ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
emreergen
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
17 Ocak 2015 14:41
Son Ziyaret:
11 Mayıs 2015 21:41
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Emre Ergen
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 9 MESAJI

akşam süprizi
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=EzT_T0-eEhA[/VID]

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=-qG3w5M2x2M[/VID] Cenk Bildir2015-04-22 22:28:06
akşam süprizi
Merhaba iyi gunler.Baliklar ilk yavrularini 10uncu gunde serbest yuzuse gecmeden once yemislerdi.Yaklasik 11~12 gun once tekrardan yumurtladilar ve bu sabah itibari ile 20~25 kadar yavruyu anne babalari ile akvaryumda gezerken gormus bulunmaktayim ve gayette saglikli gozukuyorlar.Inşallah bu sefer buyuduklerini gorurum.Akşama işten gelince bir video paylaşacağim fotoraflarda pek belli olmuyorlar çünkü.
dış filtre
Jebo825 ile lifetech 835 aynı tek farkları jeboda kova sarı lifetechte siyah içleri dolu geliyor ama media malzemesi kesinlikle eklenmeli yetersiz geliyor. Ses konusunda sikayet edende var memnun olanda forumdan okuduğum kadarıyla ben memnundum kullanırken. Bana göre fiyat performans acısından yeterli.
Dış filtre debi testi
Eheim 2213-05 110 cm tahmini yükseklikte 1.5 litreyi 15 sn de dolduruyor yani saatte 360 litre çeviriyor.Yanlız hortumları aşırı yosunlanmıştı bir ara o zaman test ettiğimde 200 litreye kadar düşmüştü debisi.Ses konusunda ise mukemmel iyice kulağımı yaklaştırmadan sesini bile duymuyorum.Buda benim şansım galiba çünkü forumdaki arkadaşların birçoğu ses konusunda şikayetçiydi.
akşam süprizi
Açıkçası varyeteleri varmıdır hiç bilmiyorum ben de güney american türlerini ilk defa besliyorum. Hangi türle başlasam diye forumda gezerken ilk defa gördüm balıkları hem sevimli bir görüntüleri vardı hemde yani başlayanlar için dayanıklılık ve bakım kolaylığında dolayı bu türü seçmiştim. Çokta memnunum cok sağlam ve dayanıkllı balıklar. Bu arada arada sıradada çayda ekliyorum forumda litre başına örnekler vermiş arkadaşlar tabiki bende ölçü falan yok göz kararı ekliyorum her zaman aynı ölçülerde ve 4-5 çeşit yem ile besliyorum. Tetra pro algea,tetra min,new life spectrum'un sarımsak özlüsü, jbl tablet, haftada 1-2 kerede ruh halime bağlı artemia çıkartıyordum ama 1 aydır hiç vermedim . İnşallah sizinkiler de eş tutar.
Cenk Bildir2015-03-20 16:59:34
akşam süprizi
[VID]https://www.youtube.com/watch?v=4iU046ZN69Q&feature=youtu.be[/VID]

Çağrı bey aslında hiç birşey yapmadım şimdiye kadar. Hiç test kiti kullanmadımda aslında 4 sene kadar önce akvaryum hobisini bırakmaıştım neredeyse aklımdan bile geçmiyordu iş güç derken tankıda 75 gün önce kurdum.128 lt lik bir tank aldım kendime 3 gün sonrada gidip balıklarımı alıp ekeldim tanka (4 keyhole,5 mücevher tetra,3 bronz çöpçü ve öncedende dediğim gibi tırnağımın ucu kadar akvaryuma misafir olarak gelen lepisteslermi) 40 gün öncesine kadarda içinde sadece iki yati köküyle iki anubias bitkim vardı. bitkileri ekledikten sonrada normal her zaman yaptığım gibi haftalık dip çekimi ve su değişimlerini sıvı gübre takkviyelerini yaptım. Zaten bitkileri ektikten bir hafta sonra balıkların eş tuttuğunu anlamıştım fakat forumda yazılanlara bakınca yavruları görmek bile zor gözüküyordu. Hala büyütebilecekmiyim muallakta ama deniyeceğim bir serbest yüzüşe geçsinlerde ne gerekiyorsa yapacağım  yaşasınlar diye. Yanlız o çok korkak denen keyholelar üreme dönemine girdiklerinden beri akvaryumda terör estiriyorlar tabiri caizsse diğer keyholelarımın yolunmadık yeri kalmadı akvaryumu dar ettiler balıklara, ayıracak  ozaman için başka tankımda olmadığı için bende kıyamadım kıydım paraya 50 lt lik bi tank aldım onlara tetralarıda bebekler için tehdit olarak gördüğümden iyide oldu aslında. Şimdi onlar kendine gelmeye çalışıyorlar yani onlar mutlu ben mutlu
Not: Benim balıklarımda elimden yem yiyiyorlar, hatta beni görünce camla bütünleşiyorlar diyebilirim :)  Denildiği kadar korkak değiller ani hreketler yapmadıkça problem olmuyor.
emreergen2015-03-18 21:00:57
akşam süprizi
Teşekkür ederim Murat bey,
Çok fazla yumurta göremesemde yaklaşık 30-35 civarı benim tahminim çok güzel bir şekilde bakıyorlar yavrulara herhalde 1-2 gun içinde serbest yüzüşe geçeler diye düşünüyorum tabiki kısmetse.Birde yumurtaları taşın üstünden aldıktan sonra iki tane yuva kazadılar yanyana biegün bir yuvaya ertesi gün diğer yuvaya taşıyorlar yavrularını. Oysa akvaryumda bulunan 2 keyhole ve 5 müchever tetrayıda ayırdım 50 lt lik bir tanka sadece çöpçülerimle akvaryumu ilk kurduğumda piyangodan gelen lepisteslerim var onlarda hiç oralı değilller.
akşam süprizi


Bu sabah yavruların kuyrukları gözüktü, cok fazla değilller ama şu anda cok sağlıklı gözüküyorlar. Anaç balıklarımın ilk tecrübesi olmasına rağmen yumurta yavrularına mükemmel bakıyorlar diyebilirim. Akvaryumda terör estriyorlar açıkçası ve yavrularınıda taşın üzerinden alıp akvaryumun arka tarafına taşımışlar akşam geldiğim de farkettim. Bir tane de fotoğraf ekledim yanlız cok net değil. Şimdilik durum bu.


 Cenk Bildir2015-03-18 08:48:44
akşam süprizi



Şuanda yumurtalarına gayet güzel bir şekilde bakıyorlar inşallah gerisinide getirirler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.