ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
corax
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
24
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
27 Ocak 2015 01:00
Son Ziyaret:
15 Mart 2024 11:26
Toplam Mesaj:
21 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özkan Taşkıran
Doğum Tarihi:
06 Temmuz 1980
Yaş:
43
İl:
Ankara
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Özkan Taşkıran

SON 10 MESAJI

Bu Çizimdeki Canlı Gerçek Mi?
[QUOTE=pofdzm][IMG]https://www.resimag.com/p1/08fb885c262.jpeg[/IMG]
İnternette bu çizimle karşılaştım bu canlı gerçek mi? [/QUOTE]
Renk tutmasa da tıp ve yaşam şekli böyle olan garden eel diye bir canlı var..

Rengi böyle olan da varmış[:$]
Discus Kararma
Uzun uzun yazmaya gerek görmeden uzun uzun okumanızı tavsiye ederim.
Küçük Kalan Discuslar
Ayrı tankta pipo filtre ve ısıtıcı yeterli olur ancak pipo filtrenin bir kaç gün ana tankta çalışması bakteri tutması için iyi olur.
Üreticiler boylara göre ayrım yaparak boyuttan kaynaklı küçüklerin gelişimini büyüklerin baskılaması sorununu çözüyorlar.
425 Lt Melek -discus Akvaryumum
Maşallah.. Renklerinin kararması stresten değil yavrular sırta çıkabilsin diye bu aşamada geceleri akvaryumda çok az bir ışık yakarak yavruların ebeveynleri bulmasını kolaylaştırmak gerek.
Bitkili ve karma tankta yavru alan okudum ama kayıp oranları çok yüksekti diye hatırlıyorum. Ama yavru alıp ureteyim derseniz bu batimdan sonra için ne yapmanız gerektiğine dair bir sürü konu mevcut.
Umarım gelişmeleri paylaşırsınız.[;)]
Bitkili Discus (proje)
[VID]https://youtu.be/IdhsVNdCFgI[/VID]
Bitkili Discus (proje)
20 gün önce yaptığım tasarım bambulari tanka yerleştirip alt arkası lav kırığı üstü dere kumu olacak şekilde kumu serdim..Tankı şebeke suyuyla doldurup su düzenleyici ve bakteri kültürü girerek döngüyü başlattım.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/170642/040320202216491.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/170642/040320202218261.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/170642/040320202218531.jpg[/IMG]

Ertesi gün test canlısı olarak eş gibi duran iki melek balığı alarak tank döngüsüne katkı sağlamalarını amacladim.. Geçen cuma gecesi discuslar geldi.11 adet blueface sanmerah ve 2 adet blue diamond beklediğim boy ve formdan uzak olsalarda ilk bir kaç saat içinde uyum gösterip ucundan yem almaları mutlu etti. Alttaki foto yaklaşık eklemeden 2-3 saat sonrasına ait.[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/170642/040320202216161.jpg[/IMG]

Kesmedi tabi 11 tane sterbai 10 tane de panda corrydas ekleyerek bitirmeyi düşünürken bizim prensesin hoşuna gideceğini düşünerek 5 adet transgenik tetra almış bulundum.

Tankta sayı 41 balık[:O]Fazla biliyorum ama bir kaç ay içinde seçme yapacağım için daha mantıklı geldi.

3 gündür sehirdisindayim umarım sıkıntılı bir durum yoktur.[:)]

Denizden tatlı suya geçtikten sonra
Cama kadar gelip beni izleyen discuslar ordan oraya koşuşturan corrydas lar tüm yorgunluğa bedeldi.
Bitkili Discus (proje)
Devamlı şehir dışında olmamdan kaynaklı pek fazla ilgilenemesemde bu pazar geçen hafta boşalttigim tankı temizlemekle ve tasarım materyallerini hazırlamakla geçti. Tanka bir hafta su basamayacagim çünkü fugapool la taban oluşturduğum bambular aksilik çıkarıp bende sabırsız davranınca ikinci kez evde harç karmak zorunda kaldım[:(]
Gece akvaryumun içine koyup orda iyice kurumasını beklemem gerek.

Sumpa lav kayası sünger ve eheim substrat ekledim işin aslı su doldurup bakteri oluşumuna start verme niyetindeyim ama bir yandan da beklemek daha cazip geliyor.

