ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
darksilence
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
03 Ocak 2018 20:56
Son Ziyaret:
07 Mayıs 2019 20:47
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Özgür Tekin
Doğum Tarihi:
26 Ağustos 1982
Yaş:
41
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Özgür Tekin

SON 8 MESAJI

Vahşi Discus & Biyotop Oluşturma
Merhabalar,
Birşey sormak istiyorum. Biyotop oluşturalım derken adi salyangozlara karşı bir müdahalede bulunuyor musunuz acaba?
Su Üzerindeki Tabakanın Sırrı Çözüldü
[QUOTE=Bedbin]
Salyangoz yumurtası bunlar.[/QUOTE]
İstila etmişler adeta. Katil salyangoz sayısını arttırıcam sanırım. Bıktım bunlardan da. Teşekkür ederim.
Su Üzerindeki Tabakanın Sırrı Çözüldü
[IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/202660/040120190029451.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/202660/040120190030041.jpg[/IMG][IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/202660/040120190030231.jpg[/IMG]
Herkese merhabalar,
Konuyu baştan sona kadar okudum. Bu yağlanma ile ilgili kesin bir çözüm yok gibi. Kişiye ve akvaryumun özelliğine göre ampirik yöntem ile herkesin çözüm şekli farklı oluyor sanırım.
Bende de bu sorun var ama çok da sorun teşkil etmiyor gibi. Yaklaşık 1 senedir akvaryum bakıyorum ama talihsiz bir kaza yüzünden akvaryumumu tekrardan kurmak zorunda kaldım. Şu an ki akvaryumum 1 aylık. Yaklaşık 10 gün önce küçük de olsa popülasyon başlatmak için 10 adet Neon tetra, 3 adet karides ve 3 adette katil salyangoz attım. Bitkili bir akvaryum kurdum ve bitkilerden midir nedir bilmiyorum çok fazlasıyla adi salyangoz var. Katilleri bu yüzden attım hatta. Discus için akvaryumumu hazırlıyorum şu an.
Yukardaki fotolarda da kırmızı daire içine aldığım pamukçuk içinde yumurtalar mevcut ve akvaryumun hemen her tarafında varlar. Acaba bunların ne olduğunu bilen var mı? Karides yumurtası mı, adi salyangoz yumurtası mı yoksa başka bişey mi? Suyun üzerindeki yağlanma ile ilgisi olabilir mi?

Tankım 400 litre
Eheim Professionel 3e 700 electronic dış filtre
Eheim pro 800 11w UV filtre
Su sıcaklığım 25 derece sabit (şimdilik) (Eheim ısıtıcı var)
Ph 7.1
Gh ve khı ölçmedim hiç.
Osmos suyu kullanıyorum. (%70 Osmos-%30 çeşme suyu dinlendirilmiş)

