ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Cansel 3552
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
2
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Mart 2020 14:59
Son Ziyaret:
09 Eylül 2020 20:54
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Cansel Aşçıoğlu
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Ordu
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Cansel3552

SON 5 MESAJI

Yeniden Lepistes Akvaryumu Kuruyorum
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum. Akvaryumun içini boşaltıp yeniden kum eklemem gerekecek sanırım. Akvaryumcular yanlış yönlendirebiliyor. Bana tankı boşaltıp 2-3 gün filitreyi açıp boş çalıştırmamı ve sonra gelip balık almamı söylemişti. Döngüden bahsetmedi pet shoptakiler.
Yeniden Lepistes Akvaryumu Kuruyorum
Öncelikle teşekkür ediyorum
Akvaryumda kum yok yıkadım ama koymadım canlı bitki düşünmediğim için. Renkli camlar var dipte.
Isıtıcı da o şeklide duruyordu hep, dik koyunca bir ucu suyun üstünde kalıyor çünkü. Vantuzla takılan beyaz ışığım var ama çıkarınca henüz balık koymayacağım için takmadım. Balıkları koyarken takarım.
Molilerim vardı öldü. Çöpçü ve vatoza gelince akvaryumun kirlenmesi gerek diye duymuştum zamanla alırım sanırım.
Sizin öneriniz nelerdir?
Yeniden Lepistes Akvaryumu Kuruyorum
İzlemekten keyif aldığım lepisteslerim beyaz benek sonucu tek tek öldü. Dün akşam akvaryumu tamamen boşaltıp sıcak suyla 4-5 defa yıkadım.ısıtıcı,filtre, yapay bitki ve renkli cam taşları da aynı şekilde yıkayıp akvaryumu tekrar dizayn ettim. Kullandığım kumları bu defa koymadım. Akvaryumum 50 cm genişliğinde 30 litreye yakın su alıyor. Filitreyi de açtım, herhangi bir su düzenleyici veya tuz koymadım bana göre temiz görünüyor ama yeniden lepistes yaşatmaya uygun mudur?
Daha önce mavi damla damlatmak akvaryumu temizliyor diye biliyordum en çok yaptığım yanlış buydu sanırım her balık öldüğünde birer ikişer damla damlatıyordum. 1 hafta olmadan 5 lepistes ve 3 moli balığım öldü.
Şimdi ise akvaryumum hazır olduğunda 5 lepistes koymak istiyorum.yeni balık koymak için akvaryum kaç derece ısıda olmalı ve kaç gün filitre açık beklemeliyim, görüşlerinizi almak isterim. [IMG]https://foto.akvaryum.com/fotolar/222091/010420200958211.jpg[/IMG]
Lepisteslerimin Üçü Birden Öldü
İlgilendiğiniz için teşekkür ederim. 30 litrelik diye almıştım akvaryumu, 50 cm genişliğinde. 6 ay önce kurduk, japon ve peganuslarımız vardı. En son bir peganus ve Japon kalınca balıkları başkasına verdim suyu yarı yarıya değiştirdim. Mavi damla su düzenleyiciden 7-8 damla damlattım. Filitre olarak da venüs aqua kullanıyorum. En son perşembe lepistes ve molileri koydum akvaryuma. Bugün 5 lepistesten üçü öldü. Hatta biri de çok yavaş hareket ediyor. Tekrar 26 derece yaptım akvaryumu.
Lepisteslerimin Üçü Birden Öldü
Merhaba daha önce japon balıklarımız vardı ama lepistesler daha sevimli ve hareketli olduğu için su değişimi yapıp 3 gün önce biri hamile 5 lepistes ve 3 moli aldık akvaryumcumuzdan. Sıcaklık 26 derece olsun demişlerdi balıkları aldığımız yerden. Dün suyun sıcaklığı fazla gibi geldi ısıtıcıyı 24'e getirdim. Akşam eve geldiğimizde 3 lepistesim ölüydü. Su mu soğuk geldi ya da başka bir sorun mu var acaba? [:((]

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.