Tankın boş hali ve bambu ormanım..
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/170642/160220201840531.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/170642/160220201841031.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/170642/160220201841211.jpg[/IMG]
Yeni Discus Akvaryum Kurulumum
Öncelikle detaylı olarak orneklendirmeniz için teşekkür ederim. Kafamda oluşan yeni sorulara geçmeden önce tankı planlarken dekorasyonu bile kumlu kumsuz formata kolayca geçirecek şekilde yapmıştım.Bakacagim bitki türlerinin aslında öyle sağlam bir toprak ihtiyaci bile yok. Ama dediğim gibi boşlukta yüzen saklanacak yeri olmayan hayvanların çokta mutlu olmayacağını düşünüyorum.
Misal su değişimi yapmadan yürüttüğünüz tanka formunu tamamlamış discus eklemeyi hiç düşündünüz mü?
Discus için söylenen iki şey var tedaviyle kolay kolay ölmez ve çok nazik balık. Düşünüyorum tedaviye yanıt veren balıgin bünyesi kuvvetlidir bence ,peki neden hasta oldu? Bunun cevabı bence devamlı su değişimi ve yüksek ısı.
Sanırım bu haftaki çalışma konumu buldum[:)] Doğada yaşayan balikla akvaryumdaki balığın büyüme hızları farklı mı aynı mı? Belki söylenen yüksek ısı ve bol proteinli beslenme balığı daha hızlı büyütüp beslenemeyeni kas iskelet oranını bozarak şekilsiz bir hale gelmesine neden oluyordur. Bildiğiniz 25-26 derecelerde kuru yem beslemesi yapıp yavaş ama formu yerinde balık yetiştiren var mı?
Tuzludan tatlı suya dönerken discusu seçme nedenim büyük balik olmasi ve yavrularına bakış şekliydi.Sirt aşamasını görsem yeter bana şuanda.

Sanırım deneyerek görmek daha eğitici olacaktır.
Yeni Discus Akvaryum Kurulumum
[QUOTE=Ulvi Özuğur]Eski bir discus besleyicisi ve seveni olarak, şu sanayi tipi ve benzeri eleştirilerden çok rahatsız oluyordum, oluyorum, bilmenizi isterim. Balığa günde minimum 2 saat zaman ayırayım ki bu hammallık derecesinde olsun, elimle besleyeyim, en ufak bir iştahsızlıkta müdahale edeyim, bin türlü derdine bakayım vs.

Bu eleştiriler insaf sınırlarını biraz aşıyor, bu kadar emek veren insanları da rahatsız ediyor kusura bakmayın. Ben de çok isterim şöyle bitkili, kumlu miss gibi sorunsuz discus akvaryumunu :) Olmuyor ama ne yapalım şimdi.

Bu eleştirileri getirenlerden de şu ana kadar hiç sağlıklı discus bakabilenini görmedim. Hep görünüp kayboldular sonra. Tamam belki cama cam gerçekten ilk bakışta çok itici, çirkin vs geliyor ama bu discus balığı akvaryumlara uygun bir balık değil zaten, sadece ekstrem çabalarla sağlıklı bakılabilecek bir balık, insanlar bunu zamanla ve acı da olsa öğrenmek durumunda kalıyor. Sonra savunduğunu düşündüğü, ben bunlara hak ettikleri gibi bakarım vs dediği canlılar tek tek sağlıksızlaşarak ölüyor...

Şimdi siz bu iki ayıyı alıp hangi kumda, hangi düşük su değişimiyle sağlıklı yaşatabilirsiniz ki
[IMG]http://www.hedefinternet.com/akv/saglikli-discus-1.jpg[/IMG]
Kendi bi kilo civarı, günlük 6-8 öğün yem yiyor. Nasıl haftalık %20 yetecek?
Yine doğada, bu tanka da konulması düşünülen neon tetraları avlıyor. Öyle zannedildiği gibi yavaş bir balık değildir, 50-60 neon atsanız haftasına bir tane bulamazsınız. Bu iştahla kumlu, dekorlu, az su değiştirilen akvaryumda nasıl baş edeceksiniz?
Markalı yemlerin içeriklerine baktınız mı peki? Tetra discus kaz ciğeri mesela, çoğu yeme balık unu, yağı, sakatatı basıp fahiş fiyatlara satıyorlar. O beğenilmeyen yemlerin sırf maliyetleri hazır yemlere yaklaşıyor bazen, bunu da bilin isterim... Öyle alelade yemler değil aslında, dana yüreği diyip geçmemek lazım, dünya genelinde tüm profesyonel besleyiciler bu ve benzer karışımları kullanıyorlar. 15 yıl önce de böyle idi şimdi de böyle. Bir sebebi var demek ki.

Neyse şahsen bazı yazılanlardan rahatsız oldum ve en azından discusa gönül "emek" vermiş kişileri üzdüğünü belirtmeden geçmek istemedim.
Şu konuyu da okumanızı isterim =
[URL]http://www.akvaryum.com/Forum/discus_buyutme_tankinda_kumsuz_bitki_kullanimi_k879755_sn2.asp?PID=5193798[/URL] Hiç değilse İlyas ve Refet Bey'lerin mesajlarını.