Teşekkürler.[EDIT]darksilence,2019-01-04 00:46:22[/EDIT]
Eheim Pro 4+ 600 (2275) Ses Sorunu
Merhaba,
Bende de professional 3e 700 electronic var. 1 ay oldu alalı. İlk kurduğum günlerde daha fazlaydı sesi şu an ise 3-5 desibel düştü. O da çalıştıkça bişeyler yoluna girdi sanırım. Ama bu haliyle bile en düşük devirde yada en yüksek devirde vınlamalı bir şekilde uğultulu çalışıyor. Yurtdışı forum sitelerinde araştırdığım kadarıyla hemen herkesin müzdarip olduğu tek konu “uğultulu çalışıyor” olması. Sanırım bu da eheim ın bir kusuru.
Eheim Pro4 350
Merhaba,
Bende de eheim pro 3e 700 electronic var. Daha henüz 1aylık. İlk kurduğum günler acaip yadırgadım sesini. Öncesinde Fluval 406 vardı ve gerçekten çok sessizdi. Açıkçası en düşük devirden en yüksek devire kadar sesli çalışıyor. Sesten kastettiğim uğultulu çalışıyor. Acaba bende mi sorunlu bir makina aldım diyerekten yurtiçi (ki kullanan yok) yurtdışı forum sitelerini gezdim ve hemen herkes aynı sorundan müzdarip. “Uğultulu çalışıyor”. Sanıyorum ki bu da eheim ın bir kusuru. Yapıcak fazla bişey yok.
Fakat, hakkını veren bir filtre diyebilirim. Tankım 400 litrelik bir tank. 7 kademelik bir devir ayarına sahip ve filtre bilgisayara eheimın özel bir kablosu ile bağlanıp yapay gel-git ayarı, 12 saatlik biolojik mod, toplamda kaç saattir çalıştığını, filtre kirlilik derecesi, bir sonraki filtre temizleme tarihi gibi bir sürü detay ve ayar olanağına sahip. Devrini en üst kademeye aldığımda 400 litrelik içinde resmen girdap oluşturuyor. :) Balıklar yüzmekte zorlanıyorlar içinde ve bitkileri köklüyecek neredeyse. Tabiri caiz ise tam bir canavar. Sesli çalışması normal sanırım. Yadırgamıyorum artık..:))
Saygılar.
Altenatif Potasyum Ve Demir Gübresi Kullanımı
[QUOTE=Kromatit]Toz haldeki K2O'nun 100 gramı 1 litreye yaklaşık 87.000 ppm potasyum verir. Yani 1 litre su ve 100 gram K2O ile yapılan çözeltinin 1 mililitresi 1 litreye 87 ppm potasyum katar. 50 litre üzerinden hesaplayınca 1 ml ile 50 litreye 1,7 ppm gibi bir doz verir.
Üstteki doz 100/1000'den yüzde 10'luk eder. Bunun yüzde 20'lik sulu çözeltisini düşününce elinizdeki sıvı K2O gübresinin 1 mililitresi 50 litreye 3,4 ppm kadar potasyum verir.
Fakat şöyle bir sorun var bu madde bazik bir özellikte olduğu için su phsı artacaktır. Bunun yerine potasyum sülfat kullanmak bence daha iyi bir seçenek olur.

Bor ve çinko olayına girmiyorum fazlası zehirleyebiliyor. Kuru iz element gübreleri olduğu gibi markalı hazır sıvı ürünler de alabilirsiniz.

Şu adresten potasyum sülfat, potasyum nitrat ve dipotasyum fosfat gübrelerinden almak sizi gerçekten rahatlatır. Edta ve demir 2 sülfat da alırsanız kendi demir gübrenizi yapabilirsiniz. Forumda bununla ilgili başlıklar var.
http://www.madrasol.com/
https://www.akvaryum.com/Forum/diy_demir_gubresi_hazirlama_selatlama_k761324.asp
https://www.akvaryum.com/Forum/nasil_sivi_gubre_hazirlanir_k888540.asp[/QUOTE]
Çok teşekkür ederim verdiğiniz cevap için. ilk önceliğim Potasyum gübrem azalmıştı. Potasyum Sülfat alıcam Ziraatçilerden. Babamdan aldığım Potasyum sülfata güvenemedim üzerinde tam içerik yazmıyor. Potasyum oranı var ama sülfat oranı yok o kafamı kurcaladı açıkçası. Benim tek merak ettiğim sıvı potasyumu kullanabilirmiyim sorusuydu ki bazik özellikte demişsiniz başka bir yola yönelicem artık.
Çok teşekkürler tekrardan.
Bu arada Madrasol'un sitesine baktım. Yeri Manisa Salihlide imiş. Babamın çiftçilik ile uğraştığı yere yani Manisa Ahmetliye 18 km.[:D] Bütün herşey varmış. Demir şelatları vs. Valla benim için 10 numara oldu.[:iyi:]


[QUOTE=brigantes][URL]http://www.akvaryum.com/Forum/nasil_sivi_gubre_hazirlanir_k888540.asp[/URL]

Bu konuyu okumanızı tavsiye ederim. [/QUOTE]
Evet, bu başlığı açtıktan sonra farkettim öyle bir konunun olduğunu. İnceledim süper.
Benim tek merak ettiğim sıvı potasyum kullanabilir miyim sorusuydu onunda cevabını aldım sanırım.
Size de teşekkür ederim.[EDIT]darksilence,2018-01-04 10:45:36[/EDIT]
Yeni Gelenler Buradan Merhaba Desin
Herkese merhabalar. Aranıza bugün katıldım. Akvaryum hobim ise 1 aydır var.
Çok teşekkürler.
[url=https://hizliresim.com/lO2YAB][img]https://i.hizliresim.com/lO2YAB.jpg[/img][/url]
Altenatif Potasyum Ve Demir Gübresi Kullanımı
Herkese Merhabalar,
Yaklaşık 1 aydır bu siteyi takip etmekteyim. Buradan sizler sayesinde birçok şey öğrendim diyebilirim. Gerçi öğrendiklerim ile daha yolun çok başında sayılırım ama olsun.
Alelacele konu başlığı açıyorum. Sürç-ü lisan edersem affola..

