
beyaz leke
Merhaba. öncelikle bu tür konularda bize resimle beraber sıkıntıyı anlatırsanız %95 kesin sonuç alırsınız. Anlatığınız kadarıyla beyaz benek hastalığı olmuş ama ben ilk defa discusta duydum bunu resim paylaşırsanız daha kesin ve net olabiliriz. Tuz bir tedavi yönetimi değildir ölçüsüz ve iyotlu yemek tuzları ölümlere yol açar. Suyun derecesini 32'ye yükseltin ve Biyo İchthyo Çözelti kullanın üstünde kaç litreye kaç damla olduğu yazar.
Discus ve Tatlı su midyesi
Konu başlığını açan hocam midyeyi su temizliği ve berraklık temiz bir akvaryum için düşünmüş e konuda discus akvaryumu olunca akla ilk gelen temizliktir her ne kadar iyi filtre ediliyor olsada su değişimi ve dip çekimi en kötü ihtimalle her hafta yapılması gereken bir durum bu yüzden atraksyona gerek yok düzenli su değişimi ve dip çekimi birazda pipo filtre ile temizlik zaten akvaryumun temiz ve berrak olmasını sağlıyacaktır.
Discus ve Tatlı su midyesi
[QUOTE=mert uyanık]Tabi zaten risk herzamn olan bişey ama bunun aslında denelip görülmesi lazım.[/QUOTE]

Ben bugüne kadar hiç görmedim ama denemedimde yani faydası mı var zararımı bilemiyorum ama çok video izledim + doğal yaşam ortamlarına baktım bir amazon balığına midye gerekmez diye düşünüyorum
Discus ve Tatlı su midyesi
hocam güzel bir düşünce aslında ama bu dediğiniz bitkili discus büyük akvaryumları olan arkadaşlar için geçerli üretimciler böyle şeyleri göz önünde bulundurmaz hem risk hemde gerek yok zaten 2 günde bir düzenli olarak dip çekimi ve su değişimi yapmak zorundayız fakat yinede bitkili akvaryum besleyen arkadaşların %90 üretim değilde görsel olarak beslediği için su sıcaklığını 27-28 e ( daha azı olmaz ) düşürüp bakabilir diye düşünüyorum.  26 derece tropikal derecedir.
Discus
gerçekten göründüğü gibi bir balık değil discus çok pahalı ve çok zaman isteyen bir balık en ufak hastalık bile morelinizi bozmaya yetecektir bence melek balığı ile bir başlayın tetra neon tarzı balıklar ekleyin 2-3 ay kadar deneyin ve sonra 3-4 tane yavru discus ile başlayın bu süre zarfında da discus hakkında size deneyim kazandıracak yazılar okuyun.
Discus akvaryumundaki sorunlarım
[QUOTE=qrbz]Kadir Bey, cevaplarınız için teşekkürler. Jebo 625 dış filtreyle temizlik sorununu çözemez miyim? Akıntı konusunda endişelerim var. Acaba debi fazla mı gelir? Daha önce eihem dış filtre vardı hemen hemen aynı debide balıklar rahatsız olmuyordu. Filtrasyon da gayet iyiydi. Maliyet açısından Jebo 625 bana mantıklı geliyor. Sizce nasıl olur? Ya da pipo filtre ve hava motoru markası önerebilir misiniz? Son olarak pipo filtre+hava motorunda ses sorunu olmamalı.

Teşekkürler. [/QUOTE]

Hocam genelde discus akvaryumunda iç ve dış filtre kullanılmaz ve kumda koyulmaz tabi bunu benim gibi üretim yapan arkadaşlar yapıyor sizin üretim gibi bi isteyiniz yok sanırım bitkili görsel bir akvaryum yapmak istiyorsunuz anladığım kadarıyla bunun için dış filtre kullanabilirsiniz fakat içine kömür ve karbon koymayın discuslara zarar veriyor diye okumuştum mesela 4 sepetli bir dış filtreye 3 kat sünger elyaf bi katınada seramik koyabilirsiniz berraklık için filtrenin çıkış kısmını yanı akvaryuma giren su tarafını üste doğru çevirirseniz akıntı üste olacağı için pek sıkıntı olmaz yani bu şekilde kullanabilirsiniz. pipo filtre için bir marka yok her hangi gözünüze güzel gelen ve akvaryuma uygun büyüklükte bir çift süngerli pipo filtre takabilirsiniz bunu destekliyecek olan hava motoru internette okumuştum yine tetratec çok sessiz diyorlardı ama mükemmel bi ses çıkartıyor 3-4 gün önce aldım hatta 1 saat sonra gündüz vakti olmasına rağmen çıkardım eski hava motorumu taktım gayet sessiz yani her motor ses çıkartır en sessiz hava motoru çalışmayan hava motorudur bana göre şuanda kullandığım sonic 9903 marka çift çıkışlı hava motoru ve debi ayarlama yeride mevcut gündüz vakti son debide gece de debiyi düşürerek seste sıkıntı yaşamıyorum. son olarak 1 tane discus için 5 günde bir biraz dip çekimi ve su değişimi yaparsanız zaten akvaryumunuz çok pislenmeden temizlenmiş olur.
Discus
Hocam yanlış anlamayın ama discus beslemeniz için daha çok yol kat etmeniz lazım ben 10 yıllık hobiciyim beslemediğim cins ırk kalmadı daha yeni yeni discus beslemeye başladım gerçekten zor ve aşırı tecrübe isteyen bir balıktır yani şuan 100Tl lik bir balığıma 500tl verseniz bile size balık veremem. 
Discus akvaryumundaki sorunlarım
Merhaba. Hocam öncelikle akvaryumu komple bir temizleyin küvete sokun camını süngerle silerek ve kumunuda temizleyerek işe başlayın yosunlanma ve pislikten oluşan salyangozlar %95 azalacaktır akabinde iç filtre değilde bu akvaryuma bir tane çift süngerli pipo filtre koyun tabi onun içinde bir hava motoru bu sayede balıklarınız akıntı olmadan daha rahat edecektir ve suyunuzda havalanmış olacaktır. Herşeye rağmen discusunuz iyi gözüküyor. İlgilenebileceğiniz için düzenli olarak dip çekimi ve su değişimi sayesinde bir daha yosunlanma ve pislikten oluşan salyangozlar olmayacaktır bu yüzden başka bir canlı eklemenize gerek yok.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.