ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
Kerem PEHLİVAN
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
19 Şubat 2007 10:41
Son Ziyaret:
06 Ocak 2013 11:11
Toplam Mesaj:
15 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Kerem PEHLİVAN
Doğum Tarihi:
29 Haziran 1978
Yaş:
45
İl:
Istanbul
Meslek:
Sigortacı
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Saygılar...

Kerem PEHLİVAN
240 lt bitkili diskus tankı...

SON 10 MESAJI

Amazon biotop balık hakkında bilgi almak
[QUOTE=hamdiefe] ELİMDE BİRDE AMAZON TATLISU YUNUS BALIGI VAR BOYU 7 CM   [/QUOTE]

Selamlar;

Balığın fotoğrafı var mı merak ettim nasıl bir şey olduğunu? Ayrıca Latince ismi nedir bu balığın?
Üretim diskusların doğaya salınması
Selamlar;
 
Arkadaşlar bir sürü emek harca yetiştir büyüt sonrada kalk sen Türkiye'den ta amazon'a balık sal gel. Boyle birşeyin olabileceğini sanmıyorum. Yapacak arkadaşlara sonsuz saygı duyarım ama çooook meşakkatli bir iş.
 
Bu arada dogadaki diskusların yanına salarsak melezleri. Melez balık yani yabani melezler coğalır ve buda belki diskus ırkının yok olmasına sebep olur. Çünkü bu balıklar zaten renk ve desen olarak doğaya ayak uydurmuş balınlardır gibipte o bolgeye blue diamont, melon v.s. salarsanız pek yasama sanşlarının olacagını sanmıyorum. Hadi tutunda yaşadılar ama yabani bir diskusla esleşip yavru bıraktıktan sınra bu yavruların renkleride göz alıcı olacagından dolayı yabani diskuskarı (Cıkan melez renklerden dolayı) tehlikeye atmış olururuz.
 
Bence... 
Discus aksesuarları
[QUOTE=burak]Discuslarınız büyükse bence suya salınım yapmayan guartz veya bitki kumlarından kullanabilirsiniz.Balıklar ufak ise akvaryumcularda satılan çömleklere kum koyarak bitkileri dikebilirsiniz.Ekstra mango köküde balıklar açısından sağlıklı olur.[/QUOTE]
 
Selam arkadaslar;
 
Bitki topragının icerdiği demir tank degerlerini degiştirdigini (iletkenlik) ve hatta diskusun mukozasını yaktıgını duydum dogruluk payı varmı?
 
Bana biraz mantıksız gelgi ama genede sormakta fayda gordum...
300 lt lik akvaryumda üretim yapamazmıyım
Selamlar;
 
Olgay bey anlayısınız, ve acıklayıcı mesajınız için tesekkur ederim...
 
Zaten benim aklıma yatmayan şey yavruların evebeynlerini bulamamalarıydı. Demekki anne ve babaları yanlarından iç gudusel olarak hiç ayrılmıyorlarsa bir problem olmayacaktır.Wink
 
Ha belki soyle denilebilir;
 
1. olasılık; Akvaryumun hacmi buyuk oldugundan yavrular fazla yuzmek zorunda kalacak. Evebeynlerinin mukozasından yararlanımı dusecek, veya yemden yararlanım dusecek. (Yaktıgı enerjiden dolayı) Bu da buyume hızını dusurecek.
 
2. olasılık ise ortalama gunluk %50 en az su degişimi olması.
 
300 lt'lik bir tankta bu işlem bayagı kulfetli ve zor olacagından. 150 lt nerde? 300 lt nerde? Tam 2 kat bir hacim var.
 
 
Umarım yanlısım yoktur...
 
Anlayısınızdan dolayı tekrar tesekkur ederim...
300 lt lik akvaryumda üretim yapamazmıyım
Selamlar;
 
Sanırım eski bir konuyu gundeme getiriyorum ama kafama bir sey takıldı.
 
Akvaryumun buyuklugunden dolayı yavrular anne ve babayı bulamaz demişsiniz. Bu olay dogal ortamda nasıl gerceklesmekte? Biraz acıklarmısınız. Hadi anne ve babada ilgi azlıgı deseniz anlayacagım. Çunku dogal bir tehdit yok. Ama yavruların anne ve babasını bulamamasının gercekten hangi mantıkla oldugunu anlayamadım.Confused
 
Bir dusunsenize amazon nehrinde o kadar dogal dusman varken ve metre küplerce su varken yavrular anne ve babayı bulabiliyorsa akvaryumda neden bulamasın?
Bitkili discus akvaryumu ve salyangoz ?