..[/QUOTE]
Linklediginiz bölümü ve bir çok bölümüde okudum bunu bilmenizi isterim. Hayatımda doğru düzgün discusta görmedim bilmem inanır mısınız? Yani 3 kere falandır. O yüzden sizin deneyimlerinize yada yorumlarınıza saygı duyarım. Ama bu dediklerinizi harfi harfine kabul etmek demek değil benim için.
Mesele discus denince akla gelen ilk insanların hep üretici olmasi ve onların discus beslemesi ile ilgili doktrinlerinden başlıyor. Hiç denk gelmedim ama bana 2-3 senedir aynı discuslara sadece tek camacam akvaryumda zevk için bakan birisi var mı? O zaman discusa neden baktığımız sorusu olaya bakışımızı şekillendiriyor.
Ben 2 saatlik zaman diliminin çoğunu balıklarıma gözlerimle bakmak için ayırmak istiyorum siz zamanın çoğunluğunu su değiştirerek harcamak istiyorsunuz.
Dana yüreğine karşıyım gibi bir durum oluştu sanırım.Oysaki kendim bile insanların tarifini okurken belki sunuda ekleyerek farklı bir eksikliği giderebilirim diye kafa yordum. İnsanların tavuk ciftliklerindeki gibi hormonlu balık yetistirmesine sanayi tipi yetiştirme diyorum.
Bakteri kültürü oturmuş bir akvaryumda öyle her dakika su değiştirmeye gerek olmadığını da deneyimlerimle biliyorum. Mesele kurduğunuz yapay dünyanın kendi kendini idame ettirebilir olması. Bilmem hiç denk geldiniz mi hiç bir filtre elemanı ve su degisimi olmadan yürüyen reef akvaryumları varken ph,kh otomatik takip eden bilmem kaç bin USD lik filtre cihazıyla başaramayan da var. Dengeli bir habitat kurabilirsek su değişiminin,kum olup olmamasının bir önemi kalmayacaktır.

Camacam akvaryum bana göre değil bitkili de olmadı mı? Varsın olmasın der başka türe yonelirim.Umarım derdimin sizleri yermek olmadığını anlamışsınızdır.Hobiden fobi sahibi olmak istemiyorum sadece.




Yeni Discus Akvaryum Kurulumum
[QUOTE=capo di capi]Ben size bilgilenme amaçlı soru sordum ve gerçekten sanayi tipi beslenmeyi ilk defa duydum. Herkes herşeyi bilemiyor malumunuz. Bildiğimi de güzelce sıraladım. Bu kinayeli kinayeli laf sokar gibi açıklamanız ne anlama geliyor ? Birincisi yaptığınız çok ayıp. İkincisi de mEvzumuz niyet okumaysa şuraya yazdığınız tutarsızlıkları ele alarak bir kinaye yazarım, harf basamazsınız. Benle konuşurken doğru konuşun. Karşınızda, deposunda yunus besleyen demir döküm kalfası yok ![/QUOTE]
Karsimdaki kişinin deposunda mı ofisinde mi ne besledigiyle hiç ilgilenmedim.Yaptigi isi de hiç düşünmedim. Kaldı ki demir döküm kalfası olması sizin için bir kriter olabilir ama ben şekilci değilim.Dunyaya bakışımız burda farklılasiyor.
Son tahlilde tehditvari konuşmanız bir yana ben kinayeli konuşmadığımi düşünüyorum.Belki önyargılı davranmış olabilirim bunun için kusura bakmayın.
Yazdıklarımin çoğunu kanun gibi değil konu sahibine kendi plandiklarimi ve düşündüklerimi paylaşarak yazdım ve hepsinin sonunda düşünüyorum sanırım olmalı gibi bizzat kendi görüşüm olduğunu belirterek yazıyorum.
Tutarsızlıklarim size göre var bana göre yoktur.Bilimsel hatalarınızı da ben yazmadım sizin tavriniz gibi varyete ırk diyerek başlamadım misal. Alt tür tür cins nedir nasil sınıflandırılır biliyorum.
Neyse uzatmanın yersiz olduğunu düşünüyorum.

[QUOTE=Talhaozogul]
corona virüs ü yani 'virüsler' çinden buraya kargo ile gelemez merak etmeyin gelmesi için canlı hücre olması gerekiyor yani canlı sipariş etmediyseniz herhangi bir sıkıntı çıkmayacaktır. canlı hücre bulamayan virüsler ortalama 2 saat sonra ölürler. o kargo zaten türkiyeye geldimi 1 hafta sonra elinize ulaşıcak ama tercih sizin[/QUOTE]
Mesele benim korkmam degil hocam mesele ülkeye giriş ve çıkışları sıkıntı.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.