ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
elmasalyangozu34
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
11 Kasım 2020 22:14
Son Ziyaret:
10 Ocak 2021 15:13
Toplam Mesaj:
5 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
enes
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Istanbul
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Gri

SON 4 MESAJI

Elma Salyangozu Doyma Hissi Var Mıdır ?
Arkadaşlar merhabalar.geçen gün salyangozlarıma ilk defa dilim salatalık verdim.3-4 saatte neredeyse bitirmişler.dağılan parçalarıda havada yakalayıp yerlerken gördüm.maşallah hiç affetmiyorlar.bunu görünce de diğer salatalığı çıkarttım.sizce bu canlıların doyma hissi var mıdır ? yoksa çok yemekten ölürler mi ?
Smart 50 Wat Isıtıcı Derece Sorunu Çözüm ?
Arkadaşlar merhabalar.25 litrelik akvaryumda 20 litre su var ancak yeni aldığım smart 50 watlık ısıtıcıdan pek memnun değilim.20 dereceye ayarladığım halde her yarım saatte bir kendisi birer derece ısıyı yükselterek 26 dereceye kadar ısıyı çıkarttığına şahit oldum ve hemen fişten çektim.kaç dereceye ayarlarsam ayarlayayım ısıyı belirlediğim değerde hiç sabit tuttuğunu göremedim.ısıtıcının bu kadar sapma yapması pek normal değil gibi.belki +1 -1 derece ısı kalibrasyonu sorunu yaşanabilir.ancak en düşük değerde tutmuş olmama rağmen 6 derece fark göstermesi sonucu bozuk olduğunu düşünüyorum.ısıtıcıyı su sirkülasyonun sık olduğu motora yakın ve uzak noktalarda denedim ancak sonuç hep aynı.ısı ölçerde yakınlarında.ısıtıcıda stardart + ve - kutupları var.üzerinde yazılı olan değerlere göre ayarlıyorum.yani kaç dereceye ayarladığımı kendisi gösteriyor.farklı bir ayarlanışı mı var acaba ? akvaryumun üstü ise kapalı.sadece kablolara yetecek kadar açıklık var.oda sıcaklığı 20.sizce problem neyden kaynaklanıyor olabilir ? bozuk mu yoksa 25 w yada 100 w mı ısıtıcı almam gerek ? teşekkürler.
Elma Salyangozu Kaç Derecede Yaşar ? Isıtıcı ?
[QUOTE=goldfishlove]24 derece ideal. Eheim, tetra markalarindan alabilirseniz iyi olur. Uygun olsun derseniz smart da iyi. Akvaryumdaki su hacmine göre w da degisiyor. Sevgiler..
[/QUOTE]
uygun olsun diye smart 50 w aldım.ancak çok şaşkınım.24 dereceye ayarlıyorum akvaryumun şerit ısı ölçeri 22 yi gösteriyor.daha sonra 24 dereceye ayarlıyorum 26 gösteriyor, 22 derece yapıyorum gene 26 dereceye kadar ısıtıyor nasıl iş anlamadım.bir türlü beceremedim[EDIT]elmasalyangozu34,2020-11-12 19:42:39[/EDIT]

[QUOTE=gorkemerden]Ben çeşitli tetraların olduğu tanktan 8 adet salyangozumu ayırarak başka bir akvaryuma tek başlarına koydum. Isıtıcı, hava taşı ve filtre yok. Oda sıcaklığında kalacak filtre için de bugün birkaç tane midye atıp deneyeceğim. Bakalım neler olacak. Eğer olağandışı bir durum olursa buradan paylaşırım.

Sevgiler...[/QUOTE]
hmm midyenin filtre görevi gördüğünü bilmiyordum
Elma Salyangozu Kaç Derecede Yaşar ? Isıtıcı ?
Arkadaşlar merhabalar.yeni bir çift elma salyangozu aldım.20-22 derece arasında yaşayabilirler mi ? özellikle bulundukları oda nedeniyle sabahları suları bu sıcaklıkta.yer değiştirmek istemiyorum.minimum ve maximum hangi sıcaklıkta yaşarlar ? akvaryumda bir vatoz bir de japon balığı var.salyangozların gelişimi ve üremeleri açısından su kaç derece olmalıdır ? buna göre ısıtıcı almayı planlıyorum ? teşekkürler.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.