ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
barbargunit
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Ocak 2015 21:15
Son Ziyaret:
16 Temmuz 2023 14:37
Toplam Mesaj:
51 [0.02 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Barbaros ERMAN
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Barbaros ERMAN

SON 10 MESAJI

Karides Adi Salyangoz Tasir Mi ?
Merhabalar

Bugun Sakura akvaryumdan, 22 adet caridina karides aldim ancak karideslerin oldugu tum tanklarda adi salyangoz vardi.

Karidesleri asiladiktan sonra kepceyle yakalayarak akvaryuma salicam yalniz bu karideslerle herhangi bir adi salyangoz yumurtasi vs tankima bulasir mi ?

İstanbul Akvaryum İmalatı Tavsiye
[QUOTE=Daron]Merhaba arkadaşlar, İstanbulda cama cam akvaryum yaptırabileceğim yerleri/kişileri önerir misiniz? Avrupa yakasında oturuyorum önemli olan kalite ve fiyatının iyi olması nerede olduğunun pek de önemi yok.

Edit 2: 45x30x30 düşünüyorum.

Edit 3: Fikrim değişti avrupa yakası, Bakırköy civarlarında olursa çok makbule geçer.[/QUOTE][QUOTE=Daron]

Yazmayı unutmuşum, 45x30x30 gibi bir şey düşünüyorum. Ucuz yollu olan seçeneklerimde extra clearde hangi fiyatları beklemeliyim? 4 cam veya 3 cam olsa çok mu yukselir?[/QUOTE]

Umraniye de Meliksahoglu akvaryum var, direkt uretici, piyasaya gore cok uyguna yaptirdim ADA style cama cam ultraclear, biraz uzak bende Bakirkoy civari oturuyorum ancak git gel masrafina degdi :)
Dis Filtre Sorunsali
Merhabalar tekrardan,

Son guncellemeyi yaparak konuyu kapatmak istedim, @lovtek’in tavsiyesi ile 100lt net bitkili akvaryumuma Eheim Experience 250 aldim ve 1 aylik kullanim sonunda cok memnun oldugumu belirtebilirim.

Super sessiz ve debisi 100lt icin gayet yeterli.

Sadece prime kismi alisana kadar biraz zor, alistiktan sonra kolay.

Herkese tavsiye ederim ozellikle sessiz bir dis filtre istiyorsaniz.

(EHEIM in Made in Germany urunlerini tercih etmeye calisin, gercekten kalite farki hissediliyor) :)
Sphagnum Yosunu Dis Filtre
[QUOTE=smithiseek]Merhaba, yazdığınız ürün ile ilgili deneyimim yok fakat son zamanlarda ülkemizde de satılmaya başlayan bir filtre malzemesi var . Aquario neo marka Media Soft isimli filtre malzemesi ph ı düşürüyor. Belki işinizi görebilir.[/QUOTE]

Merhabalar, careyi aktif topraga gecmekte buldum, ancak bu urunu bilmiyordum bence mukemmel bir urun, bir daha notr toprak kullanirsam mutlaka bu urunu eklicem, sphagnumdansa bu urun muthis

[QUOTE=darkaura]Ph ayarlama sıkıntı işlerdir. Hepsinden önce ph metrenizin iyi kalibre olduğuna emin olmalısınız. Kolaylıkla tutarsız sonuçlar verir.

Ro suyunu nasıl kullanıyorsunuz, full ro suyu mu yoksa çeşme suyu ile karıştırarak. GH ve tds değerlerinden karıştırarak diye tahmin ediyorum. Ro suyunun kendi asidik değildir, nötrdür. Açıkcası ph'ı düşürmek çok zor değil, peat ve cattappa düşürecektir, zor olan stabil tutarak düşürmesi. Keza kh düştükce suyun tampon etkisi kayboluyor, üzerine asidik bir şey etlerseniz sert ph dalgalanmaları olabilir. Balıklar için sağlıksız olduğu kadar filtrede bakteri tutmasınıda zorlaştırır. Seachem discus buffer önerecem. Ph'ı düşük değere tamponlar, sudaki magnezyumu kalsiyumu çökertir.[/QUOTE]

Merhabalar, full RO su kullaniyorum daha sonra Equilibrium ekleyerek istedigim TDS degerine ulasiyorum, RO suyum olctugumde, GH-KH=0, PH:6.5, TDS 10-12.
Ancak Tropica Aquasoil e gectim, onun zaten ph-kh dusurucu etkisi var, RO su ile olctugumde, Ph im 6.5 larda kalabiliyor artik.

Tesekkurler
Sphagnum Yosunu Dis Filtre
Merhabalar

High tech bitkili tankimda RO su kullanmama ragmen ph'i 7 altina dusuremiyorum.
Tankimda salinim yapan hicbir eleman yok, tabanim notr JBL Manado Dark vede Creaqua'nin ribbed wood kokunu kullaniyorum dekor olarak.
Dis filtre'de EHEIM substrat pro ve Seachem purigen var.
RO suyumun ph'i 6.4-6.5 arasi geliyor.
KH:3
GH:4
TDS:146
Sicaklik: 24Derece
PH:7.5-7.8 Co2 siz
PH:7 Co2'li indikator yesile donuyor.