Benim sormak istediğim bitkili tankımda kullandığım hazır gübreler bir hayli cari açığa sebep oluyorlar. :) Babam çiftçilik ile uğraştığından birçok gübrelere elde etme fırsatım var.
Tankımın özellikleri:
-Brüt 400 litre net 370 litre.
-12 adet bitkim var.(Bitkilerimin bir kısmının adını bilmiyorum.Çınar, Anobias, Limon, 60 cm uzunluğunda Yati kökü, vs.)
-61 adet balık (Melek,Altın Gurami, üç benekli gurami, cüce gurami, Black Tetra, Vatoz, Elma salyangozu, Rasbora, Ember tetra, Seprea Tetra, Tricolor Kılıç, Molly, Pinktail Chalceus, Zebra, Anton kırmızı gözlü tetra, Lepistes)
-Fluval 406 dış filtre
-3 litrelik doldurulabilir CO2,
-200 W akvaryum ısıtıcısı(26 derecede ayarlı)
-Taban 8 cm kum(Taban gübresi yapamadım. Cahilliğime geldiğinden sonradan dank etti ama toparlayamadım. JBL-Dennerle gibi misket gübresi verdim 50 adet.)
-Ph 7,6 sabit.(Dijital kalem tipi Ph metrem var. Sürekli ölçümlerimde Ph değişmiyor sabit.)
-Gh 9,5-10 arası.
-NO3, Gh, Fe, PO4 testleri mevcut. Haftada bir test ediyorum.
-Haftalık %30 su değişimi yapıyorum. Gübrelerimi ise olarak Reeflowers Six Solution ürünlerinden Demiri sabit olarak haftalık 49 ml, potasyumu günlük 10 ml veriyordum 20 ml'ye çıkardım, Fosfatı 2-3 günde bir 5-10 ml, Nitratı 2-3 günde bir 20-30 ml, Trace İz elementleri ise günlük 5-10 ml olarak veriyorum.

Aşağıda görüldüğü gibi tankımın resmi de mevcut.
[url=https://hizliresim.com/Oonng5][img]https://i.hizliresim.com/Oonng5.jpg[/img][/url]

Potasyum olarak 2 opsiyonum var;
[url=https://hizliresim.com/Yg22QZ][img]https://i.hizliresim.com/Yg22QZ.jpg[/img][/url]
[url=https://hizliresim.com/Lb77vo][img]https://i.hizliresim.com/Lb77vo.jpg[/img][/url]
*İlk opsiyonum İdai K plus diye bir sıvı gübre var. Pulvarizatör aracılığı ile yapraktan verilen bir sıvı gübre bu. %20 Potasyum içeriği var. Bunu kullanabilir miyim? Kullanırsam da nasıl bir karışım yapıp tankıma kaç ml kullanmam gerekir?
*İkinci opsiyonum ise Ege gübre nin Potasyum sülfat gübresi var. Fakat, gübre çuvalının üzerinde sadece "Suda çözünebilir Potasyum oksit K2O=%50" yazıyor. Başka bir bilgi yok. Bunu kullanmam gerekirse ne kadarlık suya ne kadar karışım yapıp tankıma kaç ml kullanmam gerekir?

Demir olarak;
[url=https://hizliresim.com/lO2Y7g][img]https://i.hizliresim.com/lO2Y7g.jpg[/img][/url]
[url=https://hizliresim.com/3EB8ap][img]https://i.hizliresim.com/3EB8ap.jpg[/img][/url]
[url=https://hizliresim.com/jyPJ2D][img]https://i.hizliresim.com/jyPJ2D.jpg[/img][/url]
Yukarıda resimlerde görüldüğü gibi Yine Pulverizatör aracılığı ile yapraktan verilen Organik Ruhsatlı Scalex diye bir toz gübre var. İçeriğinde %5 Bor, %2 Demir, %11 Çinko bulunuyor. Bor ve Çinko'nun oranı fazla olduğundan kullanılabilir mi? Eğer kullanılır ise nasıl bir karışım yapıp tankıma kaç mg vermem gerekir?

Herkese şimdiden ilgi ve alakaları için teşekkür ediyorum.
Saygılarımla.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.