ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
psybeta
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
5
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
09 Haziran 2019 22:12
Son Ziyaret:
12 Haziran 2019 23:15
Toplam Mesaj:
7 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Fahrettin KOCABIYIK
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Düzce
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Alfa Beta Teta

SON 6 MESAJI

Beta Balık İçin Yem Hakkında Soru.
O kadar güzel tavsiyeler veriyorsunuz ki gerçekten teşekkür ederim. Tek tek yorumlarınızı dikkate alıp ona göre adım atıyorum. Canlı yem de bulurum, sorun değil :)

Bitki tohumu ile biraz zor olabilir doğru söylediniz, kökü olan bitkileri alayım o zaman. Mesela şuan akvaryum zeminini çim yapmak istiyorum, fide olarak almak daha mantıklı olacaktır. Pet shop ta görmüştüm, gidip alacağım onu da :)
Beta Balık İçin Yem Hakkında Soru.
Şuan için balığın ısıtıcı hariç her istediği alındı [:)] Farklı bitkiler için bitki tohumları bakıyorum. En başta yüzeyi çim kaplayıp aklımda olan plana sadık kalıp bir dizayn yapacağım. Yemleme konusunda bende çok yem verme taraftarı değilim, balık açlıktan çok öldüğünü duymadım eğer korkumuz bu yöndeyse, fazla yem vermekten öldüğünü duydum hep [:)]

Bu arada yemi beğenmiyor yüksek ihtimal ile. Hangi yemi önerirsiniz ?[EDIT]psybeta,2019-06-11 11:08:08[/EDIT]
Beta Balık İçin Yem Hakkında Soru.
[QUOTE=lemur]Hevesli ve meraklı olduğunuz sürece Betta bakmak başka bir balığa bakmaktan zor olmayacaktır. Çok daha zor balıklar da var. Okuyun ve Uygun şartları sağlamanız da önemli. Fanus yerine ufak bir akvaryum, mesela 20 lt, ufak bir iç filtre ya da şelale filtre, düzenli su değişimi, kış geldiğinde ısıtıcı vs. Bitkilendirme ve uyumlu tank arkadaşları da iyi olur.

Şu an balığınız sağlıklı görünüyor. Net anlaşılmamakla birlikte fazla ufak da değil. Fazla yemlemeden kaçının. bazen yediklerini yutmayıp da tükürmesi de doğal. Hep böyle yapıyorsa yemi beğenmemiş olabilir, başka bir yem deneyebilirsiniz.[/QUOTE]

Pipo filtre + 8 lt akvaryum + yosun siparişi verdim. Bugün de pet shop tan bitki kökleri ve bitki kumu aldım. Işıklandırma evde mevcut. Yosunları evimizde güzel doğal taş koleksiyonumuz vardı onlara bağlamayı düşünüyorum. Şuanlık siparişlerim gelene dek fanusun içinde bitki kumu ve bitkiyi koydum. Bitkiyi çabuk kabullendi ve bitki aralarında uyukluyor. Ben gelince hareketleniyor ve yüzeye çıkıp ben nereye yönelirsem oraya geliyor. Sanki mutlu gibi şuan. Siparişlerim geldiğinde dediğim gibi ısıtıcı hariç gereken her şeyi mevcut olacak. Yavaş yavaş araştırma yapıp ve izlediğim videolardan görüp akvaryumumu süsleyip, balık için gerekli ısıtıcıyı da alıp ( Isıtıcı için bütçem yoktu, aslında var ama 50-100 tl arasındakiler dandik gibi geldi gözüme ) güzel bir akvaryum yapacağım inşallah.
Beta Balık İçin Yem Hakkında Soru.
[QUOTE=ternapi]

Doyduğu için çıkarmıştır. Maalesef boyuna bakıp kaç aylık olduğunu anlayamayız. Siz 'arkadaşınızın üretimi olduğunu' söylediğiniz için sormuştum kaç aylık olduğunu, arkadaşınız söyler, kendisi ürettiğine göre...

Ayrıca lütfen yem miktarından önce betta için uygun ortam sağlayın. Fanustan ve renkli taşlardan tez vakitte kurtulup küçük de olsa uygun şartlarda bir akvaryum hazırlayın. Forumda ihtiyacınız olan bilgiler mevcut, basit bir arama ile ulaşırsınız. Kolay gelsin.[/QUOTE]

Hediye olarak geldi, üretim yapmıyor, satın alıp hediye verdi bana keşke bilse :) Evet uygun bir akvaryum yapacağım geleli 2 gün oldu yarın çıkıp ilk işim güzel bir akvaryum hazırlamak olacak.
Beta Balık İçin Yem Hakkında Soru.
Az önce yem verdim 3-4 parçacık attım ve sonuncuda yem kustu ? Neden yapmış olabilir ?


Verdiğim yem böyle bir şey. Arkadaşlardan biri ufalayıp ver dedi de bunlar çok ufak. Kaç tane atsam ki bunlardan ?


[IMG]https://i.hizliresim.com/mXrE4Z.jpg[/IMG] [IMG]https://i.hizliresim.com/EOz3rB.jpg[/IMG]


Balığımın boyutu bu, acaba kaç aylık ki ?

[IMG]https://i.hizliresim.com/GZp3B3.jpg[/IMG]
[EDIT]psybeta,2019-06-10 00:13:23[/EDIT]
Beta Balık İçin Yem Hakkında Soru.
Merhabalar. Beta balığım için foruma kaydoldum, öncelikle forum içi konular ve yazışmalar çok güzel. Beğendiğimi belirtmek isterim.

Soruma gelecek olursak beta balığım için pelet yem kullanmıyorum henüz yavru. Hediye olarak verildi ve ilk defa bakıyorum. Küçük taneli yem kullanıyorum. Günde kaç kez ve kaç tanecik yem kullanmalıyım bilgi verirseniz sevinirim.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.