ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
balıkçi
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
12 Şubat 2007 10:30
Son Ziyaret:
20 Mart 2008 11:13
Toplam Mesaj:
33 [0.01 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
YUNUSEMRE
Doğum Tarihi:
30 Ağustos 1982
Yaş:
41
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Y.EMRE / İSTANBUL
130*50*70h
455 lt.

SON 10 MESAJI

discusda mukoza

500 lt lik tankıma düzenli olarak hergün %20 dip çekimi ve  %10 kadar da su değişimi yapıyorum. Şebeke suyu kullanıyordum bu güne kadar. Su hazırlayıcı da eklediğim zaman hiç bir problem yaşamıyordum. Taa ki 2 gün öncesine kadar 

11 tane discusum var,( sadece discsus ) en küçüğü 6-7 cm olmak üzere 11-12 cm arasında boyları değişiyor. Büyük olanlardan bir tanesinin mukozası klordan etkilendi sanırım, alt ve üst solungaçlarında pamuksu bir görünüm oluştu. Hatta küçük balıklarım aradasırada üzerinden birşeyler yiyorlar. Kendini bir köşeye çekti, yemek de yemiyor?

Ne yapmaliyim? Karantinaya almalımıyım?

şimdiden teşekkürler...

balıkçi2007-3-14 17:20:54
bactrim forte oranı..


Discusumda dış parazitten şüpheleniyorum.Rengi karardı,iştahı yok denecek kadar az,besin yetersizliğinden dolayı solungaçlarında ve kuyruğunda erime de başladı,durgunlaştı,ve kendini bitkilere sürüyor çok hızlı bir şekilde..

Teşhisim sizce doğrumudur? Bactrim forte kullanmayı düşünüyorum. Ölçüm ne kadar olmalı?

Bu arada balığımı 2 gün önce 50 lt lik karantina tankıma aldım ısı  kademali olarak 32C.

Ne yapmalıyım?

Şimdiden teşekkürler..

Kuyruk deformasyonu..

Fotoğraf: 5-6 cm yavru discus

Canlıdaki Belirtiler: Durgunluk,renk kararması,kuyruk deformasyonu

Akvaryum Kapasitesi (litre): 455 lt.

Akvaryumdaki Diğer Canlılar: 9 discus

Bilinen Tüm Su Değerleri (pH, sıcaklık, amonyak, nitrat): 7,5 ph 30C.

Filitrasyon: EHEİM 2080 İÇ FİLİTRE

İlaç Kullandıysanız İsimleri ve Miktarları:

Diğer Genel Bilgiler (Su değişim sıklığı, akvaryumda en son yaptığınız değişiklikler vb.) : YOK

Yavru discusların bakımının büyüklere nazaran çok daha güç olduğunu yaşadıkça çok daha iyi anlıyorum.Birisini toparlıyım derken öbürü hasta oluyor.Küçük balığımın kuyruğunda deformasyon başladı.Rengi ilk aldığım zaman açık turuncuydu,şimdi kahverengi oldu.Karantina tankıma aldım akşam ısıyı kademeli olarak 30 C dan  32 C. çektim.

Bunun sebebi ne olabilir ve ben ne yapabilirim?

Yardımlarınızı bekliyorum herkese şimdiden teşekkürler..



 

spalt2007-3-7 16:35:35
İç Parazit Tedavisinden sonra,,

2 küçük balığımda iç parazit teşhisinden sonra  flagl tedavisini uyguladım. 2 günde inanılmaz derecede fark ettiler.Sürüye tekrar katıldılar.Fakat 1 haftadır düzgün beslenemedikleri için zayıf kaldıklarını düşünüyorum.İştahlarını güçlendirmek ve desteklemek amacıyla ne tür yem önerirsiniz?

SAYGILAR...

Rengi karardı..

Bu arada hergün düzenli olarak %20 dip çekimi de yapıyorum..

Rengi karardı..

