ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
emrktas
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Şubat 2018 04:07
Son Ziyaret:
13 Eylül 2019 18:34
Toplam Mesaj:
9 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
emre aktaş
Doğum Tarihi:
06 Ocak 1994
Yaş:
30
İl:
Kayseri
Meslek:
öğrenci
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

SON 9 MESAJI

Full Red Lepisteslerimde Sorun !
[QUOTE=Bagcilarbalik]İlk aklıma gelen tanktaki kum miktarı . Eğer yoğun kum zeminini oynatırsanız ph da çok büyük değişme olur . Bu durumda balıklar su üstünde asılı kalırlar . Şimdi demek isteğim nitrat patlaması gibi bir olay . Yani su ne kadar temiz olursa olsun kumun altında sürekli nitrat birikir . Bu nedenle varsa kum ile oynamayın . İkincisi balıkların zaten yüzme seviyeleri yüzey ve orta düzeyler . Bir diğer durumda balıkların açlık hissiyatları . Kendinize sabahları yumurta haşlarken cezveye bir miktar ıspanak koyun . Haşlanan ıspanağın sert damarını çıkarıp geriye kalan yumuşak düz yüzey yaprakları elinizle sürekli ovalayıp sıkıp püre haline getirin ve azar azar balıklara verin . Bundan sonra balıklar ıspanağa tepki verip tüketirlerse sonrasını gözlemleyin . Balıklar dibe indikleri takdirde kafanız rahat olsun . Birde aydınlatmaya dikkat edin . Balıklar karanlıkta dinlenme haline geçerler . Söylediklerimi uygulayıp bana dönerseniz memnun olurum . Selametle...[/QUOTE]

Kum var ancak kumla oynamıyorum hali hazırda ekili bitkiler var zaten oynayamam istesemde, nitrat patlaması gibi bir durumda sadece lepistesler mi yukarı cıkar peki yoksa vatoz ve çöpçülerde çıkar mı yukarıya ? çünkü onlar sürekli olarak asagıda normal yasantılarına devam ediyorlar. Ancak ıspanagı deneyeceğim
Yeni Akvaryum İçin Tavsiyeler
O litrete uygun sessiz bir filtre için fikrim yok ancak canlı türü seçiminde demasoni kolonisi kurabilirsiniz. Görseli kayaların içinde gerçekten güzel bir balık. Yanına da iki adet makrakanta ile güzel bir akvaryumunuz olacaktır. Şimdiden hayırlı olsun
Full Red Lepisteslerimde Sorun !
Yem yemelerinde sıkıntı yok yemler yere düşmeden bitiriyorlar, dişilerde biraz şişkinlik var gibi ama yeni aldığım için bilemiyorum belki de doğum sonrası şişkinliktir.
Full Red Lepisteslerimde Sorun !
Daha önce de lepistes besledim ancak onlar suyun dibinde geziniyor orta bölümlerinde falan da yüzüyordu. Bu aldıkların sürekli suyun üzerinde agızlarını üst kısma dayayıp yüzüyorlar. Bi gariplik var gibi
Full Red Lepisteslerimde Sorun !
Herkese iyi forumlar, yaklaşık 4-5 gün önce 8 adet fullred lepistes aldım, hali hazırda devrede olan akvaryumuma ekledim ancak aldığım günden beri suyun üst kısmında yüzüyorlar bunun sebebi ne olabilir? Akvaryumda hava motoru calışıyor ve fullredler dışında ne vatozlar ne de corydoraslar bu hareketi yapıyor, yani oksijen yetersiz olamaz başka bir sorun var gibi.
Yeni Bitkili Akvaryuma Işık Tavsiyesi
75x23 ölçülerinde bitkili akvaryum kuruyorum.İçine koyacağım bitkiler şimdilik (diamont gül, limnophila, subulata ve zeytin)
Yapmam gereken aydınlatma nasıl olmalı? led diye düşünüyorum ama bir kodu bir rengi ismi var mı ? Bu konuda tecrübesizim yardımcı olursanız sevinirim.
Yeni Kurulum Hakkında Bilgi
[QUOTE=gungalo]

Malawi cinslerinde yer sahiplenme duygusu yüksek oluyor. Bundan dolayı tankın büyük olmasında fayda var diye düşünüyorum. 75 cm'lik tankın iş göreceğine inanıyorum. Keşke 100cm'den fazla olsaymış süper olurmuş :)

Cikletler kayalık alanları severler. Salınım yapmayan kayalar ile tasarım yapmanızı öneriyorum. Bir kaç kayayı birlikte kullanarak mağara görünümü yakalayabilirsiniz.
Balık sayısına gelince, açık söylemek gerekirse ciklet deneyimim olmadı ama eş dosttan duyduğum kadarıyla 20lt başına 1 balık alabilirsiniz. Sizin tankın net hacmi yaklaşık 60 lt olarak dikkate alırsak. 1e 2d alabilirsiniz.

İyi hobiler.[/QUOTE]

Baya bir araştırmadan sonra bu tankta cikletlerin rahat edemeyeceğini gördüm. O yüzden bitkili akvaryum kurmaya karar verdim hatta bitkilerimi ve kumu sipariş ettim bile. Fakat Nasıl bir aydınlatma sistemi kullanacagımı bilmiyorum. bu konuda yardımcı olabilirseniz sevinirim. :)
Yeni Kurulum Hakkında Bilgi
[QUOTE=gungalo]

Merhaba,

Bitkili bir akvaryum kurmayı planlıyorsanız, betta balığı bol bitkili akvaryumlarda çok güzel oluyor.
Ama benim tavsiyem sürü balıklarını düşünmenizden yana. Seyir zevkinin çok yüksek olduğunu düşünüyorum. Neon tetra ların gece karanlıkta parlamaları muazzam bir görüntü :)
Bunun dışında, kırmızı burun, rasbora düşünebilirsiniz.

Filtre olarak da yeterli olacaktır, fakat forumlarda bu filtrenin sesli çalıştığını okumuştum.

iyi hobiler.[/QUOTE]

Bitkili kuracağım galiba eğer bu hacimde ciklet besleyemezsem? o konu hakkında da bilgi verebilir misiniz. Bu hacimde ciklet beslenir mi? beslenirse kaç adet beslenir?
Filtreyi aldım düzgün çalışıyor kolay kurulumlu ve çok sessiz.
Yeni Kurulum Hakkında Bilgi
75x27x43h boyutlarında 87litre bir akvaryumym var. Bu akvaryumda canlı doğuran dışında ne besleyebilirim. Mpanga,demasoni veya sarı prenses besleyebilir miyim.
Ayrıca bu akvaryum için sunsun hw-603b model bi dış filtre almayı düşünüyorum yeterli olacak mıdır ? şimdiden teşekkürler

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.