ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
apiscanberk
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
6
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
18 Şubat 2017 04:02
Son Ziyaret:
29 Haziran 2017 13:55
Toplam Mesaj:
12 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Canberk Apiş
Doğum Tarihi:
06 Haziran 1987
Yaş:
36
İl:
Antalya
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Canberk Apiş

SON 10 MESAJI

Cüce Vatoz
[QUOTE=omersayar]Ya ihtimal çok düşük olmakla birlikte yavrulari ve yumurtalari koruyor olabilir mı?[/QUOTE]

Yumurta yok, ama çiftleşme dönemleri varsa belki o döneme girmiş olabilir? bilmiyorum...

[QUOTE=emirhancakir]Cüce Vatoz'un böyle davrandığını ilk defa görüyorum. Kendi kıl kadar yavrularına dokunmayan bir balık nasıl saldırıyor Japon'a? Kılıç, plati, vs.. tüm canlı doğuran yavrularımı Leopar vatoz ve Cüce vatozlarımın olduğu 80 Litrelik akvaryumuma koyardım büyütene kadar ve 1 tanesini ne öldürdüler ne de yedilerdi. Gördüğüm en uysal balıktı Cüce Vatozlar. Tüm fikirlerim değişti şu an..[:?][/QUOTE]

Bende ilk defa görüyorum aylardır en ufak problem çıkarmazken birden bire dehşet saçan bir balığa dönüştü. Aç kalma ihtimali de yok, japonlara yem atarken dip yemi de atıyorum beslendiğine şahit oluyorum ama anlamadım, bir balığımı tam da burada uyarıldığım şekilde kaybettim.
Cüce Vatoz
[QUOTE=Ted1li]

Canberk Bey , Bizzat Aynı Durumu Yaşamış Olarak Söylüyorum . Vatoz Türü Kesinlikle Japon Balıklarıyla Aynı Akvaryumda Beslemeyin . Çünkü Geceleri Çok Tehlikeli Olan Balıklar... Işıkları Kapattığınızda Direk Japon Balıklarına Yapışmaya Çalışıyor Ve Yapıştığında Bırakmıyor Haliyle Balığınız Ölüyor. Bence Hemen Çıkarmalısınız Aksi Takdirde Sabaha Bembeyaz Olmuş Bir Ölü Balık Gorebilirsiniz. [:cik:][/QUOTE]

Bu sabah bir japon balığım bembeyaz olmuş (bir taraf pulları dökülmüş) bir şekilde ölü bulundu. Keşke mesajınızı daha önce görebilseydim. Cüce vatozumu şimdilik boş olan başka bir akvaryuma taşımak durumunda kaldım.

Verdiğiniz bilgi için teşekkür ederim.



[QUOTE=basketbol6]Acaba arka kısmı yuvası kabul etmiş olabilir mi? [/QUOTE]

Solda görünen küpü yuvası olarak kabul ettiğini biliyorum fakat bütün akvaryumda sanki kinlenmiş, öfkelenmiş gibi takip ediyordu balıkları. Bu sabah bir japonumu ölü buldum, sol tarafının neredeyse bütün pulları dökülmüş bembeyaz olmuştu.
Cüce Vatoz
[QUOTE=Yusuf Tanrıverdi]Canberk akvaryumun kaç litre, tankın hacmi ufaksa bu tür refles hareketler dar hacimli ve balık yoğunluğunun hacme göre fazla geldiği tanklarda olabilir ama vatozunuz saldırma amaçlı yapmıyor o hareketleri.[/QUOTE]

Akvaryum 80 litre 3 japon 3 çöpçü 1 vatoz var.
Cüce Vatoz
Şuan kaydettim, güncel saldırı halini :))

[VID]https://www.youtube.com/watch?v=4zT4HjFjiMM[/VID]
[EDIT]apiscanberk,2017-03-25 00:58:51[/EDIT]
Cüce Vatoz
Hiç kör gibi değil, maşallahı var şahin gibi görüyor.. saldırdığı balıkları akvaryumda takip ediyor hatta, kinlenmiş gibi.. gözü sürekli beyaz değil, tam saldırıya geçerken saniselik bi olay olarak gözü beyaz parlayıp normale dönüyor sonra saldırıyor.

Vatozum böyle değildi, çok uysal ve barış dolu bir canlıydı... fakat şuan akvaryumdaki diğer balıkları strese sokuyor..
Cüce Vatoz
Bunca aydır akvaryumda barış elçisi gibi görev yapan Cüce Vatozum, an itibarı ile akvaryumda terör estiren (bir teleskop'un bir kaç pulunu döken) bir canlıya dönüştü.

