ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
recklesstr
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
42
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
20 Ekim 2020 10:34
Son Ziyaret:
28 Ocak 2024 14:34
Toplam Mesaj:
45 [0.04 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
John wick
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

John wick

SON 10 MESAJI

Rs Elektronik 100 Watt Isıtıcı
Ben de uzun süredir aynı markayı kullanıyorum bir sorun olmadı, stabil çalışıyor
Yazın Beta İçin Isıtıcı Gerekli Mi
Ben 1 aydır ısıtıcıyı kullanamıyorum, fişte olduğu halde oda sıcaklığı yüksek olduğu için su da doğal olarak 29-30 derece arasında gidip geliyor. Isıtıcı haliyle sabah-akşam fark etmeksizin hiç devreye girmiyor. En sonunda gereksiz yere priz işgal etmesin diye fişten çektim. Sizin bulunduğunuz lokasyon da tasvir ettiğim tarzda su ısısını da etkilecek kadar sıcak ise ısıtıcıya şu haftalarda gerek yok ama karasal iklimin hüküm sürdüğü bölgeler gibi sabah akşam hava derecesinde ani düşme-yükselme yaşanıyorsa ısıtıcı bu farkı ortadan kaldırıp dreceyi regüle etme görevi görecektir.
Artakua Betta Yemi Kaliteli Mi?
Ben hiç bir sıkıntı görmedim balıklarda, içeriğini bilemem ama hepsi severek tüketiyor.
Karides Sorunu
Ben 12 litrede 4-5 karidesle başladım birkaç ayda 60'ın üzerine çıktı. Neon tetralarım da aynı akvaryumda, ne kadar bitki ve moss yoğunluğu fazla olsa da arada bulup küçük karides yavrularını hüpletmeseler sayı daha artardı muhtemelen. Ben özel birşey kullanmıyorum, artırılmış suyu ağzı açık şekilde bir kapta 1 hafta dinlendirip hava motoru ile birkaç saat havalandırıp öyle akvaryuma ekliyorum. Djana'nın karides yemi, artemia ve dipteki diğer artıkları yiyorlar yetip artıyor.
İğrenç Koku
[QUOTE=Genç__Akvartist]

Altında aquabasis plus var kumu kaldırmaya çalışırsam kum çöp olur o iş geçti artık maalesef kurulumdan önce yapacaktım ama ne alper abinin ne benim aklıma gelmedi ki kumdaki bakteri kültürü de koku gitmiş gibi bu arada şuan şimdi bidaha kokladım [/QUOTE]
Epey uğraş çıkartmış size ama sorunun çözüldüğüne sevindim, geçmiş olsun [:)]
İğrenç Koku
Sürekli su değişimi yerine kumu 6-7 dk kaynatıp akvaryuma geri ekleyebilirdiniz, kaynatma esnasında kumda varolan bakterilerin tamamı öleceğinden koku oluşturacak organik materyal kalmayacaktır.
Midyelerimin Uzun Süren Hareketsizliği Ve Ölümü
Hacim yüksek gözüküyor kağıt üstünde fakat arada destek amaçlı midyelere yaş maya verildiğini okumuştum belki yetersiz beslenmeden de ölmüş olabilir.[EDIT]recklesstr,2021-04-13 18:12:59[/EDIT]
Sürekli Filtreye Kaçan Karidesler
Yanıt yazanlara teşekkürler. Şelale filtrenin ağız kısmından girdiklerini fark ettim. Filtrenin su girişinden girmeleri imkansızdı zaten, belirttiğim gibi çok ince gözenekli sünger var giriş kısmında. İlginç ama su seviyesi yüksekken akıntıya doğru yüzüp direkt filtrenin içine giriyorlar. Günübirlik kontrol ediyorum artık.
Sürekli Filtreye Kaçan Karidesler
[QUOTE=ukilavuz]Filtre borusu ucunu kapattınız mı ?[/QUOTE]
Evet, sık dokulu bir süngerle kapalı. Karides yavruları kaçmasın diye önlem almıştım. Pistiaların üzerine tirmanabiliyorlar hatta beslerken pistia üzerine gelmelerini sağlıyorum fakat şelale filtrenin içine kadar çıkabilecek lerini hesap etmemiştim
Şelale Filtre Ses Sorunu
Aleyküm selam, ben de şelale filtreyi ilk aldımda epey ses çıkarıyordu, motor kısmına WD-40 yağlayıcı sıkıp 1-2 tur boş bir kaptaki suda çalıştırıp yağın atılmasını sağladım sonrasında ses kesildi.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.