Filtreye peatmoss, torf yada tankin icerisine catappa yapragi eklemek istemiyorum suyu bulandirdigi icin.

Yabanci forumlarda gordugum, genelde Sphagnum yosunu koyuyorlar dis filtreye, daha once bunu deneyimlemis olan var midir ?

Yorumlariniz ricadir.

Buldugum sphagnum yosun linki:
https://www.amazon.com.tr/Genel-Sphagnum-Yosunu-2-Lt/dp/B09WYWX8TB/ref=asc_df_B09WYWX8TB/?tag=trshpngglede-21&linkCode=df0&hvadid=510237815029&hvpos=&hvnetw=g&hvrand=12214916037855127311&hvpone=&hvptwo=&hvqmt=&hvdev=c&hvdvcmdl=&hvlocint=&hvlocphy=1012782&hvtargid=pla-1680155975514&psc=1
High Tech Bitkili Osmos+cesme Suyu // Sadece Cesme
Degerli yorumunuz icin tesekkurler, bu canlilarin hepsi bir yila yakin zamandir sorunsuz bir sekilde baska tankta yasiyorlar, hatta Lepistes ve karideslerden yavru bile aldim, neden boyle bir yorum yaptiniz ? Bilgi rica ederim
High Tech Bitkili Osmos+cesme Suyu // Sadece Cesme
[QUOTE=GETS34]Selamlar bu canlılara aynı tanktamı acaba lepistes, tetra ve rasbora turleri, nerite ve neo-cardina karidesler.[/QUOTE]

Merhabalar evet ayni tanktalar
High Tech Bitkili Osmos+cesme Suyu // Sadece Cesme




[EDIT]barbargunit,2023-03-23 01:38:53[/EDIT]

Oncelikle degerli yorumlariniz icin cok tesekkurler @forester64 @hasancn

Bugun Karakoy Zatek ten, cokta profesyonel olmayan, cift membranli, gunde 550lt (2x75Gpd) cevirebilen 6 asamali bir osmos sistemi aldim (680TL), birazda gaza geldim galiba, ilk defa hightech kurdugum icin yeni heves :) Birde tabi, yabanci forumlarda RO/DI su konusuna cokca deginilmis, onlardanda etkilenmis olabilirim.

Ancak ilk etapta, su degisimlerinde, %50 dinlenmis cesme suyu, %50 osmos su kullanmayi dusunuyorum.

@hasancn Olcumlerimi test stripler ile yapiyorum, ordada cikan ph degeri 7-7.5 ancak en kisa zamanda bir ph metre edinicem, su anda JBL ferrapol kullaniyorum ancak daha sonrasi icin Tropica almistim :(, ph 7 ustundeyse hangi gubreyi tavsiye edersiniz ?
Ancak tabiki osmos suyun ph i da duseceginden olcumden sonra karar vericem.
Demir takviyesi yapmiyorum, JBL Manado dark var soil olarak, oda fazlaca demir icerikli zaten :)

@forester64 Bugun tum gun bu deminerilization konusunu arastirdim. Kimisi sadece GH icerikli takviyelerin yeterli olacagini savunurken, bazilarida, PH salinimlarini engellemek icin GH in yaninda KH ta kullanilmasi gerektigini belirtiyor. Bu konuda biraz kafam karisti cunku Seachem Equilibrium un yaninda Alkaline Buffer da mi kullanmak gerekicek ? Seachem boyle tavsiye etmis, siz ne dersiniz ?
High Tech Bitkili Osmos+cesme Suyu // Sadece Cesme
Yorumunuz icin tesekkurler,

Canlilar: lepistes, tetra ve rasbora turleri, nerite ve neo-cardina karidesler.
Bitkiler: Rotala turleri, aromatica, Carolina, Reineiki, Labella, moss turleri seklinde
High Tech Bitkili Osmos+cesme Suyu // Sadece Cesme
Merhabalar

High tech bitkili bir akvaryum kuruyorum, ancak su ile ilgili kafam karisik, daha once de bu konuyla ilgili pek cok baslik acilmis ama gordugum kadariyla herkesin kendine gore bir yontemi var, ki su kaliteside bolgesel olarak degisiyor.

Bulundugum (Istanbul) bolgenin sebeke suyu, 220-30TDS, dinlendirilmis hali de 200-210TDS cikiyor.
RO sistem almayi dusunuyorum ancak orda da 600LT/Gun cevirim yapan bir membranli sistem en mantiklisi gibi keza yuksek cevirimlerde fiyat firliyor, ozamanda 120litrelik tankta %40 su degismi yaklasik 2 saat surucek vede 0 TDS su ile olucak.

Sizce en mantiklisi nedir ?
- %50 dinlenmis cesme + % 50 osmos mu ?
- %100 osmos mu
- %100 dinlenmis cesme suyu mu ?

Ayrica sivi gubre kullaniyorum buda TDS i arttiriyor boyle bir durumda, osmos su kullaniminda hala minerallestirme yapmak gerekir mi ?

Tecrubeli arkadaslarin gorusleri ricadir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.