ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Emeth
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
3
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
05 Kasım 2019 23:44
Son Ziyaret:
13 Haziran 2023 00:37
Toplam Mesaj:
3 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Ural
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Ural

SON 2 MESAJI

İlk Akvaryumum Ve Tavsiyeler :)
[QUOTE=Cem Altay]Her ne kadar birçok hobici betta balığında filtrasyona gerek duymasa da ben filtrasyon yapılmasından yanayım..
Size pipo filtre tavsiyesi versem hava motoru sesine takılacaksınız ve sıfır ses hava motoru bulmak da çok zor.Motorlu pipo filtreyi de ebat olarak büyük geleceği için görsel olarak önermem.
Ben 30 litrelik betta tankımda Venüsaqua marka,motoru suyun içinde bulunan(elektrik kesintisinde suyu tekrar çekemeyip zarar göreceği için diğer modelleri önermem) filtreyi kullanıyorum.Yalnız debiyi minimum ayarlamanız ve akıntı sesi duymamak için su seviyesini şelale çıkışıyla devamlı aynı seviyede tutmanızı öneririm..
İyi hobiler.[/QUOTE]
Cem bey Venusaqua şelale tipi filtreleri inceledim, gördüğüm 2 ana model vardı biri slim versiyon diğerde küçük kutu gibi. Slim olan 380F modelinde sanırım kartuş değişimi problemi oluyormuş(ne olduğu hakkında bir fikrim yok [:(]) youtube'da bir incelemede biri bu durumdan yakınmış ömrü 6 ay diyordu ki benim için çok sorun değil 3 ayda bir bile değiştirebilirim sesinden memnunsam.
Bunun haricinde filtrenin arkasındaki kısıma ekstra filtre malzemesi eklemem gerekir mi? Apartmanda jeneratör var elektrik kesilmesi durumunda 1 sn sonra devreye giriyor onun için elektirik kesintisi pek sorun olmaz diye düşünüyorum.

[QUOTE=omer417]Filtre olarak aşağıdaki filtreyi kullanabilirsiniz. Filtrenin ucunu su yüzeyiyle ayni seviyede tutarsanız ses çıkarmaz.

https://www.kolaymama.com/dophin-sfp16-motorlu-pipo-akvaryum-ic-filtre-32-w?gclid=Cj0KCQiA2ITuBRDkARIsAMK9Q7PejbeiGmjzi5GHYl1geA9kHbkojHsz0581ATyGbAg1jl_GGN__pBwaAs3-EALw_wcB[/QUOTE]

selamlar dediğiniz ürünü incelediğim kadarı ile sessizlik için bu da iyi bir seçenek ama akvaryumun içinde büyük durur gibi geliyor boyutundan dolayı ve görsel açıdan pek içime sinmedi.



[QUOTE=Nursun]
Merhaba,
30 litre tek betta için ideal olacaktır . Filtre olarak çoğunlukla akıntı yapmadığı için pipo filtre önerilir ama onun içinde hava motoru gerekli ve şuana kadar sessiz hava motoru bulamadım aynı sorundan bende muzdaribim , iki tankım odamda bulunuyor ve ikisinde de pipo filtre kullanıyorum, motorun sesine ek olarak pipo filtrelerde rahatsız edici ses çıkarıyorlar . Bu yüzden şelale filtre öneririm suyu tam doldurursanız su sesi azalacaktır , dophin h80'i inceleyebilirsiniz. Ayrıca aynı ölçülerde bir beta akvaryumu kurdum profilimden bakabilirsiniz.[/QUOTE]

Akvaryumunuz gerçekten çok hoş gözüküyor[:)] Ürünü inceledim, sanırım gerçekten benim için en uygun tip şelale tipi gerçekten dediğiniz gibi suyu akvaryuma doldurarak veya filtrenin ağız kısmına ufak bi uzatma ekleyerek çıkan su sesini çözme niyetindeyim.

Birkaç sorum daha olacaktı. Filtrelerde devir arttıkça seste fark edilir bir artış olur mu? Biyolojik ve mekanik filtreleme açısından hangisi daha iyidir kendinden motorlu pipo mu yoksa şelale mi? birde 30-40 litrelik bir akvaryum için 50w lık bir ısıtıcı yeterli mi?
kaloriferleri kontrol etme gibi bir şansım yok yaşadığım ev merkezi sistem odam çoğunlukla sıcak oluyor.
İlk Akvaryumum Ve Tavsiyeler :)
Arkadaşlar öncelikle merhaba,
Birçok insan gibi betta balıklarının görüntüsünden etkilendim ve odama bitkili bir betta akvaryumu kurmak istiyorum, bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim [:)]
Kafamda 25-30 litrelik bir akvaryum var, sizin önerileriniz doğrultusunda litreyi azaltabilir ve arttırabilirim.
Sese biraz takıntılı bir insanımdır, akvaryumla aramda 50 cm kadar bir mesafe olacak buda beni biraz endişelendiriyor. Benim için en büyük sorun filtre sesi daha önceden tecrübem olmadığı için bu konu hakkında en ufak bir fikrim yok. Siz tecrübe sahibi değerli arkadaşlardan bir betta balığı için en sessiz hatta mümkünse 0 desibel filtre tavsiyesi istiyorum.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.