Arkadaşlar herkese iyi günler,

Yaklaşık 3  hafta önce aldığım 10 cm lik turuncu discusum rengi son 1 haftadır  kahverengi oldu, rengi karardı ve iştahı kesildi,sürüden ayrıldı,köşelerde saklanıyor?Tankimda 9 tane daha farklı boylarda discusarım da var, onlarda hiç bir problem yok.( balığım diğer balıklar tarafından rahatsız edilmiyor, karnında şişkinlik ve çökme gibi durumlar söz konusu değil)

Balığımın ne tür bir sorunu olabilir ve ne yapmalıyım?

SAYGILARIMLA...

balıkçi2007-3-6 14:26:31
discusum şokta mı ?

arkadaşlar herkese iyi günler,

3 gün önce 2 tane yavru discus aldım.Yaklaşık 5-6 cm boylarındalar ve en küçük balıklarım.Diğer balıklarım tarafından rahatsız edilmiyorlar kesinlikle öncelikle bunu belirtiyim.

Tankın dibine tam paralel olarak yatıyorlar resmen.İlk gördüğüm zaman öldüklerini sandım Sonra biraz yüzüyorlar ve tekrar yatıyorlar, yüzgeçlerini yapıştırıyorlar ve hiç bir hareket yok.Balıklarda herhangi bir sağlık problemi de görünmüyor ? Akvaryuma alışamakta zorluk çekiyolar sanırım ama yemek de yemiyorlar 3 gündür, uzaktan özellikle takip ediyorum. 8tane daha discusum var, ama hiçbiri (ilk aldığım da ) bu tarz tepkiler vermediler ?

Bu daha ne kadar böyle sürer acaba?Ne yapmalıyım?Çok üzülüyorum..

SAYGILAR...

balıkçi2007-3-3 22:27:42
Büyük balık küçük balık ..

Arkadaşlar tankımda  6-7 cm boyunda 7 tane discusum  var. Fakat ben 13 - 14 cm boylarında 1 ya da 2 tane daha discus eklemek istiyorum tankıma. Büyük balıkların küçük balıklara herhangibir olumsuz etkisi olurmu?Beni bu  konuda aydinlatirsaniz çok sevinirim.

Saygılar...

Canavar Discusum

Arkadaşlar bu kavgaların normal olduğunun ben de farkındayım. Önceki discuslarımın içinde de boygösterisi yapan bir discusum vardı.Arada burun atıyordu kısa metrajlı kovalıyordu bunlar olması gereken davranışlar zaten

Ama bu çok farklı bir balık.Dakikalarca kovalıyor aynı balığı sonra diğerini,hatta saklandıkları yerlere girip orda bile kovalamaya devam ediyordu .. Balıklarımın hepsi saklandı yemek yemeğe bile çıkmaz oldular 1 haftadır..Kesinlikle yemek yemelerine izin vermiyordu çünkü. Hacim olarak da nispeten daha büyüktü ve eziyodu hepsini.

Ama bu gün geri verdim balığı ve  şimdi okadar mutluki balıklarım, günlerdir saklanıyorlardı,hepsi de tekrar ortaya çıktılar sonunda ve nasıl da nazlı nazlı yüzüyorlar tekrar, görmeniz lazım ..

balıkçi2007-3-1 21:45:16
Canavar Discusum

Arkadaşlar merhaba,

455 lt. tankımda 7 tane discus besliyorum. Hepsi ortalama olarak  aynı boydalar fakat içlerinden bir tanesi fazlasıyla hiperaktif ve deyimi yerindeyse resmen kabına sığamıyor.Akvaryumumda huzur kalmadı(geçen cuma aldığım balık) teksas rüzgarları estiriyor resmen. Balıklarımın yemek yemesine bile izin vermiyor,kendi karnı tok olduğunda dahi.. iki balığım 2 - 3 gündür doğru dürüst yemek yiyemiyorlar stresten çektiler kendilerini...

Sürekli saldırı ve kovalamaca halinde, balıkları geçtim ben bile stres oluyorum seyrederken..

Haftasonu tekrar iade etmeyi düşünüyorum balığı..

Değerli yorumlarınızı bekliyorum..

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.