Selamlar;

Arkadaslar cuce vatozlar belli bir boya ulastıktan sonra diğer balıklara ters davranmaya başlıyor. ( Bu arada elimde su an 2cm boyunda 1 cuce vatozum var. Oda kendinden buyuk copculere ters davranmaya basladı yanına yaklastırmıyor. Aynı yemi yedirmiyor ve vuruyor.) Zaten cuce vatozlarında alg temizleme sureci belli bir zaman sonra bitiyor. Hayvan artık yemlere adapte olduktan sonra algın yuzune bile bakmıyor. Aynı seyi siemensis içinde soyleyebilirim. Oda yeme alıstıktan sonra algın yuzune bakmıyor Su an aynı akvaryumda 8 adet elma salyanguzum var inanın onlarda alglere hicbirsey yapmıyor diyebilirim. Bu arada akvaryumumda minare solyangozlardan belki 1000 tane var onlara ragmen alg hala mavcut.

Bu arada en mantıklısı gene vatozları yavruyken alıp buyuyunce degistirmek.(Tabi oyle bir akvaryumcu bulabilirseniz.) Yada Cuce vatoz uretip yavruları mevcut buyuk tankınızda yetiştirip akvaryumculara satabilirsiniz. En cok alg ile ilgilenen vatoz cinside leopar vatoz. Ama algin oldugu akvaryumda cabuk buyuyor ve oda malesef metabolizmasının bitkisel proteine ihtiyacı kalmadıgında algın yuzune bakmıyor.(Kendi gozlemlerime dayanarak.)

Bu arada algden kurtulmak istiyorsan (tabi kısmen spatula tarzı falcatalar var. Onlardan 1 adet edin ve camdaki alglerini kazı. Umarım bir adette uv filtren vardır Suda serbest yuzen alglerin dna'sını bozarak cogalmalarını engellemek için.)

Kerem PEHLİVAN2007-3-21 10:51:34
İşte discusum...

Selamlar;

Burak bey merhaba burada Mustafa beyin sorusuna sizce ne cevap verilirdi?[QUOTE=mustafa.avci]Arkadaşlar discusum nasıl?(fizik,sağlık,türü)[/QUOTE] Ne yani ooo balıgınız super cok guzel ...mi denmesi lazım.

 Bence tam yerinde ve bilgilendirici cevaplar almış. Eger amacı ilerde uretim yapmak veya hevesli bir sekilde balık buyutmek ise bu balıktan pek birsey beklemesin.(Tabi eger gercekten yanıksa. Yanılıyor olabiliriz.) Bence o zaman hevesi kırılır. Bu balık neden buyumuyor diye kafasına takılır ve sogur. Ha bu demek değildirki hata yapmış. Hayır hiç de değil benim elimdede var 7-8 cm boyunda ve hiç buyumeyen bir beyaz diskusum. Belki her diskuscu bir sekilde yanık balık alıp beslemiştir o veya bu sekilde... Amacım polemik yaratamak degil. Kesinlikle yanlış anlasılmasın.

Mustafa arkadasım balıgın saglıklı gozukuyor, balığını gule gule besle... En kısa zamanda da yanına en az 3 tane daha aynı boyutlarda balık ekle. Kribensisleri cıkartmakla cok dogru bir karar veriyorsun.

Saygılar...

Kerem PEHLİVAN2007-2-23 10:27:11
asabi yavru ...

Selamlar;

Bence yanık kalmıs yas olarak buyuk balıklarda da kucuk balıklara karsı agresif tutumlar olusabilir. Agresif balıgınızı bi kontrol edin derim yanık (duzgun gelişmemiş) olabilir. Resim ekleme ihtimaliniz varmı? Arkadaslar daha iyi yardımcı olabilirler.

Saygılar...

İşte discusum...

Selamlar;

Arkada gozuken balık Kribensismi? Tam secilmiyor.(Kribensis miş 2 resim acılmamıstı yazdıgımda) Eger kribensis ise o balıgı tankından cıkartmanı tavsiye ederim cunku eş tuttuklarında diskuslara buyuk sorun oluyorlar. Bu arada balıgının gozleri vucuduna gore biraz buyuk geldi bana. Yanık olabilme ihtimali var. Umarım yanılıyorumdur.

Saygılar...

Kerem PEHLİVAN2007-2-22 21:28:34
Discuslarım Sürekli Saklanıyor

Selamlar;

Balıklarını birkac gun ac bırak (cok az yemle) peşindende sevdikleri yemi verirken akvaryumun onunden ayrılma, cama dokun. Bunu birkac gun bu sekilde uygula. Alışma surecini hızlandırırsın. Bu arada balıkların  insan gormeyen bir yerdemi??

Saygılar...

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.