Düzen hiç değişmedi, aç kalmıyor takip ediyorum.

Bir de, kumun üstünden diğer balıklara saldırmadan 2 sanise önce gözleri bembeyaz oluyor galiba, 3-4 defa gözlemledim. Ben mi hayal görüyorum, yoksa böyle bir şey var mı? (yeni hobici sayılırım)
Lepistes Akvaryumu Hakkında Tavsiyeleriniz.
İlgi ve alakalarınız için hepinize teşekkürler, bir çok yönden araştırma yapıyorum ki yarın istenmeyen bir durum oluştuğunda bilgi sahibi olabileyim..
Lepistes Akvaryumu Hakkında Tavsiyeleriniz.
Bu önemli bilgi için tekrar teşekkür ederim, mutlaka dikkat edeceğim bundan sonra.

Merhaba Denizim20, incelemen ve değerlendirmen için teşekkürler. Daha sık yapraklı bitki tavsiyen için sağol, ancak Omersayar'ın "bakteri çatışması' uyarısı farklı tanktan alınmış bir bitkide de geçerli midir?
Lepistes Akvaryumu Hakkında Tavsiyeleriniz.
Açıkçası ben aynı akvaryumdan alacağım tüm lepisteslerin kardeş olma ihtimalini yok etmek için böyle yapmıştım, ancak uyarınız çok ciddi. Teşekkürler.
Lepistes Akvaryumu Hakkında Tavsiyeleriniz.
Merhaba arkadaşlar yeni hobici sayılırım ve ilk defa canlı doğuran akvaryumu kurdum.

Baştan belirteyim herhangi bir sorun veya sıkıntı üzerine açmıyorum konuyu, ola ki bir şeyi yanlış yapmışsam ileride içim yanmasın, balıklara bir zarar gelmesin diye akvaryumu ve sürecini anlatmak, hatalı bir şey varsa erken teşhis etmek daha iyisini öğrenmek için açıyorum.


60 litrelik bir akvaryum aldım. İyice temizledim. Siyah hagen(?) kum aldım iyice yıkadım tabanına serdim. Yarısını Japon akvarumundan aldığım suyla, yarısını çeşme suyu ile doldurdum, su düzenleyiciyi üzerindeki rakamlara göre damlattım. İç filtre taktım ve çalıştırdım. 1 hafta içi boş şekilde çalıştı. 1 hafta sonra 100 watlık bir ısıtıcı taktım 26 dereceye ayarladım, 1 gün sonra su 26 dereceye sabitlendi. 1 adet Cüce vatoz ve cüce vatoz yuvası aldım. Anubias Bateri var bitkisi (6 yapraklı) aldım ve vatoz yuvasına sabitledim. Ayrıca 10 kök Bacopa'yı toprağa sabitledim. 4 çöpçü balığı aldım akvaryuma koydum. 1 hafta boyunca çöpçü ve vatozu yemledim. 1 hafta sonra dip çekimi yaptım (%30 civarı) iç filtreyi pırıl pırıl olmayacak şekilde temizledim. Elyafta kültür oluştuğunu gözlemledim. 2 gün dinlenmiş çeşme suyu ilave ettim. Akvaryumcuya gittim 7 dişi lepistes aldım. Farklı bir akvaryumcuya gittim 2 erkek lepistes aldım ve suya koydum. Ertesi gün dişilerden biri doğum yaptı. 10 yavru saydım, yavruları akvaryumdan çıkarmadım. 4-5 saat sonra yalnızca 1 tane yavru kalmıştı. Bugün doğumdan sonraki 5nci gün, yavru lepistesim akvaryumun içinde her yere dolaşıyor ancak yetişkin lepisteslerden kendini uzak tutuyor. Gayet sağlıklı ve ayırmayı düşünmüyorum. Yetişkin lepistesler için aldığım pul yemi ezerek akvaryuma bırakıyorum, ezilmiş zerrelerin peşinden koştuğunu ve yediğini gözlemliyorum. Yavru lepistesimin kuyruğu tamamen siyah. Cin gibi maşallah ayrıca.

Akvarumu günde 3 defa azar azar yemliyorum. Akvaryumum günde 12-14 saat aydınlık kalıyor.

Hatalarımı duymaya, tavsiyelerini almaya hazırım.

Şimdiden teşekkürler.




SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.